Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-10, 16:32   #2521
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

hhh22...zlota jagoda...jak tam zdróweczko? zlota jagoda test zrobiony? zrobiłaś sobie prezent na urodzinki?

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 05:36   #2522
kasiek146
Przyczajenie

Dziewczyny, zrobiłam sobie test dokładnie tydzień temu, wyszedł pozytywny Okres spóźnia mi się 2 tygodnie, czekam teraz na wizytę u lekarza. Czekam, bo wyczytałam, że jak się pójdzie za wcześnie to lekarz nie potwierdzi ciąży. Od 6 tygodnia można iść, nie wiem tylko czy liczyć od ostatniej @, czy od poczęcia???
Od ostatniej @ zaczyna mi się 7 tydzień....

Bardzo chcę, żeby lekarz potwierdził
Staramy się z małżem od 3 miesięcy i mam większość objawów Ból piersi (straszny), non stop siku i zrobiłam się płaczliwa...

Kwas foliowy łykam od 3 miesięcy, nie wiem czy lekarz zapisuje jeszcze jakieś inne witaminki?

Pozdrawiam wszystkie ciężarówki i starające się
kasiek146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 06:02   #2523
Mediane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiek146 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zrobiłam sobie test dokładnie tydzień temu, wyszedł pozytywny Okres spóźnia mi się 2 tygodnie, czekam teraz na wizytę u lekarza. Czekam, bo wyczytałam, że jak się pójdzie za wcześnie to lekarz nie potwierdzi ciąży. Od 6 tygodnia można iść, nie wiem tylko czy liczyć od ostatniej @, czy od poczęcia???

Staramy się z małżem od 3 miesięcy i mam większość objawów Ból piersi (straszny), non stop siku i zrobiłam się płaczliwa...

Kwas foliowy łykam od 3 miesięcy, nie wiem czy lekarz zapisuje jeszcze jakieś inne witaminki?

Oooo, gratuluję serdeczne!!!!! Taka fajna wiadomość z samego rana... Ściskam Was i dbaj o siebie i fasolkę
Stary 2008-08-11, 06:23   #2524
ewka
Raczkowanie

Cytat:

Liczy sie od ostatniej @ myśle ze juz spokojnie lekarz potwierdzi ciążę!!

ewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 08:20   #2525
myszmyszka
Przyczajenie

Dot.: Re: Mamusie, powiedzcie jakie miałyście objawy ciąży.

jak myslicie czy moge byc w ciazy?ostatnia miesiaczka jakies 12 tygodni temu .nigdy nie mialam regularnych ale ostatnie dwie trzy wystapily w miare regularnie tj.co jakies 31 dni.zaczelam wspolzycie jakies 10 tygodni temu stosunek przerywany to jedyne zabezpieczenie ... w ciagu ostatnich dwoch tygodni zrobilam trzy testy wszystkie wyszly negatywne.zadnych objawow ciazy typu mdlosci lub bol piersi nie zauwazylam .niepokoja mnie tylko nadmierny apetyt i uplawy ktorych nigdy nie mialam brazowe biale zolte rozowe a dzisiaj rano zauwazylam plamke krwi i nie sadze zeby to byla miesiaczka.poza tym wczoraj zauwazylam jasno brazowa kreske biegnaca od pepka w dol ktorej wczesniej nie mialam.czy po trzech negatywny testach nadal moge byc w ciazy?blagam o odpowiedz!!!
myszmyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 08:24   #2526
ilonchen
Raczkowanie

Nie sądze, skoro 3 testy nie wyszły.Ale radzę isc do gina zeby zobaczył co to za upławy i plamienia.

ilonchen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 08:25   #2527
myszmyszka
Przyczajenie

a ta kreska czytalam ze to tez moze byc objawem ciazy
myszmyszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-11, 09:13   #2528
kasiek146
Przyczajenie

Dzieki dziewczyny Mam nadzieję, że lekarz potwierdzi Jutro wybieram się obczaić lekarzy, mam dwóch na oku, więc napewno któregoś dorwę. Pozdrówki
kasiek146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 12:29   #2529
sheryl
szeryfcio

myszmyszka, Ty szybko leć do lekarza; krew, kolorowe upławy... nieciekawie.
W ciąży raczej nie jesteś, bo po takim czasie testy byłyby już pozytywne.
A kresa ciemna nie pojawia się na początku. Nie wiem jak u innych dziewczyn, ale u mnie pojawiła się w 5-6 miesiącu, jak już miałam brzuch konkretny. (chociaż w gazetach ciążowych podawali, że od 4 m.)
Stary 2008-08-11, 12:34   #2530
ewka
Raczkowanie

mi kreska pojawila sie bardzo szybko, wiec nie ma zadnej reguły co do tego kiedy sie pojawia

ewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 15:44   #2531
Zabajone
Przyczajenie

GG do Zabajone

mi kreska pojawila sie w dziewiatym miesiacu.
Zabajone jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-11, 20:13   #2532
zlota jagoda
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki dziewczyny Mam nadzieję, że lekarz potwierdzi Jutro wybieram się obczaić lekarzy, mam dwóch na oku, więc napewno któregoś dorwę. Pozdrówki
Serdecznie gratuluję!!!!

Anulka, zrobiłąm test w sobotę, bo nie wytrzymałam - był negatywny , ale mogło być jeszcze za wcześnie na test (nie upłynęło 14 dni). Ponieważ dalej nie mam @, temperatura bez zmian (37,2) to jutro robię test z krwi.
Pozdrawiam
zlota jagoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 20:18   #2533
Mediane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlota jagoda Pokaż wiadomość
Serdecznie gratuluję!!!!

Anulka, zrobiłąm test w sobotę, bo nie wytrzymałam - był negatywny , ale mogło być jeszcze za wcześnie na test (nie upłynęło 14 dni). Ponieważ dalej nie mam @, temperatura bez zmian (37,2) to jutro robię test z krwi.
Pozdrawiam
Bardzo Ci kibicuję i trzymam kciuki
Stary 2008-08-11, 22:21   #2534
aka17
Przyczajenie

WItam. Nie wiem co mam zrobic. Zastanawiam sie czy jestem w ciąży czy nie... Do zapłodnienia mogł dojść jakies 3-4 tyg temu. Dzis strasznie mnie bolał brzuch... czasem mam osłabienie aa czasem temp. powyzej 37. Również śluz jest innego zabarwienia(ciemniejszy) a rano jak sie obudzilam mialam nudności. Lecz okres dostałam w terminie. Czy mogę być w ciąży? Czy są to objawy ciąży? Błagam pomóżcie!!!

Edytowane przez aka17
Czas edycji: 2008-08-11 o 22:22 Powód: zapomniałam czegoś dopisać
aka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 22:32   #2535
sheryl
szeryfcio

Test!
Zrób test. No skąd dziewczyny mają wiedzieć czy jesteś w ciąży?
Jedynie test prawdę ci powie.
Ale jak miałaś okres to wątpię żebyś była w ciąży.
Stary 2008-08-12, 06:44   #2536
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez zlota jagoda Pokaż wiadomość
Serdecznie gratuluję!!!!

Pozdrawiam

Zlota jagoda, dobrze ze zdcydowałaś się na krew. Ja nie mam cierpliwości do krwi, bo na wynik trzeba czekać . Czekamy razem z Tobą na dobrą nowinę
Zastanawiajaco długo utrzymuje się Twoja podwyższona temeratura.

Zlota jagoda WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, NIECH SIĘ SPEŁNIĄ TWOJE MARZENIA!!! (z okazji wczorajszych urodzin)

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2008-08-12 o 08:40
Stary 2008-08-12, 08:50   #2537
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
rosnie --> na 3, 4 dni przed
Temperatura przed @ nie rośnie tylko spada.
Temperaturę należy mierzyć codziennie po zakończeniu @ o w miarę w stałej porze przed wstaniem z łóżka, najlepiej w pochwie. Po kilkunastu dniach po @ następuje skok temeratury za zasługą progesteronu i utrzymuje się do 2-1 dnia przed @, bo wtedy temperatura spada. Jeśli wyższa temperatura utrzymuje się powyżej 16dni po skoku można przypuszczać a po 20 dniach mieć już prawie pewność, że począł się dzidziuś.

Pozdrawiam

U mnie w styczniu były 2 kreseczki. Robiłam test w piątek, @ miała być 2 dni wcześniej. Beta była podwyższona a w poniedziałek przyszła @... Poronienie biochemiczne. My zaczniemy starania za rok dopiero, ale lepiej iść na żywioł niż tak mierzyć temperaturę, coś wyliczać i niemalże dostawać paranoi widząc u siebie wszystkie objawy. To trudne, ale przy staraniu o bobasa mózg najlepiej wyłączyć żeby nie myslał.

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 10:24   #2538
ewellla83
Przyczajenie

Cześć dziewczyny znalazłam to forum ponieważ szukam odpowiedzi na pytanie czy jestem w ciąży, wiem że test to może wykazać ale jest jeszcze za wcześnie. 1,5 tyg temu wg kalendarza byłam płodna i akurat wtedy zdarzyło nam się zbliżenie (stosunek przerywany). A przez tydzień mam dziwne objawy brzuch mi napęczniał, i boli jak przed okresem. Jak myślicie to może być objaw ciąży ??
ewellla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 10:29   #2539
zlota jagoda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aka17 Pokaż wiadomość
WItam. Nie wiem co mam zrobic. Zastanawiam sie czy jestem w ciąży czy nie... Do zapłodnienia mogł dojść jakies 3-4 tyg temu. Dzis strasznie mnie bolał brzuch... czasem mam osłabienie aa czasem temp. powyzej 37. Również śluz jest innego zabarwienia(ciemniejszy) a rano jak sie obudzilam mialam nudności. Lecz okres dostałam w terminie. Czy mogę być w ciąży? Czy są to objawy ciąży? Błagam pomóżcie!!!
Tak jak już pisały dziewczyny test obowiązkowo zrób, bo bywa i tak, że jest się w ciąży i ma się okres, ale to zły znak, np. przy ciążach pozamacicznych zdarzają się krwawienia (tfu, tfu). Ja tak świrowałam w poprzednim cyklu, bo istniało prawdopodobieństwo zapłodnienia, było mi niedobrze, a tu dostałam plamienia. Zrobiłam test ale wyszedł negatywny więc się uspokoiłam. W tym cyklu tez świruje bo trwa już 37 dni. Czekam do 18 na wyniki badania krwi.
Dziękuję za trzymanie kciuków za mnie
Stary 2008-08-12, 10:35   #2540
zlota jagoda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewellla83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny znalazłam to forum ponieważ szukam odpowiedzi na pytanie czy jestem w ciąży, wiem że test to może wykazać ale jest jeszcze za wcześnie. 1,5 tyg temu wg kalendarza byłam płodna i akurat wtedy zdarzyło nam się zbliżenie (stosunek przerywany). A przez tydzień mam dziwne objawy brzuch mi napęczniał, i boli jak przed okresem. Jak myślicie to może być objaw ciąży ??
Objawy ciąży są o tyle niewdzięczne, że są bardzo podobne do objawów miesiączki. Musisz poczekać. Wiem, że to nikłe pocieszenie ale ja również czekam, więc Cię rozumiem. Muszę także powiedzieć, że patrząc na moję koleżankę i jej ślicznego 1,5 miesięcznego Szymonka, to stosunek przerywany nie jest tak do końca dobrym zabezpieczeniem (tak właśnie został poczęty Szymon )
Pozdrawiam
Stary 2008-08-12, 10:38   #2541
Amazonia23
Zakorzenienie

Witam! przez 11 miesięcy starałam się o dziecko w czerwcu straciłam prace więc i o dziecku przestałam myśleć ale życie płata figle i jak komuś bardzo zależy na dziecku to mu nie wychodzi a jak ktoś nie chcę to akurat wpada.Ja osobiście będę najszczęśliwszą kobietą na świecie kiedy to dowiem się od lekarza że jestem w ciąży jednak wizyta dopiero jutro na 16:30 a ja do tego czasu na głowę dostanę.Mianowicie od 39dni nie dostaje@ od jakiegoś tygodnia bolą mnie piersi ale tylko przy dotyku i to z boku ,są strasznie nabrzmiałe boli mnie prawy jajnik i co jakiś czas podbrzusze tak jakby pulsowało bo bólem tego nazwać nie można ostatnio nawet herbata mi nie smakuje ma dziwny smak i co najbardziej denerwujące co godzinę do kibelka biegam siusiu (może to zapalenie dróg moczowych?).Dziś rano jak tylko wstałam zrobiłam test wyszedł pozytywny jednak druga kreseczka nie jest tak intensywna jak ta kontrolna (jest jaśniejsza)nie wiem czy to może oznaczać że jestem w ciąży czy to jakieś moje wkrętk.Napiszci e coś proszę co o tym sądzicie.
Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 10:42   #2542
Mediane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amazonia23 Pokaż wiadomość
Witam! przez 11 miesięcy starałam się o dziecko w czerwcu straciłam prace więc i o dziecku przestałam myśleć ale życie płata figle i jak komuś bardzo zależy na dziecku to mu nie wychodzi a jak ktoś nie chcę to akurat wpada.Ja osobiście będę najszczęśliwszą kobietą na świecie kiedy to dowiem się od lekarza że jestem w ciąży jednak wizyta dopiero jutro na 16:30 a ja do tego czasu na głowę dostanę.Mianowicie od 39dni nie dostaje@ od jakiegoś tygodnia bolą mnie piersi ale tylko przy dotyku i to z boku ,są strasznie nabrzmiałe boli mnie prawy jajnik i co jakiś czas podbrzusze tak jakby pulsowało bo bólem tego nazwać nie można ostatnio nawet herbata mi nie smakuje ma dziwny smak i co najbardziej denerwujące co godzinę do kibelka biegam siusiu (może to zapalenie dróg moczowych?).Dziś rano jak tylko wstałam zrobiłam test wyszedł pozytywny jednak druga kreseczka nie jest tak intensywna jak ta kontrolna (jest jaśniejsza)nie wiem czy to może oznaczać że jestem w ciąży czy to jakieś moje wkrętk.Napiszci e coś proszę co o tym sądzicie.
No...gratulacje Jesli kreska wyszła to test pozytywny Nie musi być tak ciemna jak kontrolna, ważne, że jest. A po jakim czasie sie pojawiła?
Stary 2008-08-12, 11:00   #2543
Amazonia23
Zakorzenienie

Najpierw pojawiła się intensywna kreska kontrolna a później w przeciągu 3 minut stopniowo coraz ciemniejsza robiła się druga kreska (ale jaśniejsza od kontrolnej zaznaczam)nie wiem co mam myśleć bo już kiedyś mi sie zdarzyła jaśniutka druga kreseczka i nic ...(chociaż była nawet jaśniejsza niż tym razem)co prawda wtedy nie miałam żadnych objawów a teraz jest ich sporo mam tylko nadzieje ze sobie ich nie wmawiam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-12, 11:14   #2544
Mediane
Raczkowanie

Cytat:
Najpierw pojawiła się intensywna kreska kontrolna a później w przeciągu 3 minut stopniowo coraz ciemniejsza robiła się druga kreska (ale jaśniejsza od kontrolnej zaznaczam)nie wiem co mam myśleć bo już kiedyś mi sie zdarzyła jaśniutka druga kreseczka i nic ...(chociaż była nawet jaśniejsza niż tym razem)co prawda wtedy nie miałam żadnych objawów a teraz jest ich sporo mam tylko nadzieje ze sobie ich nie wmawiam.
Zobaczysz, że będzię dobrze Być może lekarz jutro nie będzie w stanie jeszcze potwierdzić ciąży na 100%, jeszcze dosyć wcześnie, ale na pewno nie powie, że ją wyklucza Na pewno doradzi Ci, jak dbać o siebie. A kwas foliowy łykasz?
Stary 2008-08-12, 11:25   #2545
Amazonia23
Zakorzenienie

Brałam kwas foliowy ale dowiedziałam się że za długo nie można go brać bo to też niedobrze ale może od jutra zacznę...
A dziś jeszcze zauważyłam że brodawki mocno mi sie powiększyły i tak jakby gruczoły sie uwidoczniły na nich nie wiem czy to tez może być objawem.I co jakiś czas strasznie gorąco mi się robi szczególnie w twarz
Stary 2008-08-12, 11:31   #2546
Mediane
Raczkowanie

Cytat:
Brałam kwas foliowy ale dowiedziałam się że za długo nie można go brać bo to też niedobrze ale może od jutra zacznę...
A dziś jeszcze zauważyłam że brodawki mocno mi sie powiększyły i tak jakby gruczoły sie uwidoczniły na nich nie wiem czy to tez może być objawem.I co jakiś czas strasznie gorąco mi się robi szczególnie w twarz
Tak, to też jest objaw Z tego co wiem, to kwas foliowy lekarze zalecają brać 3 m-ce przed planowaną ciążą gdzieś tak do końca I trymestru. Ale tu nie jestem pewna, niech się może dziewczyny wypowiedzą. Ja na Twoim miejscu znów zaczęłabym brać.
Stary 2008-08-12, 11:38   #2547
Amazonia23
Zakorzenienie

No ja brałam z pół roku bez przerwy z nadzieją że może zajdę w ciąże odstawiłam straciłam nadzieję a tu bardzo możliwe że jednak szczęście i do mnie się uśmiechnęło już odliczam godziny do jutrzejszej wizyty.A w którym mogę być tygodniu skoro ostatnią mies miałam 5 lipca?
Stary 2008-08-12, 11:47   #2548
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
No ja brałam z pół roku bez przerwy z nadzieją że może zajdę w ciąże odstawiłam straciłam nadzieję a tu bardzo możliwe że jednak szczęście i do mnie się uśmiechnęło już odliczam godziny do jutrzejszej wizyty.A w którym mogę być tygodniu skoro ostatnią mies miałam 5 lipca?

Jesteś w szóstym tygodniu ciąży. Gratuluję

Stary 2008-08-12, 11:51   #2549
Mediane
Raczkowanie

Cytat:
Hihi, dokładnie, 6 tydzień, gratulacje
Stary 2008-08-12, 11:55   #2550
Amazonia23
Zakorzenienie

Kurde ale to nic pewnego jeszcze....ale jeśli to prawda to posiusiam się ze szczęścia.
A od kiedy można zobaczyć dzidziusia na usg długo bym musiała czekać?Nie znam się na tym wszystkim a co minutę przychodzi mi do głowy nowe pytanie...minionej nocy nie mogłam spać bo byłam tak podniecona faktem że rano zrobie test tej nocy nie zasnę bo będe myślała o wizycie....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości