|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Do dziewczyn robiących odlewki. Pytanie.
Do dziewczyn zorientowanych w kwestii atomizerków o małych pojemnościach: gdzie się je nabywa? Najchętniej, oczywiście, przez internet
Szukam nieudolnie po allegro, ale wyskakują mi same giganty Mam już takie o najmniejszej z dostępnych pojemności 5 ml, ale o ile są łatwe w użyciu na etapie przelewania, tak ,niestety, gdy przychodzi do samego psikania, okazały się niepożądanie szczodrobliwe - bo skąd mam wiedzieć, cyz akurat testowany zapach mi się spodoba i zechcę być nim potraktowana jak z konewki? A i dosyć nieekonomiczne, bo próbkę o pojemności np. 1 ml chciałabym potestować kilkakrotnie w odstępie dni czy tygodni, a nie rozchlapać na siebie w dwóch psikach. Proszę bardzo o sugestie!
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Świetne są plastikowe piątki te od Gwai. Nie tylko niezwykle oszczędnie psikają, ale bardzo łatwo się je napełnia i i zamyka. Atomizery z All z dokręcaną buteleczką faktycznie straszliwie leją, a na dodatek lubią przeciekać. O konieczności napełniania przez lejek już nie wspominam
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Depeszuję pod wskazany adres
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie tracę jednak energii i szturmuję Gwai prywatnie, ponieważ wspominała, że ma zapasy W ostateczności zaś jestem przekonana, że zakupy prędzej czy później się powtórzą!
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
Odlewki do torebki - jak robić?
Pytanie techniczne, jak robicie odlewki do mniejszych (np. 3 ml) atomizerków? Gdzie można nabyć atomizer w takim rozmiarze (chodzi mi o to, żeby był psikacz a nie zwykły pojemnczek na korek)?? No i jak skutecznie, bez większych strat, wpsikać perfumy do atomizerka? Nie noszę ze sobą butelek z perfumami, ale chciałabym porobić sobie kilka takich atomizerków do torebek. Nie mam jednak zielonego pojęcia gdzie takie coś można nabyć...
|
|
|
#67 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odlewki do torebki - jak robić?
Cytat:
niestety nigdzie indziej takowych nie widziałam w moim mieście to nawet zwykłych fiolek nie ma a co tu dopiero mówić o atomizerze. całe miasto obeszłam do fiolek to ja normalnie przepsikuje, nawet do tych 1 ml.... nigdy jeszcze nie wylałam. A jak robie odlewki z miniatury to biorę strzykawę
Edytowane przez GothicAristocrat Czas edycji: 2009-01-22 o 04:19 |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Atomizerki można nabyć w Sephorze. Kiedyś były plastikowe, teraz są małe, metalowe wysadzane kamyczkami i większe czarne, też metalowe.
Psikamy normalnie, celujesz dziurką z atomizera w otwór fiolki i psikasz. ![]() Jeśli woda leci takim siurem to problemu nie ma. Jeśli natomiast mocno rozpyla, trzeba przyciskać wolno, żeby uzyskać strumyczek, bo taką mgłą to się napsikać za bardzo nie da. Ot i cała filozofia.
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Przejrzyj ten wątek: do dziewczyn robiących odlewki i ten Jak wywabić zapach z fiolki?
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi! Jak już zdobędę atomizerki to zabieram się za rozlewanie, mam nadzieję, że nie skończy się to jakąś nieprzyjemną niespodzianką!
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio kupilam fiolki na alegro, o ile sie nie myle 10 fiolek za 2,50zl
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki! No to już wszystko wiem co i jak! Pozdrawiam!
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Jak zrobić odlewkę z Euphori?
Jak w temacie
![]() Czy butelke da sie otworzyc? A moze ktos ma inne propozycje? ![]() z gory dziekuje za pomoc |
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zrobić odlewkę z Euphori?
Najlepiej przepsikać - najłatwiej przez lejek, który maja niektore Sephory po 5 zeta.
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. ![]() Inne propozycje... Będzie tylko jedna. W jedną łapę flacha, w drugą fiolka czy atomizer, do czego chcesz tam nalać i psikać, psikać...
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
Można też sobie zrobić lejek ze strzykawki - urżnąć ją w połowie lub nie użynać wcale wedle gustu, wyjąć tłok, dzióbek wsadzić w fiolkę i psikać.
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje wam
czyli wychodzi na to, ze nie ma sposobu aby przelac ja do pustej butelki? (rowniez po euphori)
|
|
|
|
|
#79 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Nie ma.
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
odlewanie perfum
Hej. Zapewne moje pytanie mocno Was zdziwi.
Chcialabym opanowac jakże trudną możliwość robienia odlewek perfum. Niestety zupełnie nie wiem jak odkręcić tzw. 'psikacz'. Prosze o wskazówki krok po kroku. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: odlewanie perfum
Niestety się nie da (w większości wypadków). Musisz zawartość pieczołowicie "przepsikać", mnie najwygodniej użyć jest do tego sephorowego lejka. Uprzedzam o "stracie" perfum przy odlewkowaniu, generalnie niezależnie jak bardzo się staram, do sporządzenia 10 ml odlewki zużywam gdzieś ze 13 ml perfum. Ale może się wprawniejsi w tej kwestii, ja się rzadko odlewkowaniem trudnię
Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2009-12-20 o 21:41 |
|
|
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
Z rozkręcanego odssysasz strzykawką, z nierozkrecanego jak cienko sika odpsikujesz od razu do atomka a najlepiej taki co cienko i szeroko do lejka a lejkiem
do atomka. Niektore nie zejdą, musiałabyś uszkodzić flakon. Nie masz lejka, to do naczynia a potem strzykawką do atomka.
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam sposobu ze strzykawką i, u mnie przynajmniej, straty perfum są większe (oprócz tego, co wyleci w powietrze przy psikaniu, część zostaje w kieliszku). Z drugiej strony, inwestycja w lejek ma sens jedynie wtedy, gdy odlewkowanie odbywa się częściej niż raz na ruski rok..
|
|
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
czasami wystarczy cisknac mocno raz i samo leci poki trzymasz (dopoki sie nie zapowietrzy rurka) ;D troche nierowno czasami i z boku atomka ale jak sie ma lejek to jest ok ; D
Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2009-12-20 o 21:56 |
|
|
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
obracam strzykawką,aż wyssie wszystko, moze jedna kropla straty ale i to nie. Najgorsze, fakt, z tym psikaniem i dopiero odsysaniem. Jak czesto to robisz to lejek jest muszmieciem.
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2009-12-20 o 21:58 |
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Na 100% pewna nie jestem, ale chyba coś z 8 zł, możliwe że w zestawie z plastikową buteleczką do perfum. UPRZEDZAM że buteleczka owa do niczego się nie nadaje, a w każdym razie nie do perfum, gdyż parują z niej na amen=> sprawdzone
|
|
|
|
|
#89 | |
|
never say no to panda
|
dlaczego Wy chcecie Dziewczynę z torbami puścić, proponując jej masakrycznie drogi lejki z S. czy tam D.?
![]() ja tam jestem za starym, sprawdzonym sposobem naszych babć (no, trochę przesadziłam) - 20gr w łapkę, sru do apteki po grubą strzykawę (10-20ml), wywalić tłok i voila! lejek gotowy (a w razie gdyby trochę płynu zostało na ściankach - można zmontować tłok i "wycisnąć" ostatnie kropelki)aha, przy odlewkowaniu flachonika 100ml moje straty przy użyciu tej metody oceniam na 1-2ml (no, w ekstremalnych warunkach do 3ml, jeśli atomizer flachonika nie do końca szczelny) Cytat:
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2009-12-20 o 22:14 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

Szukam nieudolnie po allegro, ale wyskakują mi same giganty
Mam już takie o najmniejszej z dostępnych pojemności 5 ml, ale o ile są łatwe w użyciu na etapie przelewania, tak ,niestety, gdy przychodzi do samego psikania, okazały się niepożądanie szczodrobliwe - bo skąd mam wiedzieć, cyz akurat testowany zapach mi się spodoba i zechcę być nim potraktowana jak z konewki? A i dosyć nieekonomiczne, bo próbkę o pojemności np. 1 ml chciałabym potestować kilkakrotnie w odstępie dni czy tygodni, a nie rozchlapać na siebie w dwóch psikach. Proszę bardzo o sugestie!

Nie tracę jednak energii i szturmuję Gwai prywatnie, ponieważ wspominała, że ma zapasy