![]() |
#2581 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Ja robiłam jeden choć przyznam szczerze że korciło żeby zrobić kolejny ale byłam u gina i powiedział nie robić zadnych testów nie robić badania krwi bo pęcherzyk już jest przyjechać za tydzień zobaczyć jak sie rozwinął.....odliczam jak głupia do pzyszłego czwartku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Zadomowienie
|
jeju, jak ja wam zazdroszcze
![]() chwilowo daje sobie spokuj z probowaniem
![]() |
#2583 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!
Wybaczcie, że nie pisałam, ale nie dość że mam remont od miesiąca w domu to jeszcze jestem strasznie zmęczona ![]() ![]() Dziękuję wszystkim za miłe słowa i trzymanie kciuków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Po ilu dniach od ewentualnego zapłodnienia jest sens zrobienia testu? Tydzień to chyba jeszcze za mało.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak myślałam...GRATULUJĘ ![]()
![]() |
#2587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co czytałam to najlepiej zrobić w pierwszym dniu spodziewanej @ ... lub po 14 dniach od ew zapłodnienia. Tydzień to faktycznie za mało ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2588 |
Zakorzenienie
|
Ja robiłam 14 dni po ewentualnym zapłodnieniu i wyszedł negatyw a robiłam jakies 2 tyg pozniej a dokladnie obudzilam sie rano w niedziele i jakis wewnetrzny glos mi caly czas powtarzał "zrób test" tak mi to chodzilo po glowie az wkoncu wzielam kalendarz i zaczelam liczyc kiedy mam dostac @ i wyszlo mi ze jestem 2 dni po terminie a cykle mam regularne co 28 dni no i zrobilam test i wyszły 2 krechy z tym ze ciazowa słaba
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za info! Mam nadzieje, że starczy mi cierpliwości
![]() pozdrawiam i gratuluję tym, którym się już udało!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie Wszystkie przyszle Mamusie
![]() Ja jestem w 19 tyg ciaży,jest to moja pierwsza ciaza. Objawy jakie mam hmhmmm w sumie to nie mam zadnych wymiotow jak wiekszosc kobiet. Pierwsze USG mialam na poczatku ciazy byl to wtedy 7 tyg ![]() Lecz martwi mnie jedno , zawsze wieczorem gdy klade sie spac nie moge usnąć poniewaz strasznie mnie boli brzuszek czy to jest normalne ?? Na boku spac sie nie da ehhh aa na plecach brzuszek boli. Dzieczyny czy to jest normalne czy mam sie niepokoic ? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2591 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]() Po drugie są etapy ciąży (3), kiedy należy zrobić usg, bo rozmiary płodu na tych etapach pozwalają na wykrycie ewentualnych nieprawidłowości. Są to: między 11 a 14 tydz. ( bardzo ważne badanie fałdu karkowego) między 18 a 22 tyg. (badanie narządów dziecka, póki jeszcze je widać na tym etapie) I chyba po 30 tu nie pamiętam dokładnie. Warto też póżniej, żeby zobaczyć jaka jest pozycja dziecka, czy jest odwrócone do porodu. Na te 3 badania każdej pacjentce należy się skierowanie i są ważne. Oczywiście jak ciąża jest zdrowa to nie ma potrzeby chodzić częściej niż te 3 razy, ale lepiej częściej niż rzadziej. Co do bólu, pamiętam, że było mi strrasznie niewygodnie, ciężko mi było znaleźć pozycję do snu.Chyba trochę mnie bolało, ale czułam, że nie jest to nic niebezpiecznego.
![]() |
#2592 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ratujcie bo ma strasznego doła byłam dzis u gina i powiedzial ze pęcherzyk bez zmian jak w tamtym tygodniu 4mm i wysłał mnie do szpitala tam zrobili mi usg dopochwowe i okazuje sie ze pęcherzyk jest jeszcze pusty ale ma 8mm lekarz nie daje duzych nadziei bo @ miałam 5 lipca boje się najgorszego (nie rozumiem tylko tego ze jesli pecherzyk usechl to dlaczego nadal mam objawy)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Raczkowanie
|
No chyba moge sie juz dołączyć do Was przyszłe mamuśki
![]() co prawda wizyta u lakarza dopiero we wtorek ale moj mąż już i tak ogłosił to wczoraj połowie świata że spodziewamy się dzidziusia. ja to mówie/pisze po raz pierwszy i nawet nie wiem jakich słów użyć. Jak zrobiłam test i zobaczyłam te dwie kreski to płakałam i śmiałam sie i chodziłam w tę i spowrotem nie mogłam usiedziec na miejscu. A lepsza była reakcja mojego TŻ-ta, on bardzo chciał, choc ta ciąża nie jest zaplanowana, tak sie zaczłął śmiać, ze chyba cały blok go słyszał, i krzyczał wiedziałem!!! ![]() Zrobiłam 2 testy i są dwie kreseczki, obie tak samo wyraźne. Nie mam zadnych mdłości ale strasznie bolą mnie piersi aha no i temp. 37, a @ powinna być 10dni temu. Zobaczymy co powie lekarz. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gartulacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Raczkowanie
|
Hej, dziękuję, bede sie starać bardzo zeby było wszystko oki. Choć tylu rzeczy nie wiem wszystko mnie ciekawi i chciałbym sie dowiewdziec juz teraz, niestety nie mam tez na to czasu za dużo bo musze uczyc sie do egz. wiec po troszku, po troszku ale po 4wrzesnia będe "studiwała" pewnie jakies ksiązki o ciąży, rozwoju dziecka i opiece, bedaniami itp itd
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej przyszłe mamusie
![]() Moje pierwsze objawy: 1) wstręt do kawy (normalnie wypijałam dwie dziennie, teraz na samą myśl zdrowo mnie mdli) 2) mdłosci, mdłosci i jeszcze raz mdłości ( uwielbiam oliwki, teraz mogę powiedzieć, że uwielbiałam, a lodówka jest ich pełna...) 3) ogromna senność i zmęczenie ....I może to głupota , ale już od jakiegoś czasu w głowie siedziała mi myśl ,że w moim brzuszku ktoś mości sobie mieszkanko ![]() Jestem taka szczęśliwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny ten Twój TŻ ![]() ![]() ![]() ![]() seeker, Tobie również gratuluje!!!!!!!! ![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2008-08-25 o 08:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
Witam mamy
Seeker pewnie spotkamy sie na woatku ![]() ![]() Moje objawy -siku co 30 min -sennosc -wyostrzony wech Mam nadzieje ze wiecej objawow nie bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Kathi75 gratuluję !!! Mój mąz urodził się 13 maja i trzyma kciuki, zeby nasze bobo urodziło się własnie tego dnia. ![]() I dodałaś coś o czy ja zapomniałam - ten węch... Moje ulubione perfumy wogóle nie pachną. W niedzielę spotkałam się z moja mamą, która juz od wejścia powiedziała mi - ale sie wypachniłaś ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Raczkowanie
|
Kurcze, ja nie mam ani mdłości ani nie jestem nadzwyczaj senna, ani mnie nie drażnią zapachy...hmm czy to normalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Raczkowanie
|
No to mnie troche uspokoiłaś, Na szczęscie jutro wizyta u lekarza i mam nadzieje ze dowiem sie juz jakichś szczegółów z życia mojego maleństwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez atena1102 Czas edycji: 2008-08-27 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() Amazonia a co u ciebie?jak się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam ze szpitala miałam powtórne usg dopochwowe.....i....po raz kolejny w tym miesiącu jestem najszczęśliwsza na świecie....
![]() Pęcherzyk ma 13mm zarodek 2mm serduszko bije tylko nie wiem co oznacza FHR/+/ Termin mi wyznaczyli na 19 kwietnia hihi tak się ucieszyłam jak zobaczyłam bijące serduszko że się popłakałam a pani doktor mi się spytała czy to ze szczęścia bo jeśli tak to chciałaby żeby wszystkie pacjentki tak reagowały..... ![]() W macicy widoczny pęcherzyk ciążowy z echem zarodka FHR/+/ CRL-2- 6+1 GSD-13- 6+2 śr.6+2 W prawym jajniku pęcherzyk śr 21mm |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
szeryfcio
|
Amazonia, FHR to chyba tętno dzidzi.
#2608 |
Zakorzenienie
|
A ten plusik przy FHR ma duże znaczenie bo ja zielona jestem w tym temacie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
szeryfcio
|
nie wiem co on oznacza (może fakt, ze tętno jest
![]()
#2610 |
Raczkowanie
|
Chyba za wcześnie sie "martwiłam" że nie mam nudności, zaczeły sie od wtorku i cały dzień mnie męczą, i senność sie pojawiła. a ja musze sie uczyc do egzaminu.
Mi na USG wyszło CRL 3,7 a ginka powiedziała ze mógłby byc wiekszy.nie wiem dlaczego tak jest.bije serduszko a termin mam na 22 kwietnia 2009. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.