![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: olejek rycynowy
Uwielbiam to serum
![]() ![]() ![]()
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
A dlaczego równomiernie? Ja też je uwielbiam, ma cudny zapach i zawsze czekam na promocje w katalogu :P Dzisiaj zamówiłam i 2 tyg. musze czekać
![]() ![]()
#303 |
Zakorzenienie
|
Raz mi się jakoś źle nałożyło i miałam tłustawe pasemko
![]()
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
aaa rozumiem, ja zawsze nakładam na noc, więc moge mieć tłuste
![]()
#305 |
Rozeznanie
|
![]()
To i ja dodam swoje trzy grosze.
Olejku używam z przerwami juz parę lat, więc uważam sie za doświadczoną w tej kwestii ![]() - grzech nadmiaru - na bardzo gęste wlosy do ramion wystarczy okolo lyżki tego olejku. Jeśli umoczymy w nim wlosy nie zejdzie i po dziesiątym myciu. - nakladanie na mokre wlosy - na efekt to nie ma większego wplywu, ale na "przyjemność" stosowania już tak. Do suchych wlosów olejek się wręcz przykleja, po nalozeniu na mokre bez przerwy cos scieka po karku.. brr - źle umyte wlosy - maslo na glowie - znów grzech nadmiaru - stosowanie za każdym myciem w przypadku wlosów normalnych nie wzmocni rezultatu, a czym grozi - patrz punkt wyżej Olejku naprawde nie trzeba wiele. Olejek trudno sie rozprowadza rekami. Mozna sobie polowe wyrwać. Dlatego ja radze go nalożyć dlońmi (tak,tak, paznokciom też dobrze robi ![]() Możliwe modyfikacje: Olejek z sokiem cytryny - troche się lepi (jak to cytryna). Świetne dla podkreślenia koloru wlosów blond Olejek z żoltkiem jajka - dobre dla cienkich wlosów, gdy są problemy ze zmyciem. Jeśli zdarzyla by sie wpadka i olejek nie chcialby zejść można jedno żóltko w masować - powinno pomóc. Nie sądze, żeby oleje jakoś drastycznie przyciemnial wlosy. Dodaje troche polysku i poglebia kolor. Wyplowialym wlosom poprostu przywraca barwe. Dla mnie to jeden z najlepszych (najskuteczniejszych) kosmetykow naturalnych. |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Hair, dzięki
![]()
![]() |
#307 |
Rozeznanie
|
Nie ma za co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
Ja olejku rycynowego uzywam dość długo( tak dla formalności już trzecia buteleczka
![]() Codziennie przed pójściem spać nakładam go na rzęsy i brwi przy pomocy szczoteczki do tuszu. Neutralizuje to malowanie rzęs, czyli są ciemne, a nie jak niektóre osoby po stosowaniu tuszu mają - wypłowiałe. Nakładam też na paznokcie - wzmacnia i nabłyszcza. Do tej pory olejek dolewałam tylko do kosmetyków, które spłukiwałam z włosów, czyli szampon odżywki i czasami do waxu. Teraz wypróbuję tą cudowną maseczkę z olejku. Dziś na noc - zamiast waxu. ![]() ![]()
#309 |
Rozeznanie
|
Ja o olejku przypomnialam sobie wlasnie dzieki temu tematowi. Dawno go nie używalam. A po tym co ostatnio zafundowalam swoim wlosom (s trwale + rozjasnianie z ciemnej czekolady na blond) należą im sie takie przeprosiny. Przy okazji bede mogla powiedzieć, jak dziala na tak tragicznie zniszczonych wlosach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Użyłam dziś olejku na włosy, ale niestety nie są one jakieś rewelacyjne. W zasadzie mam fatalne, cienkie, wypadające włosy i już nei wierzę, żeby coś mogło mi pomóc
![]()
![]() |
#311 |
Rozeznanie
|
mysza, jesli wlosy sa klapniete to prawdopodobnie olejek jest źle zmyty. a co do wypadania, to olejek ma podobno temu zapobiegac (nie wiem, czy w skóre tez wmasowalas), ale pewnie wiesz, ze wszystkie kosmetyki pobudzajace odrost na początku powodują wzmożenie wypadania. Jednak jednorazowa uzycie nie powinno dac takiego efektu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Ja mam włosy proste jak strąki
![]() ![]()
![]() |
#313 |
Zadomowienie
|
