![]() |
#2371 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
Jeśli chodzi o bóle brzucha o ktorych piszecie, to ja mam je nadal. pobolewa mnie czasem mocniej a czasem słabiej. ale biorę nospę tak jak lekarz karze i jest to znośny ból. moje piersi też są strasznie wrażliwe, przede wszystkim wieczorem i rano jak wstaję.tragedia nawet nie trzeba ich dotknąć. co do innych objawów to narazie nie mam. no prócz dobrego apetytu. w sumie jestem głodna co chwilę ale zjem trochę i jestem pełna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy temperatura w pierwszych tyg. ciązy zawsze musi być podwyższona? powyżej 37.?
![]() |
#2373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie też jestem tego ciekawa. w wiekszości przypadków dziewczyny mierzące temkpę opisują, ze miały podwyższoną, tak też piszą specjalisci. ale jak przeszukałam neta pod tym kąten to niektóre panie pisały o znacznym obniżeniu temperatury ciała a były w ciąży a jak u Ciebie?
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zadomowienie
|
Madziu ja czytała co pisałaś na "próbować..." i co dziewczyny odpisały i zgadzam sie z nimi.
musiałabyś wiedzieć jaką masz tempkę przez cały cykl. moja tempka wzrasta po owu powyzej 37 teraz jestem 4 dni przed @ wczoraj miałam 37,3 a dziś 37,4 także rosnie mi do @. wiem też że w dniu kiedy spadnie do 36,9 to w tym dniu dostanę miesiaczke. dlatego co rano mierzę tempkę teraz głeboki wdech i dopiero sprawdzam, bo wszelkie znaki na ziemi wskazują że się udało oby te 4 dni jeszcze przeżyc, żeby jak najszybciej przeleciały a co do testu który zrobiłaś, to przed miesiaczką, nie z porannego moczy rozrzedzony kawka, mógł nie być miaraodajny. zrób jeszcze jeden ja trzymam kciuki żeby jednak była fasolka ![]()
![]() |
#2376 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny ale o jakiej temeraturze mowicie? bo ja tez mierzylam na początku ciąży i mialam normalna i dalam sobie spokoj bo sie tylko martwilam ze cos jest nie tak ze nie mam podwyzszonej. ale pozniej wyczytalam ze to nie chodzi o temperature ciala tylko w pochwie. wiec sobie zmierzylam w pochwie i faktycznie mialam 37.5
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zadomowienie
|
tak madziarka my mówimy o temperaturze mierzonej rano w pochwie
![]()
![]() |
#2378 |
Raczkowanie
|
ja np. jestem zimnocieplna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zadomowienie
|
Hejka
ja nie ma potwierdzonej ciąży, nawet jeszcze nie minął termin spodziewanej miesiaczki (aż w pt) ale mam takie oto objawy: mdłości i senność (z piątku na sobotę spałam 15 h - nigdy mi się taka sytuacja nie zdażyła) Nakręcam się znowu na ciążę Czy Wy na samym początku dużo spałyście? |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny u mnie początki ciąży także nie potwierdzonej u lekarza (ale brak okresu ,powiększone piersi,bóle brzucha i dwie kreseczki na teście) bo wizytę mam wyznaczoną na 27 czerwca. Tutaj nie idzie się do ginekologa tylko do ,,matrony"-chyba położnej, to moja pierwsza ciąża i jeszcze tutaj.
Ale mniej więcej wiem, że to 2-3 tydzień i jakoś nawet się nie potrafię cieszyc-czuję się ciągle zmęczona, śpię także znacznie dłużej i nawet w ciągu dnia, a na dodatek mam potworne mdłości. Sądziłam, że występują później ok pierwszego, drugiego miesiąca a mnie dopadło już teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zadomowienie
|
gratulacje dla nowych zafasolkowanych mamusiek
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Dzis rano zrobilam test, wyszedl POZYTYWNIE. Jestem w ciezkim szoku, rowniez POZYTYWNYM oczywiscie! ![]() ![]() ![]() Mam 32 lat i wyglada na to ze po pierwszym razie po odstwieniu tabletek zaszlam w ciaze! Wciaz jeszcze nie zupelnie to do mnie dotarlo. Bylam operowana 7 lat temu (ginekologiczne) i tak sie zastanawialam, czy nie bede miala w zwiazku z tym problemu z zajsciem w ciaze? Wyglada na to ze zadnego ! ![]() O Boze! Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Raczkowanie
|
Dzieki bardzo! Pierwszym objawem byly sny... Zanim jeszcze miesiaczka zaczela mi sie spozniac, chyba mialam jakies przeczucia
![]() ![]() Po drugie, zawsze mialam bardzo regularne miesiaczki, a tu zaczela mi sie nagle spozniac. Pierwszy dzien zignowowalam, myslac ze to jeszcze o niczym nie swiadczy. Drogiego dnia, prawie sie zachlystnelam woda, czytajac artykul o pierwszych objawach ciazy, gdzie m. in. mowia o zwiekszonej wydzielinie sluzu, jako jednego z objawow. PO tym artykule, 5 min zajelo mi dotarcie do najblizszej apteki po test ciazowy, ktory, jak juz pisalam wyszedl pozytywnie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję. wspaniały prezent ślubny dostałaś od losu. ![]() ![]() teraz to życzę spokojnej ciąży ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich!
