|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Witam dziewczynki
![]() Od kilku dni podczytuje ten wątek i jakoś coraz więcej zwrotów głowy, niby już coś wiem ale potem już dużo rzeczy się miesza ![]() Oczywiście tak jak wy jestem posiadaczką tłustej cery i bardzo odwodnionej i podrażnionej ale nie wiem czy sobie sama czasem tego nie zafundowałam ![]() Czy on mógł wywołać podrażnienie ( zaczerwienione policzki po myciu , a wciągu dnia buzia tłusta jak wysmarowana olejem- oczywiście też zaczerwieniona, wszystko mnie troszkę piecze i czuję ogólny dyskomfort). Kupiłam w aptece nawet sobie niby dobry nawilżacz galdermy- Cetaphil Hygro ...coś tam ale mnie pozapychał ( parafinka ![]() Buźke myję delikatnym żelem galdermy-cetaphil, od 2 dni juz tylko rumiankiem ![]() ![]() ![]() Co proponujecie kochane kobietki ?????????? ![]() i czy tego roc-a powinnam całkowicie odstawić? ![]() Pozdrawiam gorąco i pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Możliwe,że on pogorszył sprawę ale i przed nim nie było dobrze ![]() Teraz jestem bez nawilżacza, szukam , szukam ale wszędzie ta parafina, albo gliceryna, albo alkohol, albo 3-glicerydy! Oszaleć idzie !!!!!!!! Jestem bezradna i załamana bo nie mam pomysłu jak ukoić buźkę i choć minimalnie powstrzymać tłuszcz jaki mnie zalewa ![]() Puki co dzięki śliczne ale może jeszcze coś wymyślicie mądre kobietki ? Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Raczkowanie
|
może za wiele nie pomogę, ale napiszę, jak to jest u mnie
![]() jak zaczęłam czytać wizaż, używałam kremu IWOSTIN na noc z witaminami (wiedziałam, że muszę zacząć mocniej odżywiać i działać przciwzmarszczkowo, tylko robiłam to zupełnie żółtodziobowo); jakoś miałam dziwne wrażenie, że małych syfków coraz więcej, że buzia dziwnie opuchnięta rano, ale wszystko to zrzucałam na rozchwianą gospodarką hormonalną (mam obecnie 8-miesięczną córę; początki wizażowe sięgają pół roku wstecz,więc moje podejrzenia były niebezpodstawne) na KWC jednak przeczytałam, że ten krem zapycha... potem zaczęłam zgłębiać skłądniki komodogenne i wiedziałam, co jest winowajcą; odstawiłąm krem - cera po 2 tyg wróciła do normy (dalekiej od ideału ![]() ![]() zaczęłam testy - okazało się, że jednak to ta parafina mnie najbardziej zapycha, potem trochę trójglicerydy i na razie wiem tyle; ja znalazłam świetny dla mnie nawilżacz - może i tobie pomoże? spróbuj http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12400 ło matko - chciałam krótko o nawilżaczu, który koi podrażnioną skórę i jka zwykle jakiś elaborat mi wyszedł ![]() a tak przy okazji - szukam gdziesz składu tego kremu RoC'a Retin-ox i nie mogę znaleźć (a zapoznałam się z wyszukiwarką, kochane modki ![]() ![]() dwa elaboraty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aha, z tym kremem od ziaji, który zaproponowała kasjam25, pewnie warto zaryzykować. drogi nie jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za rady, odstawiam wszystko i czekam ![]() bardzo chciałabym Ci pomóc, poleciałam po Retnin-ox ale pojawił sie problem, na tubce nie ma składu a pudełko chyba wyrzuciłam ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam gorąco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tymi mazidłami jest mały problem, ja mieszkam we Francji i nie wiem jak się do tego zabrać, gdzie to szukać, tym bardziej,że jeszcze nie bardzo sobie radze z francuskim ![]() na razie maseczka z banana, z ogórka i rumianek muszą starczyć! na ziajke tez nie mogę liczyć, może coś z aptecznych ???? pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() A co powiecie kobietki np. na ten kremik i tonik na początek zanim nie znajdę żadnych naturalnych mazideł ? To akurat mogę kupić wszędzie. 1. Garnier, Ultra Świeżość, Krem nawilżający 24 h do cery normalnej i mieszanej ( według KWC niby delikatny i nawilża) 2. Garnier, Skóra Wrażliwa, Tonik łagodzący ( nowa seria- super zachwyty i opinie na KWC) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak dobrze mieć co szukać, gorzej jak sie nie wie co ![]() p.s na migi to żyłam przez pierwsze 2 m-ce, kupa strachu, niepewności i śmiechu! teraz jestem na etapie kali chcieć kupić krem... pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Raczkowanie
|
kasjam25- bardzo mi przykro, pudełka jednak nie znalazłam, szukałam, szukałam , szukałam i nic
![]() ![]() póki co pozdrawiam gorąco ![]() kasjam 25- to znowu ja ![]() poszperałam trochę na wizażu ( 4 h) i chyba cudem znalazłam skład kremu- retin-ox na noc , wklejam czyjąś wypowiedz i przy okazji opinie L_V: Cytat: A poza tym właśnie zauważyłam, że bardzo dobrze został oceniony tutaj (kilka postów wyżej) krem Retin-Ox na dzień. Chciałam zapytać w takim razie, jak w stosunku do niego będzie wyglądał krem tej samej serii tylko wersja na noc? skład: Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Hydroxystearate, PPG-2 Myristyl Ether Propionate, Dimethicone, Dimethyl MEA, Stearyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-10 Stearate, Ceteareth-20, Steareth-10, Citric Acid, Glycolic Acid, Butyrospermum Parkii, Cera Alba, Canola, Retinol, Bisabolol, Zinc Gluconate, Magnesium Asparate, Copper Gluconate, Squalane, Polysorbate 60, Polysorbate 20, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl taurate Copolymer, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Ascorbic Acid, BHA, BHT, Phenoxyethanol, CHlorhexidine Digluconate, Propylparaben, Methylparaben, Parfum. Wg mnie jest OK. Zawiera retinol + kwas glikolowy,gdzie kwas będzie nei tylko mikrozłuszczał naskórek, ale i usprawniał penetracje retinolu wgłąb naskórka. Jestem na tak. ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam !!!!!!!!!!!! Edytowane przez bety2008 Czas edycji: 2008-07-29 o 14:49 Powód: dodatkowe informacje :) |
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio z przesuszeń i podrażnień kompletnie nic się nie pojawia, buźka gładka i ładny kolor, wszysko pasi, tylko przez te upały okropnie się błyszczę. muszę moją grzywkę zapuścić, bo taka fuj tłusta się robi od dyndania na czole i wyglądam jak jakaś fleja. co tu robić? ![]() betty2008, no jak już się dogadasz, to nie będzie problemu w aptece, oby tylko próbki mieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
cloche- z tymi próbkami jutro spróbuję, rano sie wybieram do apteki
![]() ![]() co ty na to ???????????
#885 |
Raczkowanie
|
![]() 1. Garnier, Skóra Wrażliwa, Eau Demaquillante Ultra Confort (Oczyszczająca woda do demakijażu) 2. Garnier, Skóra Wrażliwa, Mleczko do demakijażu przeciw ściąganiu się skóry Patrząc na opinie na KWC i czytałam dzisiaj gdzieś wypowiedź jednej z naszych moderatorem, że tonik jest świetny z tej serii, jak będę w sklepie to zajrzę na składy!
#886 |
Raczkowanie
|
W Polsce weszła nowa seria Ziaji - SOPOT SPA, i płyn MICELARNY dla 30 plus, wczoraj trochę poczytałam o tej serii, były nawet 4 opinie dotyczące płynu micelarnego na KWC ale dzisiaj już ich nie ma, nie wiem dlaczego, w każdym bądź razie dziewczyny były zachwycone, ponoć niczym nie ustępuje tym w czołówce KWC, wszystkie dały mu po 5 gwiazdek. Cena serii ok 6-10 zł, myślę,że w Polsce dziewczyny spokojnie mogą wypróbować, jeśli okazał by sie na prawdę świetny to pieniądze śmieszne
![]() - kremiki chyba za ciężkie ale ten płyn sama bym chętnie spróbowała ![]() Krem ochronny aktywnie nawilżający: Aqua (Water), PPG-15 Stearyl Ether, Hexyl Laurate, Canola Oil, Cyclomethicone, Dimethiconol, Glycerin, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octocrylene, Hydrogenated Coco-Glycerides, Steareth-2, Sorbitol, Algae Extract, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, PEG-20 Stearate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Propylene Glycol, Panthenol, Porphyra Ubilicalis Extract, Enteromorpha Compressa Extract, Laminaria Digitata Extract, Butylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Polysorbate 80, Carbomer, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Diazolidinyl Urea, Parfum (Fragrance), Sodium Hydroxide, CI 42090 (FD&C Blue No. 1). Płyn micelarny: Aqua (Water), Sodium Cocoamphoacetate, PEG-8, Glycerin, Propylene Glycol, Sorbitol, Algae Extract, Panthenol, Porphyra Umbilicalis Extract, Enteromorpha Compressa Extract, Laminaria Digitata Extract, Butylene Glycol, Sodium Benzoate, CI 42090 (FD&C Blue No. 1), Citric Acid. Krem ujędrniający na noc przeciw zmarszczkom: Aqua (Water), Octyldodecanol, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Canola Oil, Cyclomethicone, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octocrylene, Cetearyl Alcohol, PEG-20 Stearate, Sorbitol, Algae Extract, Pelvetia Canaliculata Extract, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Dimethicone, Propylene Glycol, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Polysorbate 80, Laminaria Digitata Extract, Butylene Glycol, Enteromorpha Compressa Extract, Porphyra Umbilicalis Extract, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Diazolidinyl Urea, Parfum (Fragrance), Sodium Hydroxide, CI 42090 (FD&C Blue No. 1).
#887 |
Zadomowienie
|
Kremy prawdopodobnie by mnie zapchały. Ale płyn micelarny mi się podoba. Jak wykończę AA, na pewno po niego sięgnę (jeśli znajdę w sklepie). Zwłaszcza że cena atrakcyjna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dobrze,że chociaż wy możecie wypróbować, jak przyjadę do Polski w grudniu na pewno spróbuje i zrobię zapasy ![]()
![]() |
#889 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja mam wadę wzroku około +7... mam nadzieję, że rozumiesz... ![]() dziękuję bardzo! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o toniku garniera też czytałam pozytywy. nie wiem, dlaczego w niemczech go nie ma (przynajmniej na razie). ale też warto zaryzykować, powinien ukoić twoje podrażnienia po tych eksperymentach. i póki co możesz też z tą wodą oczyszczającą spróbować. program avene + weleda olejek co 2-3 dni na noc wygląda dobrze. obserwuj dokładnie reakcje twojej skóry i może nie wprowadzaj wszystkiego na raz, żeby było łatwiej poznać, co najlepiej służy. oj będzie wszystko w porządku, tylko cierpliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
![]() ja to chyba sie zastrzelę ![]() Dzisiaj mężuś kupił mi kremik Avenki HOL i wodę termalną, ( olejku Weledy nie mieli ![]() Jaki z tego wniosek???? - nie można sie nikim wysługiwać i wszystko sprawdzać bardzo dokładnie ![]() pozdrawiam
#892 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję za rady ![]() dzisiaj rozmawiałam z koleżanka i dowiedziałam się,że w jednej z aptek jest stoisko z naturalnymi kosmetykami, ona tam kupuje olejki, hydrolanty i inne ![]() Jak tylko mały stanie na nogi ruszam na poszukiwania !!!!!!!!!!!!!! A zamiast weledki ( kapsułek z olejkiem różanym) , pomyślałam,że może skusze sie na olejek arganowy, czytałam bardzo dużo o nim dobrego ![]() macie jakieś zdanie lub doświadczenie z używaniem takiego olejku ???? ![]()
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
[quote=bety2008;8407007]dziękuję za rady
![]() dzisiaj rozmawiałam z koleżanka i dowiedziałam się,że w jednej z aptek jest stoisko z naturalnymi kosmetykami, ona tam kupuje olejki, hydrolanty i inne ![]() Jak tylko mały stanie na nogi ruszam na poszukiwania !!!!!!!!!!!!!! A zamiast weledki ( kapsułek z olejkiem różanym) , pomyślałam,że może skusze sie na olejek arganowy, czytałam bardzo dużo o nim dobrego ![]() macie jakieś zdanie lub doświadczenie z używaniem takiego olejku ???? .......... proponuję przeglądnąć ten wątek...jest i o arganie i o Weledzie i w ogóle o wszystkim co oleiste i naturalne ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=144865 ,swoja drogą argan nie jest olejem polecanym na uregulowanie cery.
#895 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja co prawda wiedziałam o trójglicerydach bo sprawdzałam w aptece....ale w ogóle to już zupełnie inny krem!! Zmienili formułę, tylko kiedy?? W analizie L_V jest stara wersja, właśnie sprawdziłam. Ja używałam tego kremu z dwóch tubek w ciągu ostatnich 3 tygodni - 1 to były próbki (nie wiem jaki skład). 2 to pełnowymiarowe opakowanie z "nowym" składem. No i ostatnio mam wysyp, teraz to już nie wiem przez co!!! ![]() No chyba się załamię, w sumie ta nowa wersja ładnie nawilża ale ma tyle składników, mi trójglicerydy nie przeszkadzają...ale te oleje? No nie wiem, po próbkach myślałam, że jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie, no to super, chyba oszaleje ![]() zobaczymy za 2-3 dni ale jakoś dziwnie swędzi mnie twarz, myślę,ze to nic dobrego ![]() już mi się nic nie chce ![]()
![]() |
#897 |
Raczkowanie
|
Wpisuje nowy skład Avene HOL
avene thermal spring water, caprylic/capric triglyceride, carthamus tinctorius (hybrid safflower) seed oil, cyclomethicone, sucrose stearate, glycerin. butylene glycol, sucrose distearate, polymethyl methacrylate, benzoic acid, beta-sitosterol, BHT, carbomer, chlorphenesin, disodium edta, fragrance (parfum), glycine soja (soybean) seed extract, phenoxyethanol, poloxamer 188, sodium chondroitin sulfate, sodium hyaluronate, sodium hydroxide |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
[No chyba się załamię, w sumie ta nowa wersja ładnie nawilża ale ma tyle składników, mi trójglicerydy nie przeszkadzają...ale te oleje? No nie wiem, po próbkach myślałam, że jest ok
![]() ........ jesli martwisz się tym olejem słonecznikowym ze składu kremu,to całkiem niepotrzebnie,on nie jest komogenny i najczęściej stanowi bazę we wszelkich serach i olejkach regulujących skórę...najbardziej zapycha olej migdałowy,kokosowy,avokad o,z orzechów laskowych.
#899 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zadomowienie
|
Myślałam o kupnie tego kremu, bo mnie wszystko zapycha, a miał fajny skład. Ale jak dorzucili trójglicerydy to kicha totalna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.