a wiec mama zapomniała kupic olejek , takze przejde sie sama dopiero w poniedziałek i wtedy wypróbuje
hair - mowisz ze włosy mogą na początku wypadac? bo ja mam juz ich tak mało ze nie wiem czy by to przetrwały :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Rozeznanie
|
patitcz - olejek jest też środkiem który troche pobudza wlosy do wzrostu. Jak wiesz pewnie wlos żyje kilka lat po czym tkwi sobie w skórze aż nie wypchnie go nastepny. Jeśli więc pobudzamy cebulki te "stare" zostana wypchniete przez nowe wlosy. Jeśli jednak nie masz zaufania to poprostu nie nakladaj olejku na skóre glowy, a jedynie na końcówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
Ja wmasowuję olejek w skórę głowy tak co 4 dni. Dodatkowo choelrnie drogi płyn przepisany przez doktórkę i nadal nic. Włosy wychodzą garściami
![]()
![]() |
#317 |
Zadomowienie
|
hair - stan moich włosów jest ogolnie dobry , tylko chodzi mi o to wypadania , takze zaryzykuje , najwyzej bede łysa:p
Mysza - ja juz tez trace nadzieje na grube włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To nie prawda, ze przasąd. Nie spodziewaj się zmiany po pierwszym uzyciu. Dopiero długotrwałe używanie nafty daje efekty. Ja dziś rano spłukałam olejek z włosów i chyba jakieś zmiany zaszły. Włosy są miękkie i bardziej błyszczące. Jak zwykle dalej pierwsza warstwa włosów i grzywka jest sucha jakbym ich ogniem paliła ale to juz tylko obcięcie usunie. A jeżeli komuś wypadają to znak, że na ich mijsce wyrosną włosy zdrowe i mocne. Ale nie sądzę, ze po olejku Wam wypadają. Nie wiem czy ktos używał Waxu ale po nim to dopiero włosy sypią się garściami. (oczywiście ma to też swoje dobre strony ![]()
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
mam jasne wlosy(rozjasniane) i czy po olejku mi nie sciemnieja?? bo slyszalam ze moga zmienic troche kolor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
jesli bedziesz uzywała olejku sporadycznie to nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem rozjaśnianą blondynką, olejku używam codziennie i włosy mi nie zmieniły kolorku. Używam też maseczki dove do włosów ciemnych i kompletnie nic się nie dzieje z blondzikiem
![]()
#322 |
Zakorzenienie
|
to pewnie zalezy od wlosow,niektorym ciemnieja a niektorym nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
zawsze możesz użyć płukanki np. srebrnej albo fioletowej
#324 |
Zakorzenienie
|
Karolinka, nowy awatarek
![]() Ja już używam 3 tygodnie tego specyfiku od doktórki, a włosy nadal wychodzą garściami. Poczekam jeszcze 2 miesiące ![]() ![]()
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
heh gratuluje spostrzegawczości mysza
![]() ![]() a co używasz od doktórki? i czy poza olejkiem używasz coś jeszcze?
#326 |
Zakorzenienie
|
Poza olejkiem używam Alpicortu E (płyn na recepte, ja płaciłam za niego 77zł
![]() ![]()
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
Też używałam kiedyś aplicort e, ale efektów nie było. Teraz zaczęłam używać loxon 5%. A może powinnaś zrobić sobie badania na hormony?Jeśli będziesz znać powód wypadania włosów, leczenie będzie skuteczniejsze.
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Rozeznanie
|
Ja też dzis zmylam olejek, wlosy są bardzo miekkie. Na polysk w przypadku odrostów nie ma co liczyc, bo moje wlosy z natury sa bardzo matowe juz sie do tego przyzwyczailam. Jesli chodzi o resztki trwalej - to taka kuracja bardzo ladnie podkreślila skret (po trwalej mialam wlosy bardziej proste niż moje naturalne
![]() Aha - na wlosach rozjasnianych zdarzylo mi sie już wiele razy uzywac rycyny i obsolutnie nie przyciemnia. olejek jest bezbarwny. Lekki efekt przyciemnienie wynika z poglebienia koloru i wygladzenia wlosów niz z jakiegos dzialania "farbujacego". |
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.