|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Cytat:
![]() ![]() buuu, a tak w ogóle to mam dzisiaj dzień absolutnie fatalnej cery, szara, pory, przebarwienia, błyszczy ale i ciągnie - no lux po prostu pozdrawiam, dobrze że u Was lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak a propos... było w tym wątku tak konkretniej o odpowiednich filtrach do naszych wrażliwych, ale przetłustych i odwodnionych cer? bo na innych wątkach co nieco o tym czytałam, jeden jakiś matujący filtr LRP AC albo coś w tym stylu się pojawił, ale oczywiście w niemczech go nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Raczkowanie
|
Cloche, ja tak na "co dzień" jak siedzę w pracy albo co gorsze cały dzień w domu też nie wklepywałabym sobie 50 i nie robie tego. Oczywiście nie dlatego, że "nie wierze w filtry", tylko dlatego że ich bardzo, bardzo nie lubię (tak jak ty).
Niestety w sytuacji gdy planuję Diacneal na jesień lub jakiś inny kwas to będę sie maziała 50+ codziennie. Po Acne-dermie wiem, jak działa na mnie choćby lekkie złuszczanie, nawet jak nie wychodzę specjalnie na powietrze. Jestem różowa na całym ryjku, a później okazuje się, że wychodzą przebarwienia, nie chce ryzykować. Generalnie nie chce nikogo ani przekonywać ani zniechęcać do filtrów, uznaję, ze każdy sam decyduje i tyle ![]() Co do tego jaki filtr dla takiej tłusto-suchej wariującej skóry....mój największy niewypał to Anthelios creme fondante (tak sie to pisze ?) 40 - koszmar i smalec. Vichy capital soleil całkiem ok, mam tubkę tylko on ma alkohol. Solercinem 50 maziałam się na buzi, w tym roku w egipcie nie zauważyłam nic podejrzanego w nim. Avene nie próbowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Raczkowanie
|
Tak was czytam na temat filtrów i jestem przerażona, ja również ich nie cierpię, nie wyobrażam sobie stosowania takiego smalcu na twarz, ograniczałam sie do tego co w kremie i pudrze ale wiem,że to nie wystarczy. Poczytałam dzisiaj troszkę o podkładzie
Shiseido, Sun Protection Liquid Foundation SPF40 PA+++, ma nawet dobre opinie. Co wy dziewczynki na to aby może zainwestować w taki podkład ?????? ( zawsze to chyba lepsze niż typowy smalczyk 50+ albo prawie nic ![]() ![]()
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się zastanawiam nad LRP fluide extreme 50+ (PPD 28) na urlop, ale tu w niemczech jest jako nowość i ma też inny skład niż podany w KWC (przede wszystkim nie widzę nic z konserwantów, których unikam). skład taki: AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, ISONONYL, ISONONANOATE, OCTOCRYLENE, ALCOHOL DENAT., DICAPRYLYL CARBONATE, CYCLOHEXASILOXANE, TITANIUM DIOXIDE, GLYCERIN, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, DIMETHICONE, PROPYLENE GLYCOL, PEG-30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, NYLON-12, SILICA, DROMETRIZOLE TRISILOXANE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, CASSIA ALATA LEAF EXTRACT, DIPHENYL, DIMETHICONE, DISTEARDIMONIUM, HECTORITE, DODECENE, LAURYL, PEG/PPG - 18/18 METHICONE, MALTODEXTRIN, PENTASODIUM, ETHYLENEDIAMINE TETRAMETHYLENE, PHOSPHONATE, PHENOXYETHANOL, POLOXAMER 407, TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR, SULFONIC ACID, TOCOPHEROL, TRIETHANOLAMINE na dni, kiedy mam to szczęście widzieć słońce, mogłabym się pobawić w capital soleil, ba - mógłby służyć też jako nawilżacz. może dorwę jeszcze próbki podobnych produktów weekendowych, jak nie, to muszę kupić, bo mi się kończy, a sierpień ma być słoneczny, więc nieraz wyjdę w alpy ![]() ![]() ![]() aha, a tak na co dzień, to ten vichy lekko przypudrowany naprawdę dobrze się sprawuje, betty, więc jeśli podkład nie jest konieczny, to może tak spróbuj? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Raczkowanie
|
Ach to słonce
![]() ![]() Człowiek czeka na wiosnę, lato, na ciepełko ale z drugiej strony to taka udręka z tymi filtrami ![]() Ja przed poznaniem wizażu nawet nie myślałam o żadnej ochroni i życie wtedy chyba było spokojniejsze, nie dręczyły mnie wyrzuty z braku ochrony ![]() ja postaram sie o próbki filtrów vichy i może coś nowego wynajdę ![]() ![]()
#937 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skład to ma taki: Titanium Dioxide 13.9%, cyclomethicone, water, trimethylsiloxysilicate, talc, dipropylene glycol, dimethicone copolyol, phytosteryl/octydodecyl lauroyl glutamate, zinc myristate, tocopheryl acetate, steryl glycyrrhetinate, thiotaurine, octyl methoxycinnamate, isosteric acid, aluminum distearate, aluminum hydroxide, calcium stearate, triethoxycaprylysilane, glycerin, polysilicone-2, sodium citrate, palmitic acid, tocopherol, disteryldimonium chloride, trisodium EDTA, isopropyl alcohol, PHT, methylparaben, fragrance, iron oxides Z tego co tam było napisane, i z tego co widzę to anty uva jest tylko filtr mineralny + jakiś uvb....no ale zawsze coś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() lecę kobitki, bo mi oczy łzawią już od kompa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uśmiałam sie jak nie pamiętam kiedy aż mąż sie mnie pyta co ja robię? pytał wiec mu przeczytałam twój przepis na super maseczkę, a on myślałam,że padnie, stwierdził,że to tylko dziewczyny mogą byc tak szalone,żeby po nocy o tym pisać a co gorsza nakładać sobie takie cuda na twarz ![]() Ale jasne,że spróbuję, w poniedziałek jadę do dużego sklepu to oczywiście zachaczę o aptekę i poszukam, od poniedziałku błotko na twarz i czekam na efekty ![]() ...jeszcze się śmieję ![]()
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
a wracając do znienawidzonych filtrów to może zainwestować w jakąś modną parasoleczkę na słońce ???? To zawsze 2 plusy:
1. nie potrzeba filtrów 2. nienaganny makijaż, który nie kapie po brodzie pozdrawiam "niemaniaczki" filtrów ![]() p.s pisząc niemaniaczki nie chciałabym urazić dziewczyn, które używają filtrów ![]()
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a mężowi powiedz, że się nie zna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
Cloche ja co prawda zbyt wielkiego doswiadczenia w stosowaniu filtrow wysokich nie mam - ravzej preferuje na co dzien te miastowe np Hydraphase XL, Thermal Fix UV Vichy (choc czasem sie walkuje), RoC lub Pharmaceris R (kojacy do tlustej na dzien) lub N (na naczynka) - ale dla mnie dobrze sie spisuje Aven emulsja lub krem 50 wymiennie z LRP Dermo-Pediatric 50 (Avenka ladnie odzywia i nawilza a Dermo-pediatric ladnie podsusza
![]() Teraz mnie zaciekawil lotion zluszczajacy LRP Biomedic, w sam raz dla nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
kurczę, muszę się do apteki wybrać. a ten capital soleil to jakiś nowy, nie ma go na polskiej stronie vichy, a w niemczech są już obie wersje (30 i 50) w aptekach. chyba wezmę jakąś 30tkę póki co, bo znowusz alergii na słońce nie mam, a ciepłe kraje odległe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
Climberko, a co więcej powiesz o tym kremie? Skład ma nawet ok, czy nawilża dobrze i jak z zapychaniem ?
![]() Mimo, że ma filtry rozważam go na noc bo wydaje mi się, że nie ma właśnie tradycyjnych zapychaczy... pozdrawiam ![]() PS. rozumiem, że to ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...y-tlustej.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cholera, nie mogę znaleźć, jaki PPD ma ten żelo-krem capital soleil, a składzik przyjemnie wygląda... i w ogóle nie mogę nic znaleźć, ale za to jakoś tak mi się zdaje, że ładnie dzisiaj wyglądam hihi (może dlatego, że chodzę bez okularów i słabo widzę...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ja nie wiem co się stało Avene zmieniło chyba składy
![]() oprócz omawianego tu już nawilżacza HOL to....dostałam dzisiaj w aptece próbkę filtra Avene 50+, emulsja i skład jest inny niż na KWC wersji z 2007 i inny też niż te starsze. Ma między innymi caprylic/capric trigliceryde (wiele osób zapycha) i jeszcze kilka innych zmian to jest wersja z KWC, 2007 [/U] Avene Thermal Spring Water, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Glycerin, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Cyclomethicone, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Aqua, Glyceryl Stearate, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Palmitate, Potassium Cetyl Phosphate, Cetyl Alcohol, PVP/Eicosene Copolymer, Stearyl Alcohol, Butylparaben, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil,Decyl Glucoside, Disodium EDTA, Ethylparaben, Parfum, Isobutylparaben, Magnesium Aluminium Silicate, Methylparaben, o-Cymen-5-Ol, Phenoxyethanol, Propylparaben, Titanium Dioxide, Tocopheryl Glucoside, Tribehenin, Triethoxycaprylylsilane, Trimethoxycaprylylsilane, Xanthan Gum, Zinc Oxide a to nowa Avene Thermal Spring Water, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol Aqua, butylene glycol, C12-15 Alkyl Benzoate, Cyclomethicone, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, PTFE, Dimethicone, Cetaryl alcohol, C20-22 Alkyl Phosphate, Polymethyl, Methacrylate, C20-22 Alcohols, Caprylic/capric triglyceride, Chlorphensen, , Coco glucoside, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil,Decyl Glucoside, Disodium EDTA, Parfum, Hydrohexyl acrylate/ sodium acrylodimethyl, , Tarate copolymer, Phenoxyethanol, Polysorbate 60, Propylene Glycol, , Sorbic Acid, Squalane, Titanium Dioxide, Tocopheryl Glucoside, Trienhanoloamine, Triethoxycaprylylsilane, Trimethoxycaprylylsilane, Xanthan Gum, Zinc Oxide ufffff takie małe literki były na tym pudełeczku Edytowane przez berti Czas edycji: 2008-08-03 o 11:47 Powód: nieumyślnie wstawione podkreślenia |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja widzę,że analiza i dobór filtrów w pełni ![]() ![]() Wybierajcie, analizujcie i opisujcie doświadczenia !!!!!!!!!! Ja myślicie czy po 5 dniach gdyby było coś nie tak z avenką już bym coś zauważyła? Mogę się już cieszyć i zaliczyć ją do moich ulubionych kremików, bo jak na razie, rewelacja, rano buźka gładziutka, rozjaśniona, zero podrażnień, zaczerwienień !!!!!!!!!!! stosuję ja 2 razy dziennie, rano i na wieczór! Pozdrawiam Was dziewczynki ![]()
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() climberka, a ta seria biomedic z LRP czy jak to się zwało to chyba jakaś "przygotowawcza" do tych hardcore'owych złuszczających (wręcz wyżerających) skórę zabiegów w gabinetach dermatologicznych lub kosmetycznych... akurat teraz strona LRP niemiecka jest niedostępna (mam nadzieję, że jakąś fajniusią nowość wstawiają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mi się po kremie pory zatykają po jakiś właśnie 5 dniach, nie mam niespodzianek od razu tylko z dnia na dzień większe pory i takie grudki pod skórą. Biomedic - tak potwierdzam to kuracja przygotowująca do kwasu w gabinecie (nie robiłam ![]() ![]() padła tu kiedyś na forum propozycja zrobienia listy skutecznych nawilżaczy do cery odwodnionej-mieszanej-przetłuszczonej może by tak spróbować? Dziewczyny napiszcie czego używacie teraz i kiedy (czym zmywacie, czym maziacie na dzień na noc) i jakie są efekty (nawilżenie - poprawa stanu cery) pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
