|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sukienki na różne okazje: dla świadkowej, na ślub cywilny, dla gościa i inne...
Mamba, a bym się poprostu zapytała panny młodej.Bo goście pal licho, ważne jak ona to wszystko będzie widzieć. ja bym nie miała nic przeciwko malej czarnej. amoże ci pomoże wymyślić co dołożyć
Brawura, innych propozycji jest bardzo dużo na tym wątku, sama musisz zdecydować co Ci się podoba. A co do tej sukienki którą wkleiłać ,mi by się podobały srebrne dodatki. i może jakieś czekoladowe brązy, takie ciemne, na coś na ramiona i buty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sukienki na różne okazje: dla świadkowej, na ślub cywilny, dla gościa i inne...
Cytat:
dzięki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#693 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Jestem pierwszy raz na tym forum .Otóż mam taki problem. w lipcu biorę ślub koscielny tylko że nie robimy wesela tylko małe przyjęcie w domu . no i co za tym idzie muszę coś na siebie włożyć.Nie chce typowej sukni ślubnej itp. Jestem już mamą i chciaolabym założyć skromną sukienkę. upatrzyłam sobie taką do kolan, prostą. z delikatnym rekawkiem . jest w kolorze takiego delikatnego różu( mozna to nazwać takim bladym różem) dodam że jestem szatynką. nie mam pojecia jakie butki do tego założyć i jakie dodatki . czy wogóle nie wyjde na posmiewisko z taka kiecka. Niestety nie mam fotki. prosze o radę, pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Zadomowienie
|
ja tez jestem juz mamusią i zakładam białą normalną suknię ślubną, ale my organizujemy normalne wesele. Ja na poczatku chciałam ecri, ale totalnie nie do twarzy mi w takich więc zakładam białą w sumie tylko raz w życiu jest taka okazja.
W cale nie widze tutaj nic przeciwko żebys założyła białą skromną sukienkę, albo poprostu taką w jakiej będziesz się super czuła. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404314&page=23
Laura ![]() Edytowane przez mafda Czas edycji: 2010-05-23 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Zadomowienie
|
witam ja jestem mama dwoch wspanialych coreczek slub biore we wrzesniu i zamiwzam pojsc w dlugiej pieknej sukni jeszcze nie jestem pewna czy bedzie biala czy ecru ale raczej wlasnie ecru stawiam na te trzy modele.dodam ze suknie bedze szyla u krawcowej bo tak naprawde to w jednej podoba mi sie material glowniebedzie to muslin w drugiej wzor natomiast w tzreciej kroj sukni takze bedzie to moj projekt zlozony z trzech gotowych ale to nie znaczy ze sie bedzie komus podobac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() W lipcu wraz z moja mama wybieram się na wesele i potrzebuję zdjęć sukienek w rozmiarze 46/48 dla mamy. Znalazlam tutaj tylko 5 typów dla osób "przy kości" ale szukam dalej, a prawdopodobnie mama bedzie sobie szyla sukienke. Proszę o pomoc ![]() I oczywiśćie chciałabym się zapytać co sądzicie o tych sukienkach: http://moda.allegro.pl/item104695176...style_s_m.html http://moda.allegro.pl/item104536314..._sukienki.html (bordowa) http://moda.allegro.pl/item105256526...karda_s_m.html Pozdrawiam ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Przyczajenie
|
Hahaha! ;D
Oczywiście, że dla mnie xDD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dla mnie to śmieszne a dla was? Sukienka świadkowej
będę w sierpniu świadkową na slubie swojej siostry, nie mam jeszcze sukienki ani na pierwszy dzień, ani na drugi, ale na pewno sama wybiorę co chcę założyć, bo to ja mam się dobrze czuć w tej sukience, a nie teściowa mojej siostry, czy moja mama, a tym bardziej Panna Młoda - moja siostra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy. Podobnie jak Brawura idę w lipcu na ślub i będę świadkiem Pana Młodego. Szukam jakiejś sukienki, najlepiej to taką, którą później można jeszcze gdzieś założyć. Mam 168 cm wzrostu, blondynka ;-) i wiek 30+.
Myślałam o czymś takim Załącznik 3185519 ta chyba najbardziej do mnie przemawia Załącznik 3185520 dość fajna tylko kakardę bym wywaliła i dla bezpieczeństwa jakieś naramiączka doszyła Załącznik 3185521 chyba troszkę za błyszcząca i mało elegancka Załącznik 3185522 za ostry kolor? Załącznik 3185523 Załącznik 3185524 chyba nie mogę wyglądać lepiej od Panny Młodej ![]() Liczę na Waszą pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
mi sie podoba 1
![]() osatnie dwie z gorsetami to raczej juz dawno nie modne
![]() |
#703 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
ostatnia odpada,chcesz się meczyć w lato w długiej?pierwsza i ta zółta sa fajne
![]()
![]() |
#705 |
Przyczajenie
|
Chyba pierwsza
![]()
![]() |
#706 |
Przyczajenie
|
oczywiście, że krótka sukienka wypada, zwłaszcza, że będzie ciepło
![]() , o nic nie pyta, a sukienkę to zawaliła taką, że jej tyłka mało nie widać, z powodu odkrytych pleców, aż szlak mnie trafia. najważniejsze żebyś była przy młodej tego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
o pochwalę Wam się jak ja wyglądałam jak byłam druhną
![]() Sukienkę miałam długa do samej ziemi ![]()
Powietrze pachnie jak malinowa mamba ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100911580213.html ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lensss Czas edycji: 2010-06-18 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Zadomowienie
|
cudnie ci w tym kolorze
![]()
![]() |
#709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja właśnie też na dniach będę świadkową. Kupiłam już sukienkę w pastelowych kolorach, ale też nie jest długa. Kupowałam ją w Monaco Fashion Store i razem z Panią ekspedientką stwierdziłyśmy, że świadkowej przystoi wybrać się w takiej sukience. Co prawda nie mam jeszcze dodatków, ale wydaje mi się, że będzie OK, mimo długości. Tobie też polecam nie przejmować się opiniami innych i po prostu włożyć coś w czym będziesz czuła dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Zadomowienie
|
4 lata temu byłam świadkową i razem z panną młodą kupiłysmy dla mnie krótką sukienke ecru - bez ramiączek - prosta i elegancka. PM miała długą koronkową ecru i wyglądało to na prawdę pięknie
![]() hehehhe skromna jestem ![]()
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Ja niedawno byłam w podobnej sytuacji (ślub będzie w sierpniu). Moja mama stwierdziła że jako świadkowa muszę mieć długą suknię.
Po wysłuchaniu wszystkich żali została mi zakupiona (siłą ![]() ![]() Ale w końcu doszłyśmy do kompromisu. W kościele będzie ta długa, na wesele przebieram się w sukienkę w kolanko w kolorze fuksji, zmieniam dodatki z szarych na fioletowe i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Raczkowanie
|
ja zakupiłam na ślub mojej siostry w sierpniu, na kórym będę śwoiadkową sukienkę w kolorze chabrowym, bez ramiączek, krótką
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
A ja słyszałam, że świadkowa musi mieć długa suknię. Kolor nie ma znaczenia byle nie była czarna lub biała.
Osobiście poprosiłam swoją druhenke, aby w pierwszy dzień włożyła długą sukienkę ( miała ją brązową), a w poprawiny aby przyszła ubrana jak uważa. Moim zdaniem długa suknia wygląda elegancko. Oczywiście to jest tylko moje zdanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Rozeznanie
|
Świadkowałam dwa razy. Pierwszym razem (jakieś 6 lat temu) byłam w krótkiej, czerwonej sukience. PM nie miała żadnych wymagań co do mojego stroju.
Drugim razem, calkiem niedawno, mialam krotką sukienkę w kolorze fuksji. PM chciala, żebym miala dlugą, ale nie udalo nam się znaleźć żadnej fajnej, więc ostatecznie stanęlo na krotkiej. Gdyby to ode mnie zależało, wybralabym jakiś jasny kolor, pastelowy roz, nude itp., ale PM chciala, żebym się wyrożniala i byla kolorowa, stąd ta fuksja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Przyczajenie
|
Witam,
w październiku idę na Ślub i będę świadkową. Będę miała sukienkę taką jak na zdjęciu. Mam tylko problem z dodatkami. Chodzi mi o buty w jakim kolorze, naszyjnik to napewno coś podobnego jak na zdjęciu. Z góry dziękuję za pomoc ![]() Pozdrawiam Ania ( od dwóch miesięcy mężatka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Raczkowanie
|
Proponuje konsultacje z PM. A jesli ona da zielone swiatlo to mozna sie ubrac jak sie chce.
Ja bralam slub w tym roku, bylo mi obojetne w co beda ubrane moje druhny, byleby nie bylo to cos dlugiego i bialego ![]()
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
cinnabon i woda sodowa mam rozumiec ze druhny obie byly czyli obie byly swiadkowymi?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Wtajemniczenie
|
Nie, my mielismy dwie druhny i dwoch drubow, ale tylko jedna para podpisywala dokumety oczywiscie. Tak poza tym to wcale nie musi byc kobieta i mezczyzna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Przyczajenie
|
a co powiecie na ta sukienkę
http://allegro.pl/mia-sliczna-olowko...196677439.html albo ta http://allegro.pl/mia-elegancka-czer...196975811.html i ta http://allegro.pl/m-elegancka-czerwo...204588941.html do tego takie buciki http://www.obcasiki.pl/files/products/D133L%5B1%5D.jpg właśnie się zastawiam, którą wybrać do ślubu cywilnego możecie mi doradzić? Edytowane przez annkka1 Czas edycji: 2010-08-29 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.