|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
Możesz taką maseczkę trzymać nawet cały dzień.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
|
|
#3302 |
|
Przyczajenie
|
Mam bardzo, bardzo puszące sie i długie włosy. Ostatnio zaczęłam wsmarowywać olejek w moją szopę i uzyskałam: tłuste siano! Moje włosy się kręcą i puszą. Nie pomagają żadne odżywki, szampony i maski. Myślałam że olejek ujarzmi moje powyginane(dosłownie) włosy ale on pogarsza sprawę! Może używać go w inny sposób..tylko jaki?
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3304 |
|
Przyczajenie
|
właśnie siedze w turbanie i to chyba dopiero drugi raz...
ale obawiam się że poprostu mam tak genetycznie wpisane i nie da się z tym nic zrobić. Bo nie chodzi mi o to że się kręcą ale o to puszenie...Próbowałam prostownicą ale to męczy mnie i moje włosy. Najbardziej przeraża mnie to że przetestowałam kosmetyki od gliss kur przez nivea aż do avonu...i nic nie pomaga! Macie może jakieś pomysły?
|
|
|
|
#3305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mozesz sprobowac po splukaniu nakladam tez serum do wlosow z Avonu tak na wszelki wypadek zeby sie dranie nie puszyly
|
|
#3307 |
|
Raczkowanie
|
Użyłam dziś pierwszy raz olejku, zostawiłam jakieś 3 godziny. Włosy pieknie błyszczą, sa miękkie i w końcu widać końcówki hihi a nie jakieś sianko ;-)
mam pytanie - czy np. po 3 miesiącach stosowania włosy się tak wzmacniają, że błyszczą nawet między stosowaniami czy tylko zaraz po nałożeniu? ![]() serum Avonu ma w składzie jeśli dobrze pamiętam alkohol i stado silikonów, co może na dłuższą metę nie być zdrowe . Edytowane przez MiYo Czas edycji: 2009-09-05 o 23:42 |
|
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokladnie MiYo! te serum to zło! pieknie wyglada przy uzywaniu,ale potem
![]() A myślę,że nie jest konieczne bys przed kazdym myciem stosowala olejek-choc by bylo fajnie,ale niekonieczne
|
|
#3309 |
|
Raczkowanie
|
może źe się wyraziłam
ja nie chcę nakładać go za każdym razem, tylko raz w tygodniu. Zastanawiam się, czy jak między nakładaniami będą np. 2 mycia, to czy będą błyszcześ wtedy, jak wax je na stałe wzmocni i odżywi? Ja miałam takie straszne sianko.. ostatnio ścięlam trochę i już o niebo lepiej wyglądam, ale chciałabym wreszcie mieć cały czas miękkie i gładkie ;-)
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
A nowłasnie nie bardzo.. Trzymałam ją ok 40 minut bo już zaczęła spływać mi po szyi. MOże więc znacie jakiś psosób zeby ją nieco zagęscic? A może nakładać na suche włosy?
|
#3311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3312 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem - trzeba przeczytać skład
|
|
|
|
#3313 |
|
Raczkowanie
|
Hej
mam pytanie, tak samo jak wiekszość z was skusiłam się olejkiem rycynowym, dzis własnie zrobiłam tak: podgrzałam olejek w miseczce, dolałam do niego wode z brzozy + odzywke joanny z rzepą, to wszystko wymieszałam. Na włosy najpierw nałożyłam maseczke regenerującą nivea taka z pomarańczową zakrętką i na to tą miksturke. Czy mogę tak robić czy jednak za dużo mieszania??
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie siedze z maseczka (olejek, Gloria, nafta, wit. A+E) pod turbanem
i tak przez dwie godziny
|
#3315 |
|
Raczkowanie
|
Ja także siedze pod turbanem juz bedzie z 40min ;D posiedze tak do 21 ;D i zmyje ;P
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
ja siedze od 19
planuje tak do 21
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli co ? z tgeo co wiem to jest albo woda brzozowa ( z alkoholem) albo sok z brzozy (taki do picia, on mnie ma alk)...
|
|
#3320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
2 godz z maseczka!
![]() dziewczyny,a jakim szamponem najlepiej zmywac maseczke z olejku? Taki szampon, aby dobrze zmywal, ale zeby mial malo chemii, aby ta chemia nie wyzarla tych skladnikow z maseczki?
|
#3322 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zmywam babydreamem, nie ma problemów, czasami dwa razy myję żeby była pewność, że wszystko mi zeszło.
|
|
|
|
#3323 | |
|
Raczkowanie
|
wy tu juz teraz siedzicie pod turbanami ach wy
ja jutro sobie poeksperymentuje ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
tyle dobrych rzeczy juz o nim slyszlam...tj czytalam
|
|
#3324 |
|
Raczkowanie
|
Woda brzozowa ma napewno alkohol bo czuć go
faktycznie nie pomyslałam o wysuszeniu a ja wloski także zmywam 2 razy zeby miec ta pewnosc ze wszystko sie zmyje, a zmywam Stapiz Sleek Line (szampon z jedwabiem) zamowilam na allegro 1000ml za 12zł bardzo slicznie pachnie i naprawde jest bardzo fajny
|
|
|
|
#3325 |
|
Wtajemniczenie
|
O! Jak milo,że moge sie Ciebie zapytać o sleek line
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
A co powiecie o takiej maseczce: dwa żółtka, sok z połówki cytryny, łyżka oliwy z oliwek, łyżeczka olejku rycynowego. Nie za dużo tej cytryny?
|
#3327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ślicznie pachnie i ładnie się pieni ;D używam balsamu też ze sleek line z jedwabiem ktory dodaje także do olejku rycynowego czasem oby dwie rzeczy polecam
|
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W zależności jakie masz długie włoski. Ale taka ilość cytryny może ci nieźle wysuczyć. Jak na taką ilość innych składników ja bym cytryny dała max 2 łyżki, chyba że wysuszenie włosów ci nieprzeszkadza
|
|
#3329 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanko, czy można robić sobie maseczki z olejku rycynowego, będąc w ciąży? Słyszałam, że to grozi poronieniem.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

ale obawiam się że poprostu mam tak genetycznie wpisane i nie da się z tym nic zrobić. Bo nie chodzi mi o to że się kręcą ale o to puszenie...Próbowałam prostownicą ale to męczy mnie i moje włosy. Najbardziej przeraża mnie to że przetestowałam kosmetyki od gliss kur przez nivea aż do avonu...i nic nie pomaga! Macie może jakieś pomysły?
po splukaniu nakladam tez serum do wlosow z Avonu tak na wszelki wypadek zeby sie dranie nie puszyly 

21.06.2014r.