![]() |
#2731 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
a ja nadal nie mam okresu... normalnie nie wiem co sie ze mna dzieje palce mi spuchly pierscionka sciagnac nie moge sutki mnie bola masakrycznie;/ czuje od pewnego czasu jak bym sie normalnie posikala chodze i sprawdzam czy to nie @ ale ani widu ani slychu test robilam na poczatku miesiaca i nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chlopaka puscilabym z torbami za takie glupie gadki...
![]() |
#2733 |
Przyczajenie
|
czekam do jutra bo niby 25:P moze jednak cos tam siedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zycze Ci zeby był fasolek ![]()
![]() |
#2735 |
Przyczajenie
|
wiem wiem jak nic jutro nie wykarze tescik to pojde bo mnie juz to drazni no a on hmm szkoda gadac:P chcial dziecka niby a jak co do czego to chce go na nie zlapac brak slow
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2737 |
Przyczajenie
|
narazie nikog nie chce a jak dzidzia jest to bede najwspanialsza osoba na swiecie mimo ze bez niego tylko szkoda dzidzi tak bez ojca no ale coz zmuszac nawet jesli go nie bede
|
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2739 |
Przyczajenie
|
no ja tak on widocznie nie i nigdy nie byl... bo co np jest dzidzia wroci a potem nie daj Boze zostawi dziecko tak jak i mnie bo nie wie czy kocha?? mam nadzieje ze jutro juz bede wszytsko wiedziec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam jaki duży powinien być dzidziek w 11tyg...jedna z moich koleżanek miała 2,5cm a inna 4cm dzidzka i tak sie zastanawiam jaka jest poprawna wielkość?!?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Wtajemniczenie
|
11tc
Dziecko ma 50-60 mm długości (jak kurze jajko), ale waży zaledwie 8g, tyle co płaska łyżeczka cukru. zrodlo http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1-11.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
A ile razy ma się robione usg w ciąży?Bo słyszałam że 3 a ja jestem w 11 tyg i miałam już 4 i nie wiem czy to nie szkodzi dzidzi..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
szeryfcio
|
nie szkodzi.
#2745 |
Zakorzenienie
|
No czytałam w necie że szkodzi i dlatego pytam moja koleżanka miała 3 usg w ciągu całej ciąży...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj byłam u doktora i moje maleństwo ma ok 5cm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Służy do wykrywania wczesnych wad genetycznych u płodu. Podczas badania lekarz określa przezierność karku (czyli wielkość przestrzeni płynowej w obrębie tkanki podskórnej na szyi płodu.
![]() |
#2748 |
Zakorzenienie
|
Ale za pomocą usg?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Byłam w końcu na tym badaniu nt widzialam maluszka ze zbliżenia... ![]() Machał mamusi rączka i podskakiwał z radości..hihi Z bąbelkiem wszystko ok nie mam sie czy martwic szybciutko rośnie ma juz 6,1cm strasznie się cieszę za 3 tygodnie dopiero kolejna wizyta a ja już odliczam... Pozdr. wszystkie przyszłe mamusie |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie
![]() Jestem młoda mężatka. W chwili obecnej jestem w 19 dniu cyklu. Cykle mam reguralne 28-dniowe; nie stosuję żadnych pigułek anty. Od ok 3 dni zaczełam się dziwnie czuć. Sutki mam nabrzmiałe, bardzo wrażliwe w ich obrębie odczuwam ból przy dotyku. Normalnie piersi zaczynają mnie boleć na 7 dni przed miesiączką dlatego teraz jestem zdezorientwana... Ponad to, odczuwam co jakiś czas skurcze macicy (zauważyłam tez że pobolewa mnie lewy jajnik). Szyjka jest pulchna, nie za miękka i nie za twarda w każdym bądź razie większa niż zwykle. Co do śluzu czy jakiejkolwiek wydzieliny... W chwili obecnej mam gęstą mleczną wydzielinę, śluz tylko w stanie podniecenia. Chciałam tu zaznaczyć, że borykam sie z grzybicą. W tej chwili nic mnie nie swędzi i nie odczuwam objawów grzybicznych. Mam też straszne wachania nastrojów... Czy te wszystkie objawy są podstawą do tego że mogę przypuszczać że jestem w ciąży?? Będę bardzo wdzieczna za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Wtajemniczenie
|
moze to owulacja? ja mam tak przy owulacji okolo 15 dnia cyklu tzn juz nie mam ,bo jestem w ciazy. Zaszlam w ciaze akurat jakos w ten czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Zakorzenienie
|
właśnie problem tym że dzisiaj jest 19 dzień... Okres mam regularny od mniej więcej roku co za tym idzie dni płodne miałam między 02-10.10.2008.
Nigdy nawet w trakcie owulacji piersi mnie nie bolały. Zaczynały mnie boleć na równiutki tydzień przed miesiączką (a dzisiaj do miesiączki mam jeszcze 8 dni, piersi zaczeły mnie boleć 11 dni przed spodziewaną miesiączką) i bolały mnie dosłownie całe... teraz mnie bolą sutki i ich obwódka wgłąb... dokładnie gruczoły... To jest dla mnie całkowicie nienormalne bo nogdy tak nie miałam... No cóż... zobaczymy co się będzie działo i poczekam do tej miesiączki... Ale powiem szczerze że byłabym przeszczęśliwa gdyby się okazało, że bedziemy mieli bobaska ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2008-10-12 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
Wiesz każda z nas jest indywidualnością ja miałam objawy dopiero po nie przybyciu spodziewanej miesiączki, ale również sutki mnie drażniły później piersi bolały ale tylko przy dotyku i tylko po bokach nastepnie zaczęłam siusiać no i poszło dalej teraz jestem w 13 tyg i nie mam żadnych objawów...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny jestem tutaj nowa ale tak mnie zaciekawily wasze wypowiedzi ze chcialabym sie przyłaczyc otoz mam 27 lat do niedawna balam sie miec dziecko ,nawet strasznie sie balam moze bolu przy porodzie nie wiem...teraz kiedy jestem juz zareczona mam odpowiedzialnego mezczyzne i planujemy wziasc slub jakos doszlo do mnie ze che byc mamusia i to bardzo...wiec 5 dni temu kochałam sie z nim bez zabezpieczenia w mój dzien plodny od wczoraj mam delikatne bole w macicy jakos mi cieplo tam jest w srodku i troszke jajnik mnie pobolewa nie wiem czemu ale czuje ze jestem w ciazy choc tak mało dni minelo...myslicie ze jest mozliwosc ze zaszlam jednak?/ tak bym sie cieszyla
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Raczkowanie
|
wim wszystkich. od tygodnia pobolewał mnie brzuch i piersi. tak jak zawsze przed @. wczoraj piersi przestały mnie boleć, a brzuszek bolał tak troszke inaczej. pewna byłam że wszystko to jest przed spodziewaną @. dzisiaj mialam dostać ale idąc do pracy weszłam do apteki po test. zrobiłam go w pracy i nie z porannego moczu. i wyszła druga choć troszke bledsza kreska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Przyczajenie
|
aaassssiiiikkkk serdecznie ci gratuluje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Przyczajenie
|
Ddziękuje ci bardzo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.