Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-24, 09:53   #2731
niuniaaa21
Przyczajenie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

a ja nadal nie mam okresu... normalnie nie wiem co sie ze mna dzieje palce mi spuchly pierscionka sciagnac nie moge sutki mnie bola masakrycznie;/ czuje od pewnego czasu jak bym sie normalnie posikala chodze i sprawdzam czy to nie @ ale ani widu ani slychu test robilam na poczatku miesiaca i nic a tej @ nie ma od lipca;] co mi sie to ostatnio nie zdarzalo od poczatku roku mialam praktycznie regularnie tylko 2x myslelismy ze jest fasolka a chlopak osttanio mi powiedzial ze go chce na dziecko zlapac bo caly rok nie zaszlam a teraz niby mam ciazowe objawy
niuniaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 11:15   #2732
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez niuniaaa21 Pokaż wiadomość
a ja nadal nie mam okresu... normalnie nie wiem co sie ze mna dzieje palce mi spuchly pierscionka sciagnac nie moge sutki mnie bola masakrycznie;/ czuje od pewnego czasu jak bym sie normalnie posikala chodze i sprawdzam czy to nie @ ale ani widu ani slychu test robilam na poczatku miesiaca i nic a tej @ nie ma od lipca;] co mi sie to ostatnio nie zdarzalo od poczatku roku mialam praktycznie regularnie tylko 2x myslelismy ze jest fasolka a chlopak osttanio mi powiedzial ze go chce na dziecko zlapac bo caly rok nie zaszlam a teraz niby mam ciazowe objawy
a byłaś u lekarza?? zrobiłby ci USG i ewentualnie jesli ciaza to ci ja potwierdzi, a jesli nie to dostaniesz tabletki na wywolanie okresu.. bo troche dlugo tego okresu nie masz, a najwyrazniej cos z hormonami masz nie tak..

a chlopaka puscilabym z torbami za takie glupie gadki...

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 11:17   #2733
niuniaaa21
Przyczajenie

czekam do jutra bo niby 25:P moze jednak cos tam siedzi a chlopak sam mnie puscil...
Stary 2008-09-24, 11:19   #2734
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
czekam do jutra bo niby 25:P moze jednak cos tam siedzi a chlopak sam mnie puscil...
aha, to masz jeden problem z glowy... sorry ze tak pisze, ale jak czytam takie rzeczy jak piszesz to sie we mnie gotuje, niedojrzaly gowniarz z niego i tyle..

Zycze Ci zeby był fasolek a jesli jednak nie, to skocz do lekarza i nie lekcewaz tego, hormony to delikatna sprawa, wystarczy stres by sie wszystko rozregulowalo..

It is what it is

Stary 2008-09-24, 11:21   #2735
niuniaaa21
Przyczajenie

wiem wiem jak nic jutro nie wykarze tescik to pojde bo mnie juz to drazni no a on hmm szkoda gadac:P chcial dziecka niby a jak co do czego to chce go na nie zlapac brak slow
Stary 2008-09-24, 11:24   #2736
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
wiem wiem jak nic jutro nie wykarze tescik to pojde bo mnie juz to drazni no a on hmm szkoda gadac:P chcial dziecka niby a jak co do czego to chce go na nie zlapac brak slow
dzidzius to wielki skarb, sama takowy juz mam ale jednak to wielkie poswiecenie, kochana istotka, ale wiele trzeba z siebie dac by zapewnic mu szczescie.. wiec przydalby ci sie po prostu madrzejszy facet, a nie ktos kto duzo muczy a mało mleka daje..

It is what it is

Stary 2008-09-24, 11:25   #2737
niuniaaa21
Przyczajenie

narazie nikog nie chce a jak dzidzia jest to bede najwspanialsza osoba na swiecie mimo ze bez niego tylko szkoda dzidzi tak bez ojca no ale coz zmuszac nawet jesli go nie bede

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 11:29   #2738
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
narazie nikog nie chce a jak dzidzia jest to bede najwspanialsza osoba na swiecie mimo ze bez niego tylko szkoda dzidzi tak bez ojca no ale coz zmuszac nawet jesli go nie bede
slusznie.. najwazniejsze ze ty jestes gotowa do macierzynstwa powodzenia!

It is what it is

Stary 2008-09-24, 11:34   #2739
niuniaaa21
Przyczajenie

no ja tak on widocznie nie i nigdy nie byl... bo co np jest dzidzia wroci a potem nie daj Boze zostawi dziecko tak jak i mnie bo nie wie czy kocha?? mam nadzieje ze jutro juz bede wszytsko wiedziec dziekuje za wsparcie
Stary 2008-09-28, 12:13   #2740
Amazonia23
Zakorzenienie

Tak się zastanawiam jaki duży powinien być dzidziek w 11tyg...jedna z moich koleżanek miała 2,5cm a inna 4cm dzidzka i tak sie zastanawiam jaka jest poprawna wielkość?!?
Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-28, 12:31   #2741
maugoszatka
Wtajemniczenie

11tc
Dziecko ma 50-60 mm długości (jak kurze jajko), ale waży zaledwie 8g, tyle co płaska łyżeczka cukru.

zrodlo http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1-11.html

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-28, 14:12   #2742
Amazonia23
Zakorzenienie

A ile razy ma się robione usg w ciąży?Bo słyszałam że 3 a ja jestem w 11 tyg i miałam już 4 i nie wiem czy to nie szkodzi dzidzi..
Stary 2008-09-28, 22:51   #2743
sheryl
szeryfcio

nie szkodzi.
Stary 2008-09-29, 16:42   #2744
maugoszatka
Wtajemniczenie

a USG w ogole moze szkodzic?

Stary 2008-09-29, 17:10   #2745
Amazonia23
Zakorzenienie

No czytałam w necie że szkodzi i dlatego pytam moja koleżanka miała 3 usg w ciągu całej ciąży...
Stary 2008-10-01, 21:06   #2746
Amazonia23
Zakorzenienie

Dzisiaj byłam u doktora i moje maleństwo ma ok 5cm )) to już nie aż takie maleństwo w sumie) I jak słodko sobie podskakiwał. Czy któraś z was może mi wyjaśnić co to jest za badanie nt na czym ono polega, bo mam mieć w przyszłym tygodniu
Stary 2008-10-01, 21:10   #2747
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amazonia23 Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam u doktora i moje maleństwo ma ok 5cm )) to już nie aż takie maleństwo w sumie) I jak słodko sobie podskakiwał. Czy któraś z was może mi wyjaśnić co to jest za badanie nt na czym ono polega, bo mam mieć w przyszłym tygodniu
to usg genetyczne, a NT oznacza przezierność karkową.

Służy do wykrywania wczesnych wad genetycznych u płodu. Podczas badania lekarz określa przezierność karku (czyli wielkość przestrzeni płynowej w obrębie tkanki podskórnej na szyi płodu.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-02, 06:58   #2748
Amazonia23
Zakorzenienie

Ale za pomocą usg?
Stary 2008-10-02, 08:32   #2749
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amazonia23 Pokaż wiadomość
Ale za pomocą usg?
tak, to badanie usg tyle, ze bardzo dokładne

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-10, 13:18   #2750
Amazonia23
Zakorzenienie

Hej!
Byłam w końcu na tym badaniu nt widzialam maluszka ze zbliżenia...
Machał mamusi rączka i podskakiwał z radości..hihi
Z bąbelkiem wszystko ok nie mam sie czy martwic szybciutko rośnie ma juz 6,1cm
strasznie się cieszę za 3 tygodnie dopiero kolejna wizyta a ja już odliczam...
Pozdr. wszystkie przyszłe mamusie
Stary 2008-10-12, 07:16   #2751
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Witam serdecznie
Jestem młoda mężatka. W chwili obecnej jestem w 19 dniu cyklu. Cykle mam reguralne 28-dniowe; nie stosuję żadnych pigułek anty.

Od ok 3 dni zaczełam się dziwnie czuć. Sutki mam nabrzmiałe, bardzo wrażliwe w ich obrębie odczuwam ból przy dotyku. Normalnie piersi zaczynają mnie boleć na 7 dni przed miesiączką dlatego teraz jestem zdezorientwana...
Ponad to, odczuwam co jakiś czas skurcze macicy (zauważyłam tez że pobolewa mnie lewy jajnik). Szyjka jest pulchna, nie za miękka i nie za twarda w każdym bądź razie większa niż zwykle. Co do śluzu czy jakiejkolwiek wydzieliny... W chwili obecnej mam gęstą mleczną wydzielinę, śluz tylko w stanie podniecenia. Chciałam tu zaznaczyć, że borykam sie z grzybicą. W tej chwili nic mnie nie swędzi i nie odczuwam objawów grzybicznych. Mam też straszne wachania nastrojów... Czy te wszystkie objawy są podstawą do tego że mogę przypuszczać że jestem w ciąży?? Będę bardzo wdzieczna za odpowiedź.
Stary 2008-10-12, 09:09   #2752
maugoszatka
Wtajemniczenie

moze to owulacja? ja mam tak przy owulacji okolo 15 dnia cyklu tzn juz nie mam ,bo jestem w ciazy. Zaszlam w ciaze akurat jakos w ten czas poczekaj na okres a jak nie bedzie to zrob test

Stary 2008-10-12, 09:39   #2753
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

właśnie problem tym że dzisiaj jest 19 dzień... Okres mam regularny od mniej więcej roku co za tym idzie dni płodne miałam między 02-10.10.2008.
Nigdy nawet w trakcie owulacji piersi mnie nie bolały. Zaczynały mnie boleć na równiutki tydzień przed miesiączką (a dzisiaj do miesiączki mam jeszcze 8 dni, piersi zaczeły mnie boleć 11 dni przed spodziewaną miesiączką) i bolały mnie dosłownie całe... teraz mnie bolą sutki i ich obwódka wgłąb... dokładnie gruczoły...
To jest dla mnie całkowicie nienormalne bo nogdy tak nie miałam... No cóż... zobaczymy co się będzie działo i poczekam do tej miesiączki...

Ale powiem szczerze że byłabym przeszczęśliwa gdyby się okazało, że bedziemy mieli bobaska

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2008-10-12 o 13:38
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 10:37   #2754
Amazonia23
Zakorzenienie

Wiesz każda z nas jest indywidualnością ja miałam objawy dopiero po nie przybyciu spodziewanej miesiączki, ale również sutki mnie drażniły później piersi bolały ale tylko przy dotyku i tylko po bokach nastepnie zaczęłam siusiać no i poszło dalej teraz jestem w 13 tyg i nie mam żadnych objawów...
Stary 2008-10-15, 14:04   #2755
kocia1981
Przyczajenie

GG do kocia1981

hej dziewczyny jestem tutaj nowa ale tak mnie zaciekawily wasze wypowiedzi ze chcialabym sie przyłaczyc otoz mam 27 lat do niedawna balam sie miec dziecko ,nawet strasznie sie balam moze bolu przy porodzie nie wiem...teraz kiedy jestem juz zareczona mam odpowiedzialnego mezczyzne i planujemy wziasc slub jakos doszlo do mnie ze che byc mamusia i to bardzo...wiec 5 dni temu kochałam sie z nim bez zabezpieczenia w mój dzien plodny od wczoraj mam delikatne bole w macicy jakos mi cieplo tam jest w srodku i troszke jajnik mnie pobolewa nie wiem czemu ale czuje ze jestem w ciazy choc tak mało dni minelo...myslicie ze jest mozliwosc ze zaszlam jednak?/ tak bym sie cieszyla pozdrawiam wszystkie szczesliwe mamusie
kocia1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 10:42   #2756
aaassssiiiikkkk
Raczkowanie

wim wszystkich. od tygodnia pobolewał mnie brzuch i piersi. tak jak zawsze przed @. wczoraj piersi przestały mnie boleć, a brzuszek bolał tak troszke inaczej. pewna byłam że wszystko to jest przed spodziewaną @. dzisiaj mialam dostać ale idąc do pracy weszłam do apteki po test. zrobiłam go w pracy i nie z porannego moczu. i wyszła druga choć troszke bledsza kreska. ale czy może to się jeszcze zmienic? jutro zrobie sobie drugi. ale dziwią mnie te moje objawy zupełnie jak przed @. narazie jestem przeszczęśliwa
aaassssiiiikkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 12:28   #2757
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
właśnie problem tym że dzisiaj jest 19 dzień... Okres mam regularny od mniej więcej roku co za tym idzie dni płodne miałam między 02-10.10.2008.
Nigdy nawet w trakcie owulacji piersi mnie nie bolały. Zaczynały mnie boleć na równiutki tydzień przed miesiączką (a dzisiaj do miesiączki mam jeszcze 8 dni, piersi zaczeły mnie boleć 11 dni przed spodziewaną miesiączką) i bolały mnie dosłownie całe... teraz mnie bolą sutki i ich obwódka wgłąb... dokładnie gruczoły...
To jest dla mnie całkowicie nienormalne bo nogdy tak nie miałam... No cóż... zobaczymy co się będzie działo i poczekam do tej miesiączki...

Ale powiem szczerze że byłabym przeszczęśliwa gdyby się okazało, że bedziemy mieli bobaska
Czasem objawy typowo okresowe pojawiają się zaraz po dniach płodnych na znak zapłodnienia. Jest więc opcja, że Ci się udało. Jeśli nie dostaniesz miesiączki, zrób test.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 13:39   #2758
kocia1981
Przyczajenie

GG do kocia1981

aaassssiiiikkkk serdecznie ci gratuluje idz teraz do gin aby ciebie zbadala bo jak wyszly dwie kreseczki to napewno jesteś w ciąży ajj nie znam ciebie ,ale ciesze sie razem z tobaja tez czekam teraz na swoje upragnione dwie kreseczki a do miesiaczki mi pozostalo jakieś 9 dni ale mi nic nie jest tylko brzuszek czasami pobolewa i jest taki jakiś napiety,i zaczyna mnie odżucać od papierosków,no ale może to urojone hi hi zobaczymy trzymajcie za mnie kciuki prosze
Stary 2008-10-16, 14:09   #2759
aaassssiiiikkkk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kocia1981 Pokaż wiadomość
aaassssiiiikkkk serdecznie ci gratuluje idz teraz do gin aby ciebie zbadala bo jak wyszly dwie kreseczki to napewno jesteś w ciąży ajj nie znam ciebie ,ale ciesze sie razem z tobaja tez czekam teraz na swoje upragnione dwie kreseczki a do miesiaczki mi pozostalo jakieś 9 dni ale mi nic nie jest tylko brzuszek czasami pobolewa i jest taki jakiś napiety,i zaczyna mnie odżucać od papierosków,no ale może to urojone hi hi zobaczymy trzymajcie za mnie kciuki prosze
dzięki też się cieszę choć nie spodziewałam ze już nam się może udać. i oczywiście trzymam
aaassssiiiikkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 15:23   #2760
kocia1981
Przyczajenie

GG do kocia1981

Ddziękuje ci bardzo mam nadzieje że moja głupia@ nie nadejdzie...ale piersi mnie jeszcze nie bolą o dziwo ale brzuszek mam cały czas nadęty;/i zaczełam dużo jeść a potem mi aż niedobrze..nie mam żadnych innych obiawów,ale czytałam że każda z kobiet przechodzi ciąze inaczej i że mdłości również nie muszą wystąpić...moja koleżanka jak była w ciązy żadnych dolegliwości nie miała...tak bym chciała zeby we mnie rosła mała fasolkaDziewczyny opisujcie wasze pierwsze objawy może akurat ja je mam)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości