Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-24, 22:31   #2791
oewelia
Przyczajenie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Witam
Tak Was podczytuję od kilku dni w oczekiwaniu na @. Obawiam się że mogę być w ciąży co by nie było dla mnie rewelacją z racji tego że mam już 14 miesięczna córeczkę. @spóźnia sie już 2 tygodnie, karmię co prawda jeszcze piersią (tylko w nocy) ale od ponad pół roku mam regularne @ co 28 dni co do godziny, zawsze takie miałam zresztą. Co do objawów to oprucz braku @ właściwie nie mam, może lekka senność i to że biegam do łazienki co chwila, na przemian na siusiu i bo już myślę ze @ dostałam, no i ta temp powyżej 37 Mdli mnie lekko ale myśle że to może być od stresu bo przeważnie jak pomyślę że za 9 miesięcy mogę mieć drugiego takiego bąbelka. Wczoraj miałam biały śluz. Piersi mnie za to nie bolą wogóle, troche w dzień jak mała nie pije, jak opróżni to nie bolą nic, nie wiem czy karmienie może mieć na to wpływ. A no i brzuch bolał mnie od tydzien przed @ do kilka dni po spodziewanym.
Boję się ale z każdym dniem coraz pozytywniej o tym myśle, wiem ze jak juz maleństwo by było w brzuszku na 100% to bym je pokochała jak pierwsze, jednak nie ukrywam ze wolałabym jeszcze poczekać. Może ktoś ma jakieś sugestie, wiem ze niedawno byłam w ciązy i powinnam wiedziec ale jakos wtedy ze szczescia nie przywiazywalam wagi do objawów typu temp, sluz. Dodam ze testu nie robiłam jeszcze bo mam wielkiego stracha
oewelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 22:40   #2792
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oewelia Pokaż wiadomość
Dodam ze testu nie robiłam jeszcze bo mam wielkiego stracha
Zrób test lub test ciążowy z krwi beta hcg i będzie jasne

U mnie nie było i nadal nie ma żadnych objawów typowo ciążowych (np. mdłości, wrażliwość na zapachy, jakieś zachcianki, smaki itp.). Gdyby nie brak okresu w w terminie, podwyższona temperatura w pochwie (37,1 w porywach do 37,7!) bladziutkie dwie krechy na teście i test beta 141 to nie zgadłabym że jestem w ciąży. Brzuch trochę pobolewał jak przed okresem, cyce tak samo. Gdybym nie mierzyła temperatury i nie robiła testów to nadal nieświadoma czekałabym na okres

Teraz jestem w 6 tygodniu i nic nadal nie zmieniło się.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 09:37   #2793
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oewelia Pokaż wiadomość
Witam
Tak Was podczytuję od kilku dni w oczekiwaniu na @. Obawiam się że mogę być w ciąży co by nie było dla mnie rewelacją z racji tego że mam już 14 miesięczna córeczkę. @spóźnia sie już 2 tygodnie, karmię co prawda jeszcze piersią (tylko w nocy) ale od ponad pół roku mam regularne @ co 28 dni co do godziny, zawsze takie miałam zresztą. Co do objawów to oprucz braku @ właściwie nie mam, może lekka senność i to że biegam do łazienki co chwila, na przemian na siusiu i bo już myślę ze @ dostałam, no i ta temp powyżej 37 Mdli mnie lekko ale myśle że to może być od stresu bo przeważnie jak pomyślę że za 9 miesięcy mogę mieć drugiego takiego bąbelka. Wczoraj miałam biały śluz. Piersi mnie za to nie bolą wogóle, troche w dzień jak mała nie pije, jak opróżni to nie bolą nic, nie wiem czy karmienie może mieć na to wpływ. A no i brzuch bolał mnie od tydzien przed @ do kilka dni po spodziewanym.
Boję się ale z każdym dniem coraz pozytywniej o tym myśle, wiem ze jak juz maleństwo by było w brzuszku na 100% to bym je pokochała jak pierwsze, jednak nie ukrywam ze wolałabym jeszcze poczekać. Może ktoś ma jakieś sugestie, wiem ze niedawno byłam w ciązy i powinnam wiedziec ale jakos wtedy ze szczescia nie przywiazywalam wagi do objawów typu temp, sluz. Dodam ze testu nie robiłam jeszcze bo mam wielkiego stracha
No przede wszystkim zrób test odkladanie go na pozniej nic ci nie da a tak sprawa bedzie jasna.Co do objawów to juz by była twoja 2 ciąża i nie koniecznie możesz ją przechodzić jak pierwszą.
Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 11:59   #2794
sylwiapiotr4
Przyczajenie

witam czesto nie bywam na tej stronce ale niewiem co mam zrobic staralismy sie z chlopakiem o dziecko jakies 2 lata teraz mialam miec okres 18.10 jest 25 i nie mam brzuch mnie bolal niby jak na okres ale nigdy mnie nie bolal tak mocno (klocia) na zmaiane raz lewy jajnik raz prawy chyba to byly jajniki piersi mnie strasznie bola i mam je wieksze nigdy tak nie mialam i mam straszne hustawki nastrojowe zrobilam dzis test ciazowy jedna kreseczka byla bardzo widoczna a ta druga slaba strasznie niewiem co mam myslec chce powtorzyc test ale tym razem elektroniczny czy jest to ciaza boje sie i nie umie o ty przestac myslec
sylwiapiotr4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 12:06   #2795
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwiapiotr4 Pokaż wiadomość
witam czesto nie bywam na tej stronce ale niewiem co mam zrobic staralismy sie z chlopakiem o dziecko jakies 2 lata teraz mialam miec okres 18.10 jest 25 i nie mam brzuch mnie bolal niby jak na okres ale nigdy mnie nie bolal tak mocno (klocia) na zmaiane raz lewy jajnik raz prawy chyba to byly jajniki piersi mnie strasznie bola i mam je wieksze nigdy tak nie mialam i mam straszne hustawki nastrojowe zrobilam dzis test ciazowy jedna kreseczka byla bardzo widoczna a ta druga slaba strasznie niewiem co mam myslec chce powtorzyc test ale tym razem elektroniczny czy jest to ciaza boje sie i nie umie o ty przestac myslec
Skoro pojawiła się druga blada kreseczka, piersi bolą, są nabrzmiałe, okres się spóźnia to powinnaś się tylko cieszyć Powtórz jeszcze test, np. za dwa dni. Kreska powinna byc juz wyraźniejsza.
Gratuluję

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 12:20   #2796
sylwiapiotr4
Przyczajenie

bardzo sie boje i z mila checia zrobilam bym nawet teraz dziekuje ci bardzo i jak bede wiedziec na 100% dam znac buziaki
Stary 2008-10-25, 12:32   #2797
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Kreska jest leciutka bo pewnie jeszcze jest za wczesnie ja tez mialam leciutka a test robiła jakos w 3 tyg
Stary 2008-10-25, 13:05   #2798
sylwiapiotr4
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Amazonia23 Pokaż wiadomość
Kreska jest leciutka bo pewnie jeszcze jest za wczesnie ja tez mialam leciutka a test robiła jakos w 3 tyg

czyli wychodzi na to ze na 95% jestem w ciazy???
Stary 2008-10-25, 13:09   #2799
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
czyli wychodzi na to ze na 95% jestem w ciazy???
Wczoraj i ja robiłam test i wyszła druga kreseczka ale taka lekko różowa (niemniej jednak widoczna), a dodam, że robiłam test w dniu spodziewanej miesiączki.
Piersi mnie bardzo bolały i nadal bolą, brzuch nie boli. Temp. mam powyżej 37 C. Ty także masz podobne objawy także uwierz, że jesteś w ciąży. Test się nie myli.
Zrób jeszcze jeden dla potwierdzenia i daj nam znać

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-10-25, 13:11   #2800
Goo100
Raczkowanie

sylwiapiotr4- mozesz być pewna że jesteś w ciąży. To czy 2 linia bladziudka czy mocna nie ma znaczenia. jesli jest widoczna to jesteś w ciązy - moge sie zakładać o to. Gratulacje, zapraszamy do mamuś majowo czerwcowych
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 13:26   #2801
sylwiapiotr4
Przyczajenie

dziekuje wam juz bylam w aptece kupilam elektroniczny i powtorze ale dziekuje i dam wam znac napewno buziaki
Stary 2008-10-25, 13:28   #2802
Goo100
Raczkowanie

to rób ten test bo się ciebie na majówkach nie możemy doczekać
Stary 2008-10-25, 14:03   #2803
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje wam juz bylam w aptece kupilam elektroniczny i powtorze ale dziekuje i dam wam znac napewno buziaki
Szybciutko rób teścik... czekamy na wynik

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-10-25, 23:05   #2804
bunix
Przyczajenie

hej moze mi ktos doradzi i podpowie jakie prawdziwe sa objawy ciazy.okres spoznia mi sie kilka dni czy to ciaza?
bunix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 08:23   #2805
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunix Pokaż wiadomość
hej moze mi ktos doradzi i podpowie jakie prawdziwe sa objawy ciazy.okres spoznia mi sie kilka dni czy to ciaza?

Poczytaj sobie kilka wiadomości wcześniej dziewczyny opisują swoje objawy ale pamiętaj że nie ma reguły każda jest indywidualnościa i może inaczej przechodzić ciąże.
Stary 2008-10-26, 10:12   #2806
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Wpisz w google OBJAWY CIĄŻY i wyskoczy Ci mnóstwo stronek na ten temat. Warto poczytać
A dla pewności najlepiej zrób test, jeśli okres Ci sie pare dni spóżnia.
Pozdrawiam

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-10-26, 10:53   #2807
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Jedyną odpowiedzią jest test.
Jakbyś przejrzała wątek zobaczyłabyś, że większość tych co miały objawy nie była w ciąży i że zdarzają się ciąże bez objawów. Objawy, jakiekolwiek by nie były nie powiedzą Ci czy jesteś w ciąży.
Stary 2008-10-26, 15:08   #2808
sylwiapiotr4
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Szybciutko rób teścik... czekamy na wynik

witam wczoraj zrobilam tesci elektroniczny iii............. drugi tescik wyszedl i'm pregnent jestem w ciazy bardzo sie ciesze tylko musze umowic sie teraz na pierwsza wizyte do lekarza * bardzo jestem szczesliwa dziekuje i pozdrawiam was wszystkie
Stary 2008-10-26, 16:08   #2809
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
witam wczoraj zrobilam tesci elektroniczny iii............. drugi tescik wyszedl i'm pregnent jestem w ciazy bardzo sie ciesze tylko musze umowic sie teraz na pierwsza wizyte do lekarza * bardzo jestem szczesliwa dziekuje i pozdrawiam was wszystkie
No to gratuluję i witam w gronie przyszłorocznych mamuś...))

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-26, 16:36   #2810
Goo100
Raczkowanie

sylwiapiotr4-Cóż, my już to wiedziałyśmy wczesniej Gratulacje
Stary 2008-10-26, 19:25   #2811
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
A nie mówiłam Gratulacje!!
Ja jutro także robie drugi test...bo jakos niedowierzam że się udało
A za jakieś 2 tyg. lece do gina.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-10-27, 19:54   #2812
malisa
Przyczajenie

cześć dziewczyny jestem tu po raz pierwszy i chce powiedzieć że jestem przerazona. słuchajcie 2 miesiące temu współzyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia ja nie biore żadnych tebletek i niby nie doszedl we mnie ale bardzo się boję. miłam 2 okresy ale mysli o ciaży nie odchodzą ode mnie. wydaje mi sie że te okresy były przerazajaco regularne a ja nie miałm regularnej miesiaczki choc mój okres wydawał mi sie dośc dziwny jakos szybciej mi sie skonczył. w dodatku mówi się że kobieta czuje że jest w ciaży nawet gdy wszyscy mówia że tak nie jest. boli mnie codziennie lekko brzuch czuje jakby mnie troche pohwa boli a nie wiem co sie dzieje. robiłam test i nic nie wyszlo ale ja wciąz strasznie sie boje prosze powiedzcie co o tym myslicie.
malisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 20:12   #2813
Goo100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malisa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny jestem tu po raz pierwszy i chce powiedzieć że jestem przerazona. słuchajcie 2 miesiące temu współzyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia ja nie biore żadnych tebletek i niby nie doszedl we mnie ale bardzo się boję. miłam 2 okresy ale mysli o ciaży nie odchodzą ode mnie. wydaje mi sie że te okresy były przerazajaco regularne a ja nie miałm regularnej miesiaczki choc mój okres wydawał mi sie dośc dziwny jakos szybciej mi sie skonczył. w dodatku mówi się że kobieta czuje że jest w ciaży nawet gdy wszyscy mówia że tak nie jest. boli mnie codziennie lekko brzuch czuje jakby mnie troche pohwa boli a nie wiem co sie dzieje. robiłam test i nic nie wyszlo ale ja wciąz strasznie sie boje prosze powiedzcie co o tym myslicie.
Malisa ja jestem w 3 ciązy i mówie Ci dziewczyno że Ty w ciazy nie jesteś.Kiedy byłam bardzo młoda też miałam takie fobie. Wszystko jest dobrze. A pobolewania dołem brzucha to może być objaw owulacji lub zbliżającego sie okresu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-28, 16:01   #2814
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Witam wszystkie przyszłe i obecne mamusie obserwuję i czytam Wasze posty od jakiegoś czasu i w końcu sama postanowiłam się tutaj zarejestrowac Mam takie małe pytanko... Mam dośc krótkie cykle (24 dni), dośc długie miesiązki, bo około 7-8 dni. Kochałam się z moim narzeczonym 1,2,3 dnia po miesiączce i wedłu kalkulatorów mogły to już byc dni płodne. Czy jest to możliwe? Na myśl o dzidzi buzia sama mi się uśmiecha
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-28, 16:36   #2815
Goo100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jasiulek Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe i obecne mamusie obserwuję i czytam Wasze posty od jakiegoś czasu i w końcu sama postanowiłam się tutaj zarejestrowac Mam takie małe pytanko... Mam dośc krótkie cykle (24 dni), dośc długie miesiązki, bo około 7-8 dni. Kochałam się z moim narzeczonym 1,2,3 dnia po miesiączce i wedłu kalkulatorów mogły to już byc dni płodne. Czy jest to możliwe? Na myśl o dzidzi buzia sama mi się uśmiecha
Jasiulek jest to możliwe bo przy cyklach 24dniowych owulkę masz około 11dnia. jesli miałaś okres 8 dni i kochałaś sie w 9,10 i 11 dniu to jak najbardziej możliwe jest zapłodnienie. Chociaż z 2 strony nie każdy stosunek nawet w dniu owulacji kończy sie ciazą. Zerknij na wielgaśny wątek staraczek.
Stary 2008-10-28, 16:41   #2816
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Tak czytam i czytam i czytam... i niesamowite jest to, jak bardzo organizmy kobiety różnią się od siebie nic to, będę czekac te 2-3 tygodnie, żeby się dowiedziec
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-28, 21:12   #2817
malisa
Przyczajenie

Droga Goo100
dziekuje za odpowiedzenie na moja wiadomość to musi byc wspaniałe uczucie być w ciąży ale póki co nie chce zaznać tego uczucia jak to jest ponieważ jestem za młoda niedawno rozoczełam studia których nie chciałbym przerywać zrobilam głupote i teraz wiem że trzeba pomyśles pare razy zanim cos sie zrobi. obym rzeczywiście nie była w ciaży a te wszystkie objawy jakie mi sie wydaje że mam to tylko z nerwów.
Stary 2008-10-28, 21:15   #2818
malisa
Przyczajenie

a wogóle po jakim czasie mozna zrobic test ciazowy czy płytkowy test bedzie prawdopodobny po 3 tygodniach??
Stary 2008-10-28, 21:27   #2819
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malisa Pokaż wiadomość
a wogóle po jakim czasie mozna zrobic test ciazowy czy płytkowy test bedzie prawdopodobny po 3 tygodniach??
Ja zrobiłam test to byłam w 3 tyg iwyszedł ale jedna kreseczka bardzo leciutka a teraz 15 tydzień 1dn
Stary 2008-10-29, 17:02   #2820
malisa
Przyczajenie

Droga Goo100 dziękuje za odpowiedz na moja wypowiedz. ja jednak wciaż sie denerwuje codziennie boli mnie brzuch na dole i lewy jajnik. czy was wogóle bolaly brzuchy kiedy byłyscie w ciąży? możecie mi jeszcze powiedzieć czy wynik testu ciazowego po 3 tygodniach może byc prawdopodobny? dziekuje z góry za wszelkie wypowiedzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości