Wszystko o Avonie 4 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-13, 16:51   #1531
zabula87
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie 4

Czy porównałybyście do jakiegoś zapachu nuty Surreal?

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 17:35   #1532
moren
Wtajemniczenie

GG do moren

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
moim zdaniem nie warto kupować tej szminki nablyszczającej. Z początku mi się podobała, ale z czasem zaczęła się "rozjeżdżać" i łamać...
Powiadasz?Na KWC ma calkiem niezle recenzje...W kazdym razie na razie sie powstrzymuje

Cytat:
Napisane przez alehcar Pokaż wiadomość
Zgadzam się, kosmetyki kolorowe z Avonu są świetne!
Ja bym sie tak nie rozpedzala,aczkolwiek trzeba im przyznac,ze sa coraz lepsi Wprowadzaja coraz to wiecej perelek

A co do TG,to mi tez sie podoba.Obie wersje Ale mysle,ze beda dluzej dostepne,wiec mam jeszcze czas na kupno
moren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 17:43   #1533
Aviiieee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chupa chups Pokaż wiadomość
czy nie wiecie moze czy w szczecinie jest taki sklep ze mozna kupowac kosmetyki avonu bez zamawiania, takie cos widzialam w gryfinie, byly tam ciuszki i te kosmetyki.
Ja bym chciała zadać to samo pytanie tylko chodzi mi, czy jest coś takiego w Częstochowie??Bardz o proszę o odpowiedź
Stary 2008-08-13, 18:33   #1534
alehcar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moren Pokaż wiadomość
Ja bym sie tak nie rozpedzala,aczkolwiek trzeba im przyznac,ze sa coraz lepsi Wprowadzaja coraz to wiecej perelek
Nie wiem, jaką jakość prezentowały wcześniej kosmetyki Avonu, bo dopiero niedawno się do nich przekonałam i zaczełam używać. Wcześniej spotykałam się z niekorzystnymi opiniami i nawet nie próbowałam.
Żaden bubel z kolorówki mi się jeszcze nie trafił.
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 19:07   #1535
moren
Wtajemniczenie

GG do moren

Cytat:
Nie wiem, jaką jakość prezentowały wcześniej kosmetyki Avonu, bo dopiero niedawno się do nich przekonałam i zaczełam używać. Wcześniej spotykałam się z niekorzystnymi opiniami i nawet nie próbowałam.
Ja mam z nimi stycznosc od ok 10 lat Ale kiedys,to glownie przez mame.Potem (ok5-6 lat temu) sama zaczynalam testowac,ale glownie Color Trend (tu nie trudno o bubel,ale linia tez sie poprawia).Najwazniejsze,z e ida do przodu
moren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 21:21   #1536
kamuha
Zakorzenienie

GG do kamuha

No ja też już długo, długo siedzę w Avonie. I faktycznie wypuszczają coraz więcej produktów wartych uwagi.
kamuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 21:24   #1537
dorocia235
Przyczajenie

Jestem strasznie zawiedziona. Kupiłam portfel z nowej oferty logo[ten czerwony] a przysłali mi ten czarny ze starej.

Co do wątku z szamponami Naturals no to mi odpowiada. Nie żałuję że go zamówiłam

Pozdrawiam;*
dorocia235 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-13, 21:47   #1538
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Hej dziewczynki a ktoś może wie czy warto tę torebke na końcu katalogu 12 kupic? A teraz z innej beczki czy ktoś chce perfumy botanicals vitality, dla mnie jakieś takie denerwujące i mocne.
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 22:45   #1539
B B
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorocia235 Pokaż wiadomość
Jestem strasznie zawiedziona. Kupiłam portfel z nowej oferty logo[ten czerwony] a przysłali mi ten czarny ze starej.
witam
a na pewno wpisałaś ten kod tego czerwonego portfela z HT? bo jak ten z formularza zamówień to Ci dobry wysłali. Jeżeli dobry kod wpisałas to napisz do nich, to w końcu nie Twoja wina, co innego zamawiałaś
B B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 23:19   #1540
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki a ktoś może wie czy warto tę torebke na końcu katalogu 12 kupic? A teraz z innej beczki czy ktoś chce perfumy botanicals vitality, dla mnie jakieś takie denerwujące i mocne.

Mam tą torebkę. ładnie pasuje do sukienek wieczorowych i ma solidny łańcuszek.
Tylko musisz wziąść pod uwagę, że błyszczy się tylko z jednej strony.
Ja ją kupiłam za 20zł...
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 23:24   #1541
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Oj dziekuje ci za odpowiedz, a jakim cudem ją chapnełaś za 20 zł.?
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 23:48   #1542
Ms.Torres
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Oj dziekuje ci za odpowiedz, a jakim cudem ją chapnełaś za 20 zł.?

pewnie z zimowego katalogu-pamiętam ją a tak w ogóle, to czy można się z nią pokazać w dzień? jest czymś wyściełana w środku? nadaje się do prania ręcznego? i co jest po tej drugiej-nie błyszczącej stronie? cos skóro-podobnego? plastik?

mam na nią chętkę na błyszczyk i roletkę LBD też

to już 18 lat na Wizażu
Ms.Torres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 00:20   #1543
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Jak dla mnie:
True Glow- mówię stanowcze Zapach ciężki i co najmniej dziwny. Ponad rok temu kupiłam w demo i... w ogóle mi się nie podobał. Kupowałam próbki, robiłam promocje w katalogach, aby się go pozbyć, ale żadna klientka nie chciała go kupić. W końcu dałam ten perfum cioci na urodziny. Nie wiem czy się spodobał. Jeszcze nie pytałam. Zapach kompletnie nie dla mnie
Avon Shine- jak dla mnie pachnie za bardzo cytrusowo. Jak płyn do mycia naczyń o zapachu lemon. O wiele ładniej i weselej pachnie już Make me smile, Wish of Happiness lub Urban flowers- Roma.

PS. A dzisiaj dostałam zamówienie od jednej klientki na trzy perfumy za prawie 100 zł
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 04:46   #1544
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Pokaż wiadomość
Tyle słyszałam negatywnych opinii o Avonie
i ostatnio im uległam !!

Kupiłam wielce "firmowy" tusz do rzęs i kredkę do oczu Astor.
I nigdy nie byłam aż tak zawiedziona !!!
po wykonaniu makijażu wyglądam jak wdowa po mężu !!!

Już nie dam się nabrać.

Według mnie Avon ma naprawdę świetne kosmetyki i już ich nie zmienię na inne

Jutro dostaję paczkę z 11
powiem szczerze, miałam kilka komsetyków astora jedynie, ale tez mi nie podpasowały
najgorszy dla mnie był tusz do rzes Caligraphy - pare lat temu wyszedł z pompa, jako nowość z grzebykiem - kupiłam, wtedy na romocji za 35 zł (kiedys to było więcej niż teraz) i w końcu tusz leżał, az się przeterminowała i z ulga wyrzuciłam do śmieci.
niestety moim zdaniem w zvonie mozna trafic na bubelki
ja ostatnio odesłałam im do Gawrolina podkład nawilzający ten co miał 3 odcienie - miałam medium deep najciemniejszy, strasznie nie podobał mi sie kolor, i robił smugi, choc opinie na kwc miał dobre, aż dziwne, bo laski lubia krytykowac avon (niekiedy bardzo niesłusznie według mnie), może inne odcienie były ładne , ale ten mi nie podszedł - ale co za problem, spakowałam i oesłałam, straciłam jedynie tyle co opłata za wysyłke (kurcze ta poczta szaleje wysyłki podrożały !!!), ale jakbym kupiła w sklepie to bym została z bublem w domu, więc nie jest żle .

lubie błyszczyki avonowskie, pomadki, nie przepadam za cieniami te 4 kolory z lusterkiem - mam smokey eyes, ale jak dla mnie za lekki kolor daja, ale wiem jednoczesnie że niektórzy takiego efektu własnie oczekują.
perfumy niektóre bardzo fajne są (osobiscie najbardziej lubie przeklinane przez niektórych Far Away i Tommorow, mysle że te nowe U by Ungaro tez mi sie spodobaja, sądząc po opisie)
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 07:22   #1545
Anka :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ms.Torres Pokaż wiadomość
pewnie z zimowego katalogu-pamiętam ją a tak w ogóle, to czy można się z nią pokazać w dzień? jest czymś wyściełana w środku? nadaje się do prania ręcznego? i co jest po tej drugiej-nie błyszczącej stronie? cos skóro-podobnego? plastik?

mam na nią chętkę na błyszczyk i roletkę LBD też
Torebka z tyłu ma taki materiał jakby lekko błyszczący a w srodku ma to samo wkleiłam zdjęcie tyłu torebki na wątku z katalogami
Proszę:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=219

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 07:34   #1546
agness86
Zakorzenienie

Jakieś braki z 11 pewne są? Potrzebuję pilnie podbić

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 07:35   #1547
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety trafiam na buble, albo moze jestem wybredna

Kolorówkowe buble wg mnie (oczywiście z tego co używałam, bo wielu rzeczy z kolorówki nei miałam)
- tusz Pełnia rzęs
- tusz SuperShock
- sypki podkład mineralny
- lakiery NailWear
- mozaika brązująca

Za to bardzo lubię błyszczyki

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Jak dla mnie:
True Glow- mówię stanowcze Zapach ciężki i co najmniej dziwny. Ponad rok temu kupiłam w demo i... w ogóle mi się nie podobał. Kupowałam próbki, robiłam promocje w katalogach, aby się go pozbyć, ale żadna klientka nie chciała go kupić. W końcu dałam ten perfum cioci na urodziny. Nie wiem czy się spodobał. Jeszcze nie pytałam. Zapach kompletnie nie dla mnie
Mi się bardzo podoba Kadzidalno-cytrusowy, tajemniczy, uwodzicielski. Bardzo dobrze sie z nim czuję

Off-wietrzko: dziękuję z aopinie na temat lasera Mam bardzo popękane naczynka na udach bo przez kilka lat brałam tabletki anty, mam nadzieje ze tez bede zadowolona z efektów.

Sheryl: dziękuje za info i zdjecie kredki. Jednak sie nei zdecyduję, bo w tak jasnych kolorach na oczach czuję sie jakbym miała podpuchnięte oczy i wogóle ich nie miała

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 07:58   #1548
renia0809
Wtajemniczenie

jak dla mnie tusz pełnia rzęs to absolutny KWC

a co do tej niebieskiej kosmetyczki za 11,90 przy zakupie produktu solutions to odradzacie zakup tak jak ancia19 bo nie warta tej kasy,też tak myślicie
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 08:14   #1549
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
jak dla mnie tusz pełnia rzęs to absolutny KWC

a co do tej niebieskiej kosmetyczki za 11,90 przy zakupie produktu solutions to odradzacie zakup tak jak ancia19 bo nie warta tej kasy,też tak myślicie
moja mama ją bierze, w końcu przez nią nie brałam tego kremu w DEMO
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 08:25   #1550
alehcar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Kolorówkowe buble wg mnie (oczywiście z tego co używałam, bo wielu rzeczy z kolorówki nei miałam)
- tusz Pełnia rzęs
- tusz SuperShock
- lakiery NailWear
- mozaika brązująca

SuperShock też mi nie podpasował, i to bardzo... ale chyba nie jest złym tuszem skoro moja mama i siostra są nim zachwycone, na ich rzęsach wyglada bardzo dobrze. Lakiery i obydwie mozaiki z kolei uwielbiam, cóż może faktycznie jestem mało wybredna
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 08:31   #1551
Karolin@@@
Raczkowanie

Dziewczynki, nie wiem czy w dobrym forum piszę ale może mi pomożecie. Niedawno przeprowadziłam sie do Międzyrzecza (woj lubuskie) no i szukam tutaj biura avonu ale nie mogę znaleźć co mnie troszkę dziwi bo jak mieszkałam w sporo mniejszym miasteczku to biuro avonu było. Jak tak sobie myślę to dochodzę do wniosku że może najbliżej będzie w Gorzowie, no ale co tam pisze do Was może macie jakieś pomysły, będę wdzięczna
Karolin@@@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 09:10   #1552
sheryl
szeryfcio

To i ja się wypowiem:
True Glow - bardzo mi się podoba.
Avon Shine - według mnie pachnie jak cytrynowy płyn do mycia naczyń.

SuperShock mi się nie podoba.
Pełnia Rzęs - tak.
A z zasady nie tykam Color Trendu. Chociaż kiedyś w sieci natknęłam się na dobre opinie korektora perfekcjonisty, więc skusiłam się i ...jestem bardzo z niego zadowolona.
Stary 2008-08-14, 09:22   #1553
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
SuperShock też mi nie podpasował, i to bardzo... ale chyba nie jest złym tuszem skoro moja mama i siostra są nim zachwycone, na ich rzęsach wyglada bardzo dobrze. Lakiery i obydwie mozaiki z kolei uwielbiam, cóż może faktycznie jestem mało wybredna
Dużo zalezy od rzes No i od efektu jakiego oczekujemy - być moze kogoś by zadowolił taki efekt jaki dawał na moich rzęsach, ale ja spodziewałam czegoś rzeczywiście super szokującego Skoro kupuję tusz to chce nim dany cel osiągnąć - u mnie nie było efektu jaki zapewnia producent. Wg mnie oceny jakie czytuję nie raz na KWC na zasadzie: tusz ma byc pogrubiający, wydłużający itd a ktoś daje 5* bo "daje naturalny efekt" Skoro tusz ma robić coś wiecej niż dawac "naturalny" efekt to jak można go ocenić na KWC??

Jeśli ktoś uzyskuje SS taki efekt jaki obiecuje Avon to tylko pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
To i ja się wypowiem:
True Glow - bardzo mi się podoba.
Avon Shine - według mnie pachnie jak cytrynowy płyn do mycia naczyń.

SuperShock mi się nie podoba.
Pełnia Rzęs - tak.
A z zasady nie tykam Color Trendu. Chociaż kiedyś w sieci natknęłam się na dobre opinie korektora perfekcjonisty, więc skusiłam się i ...jestem bardzo z niego zadowolona.
Z CT podobają mi się lakiery - tzn mam jeden tylko Szybką schną, nie robią się babelki powietrza - w przeciwieństwie do NailWear.

Tez sie czaję na ten korektor - napisz mi presze jaki on ma odcień?? Jest bardzo ciepły/żółty? I czy dobrze kryje.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 09:58   #1554
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:

- tusz Pełnia rzęs
- tusz SuperShock
- lakiery NailWear
- mozaika brązująca

ja SS bardzo lubię, zamówiłam go dla siebie już 3 razy i dopóki nie wypuszczą czegoś nowego to będę mu wierna na moich rzęsach daje świetny efekt, zdecydowanie nie są po nim "naturalne". Co do reszty bubli to z mozaiki moje klientki są zadowolone, chociaż ja wybrałam dla siebie perełki brązujące i jak na razie to sama nie wiem co o nich myśleć.
Najbardziej w Avonie lubię to że w ciągu 3 miesięcy można oddać produkt. Chyba żadna inna firma kosmetyczna nie daje aż tak długiego okresu (o ile w ogóle jakiś daje :P )
Fakt nacięłam się parę razy na produktach Avon, ale i tak uważam że nie jest źle, a ostatnio jest coraz lepiej. Najgorszą serią dla mnie jest CT (poza korektorem oczywiście) Chociaż powinni zwiększyć ilość kolorów szminek, bo mają głównie jasne róże, wiele odcieni brązów, mizerny wybór fioletów, a jeśli chodzi o czerwony to u nich wychodzi pomarańczowy zamiast czerwonego a marzy mi się jakaś ładna czerwona szminka.

Oglądałam w COK torebkę Gabriella i muszę przyznać że jest bardzo ładna, materiał jest przyjemny miękki, jest bardzo ładnie wykonana, kieszonka na suwak jest dość pojemna (spokojnie zmieści się do niej portfel albo dokumenty). A4 się do niej oczywiście nie zmieści, ale myślę że z B5 nie będzie problemu. Kolory oba są też ładne i na jesień jak znalazł.
Zastanawiam się czy jej nie zamówić.
Stary 2008-08-14, 10:02   #1555
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Off-wietrzko: dziękuję z aopinie na temat lasera Mam bardzo popękane naczynka na udach bo przez kilka lat brałam tabletki anty, mam nadzieje ze tez bede zadowolona z efektów.
moja mama też używała tego lasera na swoje nogi (ma już dużo popękanych naczynek i pajączki) i każdy przyznał, że po stosowaniu lasera naczynka te zrobiły się dużo mniej widoczne - nie zniknęły całkiem, ale przy ich wielkości i tak krem dał bardzo dobry efekt, bo baaardzo wyblakły!!

Cytat:
Tez sie czaję na ten korektor - napisz mi presze jaki on ma odcień?? Jest bardzo ciepły/żółty? I czy dobrze kryje.
ja też mam ten korektor, w tym ciemniejszym odcieniu, ale nie jestem z niego specjalnie zadowolona - pewnie dlatego, że jest dla mnie za ciemny, bo kryje ładnie...
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 10:06   #1556
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

łeeee miałam dzisiaj iść wysłać zwrot do Avonu a fakturę mam z 13 maja :/ a dziś jest już 14... nic spróbuję i tak wysłać, mam nadzieję że jakoś się uda i przyjmą zwrot
Stary 2008-08-14, 10:16   #1557
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzik87 Pokaż wiadomość
łeeee miałam dzisiaj iść wysłać zwrot do Avonu a fakturę mam z 13 maja :/ a dziś jest już 14... nic spróbuję i tak wysłać, mam nadzieję że jakoś się uda i przyjmą zwrot

obawiam się, że Ci nie przyjmą już...
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 10:20   #1558
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
obawiam się, że Ci nie przyjmą już...
Też tak myślę, ale warto spróbować to tylko jeden produkt z tej faktury - błyszczyk do powiek - bubel którego i tak nikt używał nie będzie więc trafiłby do kosza, żadna różnica czy wyrzucę go ja czy Avon
Stary 2008-08-14, 10:34   #1559
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik87 Pokaż wiadomość
Też tak myślę, ale warto spróbować to tylko jeden produkt z tej faktury - błyszczyk do powiek - bubel którego i tak nikt używał nie będzie więc trafiłby do kosza, żadna różnica czy wyrzucę go ja czy Avon
mnie błyszczyk do powiek jak najbardziej służy, jest super może komuś na prezent daj jak ci nie przyjmą zwrotu bo naprawdę jest super.
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 10:37   #1560
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Brak braków na II termin katalogu 11/2008
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości