Olejek rycynowy do włosów - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-11, 15:27   #3691
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Dot.: Olejek rycynowy do włosów

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
kupiłam olejek i mam zamiar w sobote zrobić maskę: łyżka olejku, łyzka oliwy (+- cytryna) i żółtko.
Tylko mam pytanie - czy taka papkę nakłada się na suche, czy zwilżone włosy?
Bo jak na suche, to chyba całą miskę tej mazi bym musiała zrobić, zeby to moją czupryne pokryło
ja kładę na suche. Za dużo też nie ma co nakładać bo jest nie fajnie jak zaczyna spływać po twarzy i karku
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 15:39   #3692
Brydzia_
Zakorzenienie

ja mam najmniejsza buteleczke... i mieszam ok 10kropel olejku z naftą kosmetyczną... podgrzewam troche w mikrofali i nakładam na włosy ale od połowy długosci.. i tylko na kilka godz w ciagu dnia... raz dalam na noc i nie moglam domyc

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 15:47   #3693
kocurzyca
Zakorzenienie

Nakładałam właśnie rycynę i wydaje mi się jakaś inna niż to co kiedyś nakładałam na włosy. Pamiętam ze była strasznie tłusta i ciężko ją było nałożyć na włosy. Ale to co mam teraz ma konsystencje żywicy. Włosy mam totalnie sklejone i splątane jakbym się wysmarowała toffi a nie olejem. Mam nadzieje że się zmyje i nie będę musiała się ogolić na łyso

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 16:13   #3694
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja mam najmniejsza buteleczke... i mieszam ok 10kropel olejku z naftą kosmetyczną... podgrzewam troche w mikrofali i nakładam na włosy ale od połowy długosci.. i tylko na kilka godz w ciagu dnia... raz dalam na noc i nie moglam domyc
oj zmywanie rycynki to nie to co kokoska
ale działanie rycynki sprawia że jestem skłonna to wybaczyc, ale wtedy gdy mam wolne i nie musze nigdzie isć
Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Nakładałam właśnie rycynę i wydaje mi się jakaś inna niż to co kiedyś nakładałam na włosy. Pamiętam ze była strasznie tłusta i ciężko ją było nałożyć na włosy. Ale to co mam teraz ma konsystencje żywicy. Włosy mam totalnie sklejone i splątane jakbym się wysmarowała toffi a nie olejem. Mam nadzieje że się zmyje i nie będę musiała się ogolić na łyso
nawet nie ma innej opcji choćbyś musiała szorować 10-20 razy
a próbowałaś podgrzac troszke rycynkę?
ja kiedys nie podgrzewałam, a jak zaczęłam podgrzewać (a potem i dodawać innych olei itp) to lepiej sie rozprowadzała
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 16:16   #3695
Adzi07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mapet_show Pokaż wiadomość
a mnie czasami śmieszy wzrok niektórych pań aptekarek jak prosze o największą butelkę olejku rycynowego. Jego podstawowe zastosowanie to chyba na przeczyszczenie jest

A swoja droga ile zuzywacie tak na raz?bo ja bam dość gęste włosy do ramion i przynajmniej taką małą buteleczkę musze na łeb wylać żeby całe włosy były pokryte. Macie jakiś sposób pod czym trzymać czupryne w nocy? Ja zawsze zakładam jakąś koszulke, recznik czepek materiałowy ale wszystko na nic bo i tak mi się to z głowy zsunie i całą poduszke mam upaćkaną tłustym olejem
Ja sobie wykombinowałam ze będę nakładać maski na włoski na to czepek foliowy i na to nakładam czaple.Taka zimowa nie bardzo gruba a nie nie za cienka ,najlepsza jest taka aby trzymała się głowy.Najlepsze są takie jak na narty .No ale to kwestia tego co się ma.I tak oto przesypiam cala noc bez problemów i zmartwień ze może mi się to zsunąć z głowy.Ale dla pewności podusze wykładam mięciutkim kocykiem.POLECAM
Adzi07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 18:03   #3696
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
nawet nie ma innej opcji choćbyś musiała szorować 10-20 razy
a próbowałaś podgrzac troszke rycynkę?
ja kiedys nie podgrzewałam, a jak zaczęłam podgrzewać (a potem i dodawać innych olei itp) to lepiej sie rozprowadzała
Podgrzałam. Pływała z pół godzinki w umywalce z gorącą wodą. Następnym razem wymieszam z oliwą z oliwek albo z migdałowym
Cytat:
Napisane przez Adzi07 Pokaż wiadomość
Ja sobie wykombinowałam ze będę nakładać maski na włoski na to czepek foliowy i na to nakładam czaple.Taka zimowa nie bardzo gruba a nie nie za cienka ,najlepsza jest taka aby trzymała się głowy.Najlepsze są takie jak na narty .No ale to kwestia tego co się ma.I tak oto przesypiam cala noc bez problemów i zmartwień ze może mi się to zsunąć z głowy.Ale dla pewności podusze wykładam mięciutkim kocykiem.POLECAM
Ja tak właśnie w tej chwili wyglądam. Czapka ukradziona TŻtowiByłą brzydka i nie pozwoliłam mu w niej chodzić

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-02-11, 18:20   #3697
Adzi07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Podgrzałam. Pływała z pół godzinki w umywalce z gorącą wodą. Następnym razem wymieszam z oliwą z oliwek albo z migdałowym

Ja tak właśnie w tej chwili wyglądam. Czapka ukradziona TŻtowiByłą brzydka i nie pozwoliłam mu w niej chodzić
hahhahaha no i dobrze.Trzeba sobie jakoś radzić.A ze to wygodniejsze jest jak turban z ręcznika na głowie to już nie ważne jak się wygląda.Dla mnie bomba.A i czapeczkę to tez podgrzewam na kaloryferze.Tz.u mnie to ona cały czas leży na kaloryferku i grzeje tyłeczek dla moich włosków. Oby tak dalej dziewczyny. Zawsze to coś nowego dojedzie do naszej wiedzy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 18:33   #3698
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
hahhahaha no i dobrze.Trzeba sobie jakoś radzić.A ze to wygodniejsze jest jak turban z ręcznika na głowie to już nie ważne jak się wygląda.Dla mnie bomba.A i czapeczkę to tez podgrzewam na kaloryferze.Tz.u mnie to ona cały czas leży na kaloryferku i grzeje tyłeczek dla moich włosków. Oby tak dalej dziewczyny. Zawsze to coś nowego dojedzie do naszej wiedzy.
Ja suszarą podgrzewam już na głowie.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-02-11, 18:41   #3699
Sexy_Angie
Raczkowanie

Naczytałam się ostatnio wiele na temat tego cudownego oleju rycynowego, aż go zakupiłam i będę stosować
Jak na razie zastosowałam go raz z żółtkiem i kropelkami cytrynki nie trzymałam tego długo jakieś 10 minut może trochę ponad (wiem, za mało powinno trzymać 30 minutek) bo było mi niewygodnie tak z tym siedzieć Nałożyłam na lekko zwilżone włosy, na samą głowę tylko żółtko a na resztę z olejkiem. Eksperyment trwał krótko, ale efekty były - włosy miekkie jak po zwykłej odżywce, lśniące (ale nie tak bardzo aby się zachwycać). Na pewno jeszcze skorzystam z tego olejku, może nawet jutro ( )

Co ile dni Wy go stosujecie?
Sexy_Angie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 19:00   #3700
Adzi07
Zakorzenienie

Tak tez można.Oby tylko efekty były. Sexy_Angie Ja mieszam go z olowa z oliwek,zoltkiem lub poprostu bezposrednio nakladam na wlosy.A stosuje dwa razy w tygodniu.AAA No u na rzęski tez działa rewelacyjnie.
Stary 2010-02-11, 19:15   #3701
Charlotte95
Wtajemniczenie

Ja też stosuję na rzęsy i brwi Na rzęsach jeszcze nie widzę efektu, ale za to brwi wyraźnie bardziej gęste.
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 20:10   #3702
Sexy_Angie
Raczkowanie

Cytat:
Tak tez można.Oby tylko efekty były. Sexy_Angie Ja mieszam go z olowa z oliwek,zoltkiem lub poprostu bezposrednio nakladam na wlosy.A stosuje dwa razy w tygodniu.AAA No u na rzęski tez działa rewelacyjnie.
Na rzęsy dziś drugi dzień nakładam. Fakt że tragicznych rzęsek nie miałam, ale zawsze mogą być lepsze
Tylko ile trzeba czekać na te piękne rzęsy...
Stary 2010-02-11, 21:11   #3703
blackberry04
Raczkowanie

Cytat:
Robie tak samo Tylko zamiast czepka owijam wlosy folia, i na to ciepla czapka. Z recznikiem za duzo nerwow, co chwile trzeba poprawiac i uciska w glowe..
blackberry04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 01:23   #3704
milusiaam
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pytanie do was szczegolnie do blondynek tych rozjasnianych
czy jak sie uzywa rycynki na rozjasnione wlosy to to moze jakos im zaszkodzic...wyczytałam gdzies posta "fryzjerki" która pisała ze nalozenie na wlosy rozjasnione olejow powoduje zamkniecie porów wlosów przez co juz zadna odzywka nie działa...poniewaz substancje odzywcze nie maja jak sie do wloskow dostac ?co wy o tym myslicie

Ja stosuje rycynke mam ciemne wloski i jestem zachwycona działaniem ,chciałabym zaproponowac rycynke mojej sis która ma rozjasnione wlosy ale nie wiem czy jej to bardziej nie zaszkodzi
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 07:48   #3705
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Ja u siebie na jasnych blond zauważyłam,że się pociemniły. Długo doprowadzałam sie do jasnych włosów i nie zależy mi żeby powrócić do ciemniejszych dlatego też zaprzestałam maski z rycyną . Chociaz nie powiem,bo włosy po niej było cudne!

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:42   #3706
Adzi07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sexy_Angie Pokaż wiadomość
Na rzęsy dziś drugi dzień nakładam. Fakt że tragicznych rzęsek nie miałam, ale zawsze mogą być lepsze
Tylko ile trzeba czekać na te piękne rzęsy...
No wiesz ja stosuje rycynę na rzęsy od jakiś trzech tygodni i jeszcze nie widać nowych włosków ale muszę przyznać ze tak jak by zgęstniały i ciut się wydłużyły.Wiem ,wiem może z tym gęstnieniem to efekt optyczny bo rycyna przyciemnia włosy i może tak się tylko wydaje.Ale ze ciut urosły to jestem pewna bo widzę po rzęsach jak je pomaluje.zawsze miałam długie firanki ale teraz to przechodzi moje oczekiwania.A myślę ze będzie jeszcze lepiej.No i tusz się świetnie rozprowadza tyle ze przed każdym nałożeniem trzeba dodatkowo usunąć reszki rycynki najlepiej płynem do demakijażu lub czym tam się ma.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry04 Pokaż wiadomość
Robie tak samo Tylko zamiast czepka owijam wlosy folia, i na to ciepla czapka. Z recznikiem za duzo nerwow, co chwile trzeba poprawiac i uciska w glowe..
Ja tez tak sadze ze czapa na głowie wygodniejsza.Jeszcze turban z ręcznika na mokrych włosach jak cie mogę ,ale na foli lub czepku to istna męczarnia.Wiedz oby więcej kreatywności na dalsza drogę.
Stary 2010-02-12, 09:45   #3707
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie do was szczegolnie do blondynek tych rozjasnianych
czy jak sie uzywa rycynki na rozjasnione wlosy to to moze jakos im zaszkodzic...wyczytałam gdzies posta "fryzjerki" która pisała ze nalozenie na wlosy rozjasnione olejow powoduje zamkniecie porów wlosów przez co juz zadna odzywka nie działa...poniewaz substancje odzywcze nie maja jak sie do wloskow dostac ?co wy o tym myslicie

Ja stosuje rycynke mam ciemne wloski i jestem zachwycona działaniem ,chciałabym zaproponowac rycynke mojej sis która ma rozjasnione wlosy ale nie wiem czy jej to bardziej nie zaszkodzi
Na rozjaśniane włosy to lepiej np. kokosowy, rycyna może trochę zmienić kolor (to samo słyszałam o oliwie z oliwek). Ja nakładałam oleje na włosy katowane wcześniej rozjaśniaczem i to był dla nich ratunek Chociaż słyszałam teorię o tym, że takie włosy są porowate i chłoną oleje jak gąbka i coś tam, coś tam Ale spróbować warto. Ja na jasnoblond włosy stosowałam rycynę i nie zauważyłam zmiany odcienia, ale lepiej chyba wybrać inny olej
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 11:17   #3708
Adzi07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Na rozjaśniane włosy to lepiej np. kokosowy, rycyna może trochę zmienić kolor (to samo słyszałam o oliwie z oliwek). Ja nakładałam oleje na włosy katowane wcześniej rozjaśniaczem i to był dla nich ratunek Chociaż słyszałam teorię o tym, że takie włosy są porowate i chłoną oleje jak gąbka i coś tam, coś tam Ale spróbować warto. Ja na jasnoblond włosy stosowałam rycynę i nie zauważyłam zmiany odcienia, ale lepiej chyba wybrać inny olej
Witaj chciałam się zapytać,bo wspomniałaś ze używałaś na włosy rozjaśniane oliwę z oliwek wraz z rycyna.Włosy rozjaśniane to jak wiadomo włosy suche i raczej zniszczone,ja mam w dodatku od prostownicy popalone.Od miesiaca stosuje te domowe sposoby z doprowadzeniem ich do życia.A jak się twoje włosy zachowywały po ołowie z oliwek i jak długo im zajelo z dojściem do ładu??
Stary 2010-02-12, 11:49   #3709
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj chciałam się zapytać,bo wspomniałaś ze używałaś na włosy rozjaśniane oliwę z oliwek wraz z rycyna.Włosy rozjaśniane to jak wiadomo włosy suche i raczej zniszczone,ja mam w dodatku od prostownicy popalone.Od miesiaca stosuje te domowe sposoby z doprowadzeniem ich do życia.A jak się twoje włosy zachowywały po ołowie z oliwek i jak długo im zajelo z dojściem do ładu??
Hmm... ale ja, zanim zaczęłam stosować oliwę (i inne oleje) od roku nie rozjaśniałam włosów (rozjaśniaczem- nadal farbowałam je na jasny blond, ale już farbą) i ich nie prostowałam. Oczywiście, włosy były nadal zniszczone (przynajmniej tak od wysokości uszu), chociaż próbowałam je ratować jak mogłam. Zaczęły wyglądać lepiej dopiero wtedy, kiedy zaczęłam je olejować. Rycyna szału nie robiła (teraz, jak mam ciemniejsze włosy, bardziej mi odpowiada), za to oliwa z oliwek, olej kokosowy i olej z ogórecznika to było to Efekty zaczęłam widzieć po jakichś dwóch miesiącach. W tym czasie stosowałam też Kallosa, psikadełko keratynowe (keratynę zamówiłam na Mazidłach), miód (zazwyczaj razem z oliwą z oliwek) i jakieś jedwabie dla zabezpieczenia końcówek. Odkąd zaczęłam stosować oleje, ani razu nie podcięłam końcówek. Minęło półtora roku i naprawdę nie jest źle

No ale, niestety, to co jest popalone, i tak się wykruszy. Rycyna może uratować tylko to, co jest suche, ale nie to, co już jest zniszczone.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 12:53   #3710
Adzi07
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm... ale ja, zanim zaczęłam stosować oliwę (i inne oleje) od roku nie rozjaśniałam włosów (rozjaśniaczem- nadal farbowałam je na jasny blond, ale już farbą) i ich nie prostowałam. Oczywiście, włosy były nadal zniszczone (przynajmniej tak od wysokości uszu), chociaż próbowałam je ratować jak mogłam. Zaczęły wyglądać lepiej dopiero wtedy, kiedy zaczęłam je olejować. Rycyna szału nie robiła (teraz, jak mam ciemniejsze włosy, bardziej mi odpowiada), za to oliwa z oliwek, olej kokosowy i olej z ogórecznika to było to Efekty zaczęłam widzieć po jakichś dwóch miesiącach. W tym czasie stosowałam też Kallosa, psikadełko keratynowe (keratynę zamówiłam na Mazidłach), miód (zazwyczaj razem z oliwą z oliwek) i jakieś jedwabie dla zabezpieczenia końcówek. Odkąd zaczęłam stosować oleje, ani razu nie podcięłam końcówek. Minęło półtora roku i naprawdę nie jest źle

No ale, niestety, to co jest popalone, i tak się wykruszy. Rycyna może uratować tylko to, co jest suche, ale nie to, co już jest zniszczone.
Tak wiem ze na efekty będę musiała trochę poczekać ale wiem ze warto bo już ciut ciut widzę różnice i wiem ze małymi kroczkami dojdę do wielkiej rzeczy.Dzieki za odpowiedź
Stary 2010-02-13, 19:29   #3711
kolezankaa
BAN stały

Send a message via Skype™ to kolezankaa

ja powiem tylko tyle, że mnie rycyna wybawiła włosy
są odżywione, błyszczące, mocne, nie rozwajają się i sa nawilżone
a co teraz robię?
siedzę z maską na głowie.!
(nawet się zrymowało )

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:

a co ile stosujesz olejki? raz, dwa razy w tyg?
kolezankaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 09:12   #3712
Adzi07
Zakorzenienie

No właśnie ja tez jestem ciekawa
Stary 2010-02-15, 12:17   #3713
nokia0
Rozeznanie

Hejka kobitki!
poradzcie mi jaka maseczke z oleju rycynowego stosowac na wlosy ?
wypadaja mi i rozdwajaja sie ... taka ktora jest dobra w rozporowadzeniu ,ile ja trzymac co dodawac? poprostu prosze o rade

pijecie jakies ziolka na wlosy dodatkowo ? cos polecacie?
nokia0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:32   #3714
Adzi07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nokia0 Pokaż wiadomość
Hejka kobitki!
poradzcie mi jaka maseczke z oleju rycynowego stosowac na wlosy ?
wypadaja mi i rozdwajaja sie ... taka ktora jest dobra w rozporowadzeniu ,ile ja trzymac co dodawac? poprostu prosze o rade

pijecie jakies ziolka na wlosy dodatkowo ? cos polecacie?
Ja miałam problemy z wypadaniem włosów.Traciłam ich bardzo dużo i byłam kompletnie załamana dopóki nie zaczęłam kuracji z siemieniem lnianym.Po dwóch tygodniach już zauważyłam lekka parawe i już od pól roku nie roztaje się z ta mikstura.Moj problem kompletnie znikną,no wypadną jakieś pojedyncze włoski jeszcze ale tym się już nie przejmuje bo to normalne.Parę może sobie wypaść.polecam ten watekhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186780 Nie jest dlugi i warto przeczytać.

Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej
Abs 9/30
Stary 2010-02-15, 13:51   #3715
Sexy_Angie
Raczkowanie

Zauważyłyście może, że po olejku rycynowym szybciej rosną włosy?

Bo mi albo naprawdę rosną szybciej, albo mi się coś uroiło

nie prostuję włosów --- 34 dni
nie farbuję włosów --- 5 i pół m-ca -> naturalne włosy = 9 cm
Stary 2010-02-15, 18:22   #3716
KochajMniie
Zadomowienie

Mam pytanie trochę głupie, ale poszłam dziś kupić ten olejek i mi piszę że on jest na przeczyszczenie, zdziwiłam się trochę, nie powiem
czy to jest ten czy jest jakiś inny przeznaczony do włosów?

Edytowane przez KochajMniie
Czas edycji: 2010-02-15 o 18:24
KochajMniie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 18:29   #3717
maddzia007
Zakorzenienie

To jest ten olejek
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-15, 18:41   #3718
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
To jest ten olejek
dziękuje za opowiedź
w takim razie już dzisiaj nałożę sobie na dwie godzinki
Stary 2010-02-15, 19:51   #3719
nokia0
Rozeznanie

co powiecie na maseczke z lyzki oleju rycynowego i zoltka?i na to reklamowka i na cala noc? tak polecacie
czy uwazacie ze na pocztek moze wystarczy wcieranie ampulek REDICAL?

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

gdzie tanio moge kupic ampulki Redical ? znacie jakas tania apteke lub stronke?
nokia0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 20:00   #3720
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nokia0 Pokaż wiadomość
gdzie tanio moge kupic ampulki Redical ? znacie jakas tania apteke lub stronke?
zamow sobie na doz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości