|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
Cytat:
Nafta nie jest na bazie parafiny... |
|
|
|
|
#2972 |
|
CORELIPS
|
Dziewczęta, tom się pomyliła
tzn nie było tego oleju https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.ph...t=20230&next =1 wiec wzielam : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.ph...t=31360&next =1Czy on również się nadaje do wiadomych celów? skład przecież podobny jak na razie do ciała świetny.PS. cóż do niego dodajecie? z mazideł? ![]() robię właśnie zamówienie i chcę coś uniwersalnego raczej, np. wit. B3 - nadaje się i do kremów i do olejku do włosów... Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2011-04-26 o 18:18 |
|
|
|
#2973 |
|
Raczkowanie
|
Czy olejek kokosowy da się kupić w Poznaniu w sklepie fryzjerskim/eko (jeśli tak, to gdzie?), czy jedynym wyjściem jest zamawianie z allegro? To dosyć pilna sprawa, ostatnie farbowanie okazało się bombą z opóźnionym zapłonem - mimo, że co mycie kładę na włosy wax, wyglądają z dnia na dzień coraz gorzej, wolałabym nie czekać na przesyłkę aż zamienię się w kobietę-miotłę
|
#2974 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Miałam na myśli Biovax (podobno zagraniczny Wax jest gorszy?). W sumie liczę się z tym, że odbudowa moich kudełków będzie długotrwała - niestety tak to jest, jak się nie dba od początku, więc chyba zdecyduje się na same oleje. Kokosowy, rycynowy i może z pestek z winogron na początek?
|
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() uff... nareszcie dobrnęłam do ostatniego postu trochę czasu zajęło mi przeczytanie całości, ale mam nadzieję, że było warto więc nieśmiało pytam, czy mogę do Was dołączyć? ![]() Od prawie miesiąca (dzięki wizażowi) bawię się w olejowanie włosów ![]() jak narazie używałam tylko oleju rycynowego, kokosowego (efavit) i oliwy z oliwek i chyba powoli zaczyna mnie to wciągać...Dziś byłam w sklepie zielarskim w moim mieście i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że jest tam mnóstwo różnych olei... Dziś kupiłam tylko kokosowy i ze słodkich migdałów mam nadzieję, że ten drugi spodoba się moim włoskom![]() I mam do Was pytanie. Wiecie może, czy oleje firmy profarm nadają się do włosków? i czy są rafinowane czy nie? Bo niestety nie znalazłam takiej informacji.... Z góry dziękuję za odp
|
|
|
|
#2976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem pewna, ale chyba firma ta zapewnia transport na terenie Poznania i okolic za darmo, ale musisz poczytać o tym ![]() Cytat:
Jeżeli masz fundusze, to kupiłabym też winogronowy na pierwsze olejowania. Rycyna jest dosyć gęsta i klejąca, ciężko się zmywa i mogłabyś zniechęcić się szybko do olejów ![]() Cytat:
|
|
#2977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy serdecznie.
|
|
|
|
|
#2978 |
|
Raczkowanie
|
rowniez witam
|
|
|
|
#2979 | |||
|
Konto usunięte
|
O, ileż kolejnych przyszłych nałogowiczek tu zawitało.. aż miło, witam na wątku!
![]() Cytat:
Z resztą co to za pytanie na tym wątku, gdyby któraś odpowiedziała przeciwnie, uznałabym to za sabotaż! Jasne, że można, czemu niby nie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tyle że dostawa w Poznaniu kosztuje 10zł, aż o 1zł mniej niż pocztą. Chyba że uzbierasz zamówienie na minimum 50zł, może jakieś zbiorowe ze znajomymi? |
|||
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a z czym można zmieszać naftę? z jaką odżywką? chodzi mi o taką maseczkę na dłużej, dziewczyny pisały juz o Kallosie mlecznym, a jakieś inne pasują?
miód i jajko u mnie odpadają, bo włosy są osłabione po ciąży więc ciężko mi będzie taki zaschnięty mix zmyć podejrzewam, że odżywka pantene się nie nada? |
|
|
|
#2981 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba że porządnie rozcieńczoną, w bardziej śladowych ilościach, np. 1 łyżka nafty na 5 łyżek oleju. |
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2656699 1]Nie trzymaj zbyt długo nafty, bo może Ci zaszkodzić zwyczajnie.
Chyba że porządnie rozcieńczoną, w bardziej śladowych ilościach, np. 1 łyżka nafty na 5 łyżek oleju.[/QUOTE] no właśnie tak chcę zrobić...na razie zmieszałam z oliwką Hipp i tym nieszczęsnym pantenem, tylko nie wiem czy on się nadaje w jego właściwości odżywcze to ja nie wierzę, ale chciałam coś jaką bazę do tej mikstury ![]() nie chcę z nafty całkiem zrezygnować, bo są po niej efekty w postaci nowych włosów ![]() trzymałam pół godziny i chyba tyle wystarczy
|
|
|
|
#2983 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2984 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczyny
|
#2985 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
a jaka cena?
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Raczkowanie
|
|
#2987 |
|
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2656166 9]O, ileż kolejnych przyszłych nałogowiczek tu zawitało.. aż miło, witam na wątku!
![]() Oleje. Z resztą co to za pytanie na tym wątku, gdyby któraś odpowiedziała przeciwnie, uznałabym to za sabotaż! [/QUOTE] Oj tam, oj tam Może jest tutaj jakaś Wizażanka z Grudziądza? Bo nie wiem, gdzie można kupić olej kokosowy, w miarę rozsądnej cenie, bo byłam w sklepie ze zdrową żywnością na Sienkiewicza i mnie zaskoczyli - ponad 20zł za op. 200g a czytam, że i za 13 kupujecie
|
|
#2988 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W pierwszym odruchu pomyliłam Grudziądz z Goniądzem. No cóż, nie wiem, gdzie możesz dostać taniej olej u siebie. |
|
|
|
|
#2989 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, widziałam dzisiaj w biedronce olej lniany
ale pewnie z nim coś nie tak ![]()
|
|
|
|
#2990 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie, dziewczyny, co mi się dziś przydarzyło! Trzeba być naprawdę mną, żeby zrobić coś takiego...
Wczoraj wieczorkiem umyłam głowę i postanowiłam jako 'szybką regenerację' ( ) nałożyć troszkę olejku rycynowego i nafty. Wg opinii wielu wizażanek olejek rycynowy trudno się zmywa, a mi zwykle łatwo, więc stwierdziłam, że z naftą nie będzie gorzej. Jakże się pomyliłam, kiedy obudziłam się o 5 z kawałkiem, a tu na głowie istny koszmar! jakbym z tydzień głowy nie myła! Przecież nie mogłam się tak pokazać w szkole. Myślałam na początku, że może jeszcze nie wyschły do końca, ale nagle wyskoczyłam jak z procy z łóżka i zamiast pospać jeszcze z 1,5 godzinki szorowałam tę moją biedną głowę wszystkim, czym się dało, byle by tylko zeszło chociaż nie powiem, włosy od razu miększe! Ale następnym razem będę eksperymentować w dni wolne, żeby znów nie narobić sobie biedy... ależ jestem głupia ![]() ps. kupiłam dziś olej z pestek winogron
|
#2991 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kilka pytań na początek - był przetrzymywany w lodówce? Był nierafinowany? Rafinowanie tego oleju pozbawia go ogromnej części kwasów z serii omega (-3, -6, -9), za które przecież jest tak bardzo ceniony. Nieodpowiednie przetrzymywanie (eksponowanie na świetle, przejrzyste butelki, w zbyt ciepłej temperaturze) robi praktycznie to samo. Cytat:
Zamiast przed myciem naolejowałaś włosy po myciu i dziwisz się, że były tłuste, tak? I nie dość tego próbowałaś nałożyć naftę kosmetyczną na całą noc? Ja bym się nie przyznawała. ![]() Kolejnym razem może przeczytaj chociaż etykietkę swojej nafty, pewnie tam zaznaczono, aby nie trzymać jej dłużej jak 15-20 minut. |
||
|
|
|
#2992 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie
można się przyłączyć ?ponad 2 tygodnie zajęło mi przeczytanie całego wątku zarówno I cześci jak i kontynuacji ale dałam radę, ufff ![]() olejuję włosy od jakichś 2 lat - ostatnio bardzo często a to pewnie i Wasza zasługa hehe ![]() -mam cienkie proste włosy farbowane henną, końcówki się podkręcają a skalp szybko przetłuszcza. -jak dotąd używałam olejów: kokosowy, oliwa z oliwek, z pestek winogron, amla dabur, czosnkowy, henaara oraz olejki eteryczne na bazie kokosowego. -do gustu przypadł mi kokos i henaara ![]() oliwa z oliwek się sprawdza ale tylko na godzinę przed myciem, po sesji całonocnej masakra - napuszone, bez wyrazu -oleje zmywam szamponem z SLES zwykle o prostym składzie -bardzo często hmm 4-5 razy w tygodniu -zwykle zostawiam na całą noc ale czasem w ciągu dnia jeśli mam wolne i żadnych planów ![]() teraz czaję się na konopny za dużo dobrego się o nim naczytałam i na arganowy po prostu przetestować każdy z możliwych Edytowane przez kamoszka Czas edycji: 2011-04-28 o 13:00 |
|
|
|
#2993 |
|
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2658187 0]
Z całej tej historii zrozumiałam mniej więcej tyle.. Zamiast przed myciem naolejowałaś włosy po myciu i dziwisz się, że były tłuste, tak? I nie dość tego próbowałaś nałożyć naftę kosmetyczną na całą noc? Ja bym się nie przyznawała. ![]() Kolejnym razem może przeczytaj chociaż etykietkę swojej nafty, pewnie tam zaznaczono, aby nie trzymać jej dłużej jak 15-20 minut.[/QUOTE] Chyba trochę źle się wyraziłam. Naolejowałam przed myciem, to oczywiste. Nałożyłam na 20 minut i później umyłam szamponem. I po prostu wygląda na to, że nie dokładnie spłukałam - taaadaam!
'I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after.' ![]() nie prostuję i regeneruję od 23.06.2011!![]() Edytowane przez immortal_soul Czas edycji: 2011-04-28 o 14:19 |
|
|
|
#2994 |
|
CORELIPS
|
Ojojo, kamoszka cicha wielbicielka olei
witaaaj ![]() mnie tu za często widać chyba - patrząc na to ile olei stosowałam [kuchenny z oliwy, kokosik, pestki winogron, babydream fur mama]. jeszcze nie mam swojego faworyta, ale sklaniam sie ku parachute |
|
|
|
#2995 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najpierw piszesz, że umyłaś głowę, później dopiero, że naolejowałaś, a na końcu, że budzisz się z tłustą głową. Dla mnie to było dosyć jednoznaczne.
|
|
|
|
|
#2997 |
|
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2658995 3]Dobrze, że się poprawiłaś, bo to rzeczywiście lekko niechronologicznie było napisane.
Najpierw piszesz, że umyłaś głowę, później dopiero, że naolejowałaś, a na końcu, że budzisz się z tłustą głową. Dla mnie to było dosyć jednoznaczne. [/QUOTE]Wiem, wiem, właśnie się zorientowałam po przeczytaniu mojego postu przepraszam za komplikacje
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisiaj pierwszy raz kokos z Efavitu. Zapłaciłam za niego prawie 17zł.. Może któraś z was widziała go w Białymstoku w niższej cenie?
Chciałabym zapytać jak przechowujecie olej kokosowy? W lodówce? I jak doprowadzacie go do płynności przed zastosowaniem? I na ile czasu słoik 200g wam wystarcza? |
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Doprowadzam go do płynności wyjmując ze słoiczka i rozgrzewając w dłoniach 3.Ja używam kokosa na zmianę z innymi olejami, wobec tego taki słoik wystarcza mi na długo |
|
|
|
|
#3000 |
|
Raczkowanie
|
zauważyłam, że odkąd używam henaary to mam czerwone refleksy pewnie zasługa hibiskusa, podoba mi się to ![]() hmm zawsze jak Was czytam mam ochotę od razu iść do łazienki olej nałożyć hehe dzisiaj pewnie amla, chociaż strasznie mi włosy obciąża ale trzeba zużyć |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

.

tzn nie było tego oleju
jak na razie do ciała świetny.

Zależy też jaki to Wax- czy zagraniczny, czy polski Biovax.
----> 

nie prostuję i regeneruję od 23.06.2011!