Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-30, 19:29   #2611
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Witajcie ,co tu taka cisza??Mam straszny problem,jestem w 8 tygodniu i zaczęły mi sie problemy ze skórą.Miałam zawsze problematyczną,jakies zaskórniki,przetłuszczała mi się,ale teraz....tak mnie zsypało.Nie wiem co robic,niebardzo chcę smarować czymś ostrym bo nie wiem czy mogę.pomóżcie,może któraś z was też miała taki problem?
szczęśliwa_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 17:21   #2612
ewka
Raczkowanie

ja mam tak przez cała ciaze, no z drobnymi przerwami... oczyszczam tylko skore zelami. Nic wiecej nie pomaga. Trzeba to przetrzymac.

ewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 19:39   #2613
Amazonia23
Zakorzenienie

Kurde a ja znów stresy przeżywam bo wystąpiło u mnie plamienie delikatne teraz dostałam tabletki duphaston mam nadzieję że wszystko będzie ok.Ogólnie nie mam apetytu co mnie martwi i jestem wciąż zmęczona a tak to bez zmian...
Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 04:57   #2614
Mediane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amazonia23 Pokaż wiadomość
Kurde a ja znów stresy przeżywam bo wystąpiło u mnie plamienie delikatne teraz dostałam tabletki duphaston mam nadzieję że wszystko będzie ok.Ogólnie nie mam apetytu co mnie martwi i jestem wciąż zmęczona a tak to bez zmian...

Jesteś znowu Amazonia, jeśli masz możliwość to leż dużo i się nie przemęczaj. Martwić się i tak będziesz, ale może Cię pocieszy fakt, że wiele dziewczyn plami w ciąży... Główka do góry I napisz jak się czujesz!
Stary 2008-09-04, 15:42   #2615
monika2811
Przyczajenie

[quote=Twitty;321373]Hej wszystkie Mamusie!

Chciałabym, abyście podzieliły się ze mną swoimi wspomnieniami z pierwszych dni ciąży. Jak dowiedziałyście się, że niosicie w sobie maleństwo? Jakie były Wasze pierwsze objawy i kiedy się zaczęły?
Moje pytanko nie jest bezpodstawne, bo od tygodnia troszkę dziwnie się czuję i zaczynam coś podejrzewać...witam jestem nowa uczestniczka jak chcesz to moge ci opowiedziec jak ja przeszlam swoja ciaze?
monika2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 16:19   #2616
jaszczii
Przyczajenie

cześć dziewczyny mam problem , albo obawy, od dawna z moim TŻ palnujemy dziecko , ostatni okres miałam 22-26 lipiec zrobiliśmy test ciążowy od razu wyskoczyły 2 intensywne kreski ale bardzo często mam takie dziwne bóle na dole brzucha tak jakbym miała dostać okres nie długo i strasznie napięte mam sutki ... może cos poradzicie?
jaszczii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 21:24   #2617
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez jaszczii Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny mam problem , albo obawy, od dawna z moim TŻ palnujemy dziecko , ostatni okres miałam 22-26 lipiec zrobiliśmy test ciążowy od razu wyskoczyły 2 intensywne kreski ale bardzo często mam takie dziwne bóle na dole brzucha tak jakbym miała dostać okres nie długo i strasznie napięte mam sutki ... może cos poradzicie?
Ale co tu poradzić? To normalne na początku ciąży.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-06, 12:19   #2618
monika2811
Przyczajenie

czesc jak chcesz to Ci opowiem jak sie czulam w pierwszych dniach ciazy
Stary 2008-09-06, 12:23   #2619
monika2811
Przyczajenie

to moje gratulacje ja juz mam swoje malenstwo 15 wrzesnia skonczy 3 miesiace jest bardzo spokojna pozdrawiam
Stary 2008-09-08, 07:54   #2620
jaszczii
Przyczajenie

monika2811 jeśli możesz to napisz mi Twoje poczatki , bo strasznie się denerwuje , koleżanki nastraszyły mnie że to ciąża pozamaciczna a do ginka idę dopiero w środę
Stary 2008-09-08, 09:05   #2621
whisky1985
Raczkowanie

hej dziewczyny od 2 miesiecy staram sie o fasolke miesiaczke mialam 22 sierpnia od dłuższego czasu stale mnie pobolewa brzuch jak na okres tylko ze tak łagodniej...moze byc to ciąża czy lepiej jak najszybciej skoczyć do gina?
whisky1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-08, 09:27   #2622
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

Cytat:
Napisane przez whisky1985 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny od 2 miesiecy staram sie o fasolke miesiaczke mialam 22 sierpnia od dłuższego czasu stale mnie pobolewa brzuch jak na okres tylko ze tak łagodniej...moze byc to ciąża czy lepiej jak najszybciej skoczyć do gina?
moze byc ciaza ale gina i ak odwiedz by potwierdzil i wyslal na pierwsze badania.
ja jestem w 37tyg2dni w ciazy termin 20 wrzesnia
Stary 2008-09-08, 09:33   #2623
whisky1985
Raczkowanie

jeju to już tak blisko...gratuluje ...dbaj o fasolke...nigdy w życiu nie przypuszczałam jak cenna jest fasolka dla kobiet dopoki nie dorosłam do tego...najgorsze jest to jak jest jedna kreska i ta minka męża buuu ale bedzie dobrze.
Stary 2008-09-08, 13:04   #2624
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez whisky1985 Pokaż wiadomość

Witaj u mnie bóle brzucha zaczęły się w 11dc (wtedy najprawdopodbniej była owulacja). Po tym dniu do tej pory (32dc) bóle nie ustąpiły. Nadal kłuje prawy jajnik, czasem bóle jak przed @, od tamtej pory bolą mnie też piersi. 29dc zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Dzisiaj była pierwsza wizyta u lekarza, jednak stwierdził, że za wcześnie. Kolejna wizyta za trzy tygodnie. Powiedział, że wtedy już powinien zobaczyć pęcherzyk. Jak na razie stwierdził, że mam powiększone endometrium (macicę).

Myślę, że w twoim przypadku, o ile te bóle nie są silne, może to być bardzo wczesna ciąża. Wydawałoby się to niemożliwe, ale ja odczuwałam objawy już po tygodniu od przytulania (szczególnie dziwny ból brzucha, powiększone i bolące piersi).

PS. Co do piersi mam pytanie do doświadczonych ciężarówek Czy to może być normalne w 5 tc (licząc od pierwszego dnia ostatniej @), że moje piersi bolą mnie z przerwami? To znaczy potrafią boleć dłuższą chwilę albo nawet cały dzień, a czasem następnego dnia nie bolą wcale, dopiero wieczorem. Dziwne te bóle. Co o tym sądzicie?

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2008-09-08 o 13:49
anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 16:42   #2625
whisky1985
Raczkowanie

jeju gratuluje tych dwóch kresek ja tyle testów przerobiłam ze mogłabym apteke otworzyć dodam ze wcześniej sie staraliśmy pół roku ...to czekanie zabija :-( obyś miała Anulka racje
Stary 2008-09-09, 11:27   #2626
niuniaaa21
Przyczajenie

prosze poradzcie mi( od ponad roku staralam sie z chlopakiem o dzidzie do tej pory nam nie wychodzilo teraz okres mialam ostatnio 25lipca a od srody strasznie mnie muli jak narazie tylko to mi dolega 2 razy do tej pory zwymiotowalam i kluje mnie w jajnikach czasem a co gorsza chlopak zostawil mnie na 3miesiace przed zareczynami((
niuniaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 11:44   #2627
jaszczii
Przyczajenie

niunia a test zrobiłaś? bo to nie koniecznie musi być ciąża, głowa do góry i uśmiech się
Stary 2008-09-09, 11:52   #2628
niuniaaa21
Przyczajenie

no zaraz lece do apteki ;/ zglupieje normalnie
Stary 2008-09-09, 12:54   #2629
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniaaa21 Pokaż wiadomość
no zaraz lece do apteki ;/ zglupieje normalnie
Niunia wszystko wskazuje na to, że to ciąża. Napisz koniecznie jak wynik testu. Pozdrawiam
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-09, 15:58   #2630
niuniaaa21
Przyczajenie

wynik negatywny(( az mi sie normalnie wsyztskiego odechcialo nie dosyc ze mnie zostawil to jeszcze kolejne rozczarowanie(((((((((( ((
Stary 2008-09-10, 07:37   #2631
whisky1985
Raczkowanie

niunia...teraz tak mowisz ale pozniej nie moglabys patrzec na to ze twoje dziecko wychowuje sie bez tatusia albo ze tatuś ma druga rodzine a ono jest spychane na dalszy plan..z czasem to zrozumiesz a być moze za troche powiesz....jak dobrze ze bede miała dzidziusia z toba a nie z byłym..chyba ze sie wystraszył zareczynami a cie kocha..to zmienia postac rzeczy

teraz moj temat..pisałam ze sie staram o fasolke juz troche....okres miaam 22 sierpnia a od 2 tyg ciagle mnie boli brzuch jak na miesiaczke...siedze teraz w pracy i nie moge sobie usiedzec normalnie bo boli tzn nie bardzo ale jest taki leciutki ból...robiłam test 2 dni temu być moze za wczesnie nie wiem co o tym sądzić i ciągle jestem smutna taka jakaś dziwna.
Stary 2008-09-10, 07:53   #2632
niuniaaa21
Przyczajenie

co mialabym nie akceptowac wlasnego dziecko bo jego ojciec okazal sie dupkiem?? no soryy jesli bym byla w ciazy czego bardzoooo chcielismy oboje to to dziecko byloby najwieksza radoscia dla mnie mimo ze musialabym sobie sama z malenstwem radzic
Stary 2008-09-10, 08:00   #2633
whisky1985
Raczkowanie

ja nie twierdze ze miałabyś nie akceptować dzieciątka..interpretuj dobrze co pisze...szkoda by było bobaska jakby nie miał taty przy sobie...pełna rodzina to jednak coś innego zgadzam sie ze jest dupkiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-10, 14:14   #2634
niuniaaa21
Przyczajenie

oka sorki ten "dupek" pojechal za pieniedzmi własnie sie dzisiaj dowiedzialam zabije gooo wiec o dzidzie jeszcze sie starac bedziemy moze nie myslac tak o niej intesywnie sama przyjdzie? no ale okresu nadal nie mam
Stary 2008-09-10, 16:12   #2635
SANDRAA
Raczkowanie

A ja sie staram tyle czasu i nic nie wychodzi, teraz praktycznie z moim mężem staramy sie codziiennie w dni płodne, 20sierpnia @ miałam tylko 1,5dnia potem znowu były starania oczywiscie bardziej intensywne w dni płodne czyli ok 29.08 do 3.09 no i sobie zrobiłam 7.09 test myślac że jestem w ciąży a te1,5 dnia to było tylko plamienie a tu niestety znowu wynik testu negatywny...i teraz czekam na @ a raczej jej brak i mam nadzieje że jednak teraz cos wyjdzie z tych staran bo w koncu chyba 4 dni po zblizeniu to raczej wynik pozytywny by nie wyszedł
SANDRAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 18:29   #2636
whisky1985
Raczkowanie

niunia to on cie całkiem zostawił? bo ja to tak odebrałam dlatego tak pisalalam o tym...musisz brac kwas foliowy firmy purtians pride poleciła mi lekarka bo to bez recepty.. a moglabys test beta sobie zrobic to by ci napewno wykazało.
Stary 2008-09-10, 18:51   #2637
Amazonia23
Zakorzenienie

hej
Ja właśnie wróciłam od mojej new gin i widziałam mojego maluszka.
Dzisiaj pani doktor zaprosiła również tatusia do gabinetu i wspólnie analizowalismy obraz i słuchaliśmy potężne bicie malutkiego serduszka jestem najszczęśliwsza na świecie....że też musiałam czekać 23 lata na takie uczucie....
Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 06:13   #2638
whisky1985
Raczkowanie

szczęściara gratuluje wam... jestes w moim wieku
Stary 2008-09-11, 07:18   #2639
niuniaaa21
Przyczajenie

whisky1985 no teraz wychodzi ze nie ze poprostu pojechal zarobic nic mi nie mowiac a kawas foliowy to ja bioree bioree heh wczoraj mama powiedziala "olej ten test ja im nie wierze jak nie masz okresu i tyle na niego czekala to poczekaj jeszcze troszke i idz do lekarza" no i chyba tak zrobie poczekam do nastepnej @
Stary 2008-09-11, 08:13   #2640
whisky1985
Raczkowanie

moja mama też tak mówiła ze ona wiedziała ze jest w ciąży a test nie wykazywał jeszcze 2 tyg po miesiączce nie wiem dlaczego...jak bedzie to bedzie...miłe zaskoczenie a twojego narzeczonego to pach pach po głowie no..meldować sie i juz hehehe ja to jestem strasznie niecierpliwa dlatego pewnie wykupiłam ze dwie apteki testów juz :-/ i powiedziałam w koncu koniec siusiania ile można :-P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości