Wszystko o Avonie 4 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-09, 20:18   #451
MaT
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie 4

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Zamawiałam w 3 terminie i za karę nie otrzymałam katalogu i żadnej literatury.Czy istnieje gdzies miejsce na stronie internetowej gdzie jest napisane,że tak zostana ukarani konsultanci za 3 termin. Ja takiego zapisu nie znalazłam, więc pytam jakim prawem nie wysyłają tych papierów konsultantkom.?
Cytat:
Napisane przez mischelle Pokaż wiadomość
Ankoro - wyślij maila lub zadzwoń.
Może Cię "przeoczyli" lub im zabrakło
Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
ja zawsze zamawiam na koniec II terminu lub na III, Katalog i formularz zamowienia dostaję pocztą, do tego panoramę.
Moja "kara" polega na tym, że nie dostaję oferty netto i gazetki Nova Ty, jak są w COK to się zaopatrzę ale to rzadkość. Nie będę zamawiać co tydzień, chociaż pewnie avon tego od nas oczekuje, tak jest mi wygodniej i tyle.
Też uważam, że to nie fair, że nie dołączają pełnego pakietu do paczki
Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Ja jak czasem zamawiam tylko na 3 termin - to nigdy nie dostaje literatury - nawet darmowego katalogu nie wrzucą. Tylko oni robią tak że jeżeli zobaczą ze ma sie brak zamowien w 1 i 2 terminie to katalog i panorame przesyłają pcoztą. Przynajmniej dla mnie zawsze tak robią
ankoro, agnes_bdg, paulinkosia zachęcam do napisania maila ze strefy, to może zaczną regularnie i wcześniej umieszczać gazetkę Nova Ty i Hello Tomorrow, bo mnie się jedynie połowicznie to udało
Ostatnio dziewczyna do mnie dzwoniła, że od 4 lipca będzie też Hellow Tomorrow 9, ale kicha
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 21:32   #452
czelsi
Raczkowanie

Czy ktoś wie jak mogę upoważnić kogoś do odbioru mojego zamówienia z COKu?
czelsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 21:39   #453
mischelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czelsi Pokaż wiadomość
Czy ktoś wie jak mogę upoważnić kogoś do odbioru mojego zamówienia z COKu?
U mnie trzeba było złożyć pisemne upoważnienie w COK' u z danymi osoby którą upoważniam - imię nazwisko i numer dowodu.

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 21:40   #454
czelsi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mischelle Pokaż wiadomość
U mnie trzeba było złożyć pisemne upoważnienie w COK' u z danymi osoby którą upoważniam - imię nazwisko i numer dowodu.
dzięki za szybką odp
czelsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 12:24   #455
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Jak wypadł u was kat 10 ?

U mnie no cóz.
Wakacje.
razem ze mną tylko prawie 300 zł.
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 12:36   #456
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
Napisane przez Anulek Pokaż wiadomość
A jakie wrażenia po brązującej mozaice, za ciemna? Ja mam różową i myślę że jest super
Ja jestem ta mozaika brazujaca zachwycona. To moj KWC z brazerów. Natomiast do tej rozswietlajacej sie nie przekonałam i oddałam.
Widac kazdy ma swoje typy.
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 13:05   #457
asia_z
Zakorzenienie

ja tam uwielbiam rozświetlającą bede chyba zamawiać 2 opakowanie, bo tej już mi nie za dużo zostało jakoś bardziej ją wolę od perełek rozświetlających
z K10 zamównie mam na około 200 zł. Dla siebie wezmę żółtą wodę z demo. Wypróbuję, a nóż widelec mi się spodoba
Stary 2008-07-10, 13:33   #458
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
Oktawiaaa-co do tuszu:

przy ostatniej pogodzie nawet jesli nie leżal na słońcu to wątpię żeby zachował swoje właściwościmoim zdaniem zważył się lub też osiadł na ściankach, może też być bardzo gęsty ale to się okaże przecież dopiero po otwarciu więc albo zaryzykuj i daj go klientce która zawsze przecież może ci go zareklamować,jednak może już stracić zaufanie do kosmetyków AVON i ich jakości bo przecież jako profesjonana konsultantka nie powiesz jej co przechodził ten tusz albo poprostu zostaw go sobie a klientce powiedz że dostarczą go w kolejnym teminie i zamów jej nowy

Zaryzykowałam i dałam tusz klientce. Było to jakieś 3-4 dni temu i jak do tej pory, to żadnej skargi nie dostałam
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 13:45   #459
isa666
Zakorzenienie

Ja oceniłam w KWC brązującą mozaikę na 5
Wg. mnie jest dobra jako brązer i jako rozświetlacz, dlatego nie kupowałam już rozświetlającej, choć miałam taki zamiar z początku. Poza tym maluję się rzadko, więc ta mozaika mi pewnie starczy na baaardzo długo.
W porównaniu do kulek brązujących nie jest tak ceglasto-pomarańczowa tylko ładnie brązowa(no chyba, że nałoży się tylko ten rudawo-brązowy trójkącik, to wtedy twarz jak marchewka będzie ). Ja tych brązowych części używam pod kości policzkowe a rozświetlających na ich wierzch i całość super wygląda wtedy.
Stary 2008-07-10, 16:00   #460
porzeczka2602
Zakorzenienie

Właśnie wystawili mi fv z 10, zero braków. W sumie nic szczególnego nie zamawiałam praktycznie same żele i mydła

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 17:01   #461
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Właśnie wystawili mi fv z 10, zero braków. W sumie nic szczególnego nie zamawiałam praktycznie same żele i mydła

W brakach - komplet biżuterii Rose Petal (30601) ze stron wyprzedażowych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-10, 17:07   #462
mischelle
Rozeznanie

Melduję brak braków na I termin K10

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 17:09   #463
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
W brakach - komplet biżuterii Rose Petal (30601) ze stron wyprzedażowych
Potwierdzam
U mnie też niestety ta biżuteria jest w brakach.

Alternatywną natomiast mam wodę perfumowaną Treselle.
martusiawilczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 17:37   #464
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
w brakach jest szminka soul mate ze stron wyprzedażowych

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 18:09   #465
dwi071
Doncia

Właśnie zostałam AVON REPRESETATIVE w GB, ciekawe jak będzie mi szła sprzedaż i pozyskiwanie klientek tutaj. Warunki są podobne, ale łatwiejsza jest forma dokonywania zwrotów i jest więcej ofert dla konsultantek typu demo, bo już dwa katalogi do przodu można zamówić nowości i zamówienia sklada sie z dwóch katalogów jednocześnie - z aktualnego i poprzedniego, raz na 3 tygodnie
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 18:09   #466
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
ankoro, agnes_bdg, paulinkosia zachęcam do napisania maila ze strefy, to może zaczną regularnie i wcześniej umieszczać gazetkę Nova Ty i Hello Tomorrow, bo mnie się jedynie połowicznie to udało
Ostatnio dziewczyna do mnie dzwoniła, że od 4 lipca będzie też Hellow Tomorrow 9, ale kicha
Maila napisalam, ale czy to cos da. Zobaczymy.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 18:41   #467
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Maila napisalam, ale czy to cos da. Zobaczymy.
Pisząc o brakach zapomniałam wspomnieć, że w plikach do ściągnięcia jest Nova Ty nr 23 i Hello Tomorrow 10 , więc jednak miejsce się znalazło i oby tak dalej
Szkoda tylko, że nie umieścili Hello Tomorrow 9, bo miałabym komplet.
Stary 2008-07-10, 21:12   #468
Emilkaa
Zadomowienie

katalog 10:
z katalogu brak:
KOMPL.BIZUTERII ROSE PETAL
ze strony wyprzedażowej w katalogu jest:
PLYN/KAPIELI LAWENDA/LILIA

alternatywna konturówka black

z netto jest:
WODA AVON EXTRAORD. 30ML

Edytowane przez Emilkaa
Czas edycji: 2008-07-10 o 21:12 Powód: o
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 21:30   #469
Rozilla
Raczkowanie

Witajcie
Dziś dostałam pakę na 3 termin z kat. 9
- Torba Tahiti - ładna i pojemna z pewnością przyda się na wakacyjny wypad jak i na uczelnie!
- Krem Trilaser na cellulit z Anew - dziś posmarowałam pierwszy raz...i musze ,że krem dobrze się wchłania, ma przyjemny zapach (jak dla mnie), w dodatku po wchłonięciu sprawia uczucie gładziutkiej lekko napiętej skóry...jak na razie jestem zadowolona...najbardziej chodzi mi o redukcję cellulitu, ale wiadomo na efekty trzeba będzie dłużej poczekać, i oczywiście zadbać o diete i ćwiczenia
- przyszedł mi poprawny róż z netto bezpłatny, po interwencji mailowej chciałam cedar rose...na fakturze był ten odcień również cedar rose...a dostałam rose lustre teraz w 3cim terminie na fakturze miałam rose lustre a przyszedł właściwy cedar ten o wiele bardziej mi odpowiada i mogę śmiało powiedziec po dzisiejszym testowaniu, że jest świetny

W kat. 10 kusi mnie oferta perfumowa Uwielbiam psikadełka, zatem skusze się na moją ulubioną "LBD" i "Incandessence", wezmę pewnie jeszcze na zapas 2 miniwody oczywiście "LBD" mmm...uwielbiam ten zapaszek.
Interesują mnie również te wody z demo...ale chyba w ciemno nie kupię poczekam na próbki

Nie traktuj życia zbyt poważnie bo i tak nie wyjdziesz z niego żywy...
Rozilla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-10, 22:13   #470
ma_ludka
Raczkowanie

cześć ja w brakach z katalogu 9 mam jeszcze pro wild wiec pewnie będzie on także w brakach w katalogu poźniejszym. O ile się nie mylę to na stronach wyprzedazowych pojawia sie również w 11
Co do wód z demówki to ja mam ta wodę FIRE me Up i szczerze mówiąc nie za bardzo mi się podoba - jak dla mnie zapach za ciężki i jakiś taki mętny ale wiadomo sprawa gustu :P pozdrawiam
ma_ludka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 11:04   #471
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ma_ludka Pokaż wiadomość
cześć ja w brakach z katalogu 9 mam jeszcze pro wild wiec pewnie będzie on także w brakach w katalogu poźniejszym. O ile się nie mylę to na stronach wyprzedazowych pojawia sie również w 11
Co do wód z demówki to ja mam ta wodę FIRE me Up i szczerze mówiąc nie za bardzo mi się podoba - jak dla mnie zapach za ciężki i jakiś taki mętny ale wiadomo sprawa gustu :P pozdrawiam
Mogą do czasu obowiązywania kat.11 doprodukować lub ściągnąć z zagranicy Pro wild. Więc radzę ostrożność.
Potwierdzam w brakach biżuterię Rose Petal.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 12:07   #472
alexandra84
Raczkowanie

zdaję relację: ani balsam dodający blasku i objętości, ani maseczka kokosowo-bananowa nie obciążyły mi włosów. Ale też nie wiem, czy cokolwiek dały Co do maseczki to ciężko ją rozprowadzić na całe włosy i pewnie dlatego średnio pomaga w rozczesywaniu. Po balsamie włosy miałam natomiast jakby gładsze, ale to wszystko. Na razie nie kupię, bo muszę zainwestować w jakąś naprawdę dobrą odżywkę. Od dawna ich nie stosuję, bo obciażały mi włosy. No ale to był błąd
Kolejna sprawa: mam mgiełkę LBD i śmierdzi alkoholem, zapach jest mało wyczuwalny. Też macie takie spostrzeżenia odnośnie mgiełek?
alexandra84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 16:41   #473
renia0809
Wtajemniczenie

co do mgiełek to jest fakt,ja mam Pur Blancę i jak jej używam to aż mnie przytyka momentami od tego alkoholu
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 17:22   #474
ashiva
Wtajemniczenie

na fakturze wystawionej dziś brak braków, z netto przyjdzie tusz ekstremalnie wydłużający

byłam dziś w COKu i niuchałam te nowe wody i tak:
Fire Me Up pachnie jak landrynki, ale jednakowoż ten zapach ma coś w sobie podoba mi się
Make Me Wonder według mnie jest ostry, raczej nieprzyjemny dla mojego powonienia, strasznie przyprawowy
Make Me Smile pachnie dla mnie skórką cytrynową, taki zapach cytrusowy z nutką delikatnej goryczki, znacznie przyjemniejszy i ciekawszy niż woda Rome

poniuchałam również owocowy lśniący balsam do ust, wszystkie sztyfty są z przezroczystej masy wazelinopodobnej jeśli chodzi o zapachy:
Smakowity Ananas pachnie trochę jak ananas z puszki tak bardziej słodko
Orzeźwiająca limonka pachnie dziwnie, jak lubię cytrusowe zapachy to ten niespecjalnie przypadł mi do gustu, raczej nie współgra z naturalnym zapachem masy z której zrobiony jest sztyft
Soczysty Arbuz troszkę jak guma do rzucia dość delikatny ale przyjemny zapaszek
Apetyczna Truskawka najbardziej wyrazisty z całej czwórki, zapach cukierkowy ale ładny truskawkowy

Jogurtowe żele pod prysznic pachną smakowicie, slodko i kremowo, da się wyczuć delikatną woń jogurtową ale to dodaje im tylko "pyszności"

Biżuteria Eunice według mnie jest tandetna niewarta tych pieniędzy
podobnie jest z bizuterią Connie może nie jest tak tandetna jak poprzednia ale również do luksusowych nie należy ma niefajny ciemnozłoty kolor i jest strasznie lekka jakby nadmuchana...

to tyle z moich wrażen
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 18:23   #475
renia0809
Wtajemniczenie

ashiva-a którą z niuchanych nowych wód polecasz najbardziej?
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 18:30   #476
Scarlet23
Zadomowienie

Eloł
mam też już fakturkę no i biżuteria w brakach jest , pozatym 5 gratisowych katalogów nr 10
Była gdzieś umieszczona oferta netto do kat 11?? Bo nie znalazłam a mnie ciekawi
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 18:41   #477
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
ashiva-a którą z niuchanych nowych wód polecasz najbardziej?
to zależy co kto lubi, ja wybrałabym Fire Me Up jest ciepły i raczej słodki zapach ale nie duszący (taki landrynkowy w sumie fajny bo inny), ale jeśli ktoś lubi świeżuchy to lepszy będzie Make Me Smile jest orzeźwiający i cytrusowy, stanowczo odradzam Make Me Wonder dla mnie to śmierdziel i pachnie inaczej niż na stronie w katalogu (na żywo znacznie gorzej...)

Cytat:
Napisane przez Scarlet23 Pokaż wiadomość
Eloł
mam też już fakturkę no i biżuteria w brakach jest , pozatym 5 gratisowych katalogów nr 10
Była gdzieś umieszczona oferta netto do kat 11?? Bo nie znalazłam a mnie ciekawi
jest tu narazie w kiepskiej wersji ale w poniedziałek zrobię ładne skany o ile dostanę paczkę
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=403
Stary 2008-07-11, 18:43   #478
ma_ludka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
na fakturze wystawionej dziś brak braków, z netto przyjdzie tusz ekstremalnie wydłużający

byłam dziś w COKu i niuchałam te nowe wody i tak:
Fire Me Up pachnie jak landrynki, ale jednakowoż ten zapach ma coś w sobie podoba mi się
Make Me Wonder według mnie jest ostry, raczej nieprzyjemny dla mojego powonienia, strasznie przyprawowy
Make Me Smile pachnie dla mnie skórką cytrynową, taki zapach cytrusowy z nutką delikatnej goryczki, znacznie przyjemniejszy i ciekawszy niż woda Rome

poniuchałam również owocowy lśniący balsam do ust, wszystkie sztyfty są z przezroczystej masy wazelinopodobnej jeśli chodzi o zapachy:
Smakowity Ananas pachnie trochę jak ananas z puszki tak bardziej słodko
Orzeźwiająca limonka pachnie dziwnie, jak lubię cytrusowe zapachy to ten niespecjalnie przypadł mi do gustu, raczej nie współgra z naturalnym zapachem masy z której zrobiony jest sztyft
Soczysty Arbuz troszkę jak guma do rzucia dość delikatny ale przyjemny zapaszek
Apetyczna Truskawka najbardziej wyrazisty z całej czwórki, zapach cukierkowy ale ładny truskawkowy

Jogurtowe żele pod prysznic pachną smakowicie, slodko i kremowo, da się wyczuć delikatną woń jogurtową ale to dodaje im tylko "pyszności"

Biżuteria Eunice według mnie jest tandetna niewarta tych pieniędzy
podobnie jest z bizuterią Connie może nie jest tak tandetna jak poprzednia ale również do luksusowych nie należy ma niefajny ciemnozłoty kolor i jest strasznie lekka jakby nadmuchana...

to tyle z moich wrażen
ja mam ten jogurtowy żel i tak srednio jestem z niego zadowolona - ciężko się rozprowadza i wcale dobrze wg mnie nie nawilza, zapachy owszem są fajne. Moze to tylko moj egzemplarz taki felerny w kazdym razie nie jestem zadowolona.
ma_ludka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 18:53   #479
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ma_ludka Pokaż wiadomość
ja mam ten jogurtowy żel i tak srednio jestem z niego zadowolona - ciężko się rozprowadza i wcale dobrze wg mnie nie nawilza, zapachy owszem są fajne. Moze to tylko moj egzemplarz taki felerny w kazdym razie nie jestem zadowolona.
ja na temat jakości wypowiedzieć się nie mogę bo tylko wąchałam, i stwierdzam że zapachy są "pyszne" natomiast jeśli chodzi o walory samego kosmetyku to Naturalsy mają to do siebie że nie wszystkich użytkowników zadowalają, one w zasadzie tylko pięknie pachną
Stary 2008-07-11, 19:39   #480
MagdaP
Zadomowienie

Na fakturze brak brakow, tylko woda Treselle alternatywna (CE).
W COKu dokupilam katalogow plus zel tropics i peeling sunset. Od razu po powrocie zrobilam z nich uzytek. Co do porownania zapachow trudno powiedziec, strasznie dawno nie uzywalam czegokolwiek z recharge czy poprzednich tropikow. Ale sunset mi sie podoba, tropics troche mniej.
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości