|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
![]() I zawsze był jeden i ten sam schemat (w skrócie): 1. Prostuję włosy i są w fantastycznej kondycji. Prostownica wcale nie niszczy włosów! 2. Moje włosy wyglądają coraz gorzej, ale nie mogę przestać ich prostować- bez prostownicy wyglądam okropnie! 3. Dziękuję! Dziękuję za pomoc w doborze pielęgnacji. Jejku- jak one cudownie wygladają bez tej prostownicy! ![]() Dlatego pozwól, że nie uwierzę ![]() Prostownica, szczególnie używana codziennie, jest taką ingerencją w strukturę włosa, że wcześniej czy później zobaczysz jej negatywne skutki ![]() Każdy zauważy ;]
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez xXCinderellaXx5 Czas edycji: 2011-12-10 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzucaj, rzucaj. Ja jak pewnego dnia postanowiłam, że przestaje prostować włosy to tak już zostało. Od tego czasu jak przyszło mi kilka razy wyprostować włosy czy to szłam na wesele czy z innej ważnej okazji to serce mnie bolało, ze muszę niszczyć włosy. Teraz w ogóle mnie do niej nie ciągnie. Nie wyprostowałabym nawet gdyby ktoś mi zapłacił, bo tego nawet nie lubię. Życzę Ci żeby Ci się to udzieliło. Na prawdę warto, włosy się odwdzięczą. ![]()
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
Zadomowienie
|
Jak się prostuje od kilku lat to różnicę widać dopiero, jak się odłoży prostownicę i będzie intensywnie dbać o włosy- wtedy będą w NAPRAWDĘ dobrej kondycji
![]() Ja prostowałam kiedyś, nigdy nałogowo, ale 1-2 razy w tygodniu, po czym powiedziałam: dość! I teraz prostuję tylko grzywkę, bo moje włosy jak są krótkie to mają tendencję do falowania i wywijania się, ale zawsze używam pianki termoochronnej i nastawiam prostownicę na 2-3 stopień na 7 ![]() Ale to też nie codziennie, bo szkoda mi włosów ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
Tylko ja mam coś koło 50cm i szkoda mi ich ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli masz grube wlosy to oczywiscie prostownicy zajmie wiecej czasu dokonac szkod ale pisanie 'ja prostuje codziennie i jest ok' jest zludne dla wizazanek z cienkimi wloskami, takie wloski juz po pierwszym razie odczuja to mocno
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-12-10 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wystarczyłoby Cindrello żebyś raz pozwoliła im żyć przez 2 dni bez prostownicy ![]() Prostownice mają to do siebie, że nawet zniszczone włosy dobrze wyprostowane wyglądają imponująco ![]() ![]() Ja wiem, ze Ty myślisz, że Tobie jedynej prostownica krzywdy nie czyni ![]() ![]() Nie robimy tego złośliwie- warto się jednak nad tym zastanowić póki nie będzie za późno ![]() Ja miałam ostatnio wyprostowane włosy po jakimś...roku przerwy? Już w dotyku czułam jak to na włosy wpływa ![]() ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Zadomowienie
|
Ja musiałam prostować włosy przy twarzy bo miałam strasznie przesuszone [ta, ciekawe dlaczego
![]() ![]()
#3549 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś prostowałam codziennie przez 2 lata, na szczęście się oduczyłam i od ponad roku nie prostuję (poza grzywką). Może to dlatego, że odkąd popsuła mi się lepsza prostownica, którą śmigałam codziennie pobiegłam do kerfura po pierwszą lepszą i teraz służy mi tylko do prostowania grzywki, bo aż szkoda takim dziadostwem po całości lecieć i nawet się nie chce. Dobra demotywacja do prostowania ![]()
![]() |
#3550 |
Raczkowanie
|
ja też kilka lat prostowałam i też uważałam, że wcale nie są zniszczone. Aż tu nagle (ciekawe dlaczego...) po każdym przeczesaniu musiałam czyścic umywalke z połamanych włosów. Dodatkowo farbowałam i przez prostownice kolor robił się spłowiały. Mało tego- zaczęły pojawiać mi się łyse placki na głowie. I to był dla mnie taki szok, że zmieniłam całkowicie swoją pielęgnację a prostownicę rzuciłam w kąt. Teraz mija mi pół roku od odstawienia prostownicy i włosy dalej noszą na sobie ślady prostowania, ale jest już o niebo lepiej, co motywuje mnie do dalszej pielęgnacji. Dlatego wszystkim dziewczynom, które namiętnie prostują szczerze odradzam! Prostowanie może przynieść opłakane skutki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Prostowałam włosy 5 lat i pózno sie opamiętałam, za pózno ![]() Im wcześniej prostownica zostanie odstawiona, tym lepiej. Ja też nie wyobrażałam sobie bez niej życia ... Teraz pozostała mi intensywna regeneracja ...
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez sylvi300 Czas edycji: 2011-12-10 o 22:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
|
o ile zamówię, jakoś mnie naszło by kupić zestaw, wiele pozytywnych opinii słyszałam na temat tej firmy
#3555 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 |
Rozeznanie
|
Witam po raz kolejny
![]() Regularnie Was podczytuję i dalej wytrwale zapuszczam ![]() ![]() ![]() Dzisiaj siostra zrobiła mi fotkę warkocza, mam nadzieję, że za te 4 miesiące z hakiem będzie co najmniej o 5 cm dłuższy ![]() Ostatnio mam mały kryzys włosowy - nie podoba mi się kolor, długość, "układanie" się włosów po myciu... masakra ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę wytrwałości w zapuszczaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kolor masz bardzo ładny, to pierwsze mi się rzuciło w oczy jak zobaczyłam fotkę ![]() Jaka to farbka?
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Rozeznanie
|
Ja z kolei dziękuję za odp.
![]() ![]()
![]() |
#3560 |
Raczkowanie
|
Co do prostownicy to uwielbiam swoje włosy wyprostowane, bo są takie gładkie i tak ładnie błyszczą... ale wiem, że to tylko pozory. jak oglądam swoje zdjęcia z czasów, gdy włosy katowałam tym cholerstwem codziennie to widzę, że te przy twarzy były tak cienkie, że aż przezroczyste. teraz pluję sobie w brodę, bo dawniej miałam długie i dosyć grube włosy, było ich sporo a teraz dosłownie kilka włosów na krzyż ;/ prostownica daje efekt pięknych zadbanych włosów, ale to za sprawą tego, że domyka łuski włosa i lepiej odbijają światło.
a tak z innej beczki czy polecacie jakieś zabiegi wzmacniające u fryzjera? Chciałam zrobić swoim włosom prezent pod choinkę ale nie wiem czy to dobry pomysł. Miała któraś z was może rytuał kerastase? jakie efekty i cena? Warto?
#3561 |
Raczkowanie
|
Pamietam te dawne czasy, kiedy moje wlosy byly dlugie, piekne. Wiem, ze prostownica je katuje, po scieciu powinnam sie nauczyc, ale mam taka dlugosc, ze jak nie wyprostuje wygladam jak jakis zarosniety zul. Znalazlam kilka uczesan, do ktorych nie musze prostowac wlosów, wiec od dzisiaj oficjalnie rzucam to narzedzie. Oczywiscie nie zupelnie, bo wiadomo jak okolicznosci mnie do tego zmusza (wazna okazja) to sobie nie odmówie. Co do suszarki, stwierdzilam, ze glowe bede myc po prostu wczesniej, zeby zdazyly wyschnac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Się uśmiałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale cena całego zestawu pewnie powali mnie na kolana ![]() Ile? ![]() Cytat:
![]() Co do warkocza- cudny ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Upięciami da się przebidować kiepska długość ![]() ![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj to muszę kupić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/joico-k-pak-zestaw...986635660.html
![]() |
#3564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj aj oj, jak zawsze jestem zachwycona włosami ![]() zawsze były takie gładziutkie i miękkie, czy to kwestia pielęgnacji? melduję się, że mój przyrost z listopada wyniósł 3 cm ![]() od czwartku zaczęłam używac jantara ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3567 |
Rozeznanie
|
Z chęcią przyłączę się do prośby, bo dla mnie 3cm w msc , to czysta abstrakcja
![]()
![]() |
#3568 |
Przyczajenie
|
Co do prostowania, to zgadzam się z poprzedniczkami. Pozornie początkowo prostownica nie niszczy włosów, ale poczekajcie rok i zobaczycie co się stanie z włosami, będą połamane w każdym możliwym miejscu, rozdwojone i w ogóle... Ja tak miałam i musiałam obciąć dość sporo.
Mam jednak pytanie czy przy intensywnej pielęgnacji włosów, prostowanie powiedzmy raz na 6 miesięcy da jakiś negatywny skutek czy raczej włosy sobie poradzą z tym ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak składy? Są silikony? ![]() Ja bym wzięła chętnie...jak będę miała przypływ gotówki to sobie sprawię ![]() ![]() Żeby nie przedobrzyć, bo włosy i tak mam w dobrej kondycji ![]() StayInShape- ponawiam pytanie- jak składy? Mi też się marzy ![]() ![]() Ewcia- okazyjne prostowanie nic nie powinno poniszczyć ![]() ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2011-12-11 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Zadomowienie
|
Może ci rosną, przecież nie mierzysz
![]() Jestem zachwycona działaniem sesy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.