no więc wyjaśniłam sprawę z filtrami avene
![]() Na kwc są pomylone składy (tak mi się wydaje) A tu jest wątek i wszystko jeszcze raz i skład taki jak ja miałam na opakowaniu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=avene+2007 |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, absolutnie nic nie szkodzi, betty czy bety, niemal to samo, domyśliłam się,że chodzi o mnie
![]() Zrobienie tej listy " bezpiecznych " nawilżaczy, kremów, toników, czy zmywaczy to super pomysł, nie trzeba przedzierać się przez dziesiątki stron i notować, tutaj dostępne były by nasze hity dla cery wyjątkowo tłustej, odwodnionej i wrażliwej na wszelkie zapychacze. Jestem jak najbardziej za ![]() ![]() ![]()
#954 |
Raczkowanie
|
hej, fajny pomysl z ta lista
![]() Cloche stronka Vichy jest nieaktualna, zobacz tam figuruja np Thermale Fix i S1, S2 a juz jakis czas temu zastapila je Aqualia (a propos Aqualia Thermal UV to straszny klejuch z filtrow miastowych) Berti Pharmaceris R 15SPF to dla mnie b przyjemny kremik poranny, jest lekki (nie cierpie uklejkow i lepiszczy), dobrze nawilza, nie mam do niego zadnych zastrzezen, no moze poza tym, ze skubaniec b szybko sie konczy, ale uzywam tez na szyje i dekolt. Teraz czeka na swoja kolej w lodowce, bo niestety zawiera jeden z filtrow chemicznych, przenikajacych do krwi, niewskazanych w czasie ciazy, tak samo mam szlaban na filtry Avene. Bezpieczne sa jedynie LRP i Vichy. A do tego kremiku podoba mi sie tez na noc Pharmaceris N Active-Capilaril wzmacniajacy - jest gesty i b odzywczy, ale nie natluszcza, akuracik na noc. Co do serii Biomedic to tam jest wiecej produktow, moja kosmetyczk chwalila i mi polecala wlasnie nie jako kuracje przygotowujaca, ale taka samodzielna do wykonania w domu. Kosztowne to jest, owszem, ale przeciez nie robi sie tego czesto, wiec wystarczy na dlugo. Tu jest link: http://www.laboratoriumurody.pl/foru...sc,t10523.html z kwasow dobrze mi sluzy Acne-Derm, Diacneal i Effaclar K, robilam tez raz w tyg maseczke z apiryny zachwalana tu przez dziewczyny: 5 aspirynek rozpuscic w lyzeczce przegotowanej wody, dodac lyzeczke jogurtu naturalnego i potzrymac troche na buzce, super efekt wygladzonej i rozjasnionej buzki ![]() i jak dla mnie z Avene to HOR ma lepszy sklad od HOL, ktory po pierwsze znika jak mgla a przy tym posiada parabeny w skladzie. milej niedzieli, skrobne wieczorkiem swoja liste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko ja nie wiem za bardzo jeszcze, co pisać. chcę parę rzeczy przetestować jeszcze, zanim zrobię listę ostateczną. aha, i co do drażniących mnie konserwantów też muszę dokładniejsze testy zrobić. bo wiem, że na pewno dostaję od jakichś wysypki, takie jakby mokre mini-pryszcze, dość gęsto rozsypane, więc ogólnie staram się omijać głównych podejrzanych (parabeny, diazolidinyl urea i disodium EDTA). ale przez to wiele dobrych kremów u mnie odpada... a u was mogą być świetne. ostatnio jednak najbardziej zmaltretował mnie podkład, w którym z tych rzeczy był jedynie ten diazolidinyl urea, więc jest nadzieja, że to on jest głównym sprawcą... moja lista kremów "póki co": 1. na dzień i czasem na noc LRP hydreane legere (jeszcze niedostępny w polsce) - ładnie nawilża i koi, nie ma konserwantów, z potencjalnych zapychaczy tylko gliceryna i dla niektórych myristyl myristate, mi jednak krzywdy nie zrobił. 2. co którąś noc effaclar k - ostatniej zimy (kryzys skóry) stosowałam nawet co noc i z braku laku również na dzień pod podkład (wtedy o filtrach to w ogóle pojęcia nie miałam, na narty jednak czymś tam odpowiedniejszym zawsze się potraktowałam). zdziałał dermatologiczne mini-cuda ![]() co wypróbowałam: - weleda irysowy krem nawilżający. fajny składzik, ale po dłuższym używaniu miałam wrażenie zalepionej skóry. od czasu do czasu stosuję na noc. - żel nawilżająco-matujący shiseido pureness beztłuszczowy. krótkotrwały efekt czegokolwiek, zero efektów "dalekobieżnych" i gdzieniegdzie małe podrażnienia - liczne kremy drogeryjne, sporo z kosmetyków naturalnych (i w tej dziedzinie jedynie olejek do skóry tłuste hauschki tak naprawdę mi przypadł do gustu). z avenek nawilżająco-matująca emulsja cleanance mnie podrażniła, a krem na podrażnienia skóry stosowany na te miejsca spowodował wysypkę alergiczno-pryszczowatą ![]() - z filtów doświadczenia brak ![]() chcę wypróbować: - hydraphase xl na dzień (o ile wyjaśni się coś z tymi konserwantami) - effaclar nawilżająco-matujący w obu obawy mam jedynie ze strony konserwantów. "grafik" pielęgnacji: 1. rano mycie serią physiological LRP (żel + tonik lub micel, tonik czasem też effaclar złuszczający) - tą serię z czystym sumieniem polecam, super delikatna i ładnie pachnie. potem krem, jak do pracy to fluid toleriane LRP i przypudrowuję to glinką leczniczą, w ciągu dnia ewentualne poprawki będę robiła kompaktem shiseido pureness - ten w trakcie testów. 2. po powrocie z pracy, czyli już wieczorem, zmywam wszystko podobnie jak rano, potem hydreane lub effaclar k. 3. od czasu do czasu peeling enzymatyczny, maseczka z błotka ![]() na weekendy słoneczne: - póki co próbki nowego capital soleil żel-krem 30 z kompleksem nawilżającym; lekki, nietłusty i dobrze się wchłania to chyba wszystko... Cytat:
![]() a właśnie a propos maseczki z aspiryny - raz spróbowałam, piekła (myślałam - a więc działa), ale niestety wypaliło mi tylko prawą stronę brody, która po nieodpowiednich kosmetykach zawsze się robi czerwona i przesuszona. błotko lepiej na mnie działa ![]() i jeszcze co do HOL - nowy nie ma parabenów, wyżej (jak nie poprzednia strona) pisały dziewczyny o niespodziewanej zmianie składu ![]() Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-08-06 o 12:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
no to teraz ja
![]() 1. rano myje buzie albo pianka effeclar H albo lirene nawilżającym żelem (bez SLS) 2. krem - hmmm było ich dużo nie mam ulubieńca obecnie - AA therapy aktywnie nawilżający (no może być) lub filtr vichy capital soleil 30 - krem (ale ma alkohol), lub effeclar matujący (dobry ale dla mnie za bardzo ściąga) kiedyś - bardzo lubiłam YR Inositol Vegetal, Soin Optimal 1ères rides Jour z mocznikiem (ale ma alkohol wysoko w składzie) 3. Fluid Shiseido Balancing spf 15 - bardzo, bardzo lubię i kolor i efekt 4. Po przyjściu do domciu zmywam tapetę płynem bioderma H2O (do wrażliwej) i spłukuje jednak wodą bo mam wrażenie klejenia się 5. Wieczorem mycie jak rano i do pewnego czasu Avene HOL, ale teraz to nie wiem co ![]() Od sierpnia planuje Diacneal, szczególnie że ostatnio przybyło mi zaskórników-grudek ![]() Climberka, chyba kupię ten Pharmaceris R multikojący ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
no to teraz moja lista pieknosci
![]() rano: 1. delikatny zel: pianka Pharmaceris A lub zel Pharmaceris R lub ZIaja Calma HLC lub Vichy Thermal lub LRP Rosaliac, Fizjologiczny albo Toleriane, lubie tez rozowa Nivea do suchej (cos z tego w kazdym razie, wszystko bez SLS oprocz Toleriane, ale dozuje wg zalecen producenta czyli mala kropelke pienie w dloniach i dopiero na zwilzona buzie, zreszta kazdy zelik tak stosuje, nie ma sensu lac hektoliktrow, bo wtedy nawet lagodny podrazni). 2. woda termalna (jestem uzalezniona ![]() 3. krem z filtrem miastowym, wybieram cos z: Pharmaceris R, LRP Hydraphase XL, RoC Hydra Plus, Neutrogena 15SPF, Iwostin 20 SPF, Rilastil 20SPF, jesli ostre slonce i dluga ekspozycja to LRP Dermo-Pediatric, SVR 50 lub Avenka Emulsja lub krem 4. odrobine pudru sypkiego i brazera. Powiem Wam, ze jeszcze kilka lat temu nie wyszlabym z chaty bez podkladu i calej tej tapety, cere mialam moze nie najgorsza, ale zawsze trzeba bylo cos poukrywac. Prawie rok szukalam 'swoich' kosmetykow, nie powiem ile kasy poszlo w przepal, ale sie oplacalo. W koncu mam gladka buzke i moge sie nie malowac. ![]() po poludniu, po pracy: 1. scieram zanieczyszczenia micelem (mleczka mnie zaklejaja), lubie Vichy Thermal Purete, AA, Ziaji, Biodermy, nie przywiazuje szczegolnie wagi do micelu bo i tak go zmywam zelem. 2. zel znowu z tych co rano lagodnych, a co kilka dni zmieniam na bardziej czyszczacy, lubie Purritin Iwostinu, AA Tradzik z kwasem azelainowym, Effaclar, Lysanel. 3. Woda termalna 4. lekki nawilzacz: moje ulubione i nipodrazniajace to: LRP Hydraphase legere, Toleriane legere, Rubialine SVR, Pharmaceris N Active-Capilaril, RoC Hydra Plus do normalnej i mieszanej, AA Help, AA Therapy Nawilzajacy (taki blekito-bialy) AA Therapy Mineraly, Humektan, Sebamed nawilzajacy, Xerialine Visage lub zamiennie balsam Xerialine fluid (uzywam po kapieli, mam te duza, rodzinna 500ml butle, na buzie tez dziala dobrze) pod oczka Active C do suchej (to prewencja zmarszczowa ![]() jak mam wybitna pustynie to na godzinke klade Nanobaze lub Physiogel lub Xerial 5, ktore potem zmywam termalka. noc: 1. termalka 2. co jakis czas tonik oczyszczajacy Effaclar 3. cos odzywczego, najchetniej z bogatym skladem odzywiajacym, z witaminkami: AA Prestige Nutri Aqua Complex, Dermika Preventi, Lipidea, Collaction lub Noblesspa AA Fitocytrus AA Dermobotox, Olay Total Effects Iwostin z witaminami C i E (co kilka dni zeby nie zdazyl zapchac) Ava Mustela pzmarszczowa, Dermedic Effectival RoC odzywczy Nuxe Nirvanesque; Etincelante, Clinique Resque... cos z przeciwutleniaczami w nazwie, ale rownie dobrze moglabym tych kremow nie miec (to taka proznosc); b dobrze dziala na noc po prostu lekki nawilzacz a co kilka dni cos do zadan specjalnych: -Hydracid Alfa Plus (boski kremik, mialam tubeczke, rewelacyjnei rozjasnia, wygladza, super nawilza, ma gesta konsystencje, fajny zapach, uzywalam raz na kilka dni, zeby jego bogaty sklad mnie nie zapchal, okolo trzydziestki idealny) -Effaclar K -Diacneal -Acne-Derm -Lysanel Active -Retin-Ox -Ystheal Zima moja cera szaleje po prostu, jest b wrazliwa na mrozy, wiec musze miec specjalne zabezpiecznie, spasowal mi zestaw: rano Cold Creme Avene, na to tonujacy Svr 50, a po przyjsciu do domu i zdemakijazowaniu filtra klade HOR - cudna ulga, na wieczor lekki nawilzacz lub odzywczy. Co kilka dni robie tez peeling enzymatyczny lub maseczke aspirynowa. Jak sie przytrafi prychol przed okresem to go trakuje LRP Effaclar I.A. - wyciaga i zasusza expresowo bez paprania i przenoszenia na inne rejony. Do diety wlaczylam sok z cytryny, staram sie ograniczac przetworzone zarelko (pewnie wiecej syfu siedzi w zwyklej szynce niz kremie ![]() Oczywiscie teraz, z racji ciazy, b ograniczylam kosmetyki, nie uzywam zadnych trujakow, choc moj gin nie widzi problemu, mowi, ze kremy i tak dzialaj w naskorku, poza tym lozysko wylapuje trucizny, a do krwi przechodza minimalne ilosci, no, ale lepiej uwazac i nie przesadzac w zadna strone. no to walnelam poscicho ![]() Berti, polecam, dobrze by bylo jakbys dorwala np w Superpharm probeczke. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
wow Climberko, ależ arsenał
![]() ![]() Widzę u Ciebie dużo b. treściwych mazideł, chyba nie masz dużych problemów z zapychaniem, nie ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
Berti probowalam tego przez rok, wiekszosc ladowala u kolezanek lub uzywalam do stop
![]() Z zapychaniem to moja dermatolog tlumaczyla mi, zebym kazdego kremu nakladala ociupinke, symboliczne ziarnko grochu lub nawet mniej na cala twarz, podobno kazdy, nawt najlepszy krem w nadmiarze zapcha lub podrazni, a i tak skora go nie wchlonie, to najczestszy blad dziewczyn - nadmierne mazianie. U mnie to sie sprawdzilo i kremy przez to sa baaaardzo wydajne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.