Zapuszczanie włosów - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 14:00   #3631
xXCinderellaXx5
Zadomowienie

Dot.: Zapuszczanie włosów

To moze ja Wam pokaże efekty mojego zapuszczania zapuszczam od hmmm czerwca- lipca i troszku mi przybyło .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P291211_1344.jpg (70,1 KB, 90 załadowań)
Stary 2011-12-29, 14:34   #3632
paprif
Zakorzenienie

Ja od kilku dni piję drożdże, zakupiłam nowe kosmetyki do pielęgnacji i zapuszczam dalej
Stary 2011-12-29, 15:18   #3633
xXCinderellaXx5
Zadomowienie

ja jak narazie sie troche zleniwiłam i nic nie robię z włosami. Mam tabletki skrzyp , pokrzywa . Olejki i inne kosmetyki leżą na półce. Trzeba sie w koncu ogarnąć i wziąć za te włosy
Stary 2011-12-29, 20:43   #3634
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXCinderellaXx5 Pokaż wiadomość
To moze ja Wam pokaże efekty mojego zapuszczania zapuszczam od hmmm czerwca- lipca i troszku mi przybyło .
Bardzo fajna fryzurka zazdroszczę prostych włosków, mi się grzywka (na bok) niesamowicie wykręca na wszystkie strony, dlatego jestem zmuszona ją prostować A bez grzywki nie wyobrażam sobie życia

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 23:00   #3635
Ayuuu
Raczkowanie

Mi strasznie puszą i kręcą się włoski przy skroniach Co prawda wykruszyły mi się na własne życzenie
Ayuuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 23:48   #3636
Kileczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ayuuu Pokaż wiadomość
Mi strasznie puszą i kręcą się włoski przy skroniach Co prawda wykruszyły mi się na własne życzenie
Mi też A do tego są bardzo jaśniutkie i bardzo nędznie to wygląda. Nie mogę robić sobie koka z zaczesanymi włosami, bo mi odstają takie kręciołki, a włosy mam proste. Wcieram w nie różne mikstury z nadzieję, że przyciemnieją, wzmocnią się i wyprostują, ale jak na razie z marnym skutkiem. A dlaczego wykruszyły Ci się na własne życzenie ?
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-12-30, 08:08   #3637
xXCinderellaXx5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ayuuu Pokaż wiadomość
rozjasnianie czy prostownica?
Stary 2011-12-30, 08:31   #3638
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Hej

Chciałabym się przyłączyć
Zapuszczam się oficjalnie od stycznia tego roku kiedy to miałam boba długości dokładnie do końca ucha. Co prawda w międzyczasie raz wylądowałam u fryzjera i dwa razy podcinałam włosy sama, ale jednak zdecydowanie widać tendencję wzrostową W chwili obecnej mam włosy mocno wycieniowane (za mocno, powinnam wyrzucić sobie nożyczki ), najdłuższe pasma sięgają mniej więcej do połowy łopatek, najkrótsze tuż za ramiona. Postanowiłam ograniczyć podcinanie, znaczy się nastepnym razem zetnę końcówki dopiero jak będzie widać że są podniszczone i zetnę je na prosto, żeby chociaż trochę wyrównać cieniowanie.
Do tego nie wiem co mnie podkusiło i w październiku obcięłam sobie grzywkę, która sięgała mi już prawie do linii szczęki i muszę zapuszczać ją od nowa
A jeśli chodzi o to co robię żeby włosy szybciej rosły to w tym momencie piję drożdże i wcieram wodę brzozową z olejkami eterycznymi i wodę pokrzywową. Oprócz tego oczywiście pielęgnacja

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:43   #3639
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Hej

Chciałabym się przyłączyć
Zapuszczam się oficjalnie od stycznia tego roku kiedy to miałam boba długości dokładnie do końca ucha. Co prawda w międzyczasie raz wylądowałam u fryzjera i dwa razy podcinałam włosy sama, ale jednak zdecydowanie widać tendencję wzrostową W chwili obecnej mam włosy mocno wycieniowane (za mocno, powinnam wyrzucić sobie nożyczki ), najdłuższe pasma sięgają mniej więcej do połowy łopatek, najkrótsze tuż za ramiona. Postanowiłam ograniczyć podcinanie, znaczy się nastepnym razem zetnę końcówki dopiero jak będzie widać że są podniszczone i zetnę je na prosto, żeby chociaż trochę wyrównać cieniowanie.
Do tego nie wiem co mnie podkusiło i w październiku obcięłam sobie grzywkę, która sięgała mi już prawie do linii szczęki i muszę zapuszczać ją od nowa
A jeśli chodzi o to co robię żeby włosy szybciej rosły to w tym momencie piję drożdże i wcieram wodę brzozową z olejkami eterycznymi i wodę pokrzywową. Oprócz tego oczywiście pielęgnacja
czeeść!
widzę, że zapuszczamy z podobnej długości. tylko że ja zaczęłam w czerwcu. połowa łopatek to już całkiem przyzwoita długośc, zazdroszczę

z tym zapuszczaniem grzywki to kurczę zawsze jakiś problem jest.
moja już za bardzo grzywki nie przypomina, ale używałam w tym miejscu prostownicy i te włosy (dobrze, że tylko te) są teraz bardzo poniszczone. i nie bardzo wiem, co z tym zrobić, bo nie chcę jeszcze ich obcinać.
zdecydowałam, że trochę poczekam i coś z tym zrobię przy cieniowaniu włosów, ale do tego momentu to jeszcze kupa czasu teraz mam zamiar odstawić to nieszczęsne narzędzie zbrodni i podpinać je wsuwką albo zaczesywać do tyłu i wiązać w koczek.

załączam kilka włosowych inspiracji z weheart it
w większości blondy, marzę o jasnych włosach *_*

Edytowane przez poppy seed
Czas edycji: 2011-12-30 o 10:26
poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:13   #3640
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
czeeść!
widzę, że zapuszczamy z podobnej długości. tylko że ja zaczęłam w czerwcu. połowa łopatek to już całkiem przyzwoita długośc, zazdroszczę

moja już za bardzo grzywki nie przypomina, ale używałam w tym miejscu prostownicy i te włosy (dobrze, że tylko te) są teraz bardzo poniszczone. i nie bardzo wiem, co z tym zrobić, bo nie chcę jeszcze ich obcinać.
zdecydowałam, że trochę poczekam i coś z tym zrobię przy cieniowaniu włosów, ale do tego momentu to jeszcze kupa czasu teraz mam zamiar odstawić to nieszczęsne narzędzie zbrodni i podpinać je wsuwką albo zaczesywać do tyłu i wiązać w koczek.
Tylko wiesz, do połowy łopatek to ja mam jedno pasmo, bo mam tak wysiepane włosy

Myślę że odstawienie prostownicy dobrze twojej grzywce zrobi A w trakcie czekania na cieniowanie spokojnie ją wypielęgnujesz

Moja grzywka teraz sięga do tej wkurzającej długości za oczy. Czyli za ucho jej nie założę, spinką nie podepnę bo wyglądam jak pieciolatka, na przód nie zaczeszę bo mi oczy przesłania a jak mam na boki to mi się robi z niej takie M jak w logo McDonalda

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:31   #3641
laudik
Zakorzenienie

zgadzam sie ze grzywka to fatalna sprawa. ja tez mialam zapuszcac, juz mialam prawie prawei za ucho - i znow poszla.
ale podejmuje jeszcze jedna probe. w swoim zapuszczaniu wyprowadzilam wlosy na w miare ogarniety wyglad, nawet ta nowo ucieta grzywka nie jest jakims tam wielkim pasmem wiec miejmy nadzieje, ze niezauwazenie dorosnie sobie do reszty

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:08   #3642
aam
Zadomowienie

Cytat:
czeeść!

Inspiracje piękne, a ja niestety mam proste i cienkie włosy z tendencją do odkształcania się od zakładania za ucho i tym podobnych
Ale za to grzywke powoli zapuszczam - sięga już trochę za brodę więc najgorsze za mną
aam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:19   #3643
201606242139
Konto usunięte

Mogę się dołączyć? Wróciłam do swojego naturalnego koloru jakieś trzy lata temu i od tamtej pory czekałam aż wrócą do swojej kondycji.
Teraz próbuję zapuścić, ale ostatnio, gdy już uznałam, że są zdrowe i wróciły do siebie zauważyłam na zdjęciach, że rosły bardzo powoli. Tak więęc jako nowa, początkująca włosomaniaczka proszę - przygarnijcie mnie zanim zetnę włosy, haha
na szczęście udaje mi się zapuścić grzywkę, bardzo chcę ją dołączyć do normalnych włosów, męczę się 5,5 miesiąca więc może i z całością dam radę!

jeśli mogę powiedzieć co dziwnego u siebie zaobserwowałam... Hm, prostuję grzywkę odkąd pamiętam, bo mam falowane włosy. Prostownicę mam BabyLissa z jonizacją, nic szczególnego niby. I zauważyłam ostatnio, że końcówki mojej grzywki są tak idealnie mocne, gładkie i ani trochę nie rozdwojone, że aż chciałabym mieć takie całe,
A może one są już po prostu prostownicą tak zmęczone, że nie mają siły się rozdwajać? ^^
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 18:16   #3644
Karen15
Zakorzenienie

Dzień dobry, mogę się dołączyć? Od stycznia 2012 postanowiłam zapuszczać włosy. Mam nadzieję, że się uda.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:06   #3645
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
czeeść!

Zdjęcia nr 1 i 3 Marzenie!!
Szkoda, że ja mam włosy cienkie i podatne na odkształcenia i takie wogóle ni to proste ni falowane ehhh

Stary 2011-12-31, 17:11   #3646
Karen15
Zakorzenienie

A jak mierzycie długość włosów? Dodam, że mam wystopniowane

Edytowane przez Karen15
Czas edycji: 2011-12-31 o 17:14
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:40   #3647
201606242139
Konto usunięte

Ja mierze zawsze najdłuższe pasemko, z tyłu głowy. Ciężko to wyjaśnić, bo w tym momencie udało mi się wyrównać włosy, więc wszystkie są praktycznie jednakowej długości. Kiedy miałam wycieniowane, za wszelką cenę mierzyłam te najdłuższe i nie zwracałam uwagi na te wyższe Może spróbuj dla porównania zmierzyć najdłuższy i najkrótszy kosmyk?
Stary 2012-01-01, 18:38   #3648
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laudik Pokaż wiadomość
zgadzam sie ze grzywka to fatalna sprawa. ja tez mialam zapuszcac, juz mialam prawie prawei za ucho - i znow poszla.
ale podejmuje jeszcze jedna probe. w swoim zapuszczaniu wyprowadzilam wlosy na w miare ogarniety wyglad, nawet ta nowo ucieta grzywka nie jest jakims tam wielkim pasmem wiec miejmy nadzieje, ze niezauwazenie dorosnie sobie do reszty
na pewno
skąd ja to znam, mniej więcej od dwóch lat próbuję grzywkę zapuścic i zawsze ścinam ją w momencie, w którym osiągnęła już jakąś przyzwoitą długośc. teraz obiecałam sobie, że ostatecznie ją zapuszczę, narazie trzymam się dzielnie.
w sumie to nawet lubię siebie z grzywką, ale moje włosy są takie jakie są i muszę ją układac, podwija się na wilgoci itp.

Cytat:
Napisane przez aam Pokaż wiadomość
Inspiracje piękne, a ja niestety mam proste i cienkie włosy z tendencją do odkształcania się od zakładania za ucho i tym podobnych
Ale za to grzywke powoli zapuszczam - sięga już trochę za brodę więc najgorsze za mną
chyba mamy podobną długośc fakt, dla mnie najgorszy był moment kiedy grzywka kończyła się dokładnie na wysokości oczu, masakra.
w ogóle z moją grzywką jest taki problem, że wyrasta mi tam sporo baby hair (dalczego akurat tam? no dlaczego?) i mam taką spodnią krótką warstwę.

Cytat:
Napisane przez Kicia131 Pokaż wiadomość
Zdjęcia nr 1 i 3 Marzenie!!
Szkoda, że ja mam włosy cienkie i podatne na odkształcenia i takie wogóle ni to proste ni falowane ehhh
mam tak samo, jak sobie z tym radzisz? układasz je jakoś? bo ja w sumie cały czas chodzę w związanych
chyba będę pracowac nad wydobyciem skrętu, bo innego wyjścia nie widzę. proste raczej nie będą.
w pierwszym zdjęciu najbardziej podoba mi się kolor (bo loczki to pewnie na lokówkę) marzy mi się blond, ale boję się, że po rozjaśnianiu nic nie zostanie z moich włosów.

dziewczyny, mogłybyście polecic mi jakąś fajną odżywkę bez spłukiwania?
bo kończę joannę z apteczki babuni, ale szału nie ma...

ach i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, osiągnięcia wszystkich włosowych celów

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 19:46   #3649
aam
Zadomowienie

Cytat:
na pewno
skąd ja to znam, mniej więcej od dwóch lat próbuję grzywkę zapuścic i zawsze ścinam ją w momencie, w którym osiągnęła już jakąś przyzwoitą długośc. teraz obiecałam sobie, że ostatecznie ją zapuszczę, narazie trzymam się dzielnie.
w sumie to nawet lubię siebie z grzywką, ale moje włosy są takie jakie są i muszę ją układac, podwija się na wilgoci itp.

chyba mamy podobną długośc fakt, dla mnie najgorszy był moment kiedy grzywka kończyła się dokładnie na wysokości oczu, masakra.
w ogóle z moją grzywką jest taki problem, że wyrasta mi tam sporo baby hair (dalczego akurat tam? no dlaczego?) i mam taką spodnią krótką warstwę.

mam tak samo, jak sobie z tym radzisz? układasz je jakoś? bo ja w sumie cały czas chodzę w związanych
chyba będę pracowac nad wydobyciem skrętu, bo innego wyjścia nie widzę. proste raczej nie będą.
w pierwszym zdjęciu najbardziej podoba mi się kolor (bo loczki to pewnie na lokówkę) marzy mi się blond, ale boję się, że po rozjaśnianiu nic nie zostanie z moich włosów.

ach i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, osiągnięcia wszystkich włosowych celów
też tak mam z tymi baby hair, mam takie długości 1-10cm i jakaś masakra jak zwiąże włosy jest z tym
aam jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-01, 19:52   #3650
201606242139
Konto usunięte

Haha, co do baby hair - ostatnio wpadłam na cudowny pomysł podcięcia tych z tyłu głowy, bo mi strasznie przeszkadzały.
Nie polecam zabiegu, na prawdę. Nie wiem w jak rekordowym tempie nic nie robiąc odrosły mocniejsze i jest ich więcej
Jak robię kucyka to wyglądam jak jakiś zaspany kurczaczek z obwódką pierza...
Stary 2012-01-02, 08:03   #3651
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:

Nie układam, chodzę raczej w związanych Tylko grzywkę muszę codziennie prostować, bo mi się wywija ehh Ale mam ją od dwóch lat i nie zrezygnuję z niej, bo bez wyglądam tak nijako a z grzywką wszyscy mówią, że dużo lepiej. Tylko czemu ona nie może tak sama z siebie być prosta?
pod koniec stycznia idę do fryzjera i chyba trochę pocieniuję włosy, może będą się lepiej układać.. Albo bardziej się skręcą dzięki cieniowaniu, byłoby super

Stary 2012-01-02, 14:45   #3652
Faxu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
Haha, co do baby hair - ostatnio wpadłam na cudowny pomysł podcięcia tych z tyłu głowy, bo mi strasznie przeszkadzały.
Nie polecam zabiegu, na prawdę. Nie wiem w jak rekordowym tempie nic nie robiąc odrosły mocniejsze i jest ich więcej
Jak robię kucyka to wyglądam jak jakiś zaspany kurczaczek z obwódką pierza...
CO? Jak można baby hair podcinać? Ja się męczę żeby mi powyrastały, a ta sobie ścina
Faxu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 16:12   #3653
201606242139
Konto usunięte

oj no to nie tak do końca babyhair. W sumie na pewno nie są to nowe włoski, które urosły dzięki wcierkom, bo wtedy jeszcze jedyne co robiłam to myłam włosy szamponem, nic więcej. Mam na myśli te włoski z tyłu głowy, na dole. Byłam wręcz zdesperowana, bo strasznie się plątały w loczki(mam falowane włosy z natury) i były jak puszek jakiejś kaczuszki. Nie mogłam ich podpiąć nawet wsuwką bo tak bardzo się ciągnęły i bolały
a teraz "za karę" (z czego w tym momencie się cieszę) urosło ich więcej XD
ale za to męczę się, z ich plątaniem i bólem jaki mi czasem przysparzają. ;c
ale tych na czubku w życiu bym nie przycięła !
Stary 2012-01-03, 00:07   #3654
narvia
Raczkowanie

GG do narvia

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
oj no to nie tak do końca babyhair. W sumie na pewno nie są to nowe włoski, które urosły dzięki wcierkom, bo wtedy jeszcze jedyne co robiłam to myłam włosy szamponem, nic więcej. Mam na myśli te włoski z tyłu głowy, na dole. Byłam wręcz zdesperowana, bo strasznie się plątały w loczki(mam falowane włosy z natury) i były jak puszek jakiejś kaczuszki. Nie mogłam ich podpiąć nawet wsuwką bo tak bardzo się ciągnęły i bolały
a teraz "za karę" (z czego w tym momencie się cieszę) urosło ich więcej XD
ale za to męczę się, z ich plątaniem i bólem jaki mi czasem przysparzają. ;c
ale tych na czubku w życiu bym nie przycięła !
ok, ok, nie tłumacz się. Babyhair sie nie przycina i już!

chyba że urosną i podetniesz je z resztą włosów, to wtedy otrzymasz Wizażowe przyzwolenie
narvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:36   #3655
201606242139
Konto usunięte

ok , przepraszam.
ale ja wtedy nawet nie wiedziałam, że to babyhair XD myślałam, że to kilka kłaczków, które nigdy nie urosną :<

ale już zmieniam wizję - robią się coraz rozkoszniejsze w moich oczach
Stary 2012-01-03, 13:10   #3656
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Balsam babuni polecam nałożyć na długość przed myciem skóry głowy Mój żelazny zestaw: babunia długość + szampon Hipp/BD na skalp, Garnier Awokado i Karite d/s, a b/s Joanna Naturia którakolwiek Ostatnio żółta, tzn z miodem i cytryną KLIK!
Pamiętaj, że odżywki d/s również można nakładać jako b/s, odwrotnie także o myciu nimi nie wspomnę

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 10:05   #3657
Friese
Zakorzenienie

Cytat:

ach i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, osiągnięcia wszystkich włosowych celów [/SIZE][/FONT]
Polecam Hegrona / KWC / - klik
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 10:28   #3658
blond_i
Raczkowanie

Pamiętam ją z dziecięcych czasów, moja prababcia mi ja we włosy wcierała. Widziałam ją w Auchanie za niecałe 5 zł, w sumie żałuje że nie wziełam
Stary 2012-01-07, 09:43   #3659
Fallen2000
Raczkowanie

Witam u mnie zapuszczanie chyba jakos idzie myślicie,że coś ruszyły patrząc po tych dwóch zdjęciach? Pierwsze jest sprzed ponad miesiaca drugie z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kuuudely.jpg (8,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kudely.jpg (15,2 KB, 45 załadowań)
Fallen2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:21   #3660
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez Fallen2000 Pokaż wiadomość
Witam u mnie zapuszczanie chyba jakos idzie myślicie,że coś ruszyły patrząc po tych dwóch zdjęciach? Pierwsze jest sprzed ponad miesiaca drugie z dzisiaj
Super, naprawdę widać przyrost Co stosujesz?

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości