|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
Włosy już strasznie ściełam, używam na codzień jedwabiu. Całą game odżywek. Chciałabym chociaż żeby tak się nie puszyły
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiego jedwabiu używasz?
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Z Joanny taki jak tutaj http://allegro.pl/item720022708_joan...gladzenie.html , ale ja kupywałam na samie w Carefour i dałam 13 zł
Tattoomaniaczka Początkowa Włosomaniaczka Akcja : Zapuszczanie włosów trwa Edytowane przez Paati89 Czas edycji: 2009-08-22 o 16:22 |
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Jedwab niby okej bo końcówki zabezpieczy, a jakich jeszcze kosmetyków używasz. Moze spróbuj oleje?
|
|
#3185 |
|
Wtajemniczenie
|
Spróbuj mieszać olejek z maseczkami i na głowę na kilka godzin, potem zmyć zimną wodą.. Mi niesamowicie to pomaga na zniszczone włosy.
A mieszaj z maseczkami np Glorią albo Kallosem ![]() Zapoluję też na żel aloesowy z palomy i też będę ukręcaj z rycynowym
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dawniej używałam olejek rycynowy do paznokci i skórek, ale nawet nie pomyślałam, zeby dawać go na włosy. A włosy mam baaardzo zniszczone, codziennie je myję i suszę suszarką a oprócz tego tak co 2-3 miesiące robię balejaż (blond!), więc mam włosy jak pióra! No więc kupiłam sobie olejek rycynowy i kokosowy i właśnie w tej chwili siedze z maską na włosach, dałam po 2 łyżeczki kazdego olejku i żóltko, no i... masakra z nakładaniem włosy sie posklejały i nawet na połowe głowy mi nie starczyło, ale nie dorabiałam, bo juz mi sie nie chciało. jestem ciekawa efektu (o którym później napisze)
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem
jestem zupelnie zielona w tych sprawach tak tylko pomyslalam, zeby ja dodac ale jednak nie dodaje
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
A no ja też zielona
po prostu poradzono mi tu ze kreatyna dobrze dziala i odbudowywuje ale nie wiem czy ona występuje tylko w szamponach czy mzna ją jakos cudownie uzysjkac i na wlosy klasc :d
|
|
#3190 |
|
Wtajemniczenie
|
Można ją cudownie uzyskać zamawiając z mazideł
Kosztuje grosze, i można dodawać do szamponów i odżywek |
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez rzepa joanny
![]() mi bardzo ulatwia aplikacje olejku rozcięczenie go sokiem z aloesu, takim w butlach naturalnym. daje ten sok i olej pol na pol do butelki z atomizerkiem po jakies odzywce w plynie i siadam sobie i pasmo po pasmie przy skorze sprysuje tak jakbym odrosty farbowala. laze z tym pol godziny do godziny i zmywam joanna. sliczne wlosy i przetaly sie przetluszczac do rzęs na noc tez olejku uzywam i swietnie je wzmacnia i na paznokcie super nawt troche do szamponu babydream na codzien dodalam.w zasadzie tylko jeszcze go nie pije kocham go a jest taki taaani
Edytowane przez ultrafiolet88 Czas edycji: 2009-08-23 o 01:32 |
|
|
|
#3192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nieźle się uśmiałam ![]() A próbowałaś mieszać z czymś innym niż z sokiem aloesowym?? Mi TŻ robi sok z brzozy i tak się zastanawiam czy można by było wymieszac
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się że tak, a jak ci go robi ?
|
|
|
#3194 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam kiedyś taki artykuł: Szczególne znaczenie dla człowieka ma sok z brzozy (oskoła, bzowina). Pozyskuje się go właśnie teraz, kiedy nabrzmiewają pączki, ale zanim urosną liście. W tym celu nawierca się pień lub gruby konar drzewa na głębokość około 10-15 cm, wkłada w otwór rurkę i podstawia naczynie. W ciągu doby uzyskuje się mniej więcej litr soku, który można przechowywać w lodówce nawet kilka dni. Aby nie uszkodzić drzewa powstały otwór zasklepia się specjalną pastą lub drewnianym klinem i środkiem grzybobójczym. Preparaty takie są dostępne w sklepach ogrodniczych. Niekiedy udaje się pozyskać sok ucinając ukośnie gałązkę średnicy około 1 cm i umieszczając jej końcówkę w podwieszonej butelce. Naturalna odżywka wzmacniająca włosy: 100 g wysuszonych liści brzozy włożyć do ciemnego słoja i zalać 100 ml 80% alkoholem i 100 ml wody. Pozostawić na 8-10 dni w temperaturze pokojowej. Od czasu do czasu macerat należy wstrząsnąć. Po tym czasie trzeba go przecedzić przez gęstą gazę lub filtr do kawy. Wodę brzozową wlać do ciemnej butelki. Stosować po każdym myciu głowy. Wzmacnia włosy, nadaje im puszystość, miękkość oraz elastyczność. Można dodać do nalewki kilka kropli naturalnego olejku lawendowego, szałwiowego lub geraniowego Źródło : Medycyna naturalna Ja mam zamiar wypróbowac tą wcierkę, tylko musze liście pozbierac
|
#3195 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm, ja mam problemy z aplikacją, to chyba też wymieszam z aloesem
![]() Jutro pójdę chyba koncówki podciąć Nienawidzę tego,ale jak mus to mus.
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy czy podziała..
|
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno podziała
Do tego drożdże, pokrzywa, podcinanie i będzie pięknie. Ja przez 5 lat farbowałam włosy..Teraz przestałam i nie mam zamiaru już tego robić- dopiero kiedy pojawią się siwe
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
na koncowki sok z olejkiem plus nafta na pol godzinki pieknie sie zamykaja rozdwojone koncowy
![]() ja nie musze przez to podcinac i mam juz do krzyza wloski mysle ze brzozowy tez caacy tylko jesli nie jest na duzej ilosci spirytu
|
|
|
|
#3199 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm,muszę spróbować.. Sok z aloesu+olejek rycynowy+nafta, tak ?
To może na całą noc lepiej ?
|
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Olejek + aloes jak najbardziej. Ale nafty nie powinno się zostawiać na całą noc.
|
#3201 |
|
Wtajemniczenie
|
No fakt
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego?
Ja dzis olejek, gloria, wit. A+E i nafta. Wloski sa sliczne Szczerze mowiac, to ja mam lepiej zadbane wlosy, niz osoby ktore nie prostuja wlosow...
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
A czy mogłabys podać dokładne proporcje tej maseczki,jak często jej uzywasz i jak długo trzymasz na włoskach?
![]() Pytanie oczywiście do klady.
BasicLab,Natural Secrets,Pharmaceris.... Edytowane przez Iwona75 Czas edycji: 2009-08-23 o 21:25 |
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnych proporcji ci niestety nie podam, bo ja robie to na oko, ale mysle, ze mniej wiecej:
-2 lyzki olejku rycynowego -2 lyzki nafty -1 kapsulka wit A+E -ze 3 lyzki Glori Uzywam tej maseczki ostatnio co kazde mycie (czyli co 2 dni), ale czasem robilam tez raz w tygodniu ![]() A trzymam ja 1-2 godz
Edytowane przez klada Czas edycji: 2009-08-23 o 21:35 |
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się czy zamiast Glorii,której nie mogę nigdzie upolować może być Kallos Latte.
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej moze. Duzo osob wlasnie zamiast Glori daje Kallosa
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
To cieszę się bardzo
![]() A stosujesz ją jeśli dobrze rozumiem przed myciem ? Na mokre czy suche włosy?
BasicLab,Natural Secrets,Pharmaceris.... Edytowane przez Iwona75 Czas edycji: 2009-08-23 o 21:52 |
|
|
|
#3208 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm,chyba lepiej zmoczyć włosy, odsączyć i nałożyć. Lepiej się nakłada, dokładniej, i moim zdaniem efekty też trochę lepsze.
A wy kupujecie Kallosa na allegro czy mozna go w innych miejscach upolować? |
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mocze wlosy a potem nakladam maseczke
![]() Ale dzis przeczytalam, ze nie wolno dlugo trzymac nafty na wlosach... Tylko tak z 15 minut... Bo dzis sie zdziwilam, ze wypadlo mi troche wlosow po myciu. Ogolnie nigdy ani jeden wlos mi nie wypada przy myciu, a dzis z 10 mi wypadlo...
|
#3210 |
|
Raczkowanie
|
Kallos - do kupienia u fryzjera w salonie, w hurtowniach fryzjerskich, przez internet
.Nafta - z tego co wiem można ją trzymać do 30 minut, inaczej może wysuszać. Ja tam olejowe kombinacje nakładam na suche włosy - przyznaję trochę niewygodnie, ale przyzwyczaiłam się .
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

jestem zupelnie zielona w tych sprawach 

Nienawidzę tego,ale jak mus to mus.