W sumie to jestem tu pierwszy raz i to tylko dlatego ze uswiadomilam sobie. ze dziwnie sie czuje i chcialam sie dowiedziec czy moje objawy mozna dopasowac do ciazy W zwiazku z tym mam pytanie: czy Wy od pierwszych dni czulyscie sie jakos inaczej, czy dopiero po tydoniu, dwoch... Bo jeszcze nei ma tygodnia od prawdopodobnego zaplodnienia a ja juz od poczatku mam mdlosci, dusznosci, slabo mi, mdli mnie od zapachow itp. ![]() Mozliwe ze to tylko moja wyobraznia, ale to dziecko byloby zupelnie calowicie nieplanowane. Pomimo to czuje jakies cieplo gdy o tym mysle i jest mi nawet coraz milej z mysla ze moge byc Mama ![]() ![]() Choc pewnie to tylko moje wybujala wyobraaznia, zrobilabym test najchetniej juz teraz ale to jesszcze za wczesnie.. Dlatego prosze powiedzcie mi od kiedy Wy mialyscie jakies niepokojace objawy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Zadomowienie
|
catarina
rozumiem, że sie denerwujesz i chciałbyś wiedzieć jak najszybciej co sie dzieje, ale niestety przyczyny Twojego samopoczucia mogą byc różne. jeśli chcesz sie dowiedzieć jakie objawy baaardzo wczesnej ciaży miały nasze koleżanki wizażanki to proponuję Ci poprostu przejżeć ten wątek od początku życzę Ci rozwiązania sprawy po twojej mysli pozdrawiam Magda
![]() |
#2391 |
Przyczajenie
|
heh dziekuje,
czytalam duzo, zanim zaczely mnie bolec oczy. Wiem, ze w mojej sytuacji niewiele mozna powiedziec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Raczkowanie
|
Witam Was.
No to i ja sie też podziele moimi dotychczasowymi objawami,a jestem w 4 tyg ciąży.Pierwsze co brak @,ale brzuch cały czas bolał tak jakbym miała go zaraz dostać, lecz ciągle nic...Czułam coś wewnątrz, że to właśnie chodzi o to juz po paru dniach gdy nie dostawałam @.W między czasie ból sutków przy dotyku i ciągle ten ból jak na @, ale z dnia na dzien był ten ból jednak troszke inny i bardziej łagodny.Teraz jestem w 4 tyg i czasami boli w dole brzucha, bezsenność, ból piersi tak od strony pach przy dotyku i oczywiscie powiększyły się, brak apetytu i lekkie kręcenia w głowce... |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zadomowienie
|
ja mysle ze kazdy czuje sie inaczej
wiele razy myslałam ze juz jestem w ciazy, takie tam objawy mdłosci,ból brzucha , głowy ale to tylko@ sie spozniała i dokuczała a teraz pierwszy raz spróbowalismy swiadomie zrobic dzidziusia i ydało sie - i od razu czułam ze bedzie, choc nie moge do dzis uwierzyc ze tak od razu wyszło wracajac do objawów - bolace piersi, wrazliwe na kady dotyk, troche powiekszone, ale nie mam zadnych zyłek, no i mdłosci co dziennie coraz gorsze, teraz mdli mnie od rana do wieczora - wiec nie wiem kto wymyslił to powiedzenie o "porannych mdłościach" ![]() nie wymiotuje, tempreatura w normie, apetyt zerowy, na widok jedzenia słabo mi sie robi, straszna sennosc, ale dopiero teraz czyli w 6 tygodniu, na poczatku wrecz rozpierała mnie energia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Raczkowanie
|
ojeeeej to ja się już boje 6 tyg
![]() mam nadzieje, że mnie ominą mdłości.Narazie sie czuje w miare dobrze choć z apetytem dziwnie bywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Raczkowanie
|
Wszystkim przyszłym "Mamusiom" życzę wytrwałości, zdrowia i spokoju oraz szczęścia. Cieszę się, że nasz krąg się powiększa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Raczkowanie
|
witam wszystkich pewnie zaczne jak wszyscy ale podejrzewam ze jestem w ciazy od paru miesiecy staramy sie o dzeicko ale nie jest latwo.tym razem mysle ze to jest to
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2398 |
Raczkowanie
|
Witam.Mam nadzieje ze juz niedlugo bede mogla sie dolaczyc do watku.Zacznijmy od tego ze bardzo chce miec dziecko i mam nadzieje ze w koncu sie udało i ze nie wmawiam sobie poraz kolejny objawow. Ostatnio kregosłup chce mi peknac na pol w okolicach ledzwiowych ,wydaje mi sie ze mam smaki (choc moze to tylko psychika i podswiadome jedzenie rosolu lub ogorkow zakwaszanych z ptasim mleczkiem blee) miesiaczka spoznia mi sie 3 tygodnie ,mialam tez lekkie zawroty glowy ,sennosc,zmeczenie.Kupila m dzis test i mam zamiar zrobic go jutro rano , choc z drugiej strony NIE CHCE go robic zeby sie nie rozczarowac
![]()
Przekonani ze polaczylo ich uczucie nagłe! a co na to schody,korytarze,ulice? moze jakies"przepraszam"w scisku? moze bylo cos zgubionego i podniesionego? klamki na ktorych dotykl kladl sie na dotyk? 21.02.2009 Maja03.03.2014 Jakub |
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Raczkowanie
|
witam z powrotem i co znowu zalamka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.