|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
Przeczytałam cały wątek.
Uwielbiam olej rycynowy .*do Paznokci- rewelacja. Przy regularnym stosowaniu pazury są mocne, twarde, nie łamią się i nie rozdwajają *do rzęs- dobry. Nie wydłużył ani nie przyciemnił, ale za to zrobily się bardziej gęste, *do brwi- nie zauważyłam różnicy, *do włosów- bardzo lubię. Dodaję do szamponu- włosy się poźniej dobrze rozczesują, są gładkie i miękkie. Ponadto raz w tygodniu maska: olej, 2 żółtka, troche cytryny i odżywka. Godzina pod czepkiem i ręcznikiem. Efekt: włosy wizualnie zwiększają objętość, są puszyste i sypkie |
|
|
|
#3512 |
|
BAN stały
|
Mnie zajbardziej na brwiach zalezy.
Zauwazylam wzrost kilku wloskow,a raczej takiego meszka jasnego.Nie wiem czy sie cieszyc czy nie Brwi zawsze mialam jasne i nie obejdzie sie bez henny tylko niech kurcze rosna te brwi Pozdrawiam olejkowe maniaczki
|
|
|
|
#3513 |
|
Przyczajenie
|
Dopisuje jak moim wlosom spodobala sie maseczka olejowa.
Efekty sa bardzo podobne do waszych, wlosy w dotyku gladkie, solidne, raczej nie puszyste, ale to dobrze. Krotkie wloski sterczace na glowie przylegaja do reszty, tylko blysk nie zachwycajacy, suche miejsca na skorze glowy zniknely, a z koncowkami troszke lepiej niz bylo, coz mocno zniszczony wlos ciezko odbudowac. Nie spodziewalam sie az takiego efektu, malo maski mialam i do tego rozcienczona z woda! Nastepny raz uzbroje sie lepiej i bede dzialac, dopiero bede miala cacko na glowie Oczywiscie przed snem olej klade na rzesy, brwi i paznokcie ![]() Brakuje mi jakiegos przepisu i porad jak na skore rycyne sie stosuje. Zabieram sie za "przewalanie" forum Pozdrawiam |
|
|
|
#3514 |
|
BAN stały
|
marra rozcieńczaj sobie odżywką
ja stosuję Ziaja olej rycynowy
|
|
|
|
#3515 |
|
Raczkowanie
|
właśnie zmyłam rycynkę z włosów
znowu wydatkiolejek na rzesach u mnie bez rewelacji, zadnych efektów narazie nie zauważyłam za to brwi mi przyciemnił i są gęściejsze paznokcie, o tak paznokcie są super po nim i wcale długo na efekty nie musiałam czekac, pazurki zdrowsze, mocniejsze, i szybciej rosną jutro lece na sklepy w celu poszukiwawczym odżywki z olejem rycynowym z Ziajipewnie sie nie bede mogła powstrzymac i przy okazji kupie jeszcze pare kosmetyków
Edytowane przez oczko1205 Czas edycji: 2009-12-12 o 22:30 |
|
|
|
#3516 |
|
BAN stały
|
no niestety na efekt na paznokciach trzeba chwilę poczekac ale naprawdę warto
oczko1205 to zabierz tylko 5 zł na tą odżywkę
|
|
|
|
#3517 |
|
Raczkowanie
|
to dobrze ze tylko 5 zeta, nie zbankrutuje tak od razu
ach jak Ja kocham zakupy
|
#3518 |
|
Przyczajenie
|
kolezankaa dzieki za porade, zastosuje sie napewno
|
|
|
|
#3519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Uzywam go do rzes, paznokci i wlosow. Jesli chodzi o wlosy, bo na tym mi najbardziej zalezy to jestem naprawde zadowolona,wlosy sa miekkie i blyszczace. Wreszcie odżyly
|
|
|
|
#3521 |
|
BAN stały
|
ja właśnie zaraz idę umyć głowę i zrobię maskę z rycyny
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
po co chcesz myć włosy przed nałożeniem rycyny?
|
#3523 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3525 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam inną metodę. Do małego zamykanego pojemniczka wlewam taką porcję szamponu (obojętnie jakiego do włosów suchych i zniszczonych) jaką zwykle stosuję, do tego parę kropel okejku rycynowego i trochę wyciśniętego soku z cytryny. Mieszam i idę z tym pod prysznic. Myję tym sposobem głowę 2x dziennie i mam piękne włosy jak nigdy
Po umyciu głowy nakładam odżywkę do spłukania. Dodam ze codziennie je traktuję suszarką i prostownicą, a mimo to są piękne jak na reklamie.
|
|
|
|
#3527 |
|
Wtajemniczenie
|
