Sukienki na różne okazje: dla świadkowej, na ślub cywilny, dla gościa i inne... - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 07:19   #691
kfaska
Rozeznanie

Dot.: Sukienki na różne okazje: dla świadkowej, na ślub cywilny, dla gościa i inne...

Mamba, a bym się poprostu zapytała panny młodej.Bo goście pal licho, ważne jak ona to wszystko będzie widzieć. ja bym nie miała nic przeciwko malej czarnej. amoże ci pomoże wymyślić co dołożyć

Brawura, innych propozycji jest bardzo dużo na tym wątku, sama musisz zdecydować co Ci się podoba. A co do tej sukienki którą wkleiłać ,mi by się podobały srebrne dodatki. i może jakieś czekoladowe brązy, takie ciemne, na coś na ramiona i buty?
kfaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 09:54   #692
MaalinowaaMamba
Raczkowanie

Dot.: Sukienki na różne okazje: dla świadkowej, na ślub cywilny, dla gościa i inne...

Cytat:
Napisane przez kfaska Pokaż wiadomość
Mamba, a bym się poprostu zapytała panny młodej.Bo goście pal licho, ważne jak ona to wszystko będzie widzieć. ja bym nie miała nic przeciwko malej czarnej. amoże ci pomoże wymyślić co dołożyć
Masz rację, spytam czy czarna nie przeszkadza jej...jeśl tak to pójdę w żakiecie i spodniach.

dzięki
zobaczysz wszystko to samo co ja...
MaalinowaaMamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-22, 15:41   #693
kaczuszka19862
Przyczajenie

Witajcie. Jestem pierwszy raz na tym forum .Otóż mam taki problem. w lipcu biorę ślub koscielny tylko że nie robimy wesela tylko małe przyjęcie w domu . no i co za tym idzie muszę coś na siebie włożyć.Nie chce typowej sukni ślubnej itp. Jestem już mamą i chciaolabym założyć skromną sukienkę. upatrzyłam sobie taką do kolan, prostą. z delikatnym rekawkiem . jest w kolorze takiego delikatnego różu( mozna to nazwać takim bladym różem) dodam że jestem szatynką. nie mam pojecia jakie butki do tego założyć i jakie dodatki . czy wogóle nie wyjde na posmiewisko z taka kiecka. Niestety nie mam fotki. prosze o radę, pozdrawiam.
kaczuszka19862 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-23, 13:11   #694
mafda
Zadomowienie

ja tez jestem juz mamusią i zakładam białą normalną suknię ślubną, ale my organizujemy normalne wesele. Ja na poczatku chciałam ecri, ale totalnie nie do twarzy mi w takich więc zakładam białą w sumie tylko raz w życiu jest taka okazja.
W cale nie widze tutaj nic przeciwko żebys założyła białą skromną sukienkę, albo poprostu taką w jakiej będziesz się super czuła.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404314&page=23

Edytowane przez mafda
Czas edycji: 2010-05-23 o 13:18
mafda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-23, 16:39   #695
redzi13
Zadomowienie

witam ja jestem mama dwoch wspanialych coreczek slub biore we wrzesniu i zamiwzam pojsc w dlugiej pieknej sukni jeszcze nie jestem pewna czy bedzie biala czy ecru ale raczej wlasnie ecru stawiam na te trzy modele.dodam ze suknie bedze szyla u krawcowej bo tak naprawde to w jednej podoba mi sie material glowniebedzie to muslin w drugiej wzor natomiast w tzreciej kroj sukni takze bedzie to moj projekt zlozony z trzech gotowych ale to nie znaczy ze sie bedzie komus podobac.
redzi13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 21:48   #696
_Pysia_
Przyczajenie

Witam
W lipcu wraz z moja mama wybieram się na wesele i potrzebuję zdjęć sukienek w rozmiarze 46/48 dla mamy. Znalazlam tutaj tylko 5 typów dla osób "przy kości" ale szukam dalej, a prawdopodobnie mama bedzie sobie szyla sukienke. Proszę o pomoc

I oczywiśćie chciałabym się zapytać co sądzicie o tych sukienkach:
http://moda.allegro.pl/item104695176...style_s_m.html
http://moda.allegro.pl/item104536314..._sukienki.html (bordowa)
http://moda.allegro.pl/item105256526...karda_s_m.html

Pozdrawiam ;D
_Pysia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 13:31   #697
Maripossa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Pysia_ Pokaż wiadomość
Witam
W lipcu wraz z moja mama wybieram się na wesele i potrzebuję zdjęć sukienek w rozmiarze 46/48 dla mamy. Znalazlam tutaj tylko 5 typów dla osób "przy kości" ale szukam dalej, a prawdopodobnie mama bedzie sobie szyla sukienke. Proszę o pomoc

I oczywiśćie chciałabym się zapytać co sądzicie o tych sukienkach:
http://moda.allegro.pl/item104695176...style_s_m.html
http://moda.allegro.pl/item104536314..._sukienki.html (bordowa)
http://moda.allegro.pl/item105256526...karda_s_m.html

Pozdrawiam ;D
ale te chyba dla ciebie, tak? nie dla mamy?
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 19:26   #698
_Pysia_
Przyczajenie

Hahaha! ;D
Oczywiście, że dla mnie xDD
_Pysia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 14:37   #699
sosenka26
Raczkowanie

Dot.: Dla mnie to śmieszne a dla was? Sukienka świadkowej

będę w sierpniu świadkową na slubie swojej siostry, nie mam jeszcze sukienki ani na pierwszy dzień, ani na drugi, ale na pewno sama wybiorę co chcę założyć, bo to ja mam się dobrze czuć w tej sukience, a nie teściowa mojej siostry, czy moja mama, a tym bardziej Panna Młoda - moja siostra wiem, że dla niej obok niej samej w tym dniu ważna będę również ja i ostatnią rzeczą jaką by chciała to kazać mi ubrać się w coś, w czym będę dobrze się czuła. Moja sukienka na pewno nie będzie długa, źle bym się w takiej czuła, ale zgadzam się z wizażankami, które pisały, że nie powinna być biała, beżowa, kremowa, to kolor zdecydowanie zarezerwowany dla Panny Młodej
sosenka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-09, 09:56   #700
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomponka Pokaż wiadomość
Ja na pewno nie będe ingerować w kreację świadkowej
Cytat:
Napisane przez sosenka26 Pokaż wiadomość
będę w sierpniu świadkową na slubie swojej siostry, nie mam jeszcze sukienki ani na pierwszy dzień, ani na drugi, ale na pewno sama wybiorę co chcę założyć, bo to ja mam się dobrze czuć w tej sukience, a nie teściowa mojej siostry, czy moja mama, a tym bardziej Panna Młoda - moja siostra wiem, że dla niej obok niej samej w tym dniu ważna będę również ja i ostatnią rzeczą jaką by chciała to kazać mi ubrać się w coś, w czym będę dobrze się czuła. Moja sukienka na pewno nie będzie długa, źle bym się w takiej czuła, ale zgadzam się z wizażankami, które pisały, że nie powinna być biała, beżowa, kremowa, to kolor zdecydowanie zarezerwowany dla Panny Młodej
I tu sie z wami dziewczyny nie zgodze, bo moim zdaniem zawsze mozna znalezc kompromis pomiedzy tym czego chce PM, a w czym sie starsza bedzie dobrze czula. Okropnie wyglada jesli kolory sa nieskoordynowane, np PM ma pomaranczowy bukiet, a starsza rozowa sukienke, a fuj, od razu widac, ze nie bylo zadnej wspolpracy miedzy tymi dwoma osobami. Wrzucam wam zdjecia moich dwoch pieknych druhen
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 14:39   #701
erolek
Raczkowanie

Dziewczyny pomocy. Podobnie jak Brawura idę w lipcu na ślub i będę świadkiem Pana Młodego. Szukam jakiejś sukienki, najlepiej to taką, którą później można jeszcze gdzieś założyć. Mam 168 cm wzrostu, blondynka ;-) i wiek 30+.
Myślałam o czymś takim
Załącznik 3185519 ta chyba najbardziej do mnie przemawia
Załącznik 3185520 dość fajna tylko kakardę bym wywaliła i dla bezpieczeństwa jakieś naramiączka doszyła
Załącznik 3185521 chyba troszkę za błyszcząca i mało elegancka
Załącznik 3185522 za ostry kolor?
Załącznik 3185523 Załącznik 3185524 chyba nie mogę wyglądać lepiej od Panny Młodej
Liczę na Waszą pomoc.
erolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 14:45   #702
mafda
Zadomowienie

mi sie podoba 1 fajne dodatki i super
osatnie dwie z gorsetami to raczej juz dawno nie modne
Stary 2010-06-15, 15:18   #703
Lensss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez erolek Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy. Podobnie jak Brawura idę w lipcu na ślub i będę świadkiem Pana Młodego. Szukam jakiejś sukienki, najlepiej to taką, którą później można jeszcze gdzieś założyć. Mam 168 cm wzrostu, blondynka ;-) i wiek 30+.
Myślałam o czymś takim
Załącznik 3185519 ta chyba najbardziej do mnie przemawia
Załącznik 3185520 dość fajna tylko kakardę bym wywaliła i dla bezpieczeństwa jakieś naramiączka doszyła
Załącznik 3185521 chyba troszkę za błyszcząca i mało elegancka
Załącznik 3185522 za ostry kolor?
Załącznik 3185523 Załącznik 3185524 chyba nie mogę wyglądać lepiej od Panny Młodej
Liczę na Waszą pomoc.
zdecydowanie pierwsza!! reszta mi się nie podoba, a te na końcu faktycznie już dawno nie modne tak jak pisała mafda

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100911580213.html
Lensss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 20:29   #704
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

ostatnia odpada,chcesz się meczyć w lato w długiej?pierwsza i ta zółta sa fajne

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 13:49   #705
_Brawura_
Przyczajenie

Chyba pierwsza
_Brawura_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 11:27   #706
lena_ziela
Przyczajenie

oczywiście, że krótka sukienka wypada, zwłaszcza, że będzie ciepło chciałabym, żeby moja swiadkowa zapytała mnie o zdanie, bo wesele za 2 miesiace a ona sie niczym nie interesuje
, o nic nie pyta, a sukienkę to zawaliła taką, że jej tyłka mało nie widać, z powodu odkrytych pleców, aż szlak mnie trafia. najważniejsze żebyś była przy młodej tego dnia
lena_ziela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 20:12   #707
Lensss
Raczkowanie

o pochwalę Wam się jak ja wyglądałam jak byłam druhną
Sukienkę miałam długa do samej ziemi

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100911580213.html

Edytowane przez Lensss
Czas edycji: 2010-06-18 o 20:14
Lensss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 22:03   #708
mafda
Zadomowienie

cudnie ci w tym kolorze
Stary 2010-06-20, 09:22   #709
m_majaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolina19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę poradźcie mi we wrześniu będę świadkową na ślubie mojego kuzyna (dodam że pierwszy raz będę w takiej roli) mam problem z sukienką wyszukałam piękną krótką, brązową sukienke> Jeszcze jej nie kupiłam ale noszę się z takim zamiarem. Rozmawiałam o niej z moją ciocią, (mamą tego kuzyna który się żeni) jak jej o niej opowiedziałam to mnie zryczała że świadkowej po pierwsze nie wypada krótka sukienka, musi być długa a po drugie ma być w jasnym kolorze! Czy ton prawda? Byłam na kilku weselach przyznam że te świadkowe miały długie suknie ale sądzę że to z wyboru a nie dlatego że tak wypada! Nie wiem czy ja się nie znam czy są to jakieś wymysły starszych pań! Proszę doradźcie mi!!! Nie chcę też żeby głupio wyszło i wszyscy mówili potem co ona ubrała!

Dodam że jest to skromna sukienka bez jakichś dekoldów itp.
Ale naprawdę ładna!

Jeśli był już wątek dotyczący długości sukni dla świadkowej to przepraszam!
ja również nie spotkałam się z tym,że suknia musi być długa sama byłam 2razy za świadka i za każdym razem suknia była do kolan

Stary 2010-07-26, 15:14   #710
modomaniaczka86
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Ja właśnie też na dniach będę świadkową. Kupiłam już sukienkę w pastelowych kolorach, ale też nie jest długa. Kupowałam ją w Monaco Fashion Store i razem z Panią ekspedientką stwierdziłyśmy, że świadkowej przystoi wybrać się w takiej sukience. Co prawda nie mam jeszcze dodatków, ale wydaje mi się, że będzie OK, mimo długości. Tobie też polecam nie przejmować się opiniami innych i po prostu włożyć coś w czym będziesz czuła dobrze.
modomaniaczka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 19:44   #711
ksylwia
Zadomowienie

4 lata temu byłam świadkową i razem z panną młodą kupiłysmy dla mnie krótką sukienke ecru - bez ramiączek - prosta i elegancka. PM miała długą koronkową ecru i wyglądało to na prawdę pięknie

hehehhe skromna jestem
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 20:50   #712
Viris
Zakorzenienie

Ja niedawno byłam w podobnej sytuacji (ślub będzie w sierpniu). Moja mama stwierdziła że jako świadkowa muszę mieć długą suknię.
Po wysłuchaniu wszystkich żali została mi zakupiona (siłą ) sukienka brzoskwiniowo szara, do samej ziemi

Ale w końcu doszłyśmy do kompromisu. W kościele będzie ta długa, na wesele przebieram się w sukienkę w kolanko w kolorze fuksji, zmieniam dodatki z szarych na fioletowe i tyle

18,8 kg mniej od 26.01.2007 . Zamiast XL - M/S
Viris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 07:37   #713
sosenka26
Raczkowanie

ja zakupiłam na ślub mojej siostry w sierpniu, na kórym będę śwoiadkową sukienkę w kolorze chabrowym, bez ramiączek, krótką siostra w czasie zakupów była ze mną i obydwie stwierdziłysmy, że sukienka jest bardzo ładna do tego będę miała pomarańczone kalie, mały bukiecik przewiązany pomarańczową wstążeczką siostra, PM będzie miała duzy bukiecik z pomarańczowych kalii, przewiazany białą wstążeczką
sosenka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 20:04   #714
madziulaczek1991
Zakorzenienie

A ja słyszałam, że świadkowa musi mieć długa suknię. Kolor nie ma znaczenia byle nie była czarna lub biała.

Osobiście poprosiłam swoją druhenke, aby w pierwszy dzień włożyła długą sukienkę ( miała ją brązową), a w poprawiny aby przyszła ubrana jak uważa.

Moim zdaniem długa suknia wygląda elegancko.

Oczywiście to jest tylko moje zdanie
madziulaczek1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 13:21   #715
conslusion
Rozeznanie

Świadkowałam dwa razy. Pierwszym razem (jakieś 6 lat temu) byłam w krótkiej, czerwonej sukience. PM nie miała żadnych wymagań co do mojego stroju.
Drugim razem, calkiem niedawno, mialam krotką sukienkę w kolorze fuksji. PM chciala, żebym miala dlugą, ale nie udalo nam się znaleźć żadnej fajnej, więc ostatecznie stanęlo na krotkiej. Gdyby to ode mnie zależało, wybralabym jakiś jasny kolor, pastelowy roz, nude itp., ale PM chciala, żebym się wyrożniala i byla kolorowa, stąd ta fuksja.
conslusion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 11:03   #716
zuzanna2004
Przyczajenie

Witam,

w październiku idę na Ślub i będę świadkową. Będę miała sukienkę taką jak na zdjęciu. Mam tylko problem z dodatkami. Chodzi mi o buty w jakim kolorze, naszyjnik to napewno coś podobnego jak na zdjęciu.
Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam
Ania ( od dwóch miesięcy mężatka )
zuzanna2004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 18:36   #717
cinnabon
Raczkowanie

Proponuje konsultacje z PM. A jesli ona da zielone swiatlo to mozna sie ubrac jak sie chce.
Ja bralam slub w tym roku, bylo mi obojetne w co beda ubrane moje druhny, byleby nie bylo to cos dlugiego i bialego w efekcie obie (zupelnie przypadkiem) mialy na sobie czerwone sukienki, wygladaly slicznie, dobrze sie czuly a ja bylam zadowolona.
Stary 2010-08-28, 19:18   #718
Brook
Zakorzenienie

cinnabon i woda sodowa mam rozumiec ze druhny obie byly czyli obie byly swiadkowymi?nie wiedzialam ze tak sie w pl robi myslalam ze zawsze musi byc K i M

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 23:11   #719
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
cinnabon i woda sodowa mam rozumiec ze druhny obie byly czyli obie byly swiadkowymi?nie wiedzialam ze tak sie w pl robi myslalam ze zawsze musi byc K i M
Nie, my mielismy dwie druhny i dwoch drubow, ale tylko jedna para podpisywala dokumety oczywiscie. Tak poza tym to wcale nie musi byc kobieta i mezczyzna.
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 17:21   #720
annkka1
Przyczajenie

a co powiecie na ta sukienkę
http://allegro.pl/mia-sliczna-olowko...196677439.html

albo ta
http://allegro.pl/mia-elegancka-czer...196975811.html
i ta
http://allegro.pl/m-elegancka-czerwo...204588941.html
do tego takie buciki
http://www.obcasiki.pl/files/products/D133L%5B1%5D.jpg

właśnie się zastawiam, którą wybrać do ślubu cywilnego możecie mi doradzić?

Edytowane przez annkka1
Czas edycji: 2010-08-29 o 17:35
annkka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości