|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów- czesc II wätek zbiorczy.
Hej dziewuszki
![]() Dołączam się do wątku.. gdyż ponieważ iż mam pytanie.. Otóz.. w lipcu/sierpniu (nie pamiętam dokładnie) 2oo9 byłam na dekoloryzacji u fryzjerki. Robiła mi deko Renee Blanche i nie powiem bo z moich włosów, które przez dłuuuugi dłuuuugi czas (coś około 5 lat) farbowałam ciemnymi brązami bądź też zdarzyło się zafarbować granatową czernią (niby szamponem do 24 myć który się wcale nie zmył.. ![]() Ostatnio farbowałam się bodajże na początku marca albo jakoś tak ![]() I tu moje pytanie.. Który deko byłby najlepszy: ProSalon, Elgon, Colorpeel czy ponownie użyć Renne? jeśli już zdecydowałabym się na któryś z nich to o co chodzi później z tym oxydantem? On jest dołączony do zestawu do deko czy trzeba go kupić oddzielnie? Aha no i nie nappisałam najważniejszego, że chciałabym uzyskać kolor w ostateczności jasny brąz.. Myślicie że mi się to uda?? I jeśli już by się udało ściągnąć kolor to jaką farbę powinnam w końcu nałożyć, żeby otrzymać ten jasny brąz? Bo z tego co pamiętam jak czytałam tu na wątku to o 2-3 jaśniejszy, czyli wychodzi na to że coś w blondzie? dobrze zrozumiałam? I jeszcze jedno moje pytanie.. Czy któras z dziewczyn, która już jest po deko mogłaby mi napisać skąd zamawiała? Czy ze sklepu internetowego danej firmy czy z jakichs innych stron? Z góry dzięki za wszystkie udzielone odpowiedzi ![]() ![]() Edytowane przez onlyyhope88 Czas edycji: 2010-04-18 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak rozjaśnić rude włosy?
blond z załącznika to jasny blond złocisty, jeśli masz taki kolor, to jak jasne chciałabys uzyskac? Jesli to Twoje naturalne włosy, to trudno bedzie wyjsc z ciepłej palety, bo rude włosy mają duzo czerwonego pigmentu. Powinnaś się dlatego poruszac w swojej tonacji.
Możesz nałożyć farbę rozjasniająca, żeby uzyskac bardzo bardzo jasny, prawie złotobiały blond, albo farbe o ton jasniejszą z poziomu 10. Jeśli mozesz, wklej zdjęcie włosów, jakie chciałabyś miec.
#273 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie
![]() Otóż ponad 2 tygodnie temu rozjaśniałam włosy z ciemnego brązu na taki karmelowy rudy. Chciałam odżywić włosy po rozjaśnianiu, przed farbowaniem farbą. I teraz mam pytanie. Przez te 2 tygodnie farbowałam szamponetkami Marion. Kupiłam farbę Marion -Płomienna Iskra. I w ten weekend mam zamiar ją użyć. I tu moje pytanie: ile czasu mam ja trzymać na włosach?
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście nie musisz tego robić, a jak się zdecydujesz wybierz taki o niskim %(tak do 3%)- nie są drogie(zalezy od firmy)- kupisz bez trudu w każdym sklepie fryzjerskim(także internetowym). co do farby- rzeczywiście musisz użyć jaśniejszej i w dodatku bardzo skrócić czas trzymania na włosach, bo nawet farba blond(oczywiście nie rozjaśniająca) może wyjść czarna. a tutaj ja kupuję- bo mają tanie paczki pobraniowe(i nie muszę robić przelewów) http://www.kosmetykifryzjerskie.skle...ow-2x100g.html a tu masz oksydant http://www.kosmetykifryzjerskie.skle...ne-1000ml.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tym oksydantem chodziło mi właśnie o to czy koniecznie muszę nim po deko przepłukać włosy, żeby mi nie ściemniały.. ale to daje 100% pewność że się spowrotem nie utlenią? I ile mniej musiałabym trzymać farbę na włosach? Pewnie musiałabym co jakiś czas sprawdzać jaki kolor się robi ale boję się że nie będę widziała (bo czasem udaje mi się oślepnąć ![]() ![]() Aha i jeszcze mam pytanie.. Mam włosy tak do ramion i czy jeden zestaw ten po 100g wystarczy na moje wlosy? I czy dołączona jest do niego instrukcja w jakich proporcjach rozrabiać? Przepraszam za tyle pytań, ale jestem laikiem w kombinowaniu ze swoimi wlosami.. jedyne co z nimi robię to farbuję na jeden i ten sam kolor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Hmm moje włosy są raczej cienkie, ale mocno kręcone i do tego puszące się ale skoro Tobie starczylo na takie dlugie wlosy to i mi pewnie wystarczy
![]() a jeszcze pytanko.. skoro mam krecone to lepiej je rozczesac, ewentualnie nakładać na wyprostowane (zeby bylo latwiej) czy na normalnie skręconych? i czy lepiej zeby wlosy byly po umyciu i wychnieciu czy lepiej tak jak farbe na lekko przybrudzone juz? no i pytanie z mojego poprzedniego posta - jak nakladac na odrosty czy nie? Dzieki jeszcze raz wszystkim Wam za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
Najlepiej nakladac tak
srodek wlosów góra (bez odrostów) i dol ![]() ![]() Jesli po uzyciu dekoloryzatora nakladasz farbe nie musisz uzywac oxydantu...zreszya oxydant nie zapobiega daleszemu procesowi dekoloryzacji z tego co ja wiem ![]() ![]() ![]() ![]() co do prostowania wlosow nie wiem jak ci jest wygodniej chyba wygodniej na proste wlosy.Wlosy nie musza byc umyte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
![]()
Jestem,właśnie po wizycie u fryzjera ,i włosy wyszły mi niemal że białe tyle,że końcówki są ciemniejsze (Ciemny blond) . Jak,rozjaśnić te końce ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak rozjaśnić rude włosy?
Chchiałabym uzyskać kolor blond piaskowy, coś takiego
http://s2.alejka.pl/i2/p/08/31/d58592c345d94_0_b.jpg lecz nie wiem, czy własnie na moich włosach moge taki kolor uzyskac. |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
![]()
Poradzicie coś na te końcówki ? Ponieważ mam włosy platynowe a końce są ciemny blond . Rozjaśniać jeszcze raz za miesiąc same końce ?
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja mam jeszcze jedno pytanie.. bo znalazlam gdzies napisane, ze po deko Prosalon Chantal Colorpeel trzeba umyć głowę szaponem o neutralnym pH.. Jakim najlepiej? Czy takie dla dzieci mają neutralne pH? Pytanie może i głupie ale naprawdę nie wiem
![]() EDIT:Jak zamówić z tej stronki cokolwiek https://kosmetykifryzjerskie.sklepna5.pl/kasa.php?? bo co się zaloguję i chcę dodać do koszyka to wyskakuje mi ponownie "prosimy się zalogować".. ![]() Edytowane przez onlyyhope88 Czas edycji: 2010-04-23 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Hey!
![]() Moja historia: -włosy jasny blond farbowane Palette czystą platyną pod spodem czarne,farbowane ciemnymi brązami i to przez jakieś 2 lata (zdjęcie nr 1) -zachciało mi się jasnego brązu a fryzjerka pofarbowała na taki jak na zdjęciu nr 2 i takie włosy miałam ponad pół roku(2-3razy odrosty kremem koloryzującym Garnier color&shine jasny brąz) -i z takiego koloru zeszłam do takiej tęczy jak na zdjęciach nr.3,tzn.dekoloryzacja L'orealem na to farba koloryzująco-rozjaśniająca Voila Intercosmo 11.10 bardzo jasny popielaty extra blond,w efekcie wyszło że na górze nawet ładny słoneczny blond,a końcówki(już trochę ścięłam)złapały na blond bo były wcześniej farbowane tą czystą platyną,a pod spodem ciemniejsze a więc pare dni temu te pod spodem farbnęłam Garnierem Superrozjaśniającym EO ale słabo się spisał. Pytanie do Was Kochane co teraz zrobić??chciałabym mieć jednolity jasny zimny odcień blondu...Palette niszczy mocno włosy a więc odpada ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Polecam rozjasniacz Deli 6tonowy z ceramidami za jedyne 6,99 zł w rossmanie!
Mam ciemny braz włosy i sobie chcialam spórbowac cyz mi rozjasni włosy wiec pomalowalam sobie spod..jakby co to tego nie widac...;p I coo? wyszły mi na odrostach nieco jasniejszych miodowy blondzik a reszta zrobila sie bursztynowa na szczescie to tylko spod nie widac nie bd chodzic w kucyku ![]() Zero siana!! po prostu super polecam ![]() za 2 tyg cale włosy pomaluje pewnie odrosty bd miala miodowy blondzik a potem drugi raz na konce bo slabo jak juz mowilam zlapalo i na to jakis popielaty nblondzik ![]() Polecam raz jeszcze |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Nie polecam zadnych rozjaśniaczy sklepowych niszczą włosy . Warto iść kupić do hurtowni profesjonalne produkty. NAwet taniej was to wyjdzie kochane teraz są takie farby że nie niszczą włosków tak jak i z CHI .. Renee Blanche i farba i dekoloryzator świetne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja stawiam na wellaton12/1, choc ostrożnie. Radziłabym Ci go zmieszac z 12 pół na pół, zeby za szaro nie wyszło. Garnier wychodzi mocno szaro. Natomiast pamietaj, ze 12 to bardzo bardzo jasny blond platynowy a nie jasny blond. Blond, który Ci wyszedł to juz poziom 10, a wiec w wielu numeracjach superjasny.
![]() |
#287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
włosy mam długie a więc i tak 2 farby bd musiała kupić,także mogę zmieszać ta 12/0 i 12/1 i najpierw na dól póżniej na górę i na odrosty na koniec,bo są też takie jaśniejsze(?)-mam nadzieje że nie wyjdą jakiś fioletowe,bo będzie płacz ![]() A może jakaś dziewczyna miała podobną sytuację i jeszcze coś doradzi?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
lolcia olcia mnie się w ogóle wydaje, ze dalsze rozjasnianie tego na razie nie ma sensu. Wystarczy nałozyc cos na poziomie 9/10 np wellaton 10 zmieszany np z 12/1. Fioletowe nie wyjdą, bo to nie odcien księzycowy typu delia. Belle color o ile mi wiadomo wychodzi liliowo a delia niebieskawa nawet, ale wellaton podobno ładnie wyszarza. Natomiast warto wymieszac, zeby na rozjasnionych włosach nie wyszedł brudnawy kolor.
#289 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. trafiłam do dobrego wątku, jednak nie moge sobie pozwolic na przeczytanie wszystkich postów a chciałabym uzyskac odpowiedz na moje pytanko: czy jest możliwe zrobienie sobie samemu dekoloryzacji w domu czy ten zabieg wykonuje sie wyłącznie pod okiem doswiadczonego fryzjera? a jesli można w domku to gdzie kupić taki preparat (patrzyłam w rossmanie i drogeriach natura ale nie ma) a za bardzo nie wiem gdzie jeszcze można go dostać? I jeśli ewentualnie wiecie ile to może kosztować to chętnie się dowiem ( ile u fryzjera a ile sam preparat).
z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- i jeszcze jedno pytanko (nie linczujcie, naprwde tego nie wiem) czy jesli uzyje dekoloryzatora to zejdzie mi farba i wroce do naturalnego koloru czy ten preparat rozjaśni tylko kolor farby dzięki czemu włosy będą jaśniejsze niż dotychczas? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Dekoloryzacje mozesz przeprowadzic sama w domu. Preparat np Chantal mozesz kupic na Allegro za okolo 30zl. U fryzjera koszt zrożnicowany. Instrukcja obsługi jest zawsze dolaczona do preparatu.
A z tym sciaganiem koloru to sama nie wiem - zazwyczaj Dziewczynom wychodza rude, mimo ze powinien sciagac kolor do naturalnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
Tak tez jest takie ryzyko
![]() Kolor jaki uzyskasz na włosach zalezy od tego ile razy nakładałaś na wlosy farbe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Ja nie pamietam swojego koloru wiec mi na pewno wyjdzie rudy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
ja co prawda nie nakładałam nigdy farby ale zawsze jakies kremy koloryzujące albo szampony do 24 myc ale nigdy sie nie zmywały do konca a po pewnym czasie robiły sie odrosty wiec nakłądałam na tamto poprzednie nowy kolor. Boje sie troche isc do fryzjera zdjąc stary kolor, zeby sie potem nie okazało, ze zedrze ze mnie kase a ja wyjde z ryżą głowo, bo wtedy sie chyba wściekne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
Te szampony to taki pic na wode troche
![]() bo to taka farba półtrwała :p jesli włosy wyjda rude to trzeba polozyc farbe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
witam
![]() mam czarne wlosy ( farbowane ) chociaz kolor juz nie jest tak ntensywny, troche zbladl. chcialabym sie dowiedziec jak przejsc na kolor typu sredni braz. wiem ze nie powinnam kombinowac sama bo to ryzykowne i powinnam sie wybrac do fryzjera ale z pewnych przyczyn nie moge. jak moge przejsc do takiego koloru ? wiecie cos moze ?
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
wystarczy przeczytac pare stron w watku i to napewno Ci wiele rozjasni
![]()
#298 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj przeszłam dekolorkę u fryzjera, razem z obcięciem kosztowało mnie to 110 zł.
Z ciemnego brązu przeszłam w jaśniutki, jest na prawdę piękny tylko.... fryzjerka obcięła za dużo ![]() ![]() Jutro wstawię zdjęcia ![]()
#299 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Rozeznanie
|
Pofarbowałam się wczoraj castingiem z loreala - kolor brownie. I wyszły mi czerwone odrosty, reszta brązowa. Jestem naturalnie średnią blondynką, farbowałam się 3 razy w życiu, pierwszy raz to była safira, ale już prawie zeszła, bo mam krótkie włosy, kolejne dwa razy to był casting (czekolada i brownie). I zastanawiam się teraz nad dekoloryzacją u fryzjera, ponieważ nie chcę mieć tych czerwonych odrostów, a ciemniejszej farby już sobie nie nałożę, bo będę wyglądać potwornie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.