Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-06, 17:55   #2371
madziarkapl
Raczkowanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
madziarka... heh dzis jest 6.06 jak po wizycie??? czy może była wczesniej?
witam...no wizyta była już w środę, ale niestety nie miałam kiedy tu zajrzeć. A więc trochę sie uspokoiłam, jest pęcherzyk.to 5 tydzień. następna wizyta 7.07. nadal podchodzę do tego z dystansem po pierwszym poronieniu, ale chyba jak już jest pęcherzyk to najgorsze za mną?

Jeśli chodzi o bóle brzucha o ktorych piszecie, to ja mam je nadal. pobolewa mnie czasem mocniej a czasem słabiej. ale biorę nospę tak jak lekarz karze i jest to znośny ból. moje piersi też są strasznie wrażliwe, przede wszystkim wieczorem i rano jak wstaję.tragedia nawet nie trzeba ich dotknąć. co do innych objawów to narazie nie mam. no prócz dobrego apetytu. w sumie jestem głodna co chwilę ale zjem trochę i jestem pełna.
madziarkapl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 10:33   #2372
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dziewczyny czy temperatura w pierwszych tyg. ciązy zawsze musi być podwyższona? powyżej 37.?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 10:40   #2373
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:
Dziewczyny czy temperatura w pierwszych tyg. ciązy zawsze musi być podwyższona? powyżej 37.?

właśnie też jestem tego ciekawa. w wiekszości przypadków dziewczyny mierzące temkpę opisują, ze miały podwyższoną, tak też piszą specjalisci. ale jak przeszukałam neta pod tym kąten to niektóre panie pisały o znacznym obniżeniu temperatury ciała a były w ciąży

a jak u Ciebie?
Stary 2008-06-08, 10:56   #2374
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
właśnie też jestem tego ciekawa. w wiekszości przypadków dziewczyny mierzące temkpę opisują, ze miały podwyższoną, tak też piszą specjalisci. ale jak przeszukałam neta pod tym kąten to niektóre panie pisały o znacznym obniżeniu temperatury ciała a były w ciąży

a jak u Ciebie?
Madziu ja jestem tez na watku " próbowac do skutku.." i tam pisałam juz ale u mnie jest tak... @ ostatnia 6 maj i od 4 miesiecy zawsze 30 dni wiec juz dziś 3 dzień opóźnienia. Mam biały sluz i widoczne zyły na pierwsiach ale ta tempa mnie na ziemię sprowadziła. chodź włąsnie inne wizażanki móiwły że trzeba by było wiedziec jaką tempkę miałąm przez cały cykl bo może u mnie była niższa... nie wiem robiłam jeden test ale 4 czerwca czyli przed spodziewana małpą tylko że test był z drugiego sikania rano a ja wypiłam duzo wody kawe i herbatę wiec pisały że mógł sie hormon wypłukac... a była jedna krecha!!! i dziś czekam na malpę i jeszcze nie wiem ile to potrwa wiec o ta tempkę pytam..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-06-08, 11:06   #2375
m@gd@len@
Zadomowienie

Madziu ja czytała co pisałaś na "próbować..." i co dziewczyny odpisały i zgadzam sie z nimi.
musiałabyś wiedzieć jaką masz tempkę przez cały cykl.
moja tempka wzrasta po owu powyzej 37 teraz jestem 4 dni przed @ wczoraj miałam 37,3 a dziś 37,4 także rosnie mi do @. wiem też że w dniu kiedy spadnie do 36,9 to w tym dniu dostanę miesiaczke.

dlatego co rano mierzę tempkę teraz głeboki wdech i dopiero sprawdzam, bo wszelkie znaki na ziemi wskazują że się udało oby te 4 dni jeszcze przeżyc, żeby jak najszybciej przeleciały

a co do testu który zrobiłaś, to przed miesiaczką, nie z porannego moczy rozrzedzony kawka, mógł nie być miaraodajny. zrób jeszcze jeden

ja trzymam kciuki żeby jednak była fasolka
Stary 2008-06-08, 14:50   #2376
madziarkapl
Raczkowanie

czesc dziewczyny ale o jakiej temeraturze mowicie? bo ja tez mierzylam na początku ciąży i mialam normalna i dalam sobie spokoj bo sie tylko martwilam ze cos jest nie tak ze nie mam podwyzszonej. ale pozniej wyczytalam ze to nie chodzi o temperature ciala tylko w pochwie. wiec sobie zmierzylam w pochwie i faktycznie mialam 37.5
madziarkapl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 14:59   #2377
m@gd@len@
Zadomowienie

tak madziarka my mówimy o temperaturze mierzonej rano w pochwie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-09, 09:04   #2378
whyata
Raczkowanie

GG do whyata

ja np. jestem zimnocieplna i u mnie podwyższona temperatura to 36,8, może 36,9. Podwyższoną temperaturę określa się na podstawie temperatury cyklu w pierwszej fazie (przed owulacją).
whyata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 10:33   #2379
ewccik
Zadomowienie

Hejka
ja nie ma potwierdzonej ciąży, nawet jeszcze nie minął termin spodziewanej miesiaczki (aż w pt) ale mam takie oto objawy:
mdłości i senność (z piątku na sobotę spałam 15 h - nigdy mi się taka sytuacja nie zdażyła)
Nakręcam się znowu na ciążę
Czy Wy na samym początku dużo spałyście?
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 10:19   #2380
gdusia
Raczkowanie

Witam dziewczyny u mnie początki ciąży także nie potwierdzonej u lekarza (ale brak okresu ,powiększone piersi,bóle brzucha i dwie kreseczki na teście) bo wizytę mam wyznaczoną na 27 czerwca. Tutaj nie idzie się do ginekologa tylko do ,,matrony"-chyba położnej, to moja pierwsza ciąża i jeszcze tutaj.
Ale mniej więcej wiem, że to 2-3 tydzień i jakoś nawet się nie potrafię cieszyc-czuję się ciągle zmęczona, śpię także znacznie dłużej i nawet w ciągu dnia, a na dodatek mam potworne mdłości. Sądziłam, że występują później ok pierwszego, drugiego miesiąca a mnie dopadło już teraz.
gdusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 14:23   #2381
m@gd@len@
Zadomowienie

gratulacje dla nowych zafasolkowanych mamusiek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-10, 16:41   #2382
AnetaVan
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
Dzis rano zrobilam test, wyszedl POZYTYWNIE.
Jestem w ciezkim szoku, rowniez POZYTYWNYM oczywiscie! Jestesmy 1.5miesiaca przed slubem. Mam tylko nadzieje ze sie w suknie slubna zmieszcze
Mam 32 lat i wyglada na to ze po pierwszym razie po odstwieniu tabletek zaszlam w ciaze! Wciaz jeszcze nie zupelnie to do mnie dotarlo. Bylam operowana 7 lat temu (ginekologiczne) i tak sie zastanawialam, czy nie bede miala w zwiazku z tym problemu z zajsciem w ciaze? Wyglada na to ze zadnego !
O Boze! Pozdrawiam!
AnetaVan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 06:47   #2383
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnetaVan Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Dzis rano zrobilam test, wyszedl POZYTYWNIE.!
gratulacje!
a jakie miałaś objawy ?
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 06:59   #2384
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,
Dzis rano zrobilam test, wyszedl POZYTYWNIE.
Jestem w ciezkim szoku, rowniez POZYTYWNYM oczywiscie! Jestesmy 1.5miesiaca przed slubem. Mam tylko nadzieje ze sie w suknie slubna zmieszcze!
AnetaVan G R A T U L A C J E !!!!!! NIE MARTW SIE O SUKNIę NA PEWNO SIę ZMIEśCISZ!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-06-11, 08:42   #2385
AnetaVan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
gratulacje!
a jakie miałaś objawy ?
Dzieki bardzo! Pierwszym objawem byly sny... Zanim jeszcze miesiaczka zaczela mi sie spozniac, chyba mialam jakies przeczucia Dwa razy snilo mi sie bycie w ciazy i dziecko w wózku. O Boze jak to brzmi!
Po drugie, zawsze mialam bardzo regularne miesiaczki, a tu zaczela mi sie nagle spozniac. Pierwszy dzien zignowowalam, myslac ze to jeszcze o niczym nie swiadczy. Drogiego dnia, prawie sie zachlystnelam woda, czytajac artykul o pierwszych objawach ciazy, gdzie m. in. mowia o zwiekszonej wydzielinie sluzu, jako jednego z objawow. PO tym artykule, 5 min zajelo mi dotarcie do najblizszej apteki po test ciazowy, ktory, jak juz pisalam wyszedl pozytywnie!
Stary 2008-06-11, 08:45   #2386
AnetaVan
Raczkowanie

Cytat:
AnetaVan G R A T U L A C J E !!!!!! NIE MARTW SIE O SUKNIę NA PEWNO SIę ZMIEśCISZ!!!
Dziekuje bardzo! Mam nadzieje, ze sie zmieszcze! Bede w polowie 2 miesiaca, mam wiec nadzieje, ze jeszcze duzo okraglejsza nie bede!
Stary 2008-06-11, 11:00   #2387
m@gd@len@
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki bardzo! Pierwszym objawem byly sny... Zanim jeszcze miesiaczka zaczela mi sie spozniac, chyba mialam jakies przeczucia Dwa razy snilo mi sie bycie w ciazy i dziecko w wózku. O Boze jak to brzmi!
Po drugie, zawsze mialam bardzo regularne miesiaczki, a tu zaczela mi sie nagle spozniac. Pierwszy dzien zignowowalam, myslac ze to jeszcze o niczym nie swiadczy. Drogiego dnia, prawie sie zachlystnelam woda, czytajac artykul o pierwszych objawach ciazy, gdzie m. in. mowia o zwiekszonej wydzielinie sluzu, jako jednego z objawow. PO tym artykule, 5 min zajelo mi dotarcie do najblizszej apteki po test ciazowy, ktory, jak juz pisalam wyszedl pozytywnie!

gratuluję. wspaniały prezent ślubny dostałaś od losu.

teraz to życzę spokojnej ciąży
Stary 2008-06-11, 11:52   #2388
AnetaVan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
gratuluję. wspaniały prezent ślubny dostałaś od losu.

teraz to życzę spokojnej ciąży
Dziekuje bardzo! Troche niespodziewanie to przyszlo, ale wierze ze tam na gorze wiedza co robia!
Pozdrawiam
Stary 2008-06-11, 13:29   #2389
catarina*18
Przyczajenie

Witam Wszystkich!
W sumie to jestem tu pierwszy raz i to tylko dlatego ze uswiadomilam sobie. ze dziwnie sie czuje i chcialam sie dowiedziec czy moje objawy mozna dopasowac do ciazy
W zwiazku z tym mam pytanie: czy Wy od pierwszych dni czulyscie sie jakos inaczej, czy dopiero po tydoniu, dwoch...
Bo jeszcze nei ma tygodnia od prawdopodobnego zaplodnienia a ja juz od poczatku mam mdlosci, dusznosci, slabo mi, mdli mnie od zapachow itp.
Mozliwe ze to tylko moja wyobraznia, ale to dziecko byloby zupelnie calowicie nieplanowane. Pomimo to czuje jakies cieplo gdy o tym mysle i jest mi nawet coraz milej z mysla ze moge byc Mama
Choc pewnie to tylko moje wybujala wyobraaznia, zrobilabym test najchetniej juz teraz ale to jesszcze za wczesnie..
Dlatego prosze powiedzcie mi od kiedy Wy mialyscie jakies niepokojace objawy??
catarina*18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 18:08   #2390
m@gd@len@
Zadomowienie

catarina

rozumiem, że sie denerwujesz i chciałbyś wiedzieć jak najszybciej co sie dzieje, ale niestety przyczyny Twojego samopoczucia mogą byc różne. jeśli chcesz sie dowiedzieć jakie objawy baaardzo wczesnej ciaży miały nasze koleżanki wizażanki to proponuję Ci poprostu przejżeć ten wątek od początku

życzę Ci rozwiązania sprawy po twojej mysli

pozdrawiam Magda
Stary 2008-06-11, 18:42   #2391
catarina*18
Przyczajenie

heh dziekuje,

czytalam duzo, zanim zaczely mnie bolec oczy.
Wiem, ze w mojej sytuacji niewiele mozna powiedziec
catarina*18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 22:13   #2392
Wioletkaa1
Raczkowanie

Witam Was.
No to i ja sie też podziele moimi dotychczasowymi objawami,a jestem w 4 tyg ciąży.Pierwsze co brak @,ale brzuch cały czas bolał tak jakbym miała go zaraz dostać, lecz ciągle nic...Czułam coś wewnątrz, że to właśnie chodzi o to juz po paru dniach gdy nie dostawałam @.W między czasie ból sutków przy dotyku i ciągle ten ból jak na @, ale z dnia na dzien był ten ból jednak troszke inny i bardziej łagodny.Teraz jestem w 4 tyg i czasami boli w dole brzucha, bezsenność, ból piersi tak od strony pach przy dotyku i oczywiscie powiększyły się, brak apetytu i lekkie kręcenia w głowce...
Wioletkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 21:06   #2393
lucyAS
Zadomowienie

ja mysle ze kazdy czuje sie inaczej

wiele razy myslałam ze juz jestem w ciazy, takie tam objawy mdłosci,ból brzucha , głowy ale to tylko@ sie spozniała i dokuczała
a teraz pierwszy raz spróbowalismy swiadomie zrobic dzidziusia i ydało sie - i od razu czułam ze bedzie, choc nie moge do dzis uwierzyc ze tak od razu wyszło

wracajac do objawów - bolace piersi, wrazliwe na kady dotyk, troche powiekszone, ale nie mam zadnych zyłek, no i mdłosci co dziennie coraz gorsze, teraz mdli mnie od rana do wieczora - wiec nie wiem kto wymyslił to powiedzenie o "porannych mdłościach"
nie wymiotuje, tempreatura w normie, apetyt zerowy, na widok jedzenia słabo mi sie robi, straszna sennosc, ale dopiero teraz czyli w 6 tygodniu, na poczatku wrecz rozpierała mnie energia
lucyAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 21:41   #2394
Wioletkaa1
Raczkowanie

ojeeeej to ja się już boje 6 tyg
mam nadzieje, że mnie ominą mdłości.Narazie sie czuje w miare dobrze choć z apetytem dziwnie bywa.
Wioletkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 16:57   #2395
gdusia
Raczkowanie

Wszystkim przyszłym "Mamusiom" życzę wytrwałości, zdrowia i spokoju oraz szczęścia. Cieszę się, że nasz krąg się powiększa.
gdusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 17:14   #2396
angkorcz
Raczkowanie

witam wszystkich pewnie zaczne jak wszyscy ale podejrzewam ze jestem w ciazy od paru miesiecy staramy sie o dzeicko ale nie jest latwo.tym razem mysle ze to jest tood tyg mam bole brzucha mam nudnosci .chociaz ja czesto mysle ze jestemw ciazy a pozniej jest zalamka ,ale moze tym razem. Ostatnia miesiaczka trwala tylko 3 dni co normalnie u mnie trwa ok 7 dni jestem slaba i kreci mi sie w glowie jak ktos mogl mi poradzic co o tym sadzi dziekuje
angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 17:45   #2397
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
witam wszystkich pewnie zaczne jak wszyscy ale podejrzewam ze jestem w ciazy od paru miesiecy staramy sie o dzeicko ale nie jest latwo.tym razem mysle ze to jest tood tyg mam bole brzucha mam nudnosci .chociaz ja czesto mysle ze jestemw ciazy a pozniej jest zalamka ,ale moze tym razem. Ostatnia miesiaczka trwala tylko 3 dni co normalnie u mnie trwa ok 7 dni jestem slaba i kreci mi sie w glowie jak ktos mogl mi poradzic co o tym sadzi dziekuje
chcialabym dodac ze bylam przez dluzszy czas na plastrach anty i zdaje sobie sprawe ze to nie bedzie latwo
Stary 2008-06-19, 21:20   #2398
moni888
Raczkowanie

GG do moni888

Witam.Mam nadzieje ze juz niedlugo bede mogla sie dolaczyc do watku.Zacznijmy od tego ze bardzo chce miec dziecko i mam nadzieje ze w koncu sie udało i ze nie wmawiam sobie poraz kolejny objawow. Ostatnio kregosłup chce mi peknac na pol w okolicach ledzwiowych ,wydaje mi sie ze mam smaki (choc moze to tylko psychika i podswiadome jedzenie rosolu lub ogorkow zakwaszanych z ptasim mleczkiem blee) miesiaczka spoznia mi sie 3 tygodnie ,mialam tez lekkie zawroty glowy ,sennosc,zmeczenie.Kupila m dzis test i mam zamiar zrobic go jutro rano , choc z drugiej strony NIE CHCE go robic zeby sie nie rozczarowac Narazie zyje swiadomoscia ze juz niedlugo beda we mnie dwa serduszka...
moze bylo cos zgubionego i podniesionego?
klamki na ktorych dotykl kladl sie na dotyk?
21.02.2009 Maja
03.03.2014 Jakub
moni888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 21:38   #2399
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moni888 Pokaż wiadomość
Witam.Mam nadzieje ze juz niedlugo bede mogla sie dolaczyc do watku.Zacznijmy od tego ze bardzo chce miec dziecko i mam nadzieje ze w koncu sie udało i ze nie wmawiam sobie poraz kolejny objawow. Ostatnio kregosłup chce mi peknac na pol w okolicach ledzwiowych ,wydaje mi sie ze mam smaki (choc moze to tylko psychika i podswiadome jedzenie rosolu lub ogorkow zakwaszanych z ptasim mleczkiem blee) miesiaczka spoznia mi sie 3 tygodnie ,mialam tez lekkie zawroty glowy ,sennosc,zmeczenie.Kupila m dzis test i mam zamiar zrobic go jutro rano , choc z drugiej strony NIE CHCE go robic zeby sie nie rozczarowac Narazie zyje swiadomoscia ze juz niedlugo beda we mnie dwa serduszka...
witaj moni a wiec jestesmy w tej samej sytuacji ja wlasnie bylam teraz w sklepie kupic test nie wiem czy zrobie to jutro nie chce kolejnego rozczarowania tak bardzo pragniemy tego dziecka .ja czesto czesto mam urojone ciaze a to jest najgorsze boje sie ze w koncu sie zalame.ale z tego co ty piszesz wszystko wskazuje na to ze ty wlasnie jesyes 3 tyg spoznienia zawroty glowy mdlosci zycze powodzenia
Stary 2008-06-21, 20:33   #2400
angkorcz
Raczkowanie

witam z powrotem i co znowu zalamka zrobilam test ale nie potrzebnie ja juz naprawde nie mam sil ciagle slysze nastepnym razem sie uda juz naprawde mam dosyc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości