|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dla mnie to śmieszne a dla was? Sukienka świadkowej
Czytałam wasze posty i stwierdziłam że się wypowiem...
Moja siostra poprosiła mnie żebym była jej świadkową, ma ona sukienkę koloru czystej bieli. Znalazłam sukienkę w internecie która mi się spodobała. Byłą to krótka czarna sukienka- tzw małą czarna. w telewizji w jednym z programów było mówione jak się powinny ubierać świadkowe i goście na ślub. Było powiedziane tam ze świadkowa może mieć krótką sukienkę, ale musi być w kolorze sukni Panny Młodej oraz że kategorycznie nie wolno nikomu iść w czarnej sukience na wesele. Zapytałam się mojej siostry (panny młodej) czy będzie mieć coś przeciwko jak bym poszła w krótkiej czarnej i pokazałam jej sukienkę i internecie, dodałam także to co słyszałam w telewizji. Panna Młoda stwierdziła, że czarna sukienka to nie jakieś fo pa, mówi że sama często chodziła w czarnej i ma nadzieje że żadna Panna Młoda u której była na weselu jej tego nie wypomni i nie jest na nią zła. Powiedział mi również że uraziło by ją jak bym miał sukienkę w tym samym kolorze co ona. Powiedziała że woli mnie w czarnej niż jak bym przyszła w białej.... Dokładnie wczoraj byłam na zakupach i w Orsay kupiłam sukienkę znów krótką ale cappucino ( moim zdaniem jest mniej elegancka, bo czarna jest z materiału połyskującego) sama nie wiem w której iść w pierwszy dzień a w której na drugi dzień. Wiec moje drogie najlepiej porozmawiać z Panną Młodą żeby nie miała żadnych pretensji bo to jej najważniejszy dzień a świadkowa to jakieś tam tło i ma jej pomagać i wspierać ją, a kategorycznie nie może strojem przysłaniać Panny Młodej Dodam , że moja siostra ma ślub w lipcu i sama powiedziała że nie przeszkadza jej to że to krótka sukienka bo to wakacje w długiej było by mi za ciepło nie czarujmy się.... Dodam jedną anegdotę: Moja koleżanka ( nie była świadkową) dostała zaproszenie na ślub swojej koleżanki. Ta Panna Młoda mówiła wprost, że nie chce aby ktokolwiek przyszedł w czarnej sukience- moja koleżanka poszła w białej krótkiej z habrowymi dodatkami (buty, korale, torebka, kwiat we włosach itd) w łazience jeden z gości ją pomylił z Panną Młodą i zaczął jej składać życzenia z okazji ślubu, bo była w białej sukience... Wiec ku przestrodze mówię nie ubierać się w BIAŁĄ, Chyba ze PM chce tego ale wątpię w to! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;21770716]Szczerze jakoś nigdy nie pomyślałabym, że to może być jakiś problem dla PM ![]() Ja też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
A ja nie słyszałam o tym, że sukienka świadkowej musi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Konto usunięte
|
Z TŻem nie planujemy slubu, jesteśmy ze sobą 1,5 roku, ale on mówi już kogo by chciał za świadka, ja nigdy nie myślałam nad tym, nie mam pojęcia, jak dla mnie świadkową może być i ktoś od strony TŻ, tzn. jego siostra, czy żona kolegi którego weźmie za świadka, i myślę, że sukienka świadkowej tym bardziej nie będzie mi robiłą różnicy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem najlepiej zawsze spytać PM co sądzi o wybranej przez nas kreacji, ja jako PM myślałam, że to nieważny szczegół ale po swoim ślubie zmieniłam zdanie.
Co prawda moja świadkowa pytała czy mam jakieś sugestie, na co odpowiedziałam - byle nie całkiem na czarno i nie na biało. Po czym mój mąż w dniu ślubu najadł się stresu jak zobaczył świadkową (była świadkiem z jego strony), ponieważ była od stóp do głów w bieli, a we włosach miała wielki biały kwiat (ja będąc pod wpływem emocji nie zauważyłam tego). Dopiero po kilku dniach się zorientowałam jak oglądałam zdjęcia, miałam bardzo skromną sukienkę i teraz po czasie myślę, że zachowała się trochę niemądrze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
ja na świadków miałam dwóch facetów, by żadna baba nie konkurowała ze mną strojem, fryzurą, makijażem
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Sukienka swiadkowej- pomocy!
Zobaczylam wątek o sukienkach dla świadkowej i postanowiłam poprosić Was o pomoc! Właściwie sukienkę już mam. Kupiłam w Intimissimi krótką szarą sukienkę ozdobioną koronką, którą zdecydowałam, że założe. Mam teraz tylko problem z dodatkami. Mam dobre doświadczenia z torebkami z Prima Mody i dlatego chciałabym kupić którąś z tych ktore wklejam poniżej. Potrzebuję też pomocy z doborem biżuterii i butów. Myślałam o takich czółenkach z Vagabonda jak te poniżej, ale każda idea jest mile widziana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sukienka swiadkowej- pomocy!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sukienka swiadkowej- pomocy!
Witam Was Dziewczyny!
W październiku będę świadkową u mojej najlepszej przyjaciółki. Wybór sukienki to dla mnie prawdziwa katorga. Dodam, że każdy pomysł konsultuję z PM , ale mimo to, nie moge się na nic zdecydować. Jestem rozdarta między krótką a długą sukienką (PM namawia mnie na krótką, a ja lepiej czułabym się w długiej). I znalazłam sukienkę, która łaczyłaby te dwie kwestie ![]() ![]() p.s. będzie koloru kobaltowego ![]()
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie sukienka świadkowej ma być taka aby świadkowej było wygodnie
![]() Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2011-07-26 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
BAN stały
|
Byłam świadkową na ślubie mojej siostry ,siostra sama zdecydowałą że mam mieć suknię w takim samym kolorze jak ona ,czyli jasny miodowy.Siostra miała długą z falbanami a ja krótką mini.Nie pytałam siostry o suknię to ona mi powiedziała że tak sobie życzy ubraną mnie na swoim ślubie.Lubię nosić mini i siostra dobrze o tym wiedziała.Myślę że to PM powinna decydować jak ma wyglądać jej świadek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Konto usunięte
|
zgadzam się z Suzanną: świadkowa powinna założyć to w czym czuje sie dobrze i ładnie wyglada, a także taką na jaką ją stać, głupi byłoby jakby PM kazała świadkowej ubrać daną sukienkę, w której ta czułaby się źle a na dodatek nie wyglądałaby tak by chciała...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla mnie to śmieszne a dla was?
uważam, że nie ppowinnaś słuchać ciotki!
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
Sukienka na wesele koleżanki - jakie buty i dodatki?
Witajcie dziewczynki, niedługo wybieram się na ślub koleżanki (nie jestem świadkową) i wybrałam dość odważne rozwiąznie jakim jest ta oto sukienka koloru powiedzmy różowego, choć zdecydowanie jest to koralowy a nie typowy róż....
Mam ogromną prośbę o pomoc w wyborze butków - myślałam o czarnych, choć nie wiem czy to dobry pomysł... Jaką biżuterię doradzacie? Mam też pytanie odnośnie koszuli i krawatu pasującego do mojej kreacji- co by najbardziej pasowało? Jeśli chodzi o fryzury postaram się wkleić o jaką mi chodzi...jestem brunetką o ciemnych oczach ![]()
![]() |
#885 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sukienka na wesele koleżanki - jakie buty i dodatki?
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Raczkowanie
|
Dudusiu dzięki za sugestie, rozglądam się właśnie za białymi. Mój chłopak będzie miał ciemno-granatowy garnitur wpadający w czerń i białą koszulę, zastanawiamy się nad krawatem...
Dudusiu widzę, że Wam 13 nie straszna ![]() ![]()
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
sukienka jest bardzo ale to bardzo ładna
![]() ![]()
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
Buciki kremowe, beżowe by fajnie wyglądały. Dla tż'ta poszukałabym krawatu w takim kolorze jakim masz sukienkę
![]() a co do biżuterii to tylko ubrała bym jakąś bransoletkę i kolczyki, zrezygnowałabym z naszyjnika ze względu na tą kokardę z boku ![]() p.s. ładna sukieneczka ![]()
![]() |
#889 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczynki za opinie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
naprawdę sukienka bardzo wyzywająca ale jest świetna
![]()
![]() |
#891 |
Raczkowanie
|
a ja poszalałabym z butami nude i wściekle pomarańczową torebką i szeroką pomarańczową bransoleta
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez rozowa i na jedno ramie ![]() mialam do niej nudziaku peep toe i malinowa kopertowke. wlosy spiete na bok. tż mial stalowy garnitur, biala koszule i sledzik idealnie pasujacy do sukienki. siebie nie oceniam ale musze przyznac ze on wygladal bosko ![]()
![]() |
![]() |
#893 |
Rozeznanie
|
Bosko wyglądasz w tej sukience!! Moim zdaniem idealnie będzie pasowała na wesele.
Co do dodatków zgadzam się z dziewczynami wyżej. Buty i torebka w kolorze kremowym, a biżuteria.. Ja postawiłabym na klasyczne perły. Eleganckie i z klasą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Raczkowanie
|
minęły już czasy kiedy na wesela ubierało się długie i ozdobne kreacje najczęściej świadkowe teraz wybierają koktajlowe sukienki w wersji do kolan lub tuż nad i bardzo ładnie to wygląda..sukienka w wersji mini jak dla mnie odpada nie wygląda to elegancko ani w kościele ani podczas sesji zdjęciowej..co do koloru jednak skontaktowałabym się z PM czy nie ma jakiś specjalnych życzeń w końcu bukiet dla świadkowej też warto dopasować do koloru sukni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Rozeznanie
|
Nie słyszałam nigdy o tym, żeby świadkowa musiała mieć długą suknię... moja Siostra miała, ale wybrała taką jak się Jej podobała.
Jeśli chodzi o sukienkę świadkowej (i nie tylko, tyczy się to wszystkich kobiet na weselu) to wg mnie nie może być biała ani ecru (chyba, że PM sama zasugeruje). Biel, ecru i takie ślubne odcienie są moim zdaniem (i nie tylko moim) zarezerwowane w tym dniu tylko dla Panny Młodej.
![]() |
![]() |
#896 |
Zadomowienie
|
buty nude i wlosy gladko zaczesane w kok z boku glowy - bedziesz wygladac sexi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Raczkowanie
|
Co do fryzurki to zastanawiam się nad dwoma:
1. Edyty Górniak 2. Evy Longorii Która będzie lepiej pasowała do mojej kreacji?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Rozeznanie
|
Zdecydowanie Longoria. Chociaż ja bym jednak postawiła na gładkie uczesanie-inaczej "na górze" będzie się za dużo działo (fantazyjne ramiączko, biżuteria i bogata fryzura mogą dać wrażenie ciężkości)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biżuteria oczywiście kolczyki i bransoletka, mogą być mocno błyszczące ![]()
![]() |
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
Sukienka pani świadek. ..?
Witam, w czerwcu będę świadkiem na ślubie przyjaciółki, mam ochotę na długą suknie i mam pytanko. Czy długa suknia pasuje ? Oczywiście skromna i nie biała czy ecru? Młoda zostawiła mi pole do popisu w tej kwestii i zastanawiam sie teraz ...jak myślicie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.