![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zmarszczki pod oczami u nastolatki !?
julleczka, dziewczyny majace 16 lat nie potrzebuja kremow pod oczy.Chyba,ze jakas choroba skory.Mnie sie wydaje ,ze masz odwodniona skore
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
zgadzam się z przedmówczynią - może skórze brakuje nawilżenia (lekki krem nawilżający by się przydał - nie potraktowałaś czasem oczek jakimiś kremami matującymi czy kremami "na trądzik"?). Czasem też brak snu (koniec roku szkolnego tuż tuż ;-) nie zarywasz nocek?)
Siła zdolna zmieniać świat (...) jest więc według ciebie Chaosem, sztuką i nauką? Przekleństwem, błogosławieństwem i postępem? A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem? http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
BAN stały
|
Potwierdzam: wysypiaj sie, pij duzo wody, moze zacznij wykonywac jakies delikatny masaz skory, moze to tylko kwestia mimiki (zbyt zywej)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
wydaje mi się ,że masz kurze łapki same je mam może za bardzo trzesz oczy np. przy demakijażu mi dermatolog poleciała jakiś nawilżający krem pod oczy wtedy powinny się spłycić
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
BAN stały
|
Ja proponuje rowniez aby uwazac na to w jakiej pozycji siedzisz np. przy biurku, czy podpierasz reka glowe naciagajac w ten sposob skore wokol oczu itp
Oczywiscie uwazaj przy demakijazu i pamietaj ze wklepujac krem nalezy to robic od zewnetrznej do wewnetrznej strony oka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Mam Strasznie Cienka Skórę Pod Oczami :(
Mam wielki problem który ciągnie się za mną od lat
![]() ![]() ![]()
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mam Strasznie Cienka Skórę Pod Oczami :(
Mam ten sam problem. Przymierzam się do stosowania retinoidów, które pogrubiają skórę, a o których znajdziesz dużo informacji na wizażu. Ja od jesieni mam zamiar zacząć używać Atrederm na twarz (trądzik), a pod oczy coś bardziej treściwego, bo Atrederm to płyn - więc może Zorak lub Retin A (wszystkie na receptę).Ale to dopiero od jesieni, bo latem nie można chyba stosować retinoidów, nawet używając wysokich filtrów (obowiązkowych przy retinoidach i kwasach).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mam Strasznie Cienka Skórę Pod Oczami :(
dziekuje z aposta ja jestem zupelnie zielona w tym temacie wiec chyba poszukam cos o tych retinoidach, ja mam sucha skórę i używam kremu SPF 50 na buzię
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja skóry w okolicach oczu-ZBIORCZY
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Co pod oczy?
Nie wiedziałam czy taki wątek już jest
![]() Chciałam sie dowiedzieć czy macie jakieś sprawdzone sposoby na zmarszczki po oczami ( oprócz botoxu ![]() Mam 27 lat, moja praca wiąże się z przebywaniem w pomieszczeniu w którym pali się papierosy czego zmienić się raczej nie da..Od 2 lat zaczęły pojawiać mi się zmarszczki pod oczami i zapewniam ze nie wyglądają mi one na typowe mimiczne ![]() Wiem ze potrzebują jakis silniejszym kremów bo owszem trzeba nawilżyć te okolice aby nie pojawiały się kolejne ale chciałam zapytać czy macie jakieś swoje sprawdzone kremy .Na cud nie liczę tylko na odrobinę spłycenia ... Przeglądałam KWC ale tam są tylko 2 tego typu produkty i w tym wiadomo zawsze zdania podzielone. Będe wdzięczna za jakiekolwiek rady ![]()
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
Mam identyczny problem. Według mojego lekarza najbardziej skuteczna na zmarszczki pod oczkami jest mezoterapia igłowa. Warto sobie ją serwować. Do tego ciągłe nawilzanie tych okolic, i tu już nie ma większego znaczenia jakim kremem, ważne by to robić, nawet co 2h jeśli jest potrzeba. Ja bardzo często na noc smaruję skórę pod oczami maścią ochronną z witaminą A (z apteki za 3 zł) i gorąco ją polecam. A jesli chodzi o botox, to właśnie pod oczy nie jest polecany i to z różnych powodów. Głównie dlatego, że któtko trzyma. U mnie działał jakieś 2-3 tygodnie. Za żywa mimika w tym miejscu, niestety :/
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny ja mam dopiero 17 lat a skóra pod moimi oczami wyglada strasznie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#224 |
Przyczajenie
|
Za mezoterapię płacę 100-150 zł (twarz+szyja+oczywiście okolice oczu). Polecam bo naprawdę rewelacyjnie ujędrnia skórę. Cena jest uzależniona od tego co nam lekarz wstrzykuje. Jeśli skóra jest bardzo przesuszona warto zainwestować w kwas hialuronowy i wtedy cena wzrasta do ok. 400 zł. Poleca się serię z 3-4 zabiegów w odstępach 2tygodniowych dla uzyskania jak najlepszych efektów. A dlaczego mezoterapia jest lepsza od najdroższego kremu? Odpowiedź jest bardzo prosta. Zaden krem nie dociera do skóry właściwej, działa jedynie na naskórek a problemy zaczynają się dużo głębiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Przyczajenie
|
Przed zabiegiem skóra smarowana jest maścią znieczulającą i choć nie można powiedzieć, by było bardzo przyjemnie to też nie boli, może odrobinę. Do tej pory robiłam to w Gliwicach u dr Boreckiej-Leleń, teraz chcę jeszcze wypróbować innego lekarza w Zabrzu, dr Jolantę Wojsa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
![]()
odświeżam wątek
Mój tż ma tragiczne sińce uwarunkowane genetycznie. Obiecałam mu że cos mu kupię, ale kompletnie nie wiem co. Sama nie mam z tym problemu. Co by mu doradzić, co nie kosztuje powyżej stówki? bo wiadomo jakie jest męskie nastawienie do kupowania drogich kosmetyków. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sińce pod oczami - jakich składników szukać?
polecam lierac żel przeciw cieniom, jest e 2 wersjach
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sińce pod oczami - jakich składników szukać?
W KWC ktoś chwalił żel AVA pod oczy, to jest taka fajna firma i nie droga tylko trudno ją znaleźć w sklepie na półkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
pierwszy w życiu krem pod oczy
dziewczyny prosze o radę,
mam 27 lat i po raz pierwszy w życiu zamierzam kupić sobie krem pod oczy. Polecono mi Cliniq - all about eyes i dostałam nawet próbkę z której jestem nawet dość zadowolona, choć nie mam porównania do innych kremów. Krem ten jest jednak bardzo drogi i nie chcę od razu wydawać tyle kasy na pierwszy krem pod oczy. Zamiennie pani w sephorze poleciła mi ich produkt sephorowski - nie pamiętam dokładniej nazwy. Potrzebuję przede wszystkim dobrze nawilżyć skóre wokół oczu i trochę ją wygładzić, zmarszczek jeszcze nie zauważam, choć takie delikatne mimiczne juz chyba żeczywiście się pojawiają. czy któraś z Was uzywała może kremu pod oczy sephory, czy warto go kupić, a moze jakiś inny kosmetyk w dobrej cenie (mam na myśli kwotę nieprzekraczającą 100 zł)?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Moim ostatnim odkryciem jest maść VitA-POS skład-250 I.E /g palmitynianu retinolu,stała i płynna parafina,wosk,biała wazelina.Ponoć sprawdza się na opuchnięcia,według mnie rewelacyjnie wygładza skórę i nie podrażnia,myślę ze jednak na noc powinno się stosować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przez dlugi czas uzywalam zelu pod oczy z Oeparola-dobry ale od jakiegos czasu notorycznie zarywam noce i ogolnie nie spie tyle ile powinnam. Bede robic test na Redermica pod oczy choc ogolnie nie ludze sie bo zle reaguje na vit.C ale moze...
![]() |
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Ja od siebie polecam krem pod oczy AA 35+, rewelacyjnie nawilża i odżywia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Mogę wiedzieć czym sie objawia ta zła reakcja na wit C?
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
mnie twarz szczypie i piecze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rano pobudzam sie kostkami lodu ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masc kupilam ![]() ![]() Przy okazji musze zrobic jeszcze jedna probe z vit.C na reszte twarzy bo skoro w okolicy oczu nic mi sie nie dzieje to bedzie tak samo na reszcie ![]() ![]() W kazdym razie Vita-Pos bedzie czekac w kolejce ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.