|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
To moze ja Wam pokaże efekty mojego zapuszczania
![]() ![]()
#3632 |
Zakorzenienie
|
Ja od kilku dni piję drożdże, zakupiłam nowe kosmetyki do pielęgnacji i zapuszczam dalej
![]()
#3633 |
Zadomowienie
|
ja jak narazie sie troche zleniwiłam i nic nie robię z włosami. Mam tabletki skrzyp , pokrzywa . Olejki i inne kosmetyki leżą na półce. Trzeba sie w koncu ogarnąć i wziąć za te włosy
![]()
#3634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3635 |
Raczkowanie
|
Mi strasznie puszą i kręcą się włoski przy skroniach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3638 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Chciałabym się przyłączyć ![]() Zapuszczam się oficjalnie od stycznia tego roku kiedy to miałam boba długości dokładnie do końca ucha. Co prawda w międzyczasie raz wylądowałam u fryzjera i dwa razy podcinałam włosy sama, ale jednak zdecydowanie widać tendencję wzrostową ![]() ![]() Do tego nie wiem co mnie podkusiło i w październiku obcięłam sobie grzywkę, która sięgała mi już prawie do linii szczęki i muszę zapuszczać ją od nowa ![]() A jeśli chodzi o to co robię żeby włosy szybciej rosły to w tym momencie piję drożdże i wcieram wodę brzozową z olejkami eterycznymi i wodę pokrzywową. Oprócz tego oczywiście pielęgnacja ![]()
#3639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że zapuszczamy z podobnej długości. tylko że ja zaczęłam w czerwcu. połowa łopatek to już całkiem przyzwoita długośc, zazdroszczę ![]() z tym zapuszczaniem grzywki to kurczę zawsze jakiś problem jest. moja już za bardzo grzywki nie przypomina, ale używałam w tym miejscu prostownicy i te włosy (dobrze, że tylko te) są teraz bardzo poniszczone. i nie bardzo wiem, co z tym zrobić, bo nie chcę jeszcze ich obcinać. zdecydowałam, że trochę poczekam i coś z tym zrobię przy cieniowaniu włosów, ale do tego momentu to jeszcze kupa czasu ![]() załączam kilka włosowych inspiracji z weheart it w większości blondy, marzę o jasnych włosach *_* Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2011-12-30 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślę że odstawienie prostownicy dobrze twojej grzywce zrobi ![]() ![]() Moja grzywka teraz sięga do tej wkurzającej długości za oczy. Czyli za ucho jej nie założę, spinką nie podepnę bo wyglądam jak pieciolatka, na przód nie zaczeszę bo mi oczy przesłania a jak mam na boki to mi się robi z niej takie M jak w logo McDonalda ![]()
![]() |
#3641 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie ze grzywka to fatalna sprawa. ja tez mialam zapuszcac, juz mialam prawie prawei za ucho - i znow poszla
![]() ale podejmuje jeszcze jedna probe. w swoim zapuszczaniu wyprowadzilam wlosy na w miare ogarniety wyglad, nawet ta nowo ucieta grzywka nie jest jakims tam wielkim pasmem wiec miejmy nadzieje, ze niezauwazenie dorosnie sobie do reszty |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale za to grzywke powoli zapuszczam - sięga już trochę za brodę więc najgorsze za mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Konto usunięte
|
Mogę się dołączyć? Wróciłam do swojego naturalnego koloru jakieś trzy lata temu i od tamtej pory czekałam aż wrócą do swojej kondycji.
Teraz próbuję zapuścić, ale ostatnio, gdy już uznałam, że są zdrowe i wróciły do siebie zauważyłam na zdjęciach, że rosły bardzo powoli. Tak więęc jako nowa, początkująca włosomaniaczka proszę - przygarnijcie mnie zanim zetnę włosy, haha ![]() na szczęście udaje mi się zapuścić grzywkę, bardzo chcę ją dołączyć do normalnych włosów, męczę się 5,5 miesiąca więc może i z całością dam radę! jeśli mogę powiedzieć co dziwnego u siebie zaobserwowałam... Hm, prostuję grzywkę odkąd pamiętam, bo mam falowane włosy. Prostownicę mam BabyLissa z jonizacją, nic szczególnego niby. I zauważyłam ostatnio, że końcówki mojej grzywki są tak idealnie mocne, gładkie i ani trochę nie rozdwojone, że aż chciałabym mieć takie całe, A może one są już po prostu prostownicą tak zmęczone, że nie mają siły się rozdwajać? ^^ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, mogę się dołączyć? Od stycznia 2012 postanowiłam zapuszczać włosy. Mam nadzieję, że się uda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szkoda, że ja mam włosy cienkie i podatne na odkształcenia ![]() ![]()
![]() |
#3646 |
Zakorzenienie
|
A jak mierzycie długość włosów? Dodam, że mam wystopniowane
Edytowane przez Karen15 Czas edycji: 2011-12-31 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Konto usunięte
|
Ja mierze zawsze najdłuższe pasemko, z tyłu głowy. Ciężko to wyjaśnić, bo w tym momencie udało mi się wyrównać włosy, więc wszystkie są praktycznie jednakowej długości. Kiedy miałam wycieniowane, za wszelką cenę mierzyłam te najdłuższe i nie zwracałam uwagi na te wyższe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skąd ja to znam, mniej więcej od dwóch lat próbuję grzywkę zapuścic i zawsze ścinam ją w momencie, w którym osiągnęła już jakąś przyzwoitą długośc. teraz obiecałam sobie, że ostatecznie ją zapuszczę, narazie trzymam się dzielnie. w sumie to nawet lubię siebie z grzywką, ale moje włosy są takie jakie są i muszę ją układac, podwija się na wilgoci itp. Cytat:
![]() w ogóle z moją grzywką jest taki problem, że wyrasta mi tam sporo baby hair (dalczego akurat tam? no dlaczego?) i mam taką spodnią krótką warstwę. Cytat:
![]() chyba będę pracowac nad wydobyciem skrętu, bo innego wyjścia nie widzę. proste raczej nie będą. w pierwszym zdjęciu najbardziej podoba mi się kolor ![]() dziewczyny, mogłybyście polecic mi jakąś fajną odżywkę bez spłukiwania? bo kończę joannę z apteczki babuni, ale szału nie ma... ach i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, osiągnięcia wszystkich włosowych celów ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Konto usunięte
|
Haha, co do baby hair - ostatnio wpadłam na cudowny pomysł podcięcia tych z tyłu głowy, bo mi strasznie przeszkadzały.
Nie polecam zabiegu, na prawdę. Nie wiem w jak rekordowym tempie nic nie robiąc odrosły mocniejsze i jest ich więcej ![]() Jak robię kucyka to wyglądam jak jakiś zaspany kurczaczek z obwódką pierza... |
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pod koniec stycznia idę do fryzjera i chyba trochę pocieniuję włosy, może będą się lepiej układać.. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3652 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Konto usunięte
|
oj no to nie tak do końca babyhair. W sumie na pewno nie są to nowe włoski, które urosły dzięki wcierkom, bo wtedy jeszcze jedyne co robiłam to myłam włosy szamponem, nic więcej. Mam na myśli te włoski z tyłu głowy, na dole. Byłam wręcz zdesperowana, bo strasznie się plątały w loczki(mam falowane włosy z natury) i były jak puszek jakiejś kaczuszki. Nie mogłam ich podpiąć nawet wsuwką bo tak bardzo się ciągnęły i bolały
![]() a teraz "za karę" (z czego w tym momencie się cieszę) urosło ich więcej XD ale za to męczę się, z ich plątaniem i bólem jaki mi czasem przysparzają. ;c ale tych na czubku w życiu bym nie przycięła ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3654 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chyba że urosną i podetniesz je z resztą włosów, to wtedy otrzymasz Wizażowe przyzwolenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Konto usunięte
|
ok , przepraszam.
![]() ale ja wtedy nawet nie wiedziałam, że to babyhair XD myślałam, że to kilka kłaczków, które nigdy nie urosną :< ale już zmieniam wizję - robią się coraz rozkoszniejsze w moich oczach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pamiętaj, że odżywki d/s również można nakładać jako b/s, odwrotnie także ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3658 |
Raczkowanie
|
Pamiętam ją z dziecięcych czasów, moja prababcia mi ja we włosy wcierała. Widziałam ją w Auchanie za niecałe 5 zł, w sumie żałuje że nie wziełam
#3659 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.