|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.
Po farbowaniu nale¿y domkn±æ ³uskê w³osa czyli ,,zakwasiæ w³osy,, u¿ywamy do tego p³ukankê z octu jab³kowego (7 ml na szklankê wody) po od¿ywce lub masce lub specjaln± maskê zakwaszaj±c± z niskim pH np. Artego lub Farouk.
#3302 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Siema rudasy
![]() Ile siê tu narobi³o fotek ![]() ![]() Kathy - no mam fotkê po farbie, ale z fleshem, wiêc siê nie liczy. Chocia¿ ró¿nice i tak widaæ. Sorki za te "fale dunaju", ale zwyczajowo po umyciu zwi±za³am w³osy gumk± i efekt jak widaæ ![]()
#3303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czekam na zdjêcie w ¶wietle dziennym ![]()
![]() |
#3304 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 770
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Rozeznanie
|
Dziêkujê Kathy i Magrat
![]() Nie doda³am mixa, bo jeszcze nie kupi³am, ale nastepnym razem dodam i to od razu 1/2 tubki ![]()
#3306 |
Zakorzenienie
|
agusiaki, nie boisz siê ¿e 1/2 tuby to bêdzie za ,,pomarañczowo-¿arówkowo,,.
#3307 |
Rozeznanie
|
Wcale. Ju¿ sie bawi³am mixami i nawet jak bardzo duzo doda³am i stara³am sie na maxa to nie wychodzi³o az taka ¿arówa. Chocia¿ jak dla mnie mog³o by byæ
![]()
#3308 |
Zakorzenienie
|
Agusiaki, kiedy¶ po Framesi mia³am niesamowit± ¿arówkê.
#3309 |
Rozeznanie
|
Framesi? Taka farba?
#3310 |
Zakorzenienie
|
Framesi Framcolor - nie polecam, bardzo rozja¶nia, ciê¿ko wymieszaæ z oxydantem,
#3311 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 093
|
Cytat:
![]() Jak ja czytam o tych waszych mixach to komletnie zielona jestem... ![]() No i dos¿³am do wniosku ze nie mam nic do pielegnacji tych rudych wlosów ![]() Ani odzywek, ani tych Farouk czy Artego co Kathy pisze... ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Kathy jak sadzisz ile trzymac ta majirel po dekoloryzacji? i czy farbowac od razu czy poczekac troche? tylko z tego co pamietam to mi ciemnialy te wloski szybko...nie do czarnego ale do takiego kasztanu...:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy ¿e zakwasisz w³osy po farbowaniu p³ukan± woda plus ocet po tym jak zmyjesz swoj± ulubion± od¿ywkê (rousse pyta³a o od¿ywkê, wiêc jej odpowiedzia³am). Przewa¿nie po dekoloryzacji farbujemy w³osy tego samego dnia ze wzglêdu na kolor dekoloryzowanych w³osów - te¿ tak mia³am. Majirel 35 min. Ogólnie je¶li chodzi o od¿ywki do w³osów to wiêkszo¶æ z nich ma podobny sk³ad, a przynajmniej pierwsze 4 sk³adniki które maj± istotny wp³yw na stan w³osów reszta to zbêdne wype³niacze a co ¶mieszne to w³a¶nie ekstrakty i oleje w wiêkszo¶ci s± w³a¶nie po 4 sk³adniku ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3313 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 093
|
Cytat:
![]() Kathy a mia³as kiedys ta odzywke? http://allegro.pl/boots-botanics-bri...414290067.html Zastanawiam sie jaki to jest odcien rudego co ma K.Zielinska? Bo nie wpada w czerwien tylko taki wow sliczny rudy .... Wiesz kathy dzis ma przyjsc farba czekam na listonosza ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2011-01-27 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 6 498
|
Cytat:
![]() Gdzie¶ doczyta³am, ¿e zmywa siê tê mieszankê koloryzuj±ca (Vitality's) szamponem ?-troche to zaskoczenie, bo zwykle drogeryjne farby tylko wod±, wiêc chcê siê upewniæ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Mój faworytem d³ugo by³ to Fitomed do w³osów koloryzowanych jasnych, fajny jest te¿ dove z nowej serii intense repair - u¿ywam do w³osów suchych (a nie koloryzowanych) ale jako¶ farba siê nie wyp³ukuje no i czasami myjê w³osy sam± od¿ywk± Isana Babassu i jeszcze Joanna Jajeczny- rewelacyjna konsystencja. Napiszê jeszcze o moim najgorszym szamponie jest to L'biotica Biowax ,,Odbudowa os³abionych w³osów+proteiny mleczne(bia³o niebieskie opakowanie). Ogólnie testujê ca³y czas co¶ innego, w nadziei ¿e odkryjê kosmetyk doskona³y. Nastêpnym razem jak bêdê robic zakupy w hurtowni fryzjerskiej mam zamiar kupic parê produktów do w³osów: Joanna Profesional szampon wi¶niowy- Julianna chwali³a. Makê do w³osów koloryzowanych Vitality's Intensive Color Therapy mask (kiedy¶ u¿ywa³am do suchych) fajna ![]() Od¿ywkê w p³ynie Vitalitys dog³êbnie domykaj±c± ³uskê w³osa.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-01-27 o 13:20 Powód: dopis |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 477
|
Bardzo polecam Joannê wi¶niow±! Ma prze¶liczny zapach, fajnie siê pieni, w³osy s± mile w dotyku i ³atwo je rozczesaæ. Dzia³ania na kolor nie komentujê, bo u¿ywaj±c go by³am jeszcze brunetk±. Jest te¿ bardzo wydajny, przy moim codziennym myciu w³osów mêczy³am litr ponad 3 miesi±ce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
CORELIPS
Wiadomo¶ci: 8 342
|
Moni@
Jejjjj ja mam dos³ownie to samo, jestem zielona jak kapustka. trudno.. od tego jeste¶my ¿eby sobie pomagaæ! mogê Ci poleciæ dekoloryzator ELD, jest o tym w±tek ![]() *** Kochane, czy mogê wymieszaæ hennê Deliê kolor chna z orzechow± Deli± ¿eby uzyskaæ fajny miedziany kolor? mam w³oski orzechowy br±z ...chyba xD mogê daæ zdj. Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2011-01-27 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
Agusiaki rozja¶ni³a mi kiedy¶ temat mixów, wiêc pozwolê sobie wkleiæ jej wypowied¼
![]() Mixton to jest taka sama farba jak ka¿da inna profeska, tylko bardzo jaskrawa i w skrajnym odcieniu (s± zielone, fioletowe, niebieskie, szare, czerwone, pomarañczowe i co tam jeszcze). Zwykle s³u¿± do prze³amywania refleksów niepo¿±danych lub dodania ognia do odcienia, jak w naszym wypadku. Na palecie kolorków bêd± oznaczone zazwyczaj albo jedna cyfr±, albo 0/... (0/34, 0/2 itp). Do tych mixtonów TRZEBa dodaæ oksydant, inaczej sp³yn± z w³osów jak szampon ![]() Na tej aukcji masz mixtony przyk³adowe z chantala akurat http://allegro.pl/chantal-prosalon-f...379033423.html I zdecydowanie lepiej u¿ywaæ mixtona z firmy tej samej co farba jaka nak³adasz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 6 498
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Rozeznanie
|
Kathy - mam w ¶wietle dziennym zdjêcia, ale to ju¿ s± po myciu. No i dziwnie jakos wysz³o, mo¿e dlatego, ¿e mia³am jeszcze miejscami wilgotne w³osy
![]() ![]()
#3321 |
Zakorzenienie
|
Agusiaki, wyszed³ miedziany blond podobny do koloru Kasi Zieliñskiej post 3277, 8.44 w³a¶nie tak wychodzi
![]() W tym miesi±cu nie mogê narzekac - kolor dobrze siê trzyma - oprócz wpadki z olejem, no ale Espresso nada³ kolor. Ju¿ prawie 4 tygodnie od ostatniego farbowania a odrost nieca³y cm - wiêc szkoda farbowaæ.
#3322 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
ja robiê 8or+kkmix goldwella na moich wychodzi piêkna marchewa
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
Cytat:
![]() Z tak± rudo¶ci± trzeba ju¿ ostro¿nie, ja bym w niej chyba ¼le wygl±da³a, md³o i blado jak we wszystkich blondach niestety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I chyba nie jest tak, ¿e tak wychodzi, bo poprzednio mia³am sporo ciemniejszy i bardziej intensywny kolor. A do takiego jak mam teraz siê sp³uka³. A tym razem od razu mam kolor "sp³ukany" A i muszê Wam powiedzieæ, ¿e przegiêcie z octem w p³ukance octowej dobrze robi. Ja da³am proporcje 1:1, czyli tyle samo wody ile octu i jak pola³am tym w³osy po farbie, to przy kolejnym myciu woda by³a prze¼roczysta w 100% ![]() ![]() Ja nastepnym razem spróbujê najpierw z mixem, a potem z 7.44 i mixem ![]() Przy 1cm odrostu faktycznie ¿al farbê k³a¶æ.
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2011-01-27 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
czesc Wam!!
![]() po kilkudniowej przerwie spowodowanej roznmi zdarzeniami, nadganiam Wasze pisanie ![]() agusiaki kolor ladny, ale dla mnie za jasny nieco tez bym wolala bardziej ognisty, chociaz kiedys ten kolor byl moim idealem ![]() ![]() ja bym od razu dala z 7.44 i mixem ![]() kathy , ale prfesjonalnych porad udzielsz, szacunek ![]() melina tez lubie ten szampon, ananasa tez cenie ![]() heksacyjanek slicznie ci pasuje ten kolorek, w ogole ladna kobietka ![]() moni@ ladne dziecko masz ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 276
|
Witam
Ja równie¿ od paru dobrych tygodni pragnê przemieniæ siê w rudzielca-tylko odwagi brakuje ![]() Jestem ju¿ umówiona na farbowanie na rudy kolor.W weekend przyjedzie do mnie znajoma fryzjerka ze swoj± palet± kolorów,¿eby co¶ wybraæ. Bojê siê tej zmiany,bo obecny mój kolor to taki jak w avku i od zawsze mam w³a¶nie taki.Bojê siê czy bêdê wygl±da³a w rudo¶ciach. Czytam was sumiennie strona po stronie-tylko zaczê³am od ty³u ![]() Wiem ju¿,¿e po farbowaniu woda z octem. I doczyta³am,¿e najlepiej przed farbowaniem oczy¶ciæ w³osy z slsów-czy wystraczy je¶li umyjê w³osy tylko absolutem loreala?i dziewczyny jakie¶ rady co robiæ,¿eby kolor tak szybko siê nie wymywa³?
#3327 |
Zakorzenienie
|
Julianna,
Fajnie ¿e wróci³a¶ ![]()
![]() |
#3328 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
kathy tez sie ciesze
![]() ![]() ![]() wlasnie zaczelam testowac nowy szampon alpecin c1 czyli na porost wlosow i jedyne co zauwazylam to faktycznie przyspieszenie wzrostu ![]() ![]() ![]() jutro lub w sobote zetne ze dwa cm bo mam wrazenie, ze przejscie z lechera na rb zemscilo sie na koncowkach ![]() ![]() ![]() anakazar masz sie pozbyc silikonow dzieki sls ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 276
|
Absolut ma silikony?na forum fryzjerskim dziewczyny go polecaj± jako szampon,który ich nie zawiera...
#3330 |
Zakorzenienie
|
Julianna
Jak stosowa³am ampu³ki i Merz to ros³y i odrost by³ widoczny ju¿ po 2 tygodniach - teraz s³abo ![]() anakazar Do zmywania silikonów sprawdzi siê szampon Barwy Pokrzywowy. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Tak ma ³agodny silikon na 4 miejscu w sk³adzie -Amodimethicone.
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.