Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-15, 09:50   #2581
Amazonia23
Zakorzenienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Ja robiłam jeden choć przyznam szczerze że korciło żeby zrobić kolejny ale byłam u gina i powiedział nie robić zadnych testów nie robić badania krwi bo pęcherzyk już jest przyjechać za tydzień zobaczyć jak sie rozwinął.....odliczam jak głupia do pzyszłego czwartku.
Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 10:57   #2582
*sloneczko*
Zadomowienie

jeju, jak ja wam zazdroszcze tez chcialabym juz miec fasolke w srodku, ale z drugiej strony odzywa sie strach i niepewnosc przed nowym.. ehh...
chwilowo daje sobie spokuj z probowaniem
Stary 2008-08-16, 10:53   #2583
zlota jagoda
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!!
Wybaczcie, że nie pisałam, ale nie dość że mam remont od miesiąca w domu to jeszcze jestem strasznie zmęczona . Jednak u mnie temperaturka się nie myliła, no i Beta to potwierdziła (ale mi się zrymowało). Już mi ginka większe stężenie kwasu foliowego przepisała, a 21 idę na USG
Dziękuję wszystkim za miłe słowa i trzymanie kciuków
zlota jagoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 16:01   #2584
marta2308
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!
Po ilu dniach od ewentualnego zapłodnienia jest sens zrobienia testu? Tydzień to chyba jeszcze za mało....
marta2308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 17:58   #2585
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zlota jagoda Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!
Wybaczcie, że nie pisałam, ale nie dość że mam remont od miesiąca w domu to jeszcze jestem strasznie zmęczona . Jednak u mnie temperaturka się nie myliła, no i Beta to potwierdziła (ale mi się zrymowało). Już mi ginka większe stężenie kwasu foliowego przepisała, a 21 idę na USG
Stary 2008-08-16, 19:16   #2586
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez zlota jagoda Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!

Tak myślałam...GRATULUJĘ

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 08:27   #2587
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta2308 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Po ilu dniach od ewentualnego zapłodnienia jest sens zrobienia testu? Tydzień to chyba jeszcze za mało....
hej!
z tego co czytałam to najlepiej zrobić w pierwszym dniu spodziewanej @ ... lub po 14 dniach od ew zapłodnienia. Tydzień to faktycznie za mało

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 08:36   #2588
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
hej!
z tego co czytałam to najlepiej zrobić w pierwszym dniu spodziewanej @ ... lub po 14 dniach od ew zapłodnienia. Tydzień to faktycznie za mało
Ja robiłam 14 dni po ewentualnym zapłodnieniu i wyszedł negatyw a robiłam jakies 2 tyg pozniej a dokladnie obudzilam sie rano w niedziele i jakis wewnetrzny glos mi caly czas powtarzał "zrób test" tak mi to chodzilo po glowie az wkoncu wzielam kalendarz i zaczelam liczyc kiedy mam dostac @ i wyszlo mi ze jestem 2 dni po terminie a cykle mam regularne co 28 dni no i zrobilam test i wyszły 2 krechy z tym ze ciazowa słaba
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 16:40   #2589
marta2308
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny za info! Mam nadzieje, że starczy mi cierpliwości
pozdrawiam i gratuluję tym, którym się już udało!!!
marta2308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 16:32   #2590
Dziefczynka
Przyczajenie

GG do Dziefczynka Send a message via Skype™ to Dziefczynka

Witam serdecznie Wszystkie przyszle Mamusie

Ja jestem w 19 tyg ciaży,jest to moja pierwsza ciaza. Objawy jakie mam hmhmmm w sumie to nie mam zadnych wymiotow jak wiekszosc kobiet. Pierwsze USG mialam na poczatku ciazy byl to wtedy 7 tyg A teraz jakos lekarz jeszcze nie robil USG stwierdzjac ze szkodzi dziecku lecz powiedzial ze w 26 tyg bedzie 2 USG.
Lecz martwi mnie jedno , zawsze wieczorem gdy klade sie spac nie moge usnąć poniewaz strasznie mnie boli brzuszek czy to jest normalne ?? Na boku spac sie nie da ehhh aa na plecach brzuszek boli. Dzieczyny czy to jest normalne czy mam sie niepokoic ?

Pozdrawiam
Stary 2008-08-20, 20:47   #2591
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Dziefczynka Pokaż wiadomość
Witam serdecznie Wszystkie przyszle Mamusie

Ja jestem w 19 tyg ciaży,jest to moja pierwsza ciaza. Objawy jakie mam hmhmmm w sumie to nie mam zadnych wymiotow jak wiekszosc kobiet. Pierwsze USG mialam na poczatku ciazy byl to wtedy 7 tyg A teraz jakos lekarz jeszcze nie robil USG stwierdzjac ze szkodzi dziecku lecz powiedzial ze w 26 tyg bedzie 2 USG.
Lecz martwi mnie jedno , zawsze wieczorem gdy klade sie spac nie moge usnąć poniewaz strasznie mnie boli brzuszek czy to jest normalne ?? Na boku spac sie nie da ehhh aa na plecach brzuszek boli. Dzieczyny czy to jest normalne czy mam sie niepokoic ?

Pozdrawiam
Usg nie szkodzi dziecku. Boże, dziwię się, że jeszcze są lekarze, którzy takie bzdury plotą. Na tej samej zasadzie można przestać korzystać z telewizora, radia, komórki... to to samo, albo nawet bardziej "szkodliwe" Nie wierz w takie rzeczy.
Po drugie są etapy ciąży (3), kiedy należy zrobić usg, bo rozmiary płodu na tych etapach pozwalają na wykrycie ewentualnych nieprawidłowości. Są to:
między 11 a 14 tydz. ( bardzo ważne badanie fałdu karkowego)
między 18 a 22 tyg. (badanie narządów dziecka, póki jeszcze je widać na tym etapie)
I chyba po 30 tu nie pamiętam dokładnie. Warto też póżniej, żeby zobaczyć jaka jest pozycja dziecka, czy jest odwrócone do porodu.
Na te 3 badania każdej pacjentce należy się skierowanie i są ważne. Oczywiście jak ciąża jest zdrowa to nie ma potrzeby chodzić częściej niż te 3 razy, ale lepiej częściej niż rzadziej.
Co do bólu, pamiętam, że było mi strrasznie niewygodnie, ciężko mi było znaleźć pozycję do snu.Chyba trochę mnie bolało, ale czułam, że nie jest to nic niebezpiecznego.
Stary 2008-08-21, 16:50   #2592
Amazonia23
Zakorzenienie

Dziewczyny ratujcie bo ma strasznego doła byłam dzis u gina i powiedzial ze pęcherzyk bez zmian jak w tamtym tygodniu 4mm i wysłał mnie do szpitala tam zrobili mi usg dopochwowe i okazuje sie ze pęcherzyk jest jeszcze pusty ale ma 8mm lekarz nie daje duzych nadziei bo @ miałam 5 lipca boje się najgorszego (nie rozumiem tylko tego ze jesli pecherzyk usechl to dlaczego nadal mam objawy)
Stary 2008-08-24, 11:50   #2593
Wiolka1984
Raczkowanie

GG do Wiolka1984

No chyba moge sie juz dołączyć do Was przyszłe mamuśki
co prawda wizyta u lakarza dopiero we wtorek ale moj mąż już i tak ogłosił to wczoraj połowie świata że spodziewamy się dzidziusia. ja to mówie/pisze po raz pierwszy i nawet nie wiem jakich słów użyć. Jak zrobiłam test i zobaczyłam te dwie kreski to płakałam i śmiałam sie i chodziłam w tę i spowrotem nie mogłam usiedziec na miejscu. A lepsza była reakcja mojego TŻ-ta, on bardzo chciał, choc ta ciąża nie jest zaplanowana, tak sie zaczłął śmiać, ze chyba cały blok go słyszał, i krzyczał wiedziałem!!!
Zrobiłam 2 testy i są dwie kreseczki, obie tak samo wyraźne. Nie mam zadnych mdłości ale strasznie bolą mnie piersi aha no i temp. 37, a @ powinna być 10dni temu. Zobaczymy co powie lekarz. Pozdrawiam
Wiolka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 11:54   #2594
Mediane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wiolka1984 Pokaż wiadomość
co prawda wizyta u lakarza dopiero we wtorek ale moj mąż już i tak ogłosił to wczoraj połowie świata że spodziewamy się dzidziusia. ja to mówie/pisze po raz pierwszy i nawet nie wiem jakich słów użyć. Jak zrobiłam test i zobaczyłam te dwie kreski to płakałam i śmiałam sie i chodziłam w tę i spowrotem nie mogłam usiedziec na miejscu. A lepsza była reakcja mojego TŻ-ta, on bardzo chciał, choc ta ciąża nie jest zaplanowana, tak sie zaczłął śmiać, ze chyba cały blok go słyszał, i krzyczał wiedziałem!!!
Zrobiłam 2 testy i są dwie kreseczki, obie tak samo wyraźne. Nie mam zadnych mdłości ale strasznie bolą mnie piersi aha no i temp. 37, a @ powinna być 10dni temu. Zobaczymy co powie lekarz. Pozdrawiam

Gartulacje Dbaj teraz o siebie i o fasolkę
Stary 2008-08-24, 11:59   #2595
Wiolka1984
Raczkowanie

GG do Wiolka1984

Hej, dziękuję, bede sie starać bardzo zeby było wszystko oki. Choć tylu rzeczy nie wiem wszystko mnie ciekawi i chciałbym sie dowiewdziec juz teraz, niestety nie mam tez na to czasu za dużo bo musze uczyc sie do egz. wiec po troszku, po troszku ale po 4wrzesnia będe "studiwała" pewnie jakies ksiązki o ciąży, rozwoju dziecka i opiece, bedaniami itp itd

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-24, 16:55   #2596
seeker
Raczkowanie

Smile Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Hej przyszłe mamusie

Moje pierwsze objawy:

1) wstręt do kawy (normalnie wypijałam dwie dziennie, teraz na samą myśl zdrowo mnie mdli)
2) mdłosci, mdłosci i jeszcze raz mdłości ( uwielbiam oliwki, teraz mogę powiedzieć, że uwielbiałam, a lodówka jest ich pełna...)
3) ogromna senność i zmęczenie

....I może to głupota , ale już od jakiegoś czasu w głowie siedziała mi myśl ,że w moim brzuszku ktoś mości sobie mieszkanko

Jestem taka szczęśliwa.
seeker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 06:59   #2597
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULACJE !!!!!
Fajny ten Twój TŻ ... aż się boję reakcji mojego - on też baaaardzo tego chce! ... ale na to musimy jeszcze troszke poczekać

seeker, Tobie również gratuluje!!!!!!!!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2008-08-25 o 08:34
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 07:02   #2598
Kathi75
Zakorzenienie

Witam mamy
Seeker pewnie spotkamy sie na woatku majowych
Moje objawy
-siku co 30 min
-sennosc
-wyostrzony wech
Mam nadzieje ze wiecej objawow nie bedzie

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 08:09   #2599
seeker
Raczkowanie

Cool Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Witam mamy
Seeker pewnie spotkamy sie na woatku majowych
Moje objawy
-siku co 30 min
-sennosc
-wyostrzony wech
Mam nadzieje ze wiecej objawow nie bedzie

Kathi75 gratuluję !!! Mój mąz urodził się 13 maja i trzyma kciuki, zeby nasze bobo urodziło się własnie tego dnia.
I dodałaś coś o czy ja zapomniałam - ten węch... Moje ulubione perfumy wogóle nie pachną. W niedzielę spotkałam się z moja mamą, która juz od wejścia powiedziała mi - ale sie wypachniłaś. A ja nic. Lałam i lałam te perfumy bo wogóle ich nie czułam.

Pozdrawiam
seeker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 10:56   #2600
Wiolka1984
Raczkowanie

GG do Wiolka1984

Kurcze, ja nie mam ani mdłości ani nie jestem nadzwyczaj senna, ani mnie nie drażnią zapachy...hmm czy to normalne?
Stary 2008-08-25, 11:01   #2601
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, ja nie mam ani mdłości ani nie jestem nadzwyczaj senna, ani mnie nie drażnią zapachy...hmm czy to normalne?
Normalne ja tak mialam przy pierwszej ciazy ciesz sie dziewczyno

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 11:08   #2602
Wiolka1984
Raczkowanie

GG do Wiolka1984

No to mnie troche uspokoiłaś, Na szczęscie jutro wizyta u lekarza i mam nadzieje ze dowiem sie juz jakichś szczegółów z życia mojego maleństwa oby bo nie wytrzymam tej niepewności
Stary 2008-08-25, 18:47   #2603
atena1102
Przyczajenie

Edytowane przez atena1102
Czas edycji: 2008-08-27 o 22:02
atena1102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 19:07   #2604
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie atena test zrób 14 dni po stosunku,jeśli było ich kilka to po tym ostatnim.Ja robiłam 14 dnia, był to też dzień mojej spodziewanej miesiączki, z porannego moczu i dałam z tej pipetki którą dołączają do testu, dokładnie 4 krople.Aha i poleciałam od razu zrobić beta hcg z krwiJestem w 7 tygodniu, tydzień temu byłam u lekarza, wszystko ok, dał mi skierowanie na liczne badania i do zobaczenia za miesiąc.Jestem strasznie senna, bolą mnie piersi i już kupiłam nowy biustonosz, wyostrzony węch, siku co 20 minut mdłości, odrzuciło mnie od wielu ulubionych potraw, no i niektóre spodnie coś nie chcą się dopinać pozdrawiam cieplutko
Amazonia a co u ciebie?jak się czujesz?
szczęśliwa_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 10:29   #2605
Amazonia23
Zakorzenienie

A ja właśnie wróciłam ze szpitala miałam powtórne usg dopochwowe.....i....po raz kolejny w tym miesiącu jestem najszczęśliwsza na świecie....)
Pęcherzyk ma 13mm zarodek 2mm serduszko bije tylko nie wiem co oznacza FHR/+/
Termin mi wyznaczyli na 19 kwietnia hihi tak się ucieszyłam jak zobaczyłam bijące serduszko że się popłakałam a pani doktor mi się spytała czy to ze szczęścia bo jeśli tak to chciałaby żeby wszystkie pacjentki tak reagowały.....)

W macicy widoczny pęcherzyk ciążowy z echem zarodka FHR/+/
CRL-2- 6+1
GSD-13- 6+2 śr.6+2
W prawym jajniku pęcherzyk śr 21mm
Stary 2008-08-26, 11:14   #2606
Mediane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amazonia23 Pokaż wiadomość
A ja właśnie wróciłam ze szpitala miałam powtórne usg dopochwowe.....i....po raz kolejny w tym miesiącu jestem najszczęśliwsza na świecie....)
Pęcherzyk ma 13mm zarodek 2mm serduszko bije tylko nie wiem co oznacza FHR/+/
Termin mi wyznaczyli na 19 kwietnia hihi tak się ucieszyłam jak zobaczyłam bijące serduszko że się popłakałam a pani doktor mi się spytała czy to ze szczęścia bo jeśli tak to chciałaby żeby wszystkie pacjentki tak reagowały.....)

W macicy widoczny pęcherzyk ciążowy z echem zarodka FHR/+/
CRL-2- 6+1
GSD-13- 6+2 śr.6+2
W prawym jajniku pęcherzyk śr 21mm
No widzisz, a tak się martwiłaś!!! Strasznie się cieszę i zdrówka życzę Tobie i fasolce
Stary 2008-08-26, 12:18   #2607
sheryl
szeryfcio

Amazonia, FHR to chyba tętno dzidzi.
Stary 2008-08-26, 14:53   #2608
Amazonia23
Zakorzenienie

A ten plusik przy FHR ma duże znaczenie bo ja zielona jestem w tym temacie...
Stary 2008-08-26, 21:29   #2609
sheryl
szeryfcio

nie wiem co on oznacza (może fakt, ze tętno jest ), w każdym bądź razie mając na koncie wielorazowe zagłębianie się w swoje usg w ciąży, nie zauważyłam, żeby miał on jakiekolwiek znaczenie jeśli chodzi o diagnozę.
Stary 2008-08-29, 08:05   #2610
Wiolka1984
Raczkowanie

GG do Wiolka1984

Chyba za wcześnie sie "martwiłam" że nie mam nudności, zaczeły sie od wtorku i cały dzień mnie męczą, i senność sie pojawiła. a ja musze sie uczyc do egzaminu.
Mi na USG wyszło CRL 3,7 a ginka powiedziała ze mógłby byc wiekszy.nie wiem dlaczego tak jest.bije serduszko a termin mam na 22 kwietnia 2009.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości