|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Bądźcie dziewczyny cierpliwe
![]() Kto wie, może cierpliwość wam opłaci się...? Trzymam za was kciuki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Raczkowanie
|
Kobietki, nie wytrzymałam do jutra rano... Kupiłam dziś dwa testy, jeden przed chwilą zrobiłam-jedna, wstrętna krecha...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. Jaki to organizm kobiety bywa złośliwy... "Domniemane" objawy nie ustąpiły, a upragnionej drugiej kreski brak... ![]()
#2914 |
Raczkowanie
|
jasiulek nie poddawaj się!!! Jak nie w tym cyklu to w następnym, uda się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Złota Jagódko, może i tak będzie w moim przypadku... Zobaczymy co pokaże poranny test, chociaż nadziei już nie mam żadnej
![]() ![]() ![]() PS. A prawy jajnik i dolna partia brzucha jak bolały tak bolą... ![]()
#2916 |
Raczkowanie
|
witam. wiecie co miałam dziś dziwną sytuację. troche to głupie bo tak pragniemy dzidzi z moim narzeczonym że dziś kupiliśmy test. miałam go zrobić jutro ale nie wytrzymałąm. tylko że dzis minęło 6 dni od stosunku i niby było napisane że po 10 można testować, to później wspomnieli że można po 6 bo już wykrywa. więc zrobiłam . w pierwszej minucie jak pojawiła sie pierwsza krecha to widziałam razem z narzeczonym jakby pokazywala się druga le była tak blada że nie była różowa nawet jeszcze. no i po 3-5 minutach ona zniknela nie było nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór mamusie
![]() No i za 3 dni się okaże czy @ przyjdzie czy też nie... Jak przyjdzie będzie mi smutno ale pocieszam się tym, że może w kolejnym cyklu się uda ![]() Tak jak napisała Jusali bądźmy cierpliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Raczkowanie
|
Adaikaka, trzymam mocno kciuki, żeby @ nie pokazała się przez najbliższe 9 miesięcy
![]() ![]()
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze kochana test zrobilas za wczesnie ![]() ![]() mozesz wykonac juz w dzien spodziewanej miesiaczki.. ja mialam tak ze zakrotko trzymalam test w moczu no i kreska druga byla slabiutka... wiec nie wiedzialam czy jestemw ciazy czy nie //. dopiero po czasie sie uwidocznila.. powtorzylam test tego samego dnia..(tym razem prawidlowo.. go zrobilam.. trzymalam w moczu tyle ile bylo napisane na ulotce) i pokazaly sie dwie czerwone krechy ![]()
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
poiglot91 cieszę się BARDZO że się Wam udało
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wlasnie u mnie bylo inaczej ![]() my sie nie staralismy.. poprostu wpadlismy ale teraz sie ciesze jak cholera ze tak sie wlasnie stalo oby ciebie spotkalo to szczescie oczywiscie czekam razem z toba.. na wynik testu i 3mam kjciki zeby @ sie nie pojawila ![]() ![]()
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Amazonia23 Czas edycji: 2008-11-14 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
szeryfcio
|
Wydaje mi się, że gdzieś kiedyś czytałam, że jak kreska zniknie to test zostaje uznany za negatywny. Przy pozytywnym musi zostać...
Cytat:
![]() ![]() A test ma już 1,5 roku i leży sobie w szafeczce na pamiątkę...
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
No moja koleżanka ma test już dokładnie 15 miesięcy i są ocne kreski ale taki inny odcien maja jakby wyblakły może to zależy od tesu ona robiła quicka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Rozeznanie
|
Testy niby pokazuja sześciodniową ciążę, ale nie 6 dni po stosunku. Mogło dojść do zapłodnienia z 2-3 dni po, bo plemniki potrafią przez pewien okres czasu przeżyć
![]() Najlepiej jest czekać do dnia @... I co Jasiulek, jaki miałaś wynik dzisiejszego testu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Raczkowanie
|
Ehhhh, Jusali... Jedna, wstrętna krecha...
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i całuję ![]()
#2928 |
Raczkowanie
|
Adaikaka, jak @? Mam nadzieję, że nie przyszła
![]() ![]()
#2929 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Test pozytywny. Juz wiem skądta marudność, zmiany nastrojów, spadek humoru, 1,5 kg więcej i...czysta cera ^^ Wszystko w porządku, tylko.... ja się tak strasznie boję... Znowu to wstawanie po nocach, znowu brak czasu dla siebie, wieczne zmęczenie i praca nad wychowaniem. Boję się bardziej niż za pierwszym razem bo już wiem, co mnie czeka. I humor mi sie nie poprawił nawet kiedy narzeczony cały w skowronkach... ![]() Nie objem się lodami na poprawę humoru bo mnie odrzuca od słodkiego, nie pójdę na zakupy bo po co , skoro za jakiśczas na nic mi się to nie przyda... Chyba mam jakąś depresję... Nic mnie nie cieszy... Szczerze mówiąc to nie miałam tego w planach ( pewnie jak 90%matek) i zajęłam siękolejnymi studiami, chcę otworzyć własna firmę w końcu a tutaj... Może mi przejdze jak się hormony ustatkują? Eeeh... Wiem, że mimo kolejnej dzidzi mogę to wszystko zrealizować. Ale nie sądzilam że nie będę się cieszyć. Aż mi samej przykro... ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to gratulacje to w którym jesteś że już 1,5kg na plusie? A to że cera gładka to nie wskazuje na ciąze myślę że każda z nas inaczej to przechodzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Rozeznanie
|
Oj, chciałabym, żeby i mnie się cera poprawiła
![]() Jasiulek, nie martw się...może się okazać, że u mnie też nic nie ma, a @ się spóźnia przez inne czynniki....:/ Oby nie ![]() Hm...no mnie właśnie ludzie mówią, że strasznie schudłam ![]() Słyszałam od jednej dziewczyny, że na początku ciąży co niektóre kobity chudną... poczekamy na te dodatkowe kg wyściółki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
no a jak z waszymi pierwszymi objawami ? wiecie u kazdego inne objawy ...jakie byly u was znaim sie dowiedziałyscie albo zaraz po ...
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() ja też czekam na @, ma się pojawić koło 18- ego, trochę się niecierpliwie, wcześniej tzn. tak do 14 - tego wszystko mnie bolało i miałam gorączkę, a teraz nic... bardzo się rozczaruję jak się pojawi ![]() pozdrawiam wszystkich czekających na niepojawienie się @ |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Rozeznanie
|
Moje objawy:
bóle głowy ( z tyłu, z boku, z przodu jakbym miała chore zatoki) osłabienie zmęczenie<== czułam się jakbym była chora ból brzucha w okolicach jajnika, choć niżej też, tylko, że słabsze jakby kłucie brak bólu piersi brak apetytu To wszystko miałam zanim zrobiłam dwa testy ( 2 pozytywne) Po testach: lekki ból w sutkach powiększenie piersi senność zmiana nastroju często odbija mi się po jedzeniu/piciu mdłości - u mnie zazwyczaj wieczorem, przed snem-wczoraj myślałam, że wszytsko zwrócę gdy kaszlnęłam nie potrafię wciągnąć brzucha aż tak jak wcześniej To chyba na razie tylko tyle ![]() A i najważniejszy objaw: brak @ We wtorek prawdopodobnie do gina. Już nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja tez czekam na brak okr. strasznie sie to dłuzy jeszcze okolo poltorej tygodnia wiem jestem niecierpliwa.Zyje nadzieją bo troszke boli mnie podbrzusze i leciutko piersi ale nie mam podwyzszonej temperatury tak jak w pierwszej ciązy hmm.Zobaczymy pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow a te testy to "daleko" od dnia spodziewanej @ ? hihi no mnie jajnik boli ale to juz od tygodnia i bylam u gina z tym bo mi nie dawalo spokoj niby tam nic nie widzial ale przpeisal leki kotre w razie ciazy nie zaszkodzi i mam zgage od paru dni ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Rozeznanie
|
No ja ostatnią @ miałam 3 pażdziernika, a teraz to już 2 tygodnie po terminie
![]() Moje cykle trwają 31 dni... Jak cos to już jest 5 tydzień i 2 dzień ciąży ![]() U gina siędowiem który tydzień maleństwa. Byłabym zła gdyby okazało się, że mój organizm ma te wszystkie objawy przez urojenie....:/ a fasolki by nie było. Jednakże myśle juzjakoś, że coś jest...inaczej by mi piersi nie urosły. Tak więc trzymam się wersji, iż jestem w ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Rozeznanie
|
Zapomniałam napisać, że pierwszy test zrobiłam prawie 6 dni( w sobotę tydzien temu) po terminie spodziewanej @ z samego rana, z porannego moczu - pozytywny-2 kreski po niecałej minucie, czerwone. Następny test następnego dnia-wieczorem, gdy poziom hormonów jest niższy- tak samo jak z pierwszym-szybko, widoczne kreski.
Przepraszam, że drugi post dałam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.