![]() |
#2521 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
hhh22...zlota jagoda...jak tam zdróweczko?
![]() ![]()
#2522 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, zrobiłam sobie test dokładnie tydzień temu, wyszedł pozytywny
![]() Od ostatniej @ zaczyna mi się 7 tydzień.... Bardzo chcę, żeby lekarz potwierdził ![]() Staramy się z małżem od 3 miesięcy i mam większość objawów ![]() Kwas foliowy łykam od 3 miesięcy, nie wiem czy lekarz zapisuje jeszcze jakieś inne witaminki? Pozdrawiam wszystkie ciężarówki i starające się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Liczy sie od ostatniej @ myśle ze juz spokojnie lekarz potwierdzi ciążę!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Mamusie, powiedzcie jakie miałyście objawy ciąży.
jak myslicie czy moge byc w ciazy?ostatnia miesiaczka jakies 12 tygodni temu .nigdy nie mialam regularnych ale ostatnie dwie trzy wystapily w miare regularnie tj.co jakies 31 dni.zaczelam wspolzycie jakies 10 tygodni temu stosunek przerywany to jedyne zabezpieczenie ... w ciagu ostatnich dwoch tygodni zrobilam trzy testy wszystkie wyszly negatywne.zadnych objawow ciazy typu mdlosci lub bol piersi nie zauwazylam .niepokoja mnie tylko nadmierny apetyt i uplawy ktorych nigdy nie mialam brazowe biale zolte rozowe a dzisiaj rano zauwazylam plamke krwi i nie sadze zeby to byla miesiaczka.poza tym wczoraj zauwazylam jasno brazowa kreske biegnaca od pepka w dol ktorej wczesniej nie mialam.czy po trzech negatywny testach nadal moge byc w ciazy?blagam o odpowiedz!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Raczkowanie
|
Nie sądze, skoro 3 testy nie wyszły.Ale radzę isc do gina zeby zobaczył co to za upławy i plamienia.
#2527 |
Przyczajenie
|
a ta kreska czytalam ze to tez moze byc objawem ciazy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Przyczajenie
|
Dzieki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
szeryfcio
|
myszmyszka, Ty szybko leć do lekarza; krew, kolorowe upławy... nieciekawie.
W ciąży raczej nie jesteś, bo po takim czasie testy byłyby już pozytywne. A kresa ciemna nie pojawia się na początku. Nie wiem jak u innych dziewczyn, ale u mnie pojawiła się w 5-6 miesiącu, jak już miałam brzuch konkretny. (chociaż w gazetach ciążowych podawali, że od 4 m.)
#2530 |
Raczkowanie
|
mi kreska pojawila sie bardzo szybko, wiec nie ma zadnej reguły co do tego kiedy sie pojawia
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Przyczajenie
|
mi kreska pojawila sie w dziewiatym miesiacu.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Anulka, zrobiłąm test w sobotę, bo nie wytrzymałam - był negatywny ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Przyczajenie
|
WItam. Nie wiem co mam zrobic. Zastanawiam sie czy jestem w ciąży czy nie... Do zapłodnienia mogł dojść jakies 3-4 tyg temu. Dzis strasznie mnie bolał brzuch... czasem mam osłabienie aa czasem temp. powyzej 37. Również śluz jest innego zabarwienia(ciemniejszy) a rano jak sie obudzilam mialam nudności. Lecz okres dostałam w terminie. Czy mogę być w ciąży? Czy są to objawy ciąży? Błagam pomóżcie!!!
Edytowane przez aka17 Czas edycji: 2008-08-11 o 22:22 Powód: zapomniałam czegoś dopisać |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
szeryfcio
|
Test!
![]() Zrób test. No skąd dziewczyny mają wiedzieć czy jesteś w ciąży? Jedynie test prawdę ci powie. Ale jak miałaś okres to wątpię żebyś była w ciąży.
#2536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zlota jagoda, dobrze ze zdcydowałaś się na krew. Ja nie mam cierpliwości do krwi, bo na wynik trzeba czekać ![]() ![]() Zastanawiajaco długo utrzymuje się Twoja podwyższona temeratura. Zlota jagoda WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, NIECH SIĘ SPEŁNIĄ TWOJE MARZENIA!!! (z okazji wczorajszych urodzin) ![]()
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2008-08-12 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zadomowienie
|
Temperatura przed @ nie rośnie tylko spada.
Temperaturę należy mierzyć codziennie po zakończeniu @ o w miarę w stałej porze przed wstaniem z łóżka, najlepiej w pochwie. Po kilkunastu dniach po @ następuje skok temeratury za zasługą progesteronu i utrzymuje się do 2-1 dnia przed @, bo wtedy temperatura spada. Jeśli wyższa temperatura utrzymuje się powyżej 16dni po skoku można przypuszczać a po 20 dniach mieć już prawie pewność, że począł się dzidziuś. Pozdrawiam U mnie w styczniu były 2 kreseczki. Robiłam test w piątek, @ miała być 2 dni wcześniej. Beta była podwyższona a w poniedziałek przyszła @... Poronienie biochemiczne. My zaczniemy starania za rok dopiero, ale lepiej iść na żywioł niż tak mierzyć temperaturę, coś wyliczać i niemalże dostawać paranoi widząc u siebie wszystkie objawy. To trudne, ale przy staraniu o bobasa mózg najlepiej wyłączyć żeby nie myslał. |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny znalazłam to forum ponieważ szukam odpowiedzi na pytanie czy jestem w ciąży, wiem że test to może wykazać ale jest jeszcze za wcześnie. 1,5 tyg temu wg kalendarza byłam płodna i akurat wtedy zdarzyło nam się zbliżenie (stosunek przerywany). A przez tydzień mam dziwne objawy brzuch mi napęczniał, i boli jak przed okresem. Jak myślicie to może być objaw ciąży ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za trzymanie kciuków za mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Zakorzenienie
|
Witam! przez 11 miesięcy starałam się o dziecko w czerwcu straciłam prace więc i o dziecku przestałam myśleć ale życie płata figle i jak komuś bardzo zależy na dziecku to mu nie wychodzi a jak ktoś nie chcę to akurat wpada.Ja osobiście będę najszczęśliwszą kobietą na świecie kiedy to dowiem się od lekarza że jestem w ciąży jednak wizyta dopiero jutro na 16:30 a ja do tego czasu na głowę dostanę.Mianowicie od 39dni nie dostaje@ od jakiegoś tygodnia bolą mnie piersi ale tylko przy dotyku i to z boku ,są strasznie nabrzmiałe boli mnie prawy jajnik i co jakiś czas podbrzusze tak jakby pulsowało bo bólem tego nazwać nie można ostatnio nawet herbata mi nie smakuje ma dziwny smak i co najbardziej denerwujące co godzinę do kibelka biegam siusiu (może to zapalenie dróg moczowych?).Dziś rano jak tylko wstałam zrobiłam test wyszedł pozytywny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
Najpierw pojawiła się intensywna kreska kontrolna a później w przeciągu 3 minut stopniowo coraz ciemniejsza robiła się druga kreska (ale jaśniejsza od kontrolnej zaznaczam)nie wiem co mam myśleć bo już kiedyś mi sie zdarzyła jaśniutka druga kreseczka i nic ...(chociaż była nawet jaśniejsza niż tym razem)co prawda wtedy nie miałam żadnych objawów a teraz jest ich sporo mam tylko nadzieje ze sobie ich nie wmawiam.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
Brałam kwas foliowy ale dowiedziałam się że za długo nie można go brać bo to też niedobrze ale może od jutra zacznę...
![]() A dziś jeszcze zauważyłam że brodawki mocno mi sie powiększyły i tak jakby gruczoły sie uwidoczniły na nich nie wiem czy to tez może być objawem.I co jakiś czas strasznie gorąco mi się robi szczególnie w twarz |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
No ja brałam z pół roku bez przerwy z nadzieją że może zajdę w ciąże odstawiłam straciłam nadzieję a tu bardzo możliwe że jednak szczęście i do mnie się uśmiechnęło już odliczam godziny do jutrzejszej wizyty.A w którym mogę być tygodniu skoro ostatnią mies miałam 5 lipca?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteś w szóstym tygodniu ciąży. Gratuluję ![]()
![]() |
#2549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
Kurde ale to nic pewnego jeszcze....ale jeśli to prawda to posiusiam się ze szczęścia.
A od kiedy można zobaczyć dzidziusia na usg długo bym musiała czekać?Nie znam się na tym wszystkim a co minutę przychodzi mi do głowy nowe pytanie...minionej nocy nie mogłam spać bo byłam tak podniecona faktem że rano zrobie test tej nocy nie zasnę bo będe myślała o wizycie.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.