Wg mnie ten sposób nie nadaje sie do wlosów tłustych, poza tym sama mówisz, ze myjesz tym włosy 2 razy dziennie.
|
#3528 | |
|
Raczkowanie
|
ale ze mnie gapcio
Cytat:
tez tak myśle
Edytowane przez oczko1205 Czas edycji: 2009-12-12 o 22:57 |
|
|
|
|
#3529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3530 |
|
Konto usunięte
|
DUŻO OSÓB TWIERDZI, że rycyna przyciemnia rzęsy.. To norma czy po prostu macie szczęście??
|
|
|
|
#3531 |
|
Raczkowanie
|
[1=95a9c0c0ad5413d91ca5eca 5b0ed55ead7480bc2_60568ca a65742;15840366]DUŻO OSÓB TWIERDZI, że rycyna przyciemnia rzęsy.. To norma czy po prostu macie szczęście??
chyba szczescie, ktorego ja nie mam bo mi rzes nie przyciemnil, ale brwi tak, ale nie poddaje sie i smaruje codziennie rycynka brwi, rzesy i paznokcie oraz włosy (oczywiscie nie codziennie)
|
#3532 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=95a9c0c0ad5413d91ca5eca 5b0ed55ead7480bc2_60568ca a65742;15840366]DUŻO OSÓB TWIERDZI, że rycyna przyciemnia rzęsy.. To norma czy po prostu macie szczęście??
Rycyna zamyka łuski włosów, a co z tym idzie automatycznie stają się ciemniejsze. Jeżeli komuś ściemnieją włosy przy stosowaniu rycyny, to znaczy ze po prostu łuski były otwarte...
|
#3533 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
no nic, pobróbujemy, nic nie zaszkodzi dłużej poużywać ![]()
|
||
|
|
|
#3534 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=95a9c0c0ad5413d91ca5eca 5b0ed55ead7480bc2_60568ca a65742;15860380]....
no nic, pobróbujemy, nic nie zaszkodzi dłużej poużywać ![]() [/QUOTE]właśnie, może przy dłuzszym stosowaniu zauwarzysz przyciemnienie... ![]() a mam pytanie... az tak bardzo zalezy ci na tym, aby przyciemnic włosy?
|
#3535 |
|
Przyczajenie
|
hey dziewczyny mam pytanie dzis kupiłam sobie ten olejek rycynowy i co musialabym zrobic zeby mi do sylwestra odrosły włosy przynajmniej z 4 cm (bede wdzieczna ja mi powiecie
Edytowane przez dacek Czas edycji: 2009-12-15 o 19:35 |
|
|
|
#3536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak juz coś mam polecac to możesz zainwestować w ampułki z radicalu, są naprawdę bardzo dobre (zobacz recenzje na kwc)
|
|
#3537 |
|
Zadomowienie
|
Wybacz ale 4 cm w 2 tyg to tylko u fryzjerki na przedłużaniu można osiągnąć
![]() W wątku o zapuszczaniu jednej dziewczynie rosły 4 cm miesięcznie ale używała tylu rzeczy, że się nie dziwie. 4 cm to naprawdę bardzo dużo
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3538 |
|
Zadomowienie
|
a ja kupiłam sobie olejek ,posmarowałam sobie rzęsy i brwi a rano wstałam ze spuchnietymi oczami
czy zrobiłam coś nie tak ? może powinnam pochodzic kilka godzin i potem zmyc olejek przynajmniej z rzes zamiast spac z nim całą noc?Dodam ze wieczorem nic mi nie było żadnego swedzenia czy pieczenia dlatego sie zdziwiłam ,może go za dużo nałożyłam?
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej nie uzywaj go skoro Cie uczula, ja patyczkiem delikatnie nakladam praktycznie na konce rzes. Nie zmywam go.
Pij wapno, oby opuchlizna zeszla szybko |
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
moze jestes uczulona a moze Ci sie dostal do oczu w nocy i stad taka reakcja. trzeba nakladac patyczkiem do uszu albo czysta szczoteczka od tuszu, troszke, tyle co maznąc zeby nie spywalo.
no chyba ze jestes faktycznie uczulona to musisz jakos sprawdzic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

.
Brwi zawsze mialam jasne i nie obejdzie sie bez henny tylko niech kurcze rosna te brwi
znowu wydatki

21.06.2014r.
umyłam odżywką żeby zmyć kosmetyki do stylizacji, wtedy lepiej olejek będzie działał

czy zrobiłam coś nie tak ? może powinnam pochodzic kilka godzin i potem zmyc olejek przynajmniej z rzes zamiast spac z nim całą noc?