Olejek rycynowy do włosów - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-30, 21:11   #3271
otako
Zakorzenienie

Dot.: Olejek rycynowy do włosów

Cytat:
Napisane przez Gosia_14 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytnaie jak pisałam stosuję olejek razem z odżywką tam godzinę rpzed myciem,a żeby mieć jeszcze zdrowsze włosy chce kupić kurację wzmacniającą z rzepy,mam też odzywkę z rzepy.No i mogę zrobić tak,że najpierw nałożę ten tonik,a potem np. po 30min dołożę odzywkę z olejkiem?Odzywkę an włosy,a tamto na skórę głowy.Co sądzicie?I tak bym robiłam przed każdym myciem,a nie myję codziennie.
Kurację wzmacniającą Joanny stosuje się PO umyciu włosów. Więc najpierw olejek, później mycie, na koniec tonik. Powinno się go stosować co najmniej 3 razy w tygodniu.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 12:23   #3272
Gosia_14
Rozeznanie

Po umyciu?A to nie będzie powodować,że włosy będą się jakieś tłustsze wydawać czy coś?
Gosia_14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 13:41   #3273
otako
Zakorzenienie

Po toniku nie powinny być tłuste, niektórym zmniejszył przetłuszczanie (w końcu to kuracja do włosów właśnie z takim problemem). Możesz zapoznać się z opiniami na temat tej kuracji: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 13:58   #3274
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosia_14 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytnaie jak pisałam stosuję olejek razem z odżywką tam godzinę rpzed myciem,a żeby mieć jeszcze zdrowsze włosy chce kupić kurację wzmacniającą z rzepy,mam też odzywkę z rzepy.No i mogę zrobić tak,że najpierw nałożę ten tonik,a potem np. po 30min dołożę odzywkę z olejkiem?Odzywkę an włosy,a tamto na skórę głowy.Co sądzicie?I tak bym robiłam przed każdym myciem,a nie myję codziennie.
czemu nie, ja np na skórę nakładam sok z rzodkwi, a potem na reszte włosów olejek rycynowy (zmieszany z hippem, z niewielką ilością nafty oraz z olejkiem kokosowym- po samym kokosowym kołtunią mi się włosy)
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 14:01   #3275
blondyna789
Zakorzenienie

po kokosowym? mi się kołtunią po rycynie, dlatego samej jej nigdy nie nakładam
Stary 2009-08-31, 14:05   #3276
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
po kokosowym? mi się kołtunią po rycynie, dlatego samej jej nigdy nie nakładam
a ja mam odwrotnie aż się zdziwiłam. 3 razy użyłam samego kokosowego... i poleciało mi włosów przy rozczesywaniu
a jak zrobiłam mieszankę to było o niebo lepiej. Każdy ma inne włosy i na każdego działa co innego. Mi olejek kokosowy kołtunił włosy (mimo że rozczesywałam każde pasmo bezpośrednio przed nałożeniem)
ale z tego olejku rezygnować nie będę, bo w sumie w mieszance jest ok a działanie na pewno jest dobre, tylko przez kołtunienie nie zwróciłam nawet uwagi
Stary 2009-08-31, 15:40   #3277
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
a ja mam odwrotnie aż się zdziwiłam. 3 razy użyłam samego kokosowego... i poleciało mi włosów przy rozczesywaniu
a jak zrobiłam mieszankę to było o niebo lepiej. Każdy ma inne włosy i na każdego działa co innego. Mi olejek kokosowy kołtunił włosy (mimo że rozczesywałam każde pasmo bezpośrednio przed nałożeniem)
ale z tego olejku rezygnować nie będę, bo w sumie w mieszance jest ok a działanie na pewno jest dobre, tylko przez kołtunienie nie zwróciłam nawet uwagi
to rzeczywiście dziwny z Ciebie przypadek ja czasami z kolei mam wrażenie, że na moje włosy nic nie działa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-31, 18:48   #3278
Gosia_14
Rozeznanie

Dzięki,KWC już dawno przeczytałam Dzisiaj byłam u mnie w drogerii i nie było.Do drugiej nie szłam,szukałam także w schleckerze i nic,była tylko woda brzozowa,chciałam w pewnym momencie wziąć,ale stwierdziłam że rzepa lepsza,bo moje włsoy są przetłuszczające i wypadają.Poszukam jutro w naturze,mam nadzieję,że będzie.
Gosia_14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 19:48   #3279
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
to rzeczywiście dziwny z Ciebie przypadek ja czasami z kolei mam wrażenie, że na moje włosy nic nie działa
też mam czasem takie chwile zwątpienia... i wtedy mam ochotę ściąć włosy
Stary 2009-08-31, 21:56   #3280
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez szpilka666 Pokaż wiadomość
Ja nie mogłam zmyć właśnie rzepową Evą rycyny. Myłam chyba 5 razy i nic. Dopiero Timotei winogrono i cytryna sobie poradził
O, czyli to nie tylko moja wyobraźnia
Wcześniej zmywalam olejek jakims innym szamponem i wystarczały dwa mycia. Wypróbuję w takim razie Barwę i jej slynne oczyszczające właściwości.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 22:42   #3281
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
O, czyli to nie tylko moja wyobraźnia
Wcześniej zmywalam olejek jakims innym szamponem i wystarczały dwa mycia. Wypróbuję w takim razie Barwę i jej slynne oczyszczające właściwości.
o barwa ... miałam pokrzywową i rumiankową, jak dla mnie ok
ale taniej wychodzi dla mnie biedronkowy szampon, tak więc po barwie pozostały mi tylko buteleczki do których wlewam odpowiednio szampony z biedronki, pokrzywowy i rumiankowy, takie małe 'oszustwo'

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-04, 12:12   #3282
Niuuula
Raczkowanie

w poniedzialek zrobilam sobie maseczke(oliwa,olej rycynowy, żółtko,cytryna, miod) i bylam zadowolona. moje wloski lepiej znosza maseczki niz sama rycyne. a we wtorek jak znowu mylam wloski byly śliczne mieciutkie, blyszczace.a i wypadlo mi ich tylko pare nie tyle co zawzsze plukalam je jedynie polukanka z octu winnego. juz mi sie wogole nie pusza wreszcie mam nawilzone koncowki a nie takie suuuche nooo zaczynam lubieć swoje włoski

Edytowane przez Niuuula
Czas edycji: 2009-09-04 o 12:13
Niuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 13:33   #3283
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niuuula Pokaż wiadomość
w poniedzialek zrobilam sobie maseczke(oliwa,olej rycynowy, żółtko,cytryna, miod) i bylam zadowolona. moje wloski lepiej znosza maseczki niz sama rycyne. a we wtorek jak znowu mylam wloski byly śliczne mieciutkie, blyszczace.a i wypadlo mi ich tylko pare nie tyle co zawzsze plukalam je jedynie polukanka z octu winnego. juz mi sie wogole nie pusza wreszcie mam nawilzone koncowki a nie takie suuuche nooo zaczynam lubieć swoje włoski
a dużo tego miodu dodajesz?
jaki dokładnie to miód i jak ogólnie zmywa się tą mieszankę??
Stary 2009-09-04, 13:45   #3284
hania207
Zakorzenienie

dziewczyny a jak smarujecie końcowki olejkiem rycynowym to po jakim czasie go zmywacie ??

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 13:48   #3285
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak smarujecie końcowki olejkiem rycynowym to po jakim czasie go zmywacie ??
ale w jakim sensie na końcówki, już po umyciu włosów??
Stary 2009-09-04, 15:02   #3286
vanessa1781
Zakorzenienie

A ja robiłam dopiero 2 razy maseczkę, raz olej rycynowy, kokosowy i żółtko, drugi raz oleje wymieszałam z odżywką fructis- a po maseczkach-maseczka Kallos kokosowa na pół godziny pod folią, Po pierwszym razie wypadło mi dużo włosów i były takie miękkie, że nie mogłam ich nijak ułożyć, drugim razem były lepsze, jednak powalającej różnicy nie widziałam, po prostu były takie jak zawsze po użyciu maseczki Kallos-miękkie, ale dalej puszące i połamane. Teraz zrobiłam sobie ponad tygodniową przerwę, bo nie miałam kiedy i od jutra myślę zacząć znów działać tak ze dwa razy w tygodniu. Ciekawa jestem czy rezultaty będą lepsze, niż po tych dwóch razach.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 15:09   #3287
sadusia90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość

Jeśli mam czas, to nawet cały dzień tak chodzę, bądź całą noc jeśli mam zamiar umyć włosy rano i nic złego się nie dzieje, wręcz przeciwnie.

Apropos zmywania olejku rycynowego, to mi ładnie schodzi nawet po jednokrotnym umyciu Hippem nie wiem od czego to zależy
sadusia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 16:42   #3288
Niuuula
Raczkowanie

Cytat:
a dużo tego miodu dodajesz?
jaki dokładnie to miód i jak ogólnie zmywa się tą mieszankę??
miodu dałam łyżeczkę. dałam jaki był w domku, a więc wielokwiatowy. mieszanka zmyła się bardzo fajnie może dlatego że było tam żółtko? dlatego wole je zawsze dodawać. mieszankę zmyłam za 2 razem

Stary 2009-09-04, 16:50   #3289
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
miodu dałam łyżeczkę. dałam jaki był w domku, a więc wielokwiatowy. mieszanka zmyła się bardzo fajnie może dlatego że było tam żółtko? dlatego wole je zawsze dodawać. mieszankę zmyłam za 2 razem
Ty robiłaś tą maseczke z żółtkiem i jak dodałaś miodzio to lepiej jest to nakładać na włosy? lepiej niż bez miodu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-04, 18:27   #3290
Niuuula
Raczkowanie

Cytat:
Ty robiłaś tą maseczke z żółtkiem i jak dodałaś miodzio to lepiej jest to nakładać na włosy? lepiej niż bez miodu?
hmm wlasciwie miodzio dodalam do maseczki 1 raz i raczej roznicy nie zauwazylam naklada sie tak samo jak z czy bez miodka

Stary 2009-09-04, 19:08   #3291
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
hmm wlasciwie miodzio dodalam do maseczki 1 raz i raczej roznicy nie zauwazylam naklada sie tak samo jak z czy bez miodka
a już miałam nadzieję że nakłada się łatwiej. Maseczka z żółtka jest dla włosów świetna, ale dawno jej nie stosowałam bo ciągle jajek mało w domu (ja nie wiem kto je tak podjada), a poza tym na moje włosy ciężko się ją nakłada więc poszukują jakiegoś składnika który zniwelowałby ten problem, szkoda że nie będzie nim miód. Ale swoją drogą sporo też mi się o uszy obiło że miód dobrze wpływa na włosy, więc tak czy siak, spróbować muszę
Stary 2009-09-04, 19:11   #3292
Magdzia94
Zakorzenienie

A nafte probowałas?? Mi sie bardzo dobrze ją nakladalo.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 19:23   #3293
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
A nafte probowałas?? Mi sie bardzo dobrze ją nakladalo.
też dodawałam
teraz dodaję ją do mojej mikstury olejkowej
ale maseczka z jajek chodzi mi teraz po głowie, może jutro sobie zafunduję... jak będą jakieś jajka w domu
Stary 2009-09-04, 19:27   #3294
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
a już miałam nadzieję że nakłada się łatwiej. Maseczka z żółtka jest dla włosów świetna, ale dawno jej nie stosowałam bo ciągle jajek mało w domu (ja nie wiem kto je tak podjada), a poza tym na moje włosy ciężko się ją nakłada więc poszukują jakiegoś składnika który zniwelowałby ten problem, szkoda że nie będzie nim miód. Ale swoją drogą sporo też mi się o uszy obiło że miód dobrze wpływa na włosy, więc tak czy siak, spróbować muszę
A czemu Ci się cieżko nakłada? może dodaj mniej płynów to wyjdzie bardziej gęsta
Stary 2009-09-04, 19:43   #3295
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A czemu Ci się cieżko nakłada? może dodaj mniej płynów to wyjdzie bardziej gęsta
bo włosy tak ciężko sztywnieją po żółtkach ale jak się nakłada pasemkami, troche z tym schodzi, ale ładnie pokrywa włosy, to jakoś ujdzie...
ale mam potem takie śmieszne dredy
Stary 2009-09-04, 20:12   #3296
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
bo włosy tak ciężko sztywnieją po żółtkach ale jak się nakłada pasemkami, troche z tym schodzi, ale ładnie pokrywa włosy, to jakoś ujdzie...
ale mam potem takie śmieszne dredy
no tak, fakt - skleja włosy , ja nakładam poprostu paluchami i jest spoko
Stary 2009-09-04, 22:02   #3297
Niuuula
Raczkowanie

hmm ja jeszcze nie probowalam samej nafty na wlosy. boje sie ze bede miala problem z jej zmyciem. i nie chcialabym tez wysuszyc nia wlosow, bo wiem ze wysusza, ale chyba jak sie ja za dlugo trzyma. moze kiedys sproboje. zastanawiam sie czy klasc ja tez na skore glowy jak mam przetluszczajace sie wlosy u nasady a suche koncowki. jakbyscie zrobily? tylko na wlosy czy tez na skore glowy? do tej pory owe mieszanki kladlam tylko na wlosy. jedynie raz olej rycynowy wtarlam w skore glowy i we wlosy...no a potem mialam problem ze zmyciem a i wloski nie byly takie fajne jak po miesznkach i szybko sie przetluscily :/

Stary 2009-09-04, 22:45   #3298
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
hmm ja jeszcze nie probowalam samej nafty na wlosy. boje sie ze bede miala problem z jej zmyciem. i nie chcialabym tez wysuszyc nia wlosow, bo wiem ze wysusza, ale chyba jak sie ja za dlugo trzyma. moze kiedys sproboje. zastanawiam sie czy klasc ja tez na skore glowy jak mam przetluszczajace sie wlosy u nasady a suche koncowki. jakbyscie zrobily? tylko na wlosy czy tez na skore glowy? do tej pory owe mieszanki kladlam tylko na wlosy. jedynie raz olej rycynowy wtarlam w skore glowy i we wlosy...no a potem mialam problem ze zmyciem a i wloski nie byly takie fajne jak po miesznkach i szybko sie przetluscily :/
wiesz, ciężko mi powiedzieć bo już dawno nie stosowałam samej nafty, a że to wątek o olejku to żeby nie offtopować podam Ci link do wątku o samej nafcie. Tam dziewczyny bardzo różnie jej używały, na pewno znajdziesz jakiś sposób dla siebie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=51137

a czy to przy olejkach czy przy nafcie, warto jednak umyć włosy ze 2-3 razy, żeby mieć pewność że już nic na włosach nie zostanie
też pamiętam jakie miałam włosy jak mi to zostało na nich... jaknym ich z miesiąc nie myła
Stary 2009-09-05, 11:44   #3299
Niuuula
Raczkowanie

dzięki Smerfetko może się kiedyś skuszę na naftunię

Stary 2009-09-05, 12:11   #3300
*piękna
Zakorzenienie

Właśnie zrobiłam sobie maseczkę z miodu, żółtka jajka, olejku rycynowego i maski gloria. Nałożyłam na wilgotne włosy i trzymam pod folią i czapką. Jak długo to trzymać? Nie chcę mieć problemów ze zmyciem tego

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości