Olejek rycynowy do włosów - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-04, 20:59   #331
Kadunia
Zakorzenienie

Dot.: olejek rycynowy

Hehe no to oby bo po dłuższym stosowaniu nie chciałabym żeby mi ściemniały nawet bardzo bym nie chciała

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 10:38   #332
Karolinkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87
A po tym loxonie jak się włosy zachowują? Nadal wypadają? Nawet nie wiem gdzie takie badanie mozna zrobić A chętnie bym zrobiła bo biorę tabletki anty i sie zastanawiam,czy to nie od nich
Loxonu użyłam dopiero 2 razy, więc narazie nie widze różnicy. Ja po badania na hormony poszłam do normalnego lekarza,ale wtedy musisz zapłacić 15 zł za 1 hormon. A jesli skierowanie na badania do ci ginekolog to nic nie będziesz płacić. Musisz iść do niego i powiedzieć mu, że masz taki problem z włosami i na pewno jakoś zareaguje. A tak btw to jakie bierzesz tabletki anty?

Karolinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 10:49   #333
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez Karolinkaaa
Loxonu użyłam dopiero 2 razy, więc narazie nie widze różnicy. Ja po badania na hormony poszłam do normalnego lekarza,ale wtedy musisz zapłacić 15 zł za 1 hormon. A jesli skierowanie na badania do ci ginekolog to nic nie będziesz płacić. Musisz iść do niego i powiedzieć mu, że masz taki problem z włosami i na pewno jakoś zareaguje. A tak btw to jakie bierzesz tabletki anty?
Microgynon 21
Stary 2006-06-05, 11:13   #334
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patitcz
hair - stan moich włosów jest ogolnie dobry , tylko chodzi mi o to wypadania , takze zaryzykuje , najwyzej bede łysa:p
Mysza - ja juz tez trace nadzieje na grube włosy
Nie chcę straszyć, ale zauwazylam, ze w okresie ocieplania sie powietrza + olejek rycynowy przy kazdym myciu wlosów bardzo duzo ich tracę (wlosy myje co 3 dni i tak samo je czeszę - mam kręcone wiec codzienne szczotkowanie jest nie na miejscu).
Wydaje mi sie, ze olejek wygladzając wlos powoduje latwiejsze usunięcie tych slabszych. Bo zauwazylam, ze wlosy poza tym ze są bardziej lśniące, to stały się mocniejsze i bardziej elastyczne, co bardzo mi się podoba

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 16:10   #335
patitcz
Zadomowienie

od dzisiaj zaczynam kuracje , takze zobaczymy jak to bedzie
p.s. troche sie boje bo jutro mam wazny dzien i mam nadzieje ze nie bede miała zadnych kłopotów np ze zmyciem tego :P
patitcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 17:29   #336
myszeczka00
Wtajemniczenie

olejek to cudny wynalazek dla moich podsuszonych prostowaniem włosków
wczoraj dodalam do szamponiku* odrobinke i efekt zniewalający miekkie niczym....ahh ohh

* szamponik: L'OREAL ELSEVE (przeciwlupiezowy) caly dzien dzisiaj dotykalam je

myszeczka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 18:00   #337
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patitcz
od dzisiaj zaczynam kuracje , takze zobaczymy jak to bedzie
p.s. troche sie boje bo jutro mam wazny dzien i mam nadzieje ze nie bede miała zadnych kłopotów np ze zmyciem tego :P
Ja w sobotę zostawiłam sporo olejku na włosach i położyłam sie spać. Rano wstałam i polałam ich jeszcze naftą kosmetyczną ( w butelce wygląda niewinnie, ale to co robi się na włosach to jest gorsze niż by sobie włosy polać tłuszczem...:/ ). Później troche to spłukałam i zaczęłam myć szamponem 2x, aż do wytworzenia piany. I oczywiście po wysuszeniu wszystko było. OK. Rzecz w tym, że trzeba dobrze myc włosy i dokładnie spłukać. No i wszystko powinno byc dobrze.

Ja zawsze mam problem z dokładnym spłukaniem włosów z tyłu głowy, ale jakos tym razem miałam powodzenie .

anakonda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-05, 19:44   #338
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Myszeczko, te nogi z twojego avatarka po prostu mnie powalają na kolana
Stary 2006-06-05, 19:47   #339
hair
Rozeznanie

Ja przy okazji testowalam nowy szampon - fructis. Zmyl olejek za pierwszym myciem, pieni się niesamowicie. Zwykle wole delikatniejsze szampony, ale w tym wypadku to silne oczyszczenie bylo oczywiscie plusem. A wpadki z niedomytym olejkiem (na mokrych wlosach tego tak nie czuc, ale jak wyschna - makabra) zdazaja mi sie od czasu do czasu, dlatego nie ryzykowalabym takiego eksperymentu przed waznym wyjsciem .
hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 19:50   #340
patitcz
Zadomowienie

no chyba sobie jednak odpuszcze , a tak wogloe to mam gosci i nie zdąze ponosic tego olejku dostatecznie długo..a szkoda bo korci mnie juz od weekendu;p
patitcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 20:06   #341
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Dziewczyny, ja po prostu nie wiem jak wy myjecie te włosy albo jak spłukujecie, że macie co trochę problemy po tym olejku U mnie żadnych takich wpadek nie był, może dlatego, że spłukuję włosy ok. 1 min.
Stary 2006-06-05, 22:16   #342
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszeczka00
olejek to cudny wynalazek dla moich podsuszonych prostowaniem włosków
wczoraj dodalam do szamponiku* odrobinke i efekt zniewalający miekkie niczym....ahh ohh

* szamponik: L'OREAL ELSEVE (przeciwlupiezowy) caly dzien dzisiaj dotykalam je
Myszeczko a czy jak dodajesz do szamponu to nie jest źle nim myc? i czy po umyciu wloskow szamponem + olejkiem myjem jeszcze raz samymm szamponem czy juz nie??? nie ma tlustych? bo tego jeszcze nie próbowałam

Stary 2006-06-06, 09:26   #343
KENZO
Rozeznanie

Co do zmywania olejku to ja zauwazylam taka zaleznosc- ze jesli ktos ma zdrowe, gladkie wlosy to olejek sie swietnie wymywa- ja nakladam na cale wlosy i to ogromne ilosci , myje jedynie skore glowy a potem tylko przeciagam piane po koncowkach i nigdy nic mi nie zostaje ,wlosy sa czysciutkie, ale wiem ze kilka moich kolezanek ktore maja zniszczone ,porowate wlosy ma ze zmyciem duze problemy nawet jesli nie szaleja z iloscia i odszlysmy do wniosku ze poprostu olejek wnika w suche,zniszczone wlosy glebiej , bardziej je obciaza i dlatego trudniej jest go wymyc niz z gladziutkiej ,zdrowej struktury wlosa
KENZO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-06, 09:54   #344
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Kenzo, to bardzo możliwe
Stary 2006-06-06, 12:32   #345
Karolinkaaa
Raczkowanie

czyli jeśli olejek się pięknie zmywa to znaczy,że mamy zdrowe włosy ? ja raczej mam połamane i suche końcówki i wystarczy mi 1 normane mycie i po olejku włosy spłukuje krótko bo nie lubie tak bez sensu stac pod prysznicem

Karolinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-06, 16:26   #346
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kadunia
Myszeczko a czy jak dodajesz do szamponu to nie jest źle nim myc? i czy po umyciu wloskow szamponem + olejkiem myjem jeszcze raz samymm szamponem czy juz nie??? nie ma tlustych? bo tego jeszcze nie próbowałam
Pytanie było do kogoś innego, ale nie obrazisz się, jak ja odpowiem...?

No więc ja dolewam olejku do wszystkich kosmetyków, które spłukuję z włosów(szampon, odżywki itp.) i nie mam problemu z myciem włosów. I chociarz nie myję jeszcze raz samym szamponem po wyschnieciu nie są tłuste. Także w Twoim wypadku powinno byc także dobrze.

anakonda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-06, 20:01   #347
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakonda
Pytanie było do kogoś innego, ale nie obrazisz się, jak ja odpowiem...?

No więc ja dolewam olejku do wszystkich kosmetyków, które spłukuję z włosów(szampon, odżywki itp.) i nie mam problemu z myciem włosów. I chociarz nie myję jeszcze raz samym szamponem po wyschnieciu nie są tłuste. Także w Twoim wypadku powinno byc także dobrze.
Ależ skąd nie obraże sie i dziekuje za odpowiedz

Stary 2006-06-06, 20:21   #348
madzia1324
Raczkowanie

Ja też muszę sie pochwalic swoimi wynikami w stosowaniu tego cuda Na początku wcale nei byłam taka zadowolona ze stosowania wyłącznie olejku. Jednak ostatnio zrobiłam sobie maseczke z łyżeczki tego olejku, łyżeczki oliwy z oliwek i jednego całego jajka. Byłam zaskoczona wynikiem. włosy są mękkie, łatwo się rozczesują i pieknie błyszczą I to wszysko takim małym kosztem
O wielkich, silnych, czarnych skrzydłach,
One unoszą człowieka ponad życie
(...)

Edith Sodergan
"w zwierciadle, niejasno"
madzia1324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-06, 21:13   #349
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez madzia1324
Ja też muszę sie pochwalic swoimi wynikami w stosowaniu tego cuda Na początku wcale nei byłam taka zadowolona ze stosowania wyłącznie olejku. Jednak ostatnio zrobiłam sobie maseczke z łyżeczki tego olejku, łyżeczki oliwy z oliwek i jednego całego jajka. Byłam zaskoczona wynikiem. włosy są mękkie, łatwo się rozczesują i pieknie błyszczą I to wszysko takim małym kosztem
Też muszę sobie zafundować taką maseczkę
Stary 2006-06-07, 07:34   #350
Kadunia
Zakorzenienie

W poniedziałek sie farbuje Myślicie żew zaraz po farbowaniu moge nadal stosowac olejek czy odczekac troszke?

Stary 2006-06-07, 07:41   #351
Akszeinga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia1324

Oj tak potwierdzam.3 razy robiłam tą maseczkę i włosy są super.Prostuję co ok 4 dni prostownica ceramiczną i po olejku jest to o wiele łatwiejsze i szybsze.Gorąco polecam.Po co wydawać pieniądze na drogie kupne odżywki jak można mieć coś tak dobrego tak niskim kosztem.
Akszeinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 07:58   #352
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Kadunia, a mogłabys wkleić zdjęcia przed i po farowaniu ? Bardzo chętnie zobaczę twoje włoski
Stary 2006-06-07, 08:01   #353
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87
Kadunia, a mogłabys wkleić zdjęcia przed i po farowaniu ? Bardzo chętnie zobaczę twoje włoski
Moje włoski przed farbowaniem czyli takie jak teraz Mam zdjecie gdzie widac moje wlosy tak z tyłu niestety wyglada to jakbym same te jasniutenkie pasemka miala tylko z przodu ale to tylko takie zdjecie po farbowaniu tez wkleje na pewno ale farbuje sie dopiero w poniedziałek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg w rudnej rew.JPG (89,8 KB, 394 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-07, 08:05   #354
karolca
Zakorzenienie

ja olejek (podgrzany w gorącej wodzie lub "zimny") nakładam na suche włosy z uwzględniemiem końcówek i skóry głowy (wyleczyłam łupież!!). trzymam jakąś godzine i myje włosy. kilka kropelek olejku dodaję do pierwszego mycia szamponem, drugie normalnie, bez olejku. Wlosy lekko podsuszam ręcznikiem i nakladam odzywkę (takze z kilkoma kroplami olejku ale niewiele, bo wlosy maja gorzej pachną ). Przez kilka minut wcieram we wlosy i splukuję okolo 2 minut. wlosy wycieram ręcznikiem, układam (tzn czeszę, i wymyslam gdzie bedzie tym razem przedziałek). Włosy gniotę ręcznikiem aby ładniej się skręciły i pozostawiam do wyschnięcia.

Juz w czasie mycia czuje jakie są puszyste Gdy wyschną blyszczą się tak, jakby byly pomalowane bezbarwnym lakierem kolor jest ozywiony, wlosy mięciutkie i swieze przez kilka kolejnych dni (wlosy mogę myć nawet co 4 dni!!) i gdy rano się budzę nie są klapnięte ale u nasady jakby uniesione. Sliczne

No i dzięki rycynie, odzywka starcza na dluzej, bo uzywam jej po prostu mniej 4 zł a jaki efekt. nawet szampon nie musi byc jakis "lepszy"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 08:15   #355
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Dobrze, dobrze Kadunia, poczekamy. A na jaki kolor farbujesz? Bo te włoski naprawdę ślicznie wyglądają
Stary 2006-06-07, 08:18   #356
Kadunia
Zakorzenienie

Dziękuje Mysza Teraz mam tu zrobiony bajeyage dwoma kolorami jasny brąz plus jasny blond na naturalnych ciemnych blond Teraz farbuje tez bajeyagem ale troszke jasniejsze bedą zobaczymy
P.S pasemka te jasne przy pochyleniu glowy zleciały mi wszystkie na przód

Stary 2006-06-07, 08:24   #357
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Aha, no chyba że pasemka To się zgadzam, bo bardzo mi się podobają u dziewczyn. Ja nie farbowałam już od połowy stycznia (to prawie 5 meisięcy ) ale mam nadal tak wypadające włosy, że do końca września muszę się z tym wstrzymać Mam na szczęście dość jasne swoje naturalne, a przez to, że blond z pasemek trochę się zmył, odrosty nie rażą po oczach No ale mam bardzo mało włosów (od tego wypadania) i nie wiem, czy fryzjerka jak do niej pójdę się nie przerazi
Stary 2006-06-07, 08:32   #358
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87
Aha, no chyba że pasemka To się zgadzam, bo bardzo mi się podobają u dziewczyn. Ja nie farbowałam już od połowy stycznia (to prawie 5 meisięcy ) ale mam nadal tak wypadające włosy, że do końca września muszę się z tym wstrzymać Mam na szczęście dość jasne swoje naturalne, a przez to, że blond z pasemek trochę się zmył, odrosty nie rażą po oczach No ale mam bardzo mało włosów (od tego wypadania) i nie wiem, czy fryzjerka jak do niej pójdę się nie przerazi
Ja sie farbowałam w grudniu wiec odrosty mam dosc spore (zdjecie jest zrobione początkiem maja) chociaz nie widac ich co z reszta widac na zdjeciu ze odrosty sa prawie niezauwazalne Wiem ze co pol roku to dosc dlugo ale nie mam zamiaru farbowac czesciej bo mam i tak wystarczająco zniszczone włosy a odrostow nie widac bardzo wiec niech tak zostanie W maju tamtego roku robiłam bajeyage potem w grudniu tez bajeyage i w poniedziałek znów lecz za kazdym razem ciut inny

Stary 2006-06-07, 08:36   #359
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Ja też kombinowałam z kolorkami pasemek Ale jak pójdę we wrześniu, to zrobię tylko z blondu i nic więcej, bo odrosty będą już miały z 8 cm (teraz mają 5cm - i po tym sie orientuję, jak szybko a raczej jak wolno mi włosy rosną - 1cm na miesiąc). Czy można coś zrobić, żeby włosy rosły szybciej?
Stary 2006-06-07, 08:40   #360
Kadunia
Zakorzenienie

Chyba nafta kosmetyczna pomaga no i witaminki w tabletkach Tez bym chciała żeby mi szybko urosły włosy po zapuszczam no i mam strasznie rozdwojone końcówki i dobrze by było zeby szybko podrosły zeby potem mozna bylo troche ich ściąć ale z drugiej strony jak sie teraz pofarbuje to nie chce bo nie zamierzam miec za 2 miesiace 5 cm odrost Ale zakręcona jestem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości