Zapuszczanie włosów - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 18:14   #3721
zullugula
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów

Melduję się i ja
Mam obecnie 38 cm, mój cel- 50 cm, najlepiej juz na wakacje coby ładnie wyglądać latem I w związku z tym zamierzam do lipca wstrzymać się z podcinaniem (a do tej pory chodziłam co 3 miesiące do fryzjera). Mam nadzieję, że wytrzymam Używam Waxa i rzepowego Seboradinu, i w pewnym sensie drożdży- o ile te piwne się liczą
zullugula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:30   #3722
sylvi300
Zakorzenienie

ja też podczytuję i wytrwale zapuszczam

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:33   #3723
Redhaired Witch
Nindżopesz

Kurcze...
Oglądam sobie wątek "przechwalny" i widzę, że długość powyżej 60 cm to już u większości "do pasa". Czy ja mam jakiś długi tułów czy co?
W którym miejscu mniej więcej wypada u Was pas licząc od czubka głowy?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:38   #3724
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Kurcze...
Oglądam sobie wątek "przechwalny" i widzę, że długość powyżej 60 cm to już u większości "do pasa". Czy ja mam jakiś długi tułów czy co?
W którym miejscu mniej więcej wypada u Was pas licząc od czubka głowy?
U mnie to rzeczywiście do pasa jest Ale ja mam tylko 160cm wzrostu Przy okazji zmierzyłam moje włosy - mają gdzieś 40-45cm, ale muszę podciąć bo zaczynają wyglądać jak miotła, a co najgorsze strasznie wypadają ostatnio
aam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:40   #3725
zullugula
Raczkowanie

ja mam 1,64 i u mnie 60 cm byłoby prawie do pasa ale wątpie aby kiedykolwiek udało mi się tyle wyhodować
Stary 2012-01-18, 23:27   #3726
Redhaired Witch
Nindżopesz

Szczęściary...
Wyliczyłam, że w moim przypadku najwęższe miejsce talii to 68 cm a pas 75
Na pocieszenie nałożyłam olejek kokosowy i lnianego gluta

Stary 2012-01-19, 13:24   #3727
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

No tak, przyłączyłam się, a teraz się nie odzywam

Chciałam po pierwsze podzielić się moimi półrocznymi osiągnięciami w przyroście a po drugie refleksją na temat mierzenia włosów. Nie wiem czy to mierzenie ma w ogóle jakiś sens. Przynajmniej u mnie, po prostu muszę robić coś nie tak. Mianowicie, według pomiarów moje włosy w ciągu pół roku urosły 8cm, jednak jak tak patrzę na to zdjęcie wydaje mi się że urosły sporo więcej. Do tego od 3 miesięcy jak mierzę włosy wychodzi mi tyle samo. Jak mam mierzyć włosy tak żeby pomiary były w miarę trafne? Ratunku!

No, a poza tym widzę że wizażowe sposoby na przyspieszenie wzrostu włosów działają

P.S. Na zdjęciu wyglądają na zniszczone, ale tylko tak wyszły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg porównanie.jpg (49,5 KB, 124 załadowań)

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:02   #3728
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Chciałam po pierwsze podzielić się moimi półrocznymi osiągnięciami w przyroście a po drugie refleksją na temat mierzenia włosów. Nie wiem czy to mierzenie ma w ogóle jakiś sens. Przynajmniej u mnie, po prostu muszę robić coś nie tak. Mianowicie, według pomiarów moje włosy w ciągu pół roku urosły 8cm, jednak jak tak patrzę na to zdjęcie wydaje mi się że urosły sporo więcej. Do tego od 3 miesięcy jak mierzę włosy wychodzi mi tyle samo. Jak mam mierzyć włosy tak żeby pomiary były w miarę trafne? Ratunku!
Łooo, faktycznie, przyrost imponujący! Co stosowałaś?
Ja mierzę od czubka głowy do końca włosów, wychodzi mi sensownie tj. co miesiąc odpowiednio ciut więcej.
Mierzenie nie ma zasadniczo sensu ale dla mnie jest przydatne bo dzięki temu wiem ile mniej więcej czasu zajmie mi dojście do upragnionej długości

Stary 2012-01-19, 14:48   #3729
Katarynka92
Rozeznanie

Dziewczyny, nadal sobie Was czytam, jakiś czas temu powiedziałam sobie: nie muszą być nieziemsko długie, byleby były ładne Wiele też słyszałam o olejku kokosowym, jednak nigdzie nie mogłam znaleźć. Dziś kupiłam olej z pestek winogron, gdzieś czytałam, że też niezły jest. Macie porównanie? Warto stosować ten 2? Czy lepiej od razu zostawić w kuchni?
Katarynka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:07   #3730
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katarynka92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nadal sobie Was czytam, jakiś czas temu powiedziałam sobie: nie muszą być nieziemsko długie, byleby były ładne Wiele też słyszałam o olejku kokosowym, jednak nigdzie nie mogłam znaleźć. Dziś kupiłam olej z pestek winogron, gdzieś czytałam, że też niezły jest. Macie porównanie? Warto stosować ten 2? Czy lepiej od razu zostawić w kuchni?
Kokosowy dostaniesz w sklepach zielarskich, ze zdrową żywnością.
Mi kokos nie pasował w ogóle, za to winogronowy jest całkiem przyzwoity (chociaż nie ulubiony).

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:22   #3731
Katarynka92
Rozeznanie

Ok, dzięki bardzo Jeszcze będę szukała, ale to zostawię sobie z tych pestek. Zobaczymy jak będzie działał.
Stary 2012-01-19, 17:03   #3732
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Szczęściary...
Wyliczyłam, że w moim przypadku najwęższe miejsce talii to 68 cm a pas 75
Na pocieszenie nałożyłam olejek kokosowy i lnianego gluta
Nie chcę się czepiać, ale czy pas to nie jest przypadkiem to najwęższe miejsce w talii? Przynajmniej tak wskazują schematy dostępne np. na lhc.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 18:10   #3733
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Nie chcę się czepiać, ale czy pas to nie jest przypadkiem to najwęższe miejsce w talii? Przynajmniej tak wskazują schematy dostępne np. na lhc.
Właśnie miałam pytać o to samo. Dla mnie pas=talia, czyli miejsce, gdzie jesteśmy najwęższe.
Marzą mi się właśnie takie włosy, do łokcia.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 18:15   #3734
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Jak zwał tak zwał, do najwęższego miejsca mam 68 cm A jako pas uznaję ten punkt, w którym zaczyna się na plecach krzywizna przechodzą w cztery litery, gdzie kończą mi się biodrówki itd. To jest właśnie mój cel - 75 cm...

Stary 2012-01-19, 18:18   #3735
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Łooo, faktycznie, przyrost imponujący! Co stosowałaś?
Ja mierzę od czubka głowy do końca włosów, wychodzi mi sensownie tj. co miesiąc odpowiednio ciut więcej.
Mierzenie nie ma zasadniczo sensu ale dla mnie jest przydatne bo dzięki temu wiem ile mniej więcej czasu zajmie mi dojście do upragnionej długości
Ojj, dużo rzeczy stosowałam. Przede wszystkim wcierki, w sumie co miesiąc inną. Garnier Neril, Jantar, Capitavit, wodę pokrzywową i wodę brzozową. Jak mi się przypomniało to przed myciem naftę na 20min w skalp, poza tym maskę Wax od czasu do czasu. Wewnętrznie pokrzywę przez jakiś czas, teraz drożdże. Ale najlepsze i najbardziej widoczne efekty dawał Neril.

Hm, ja niby też tak mierzę, a za każdym razem wychodzi mi inaczej. No ale przecież czubek głowy mi się chyba nie przesuwa
Cytat:
Mi też tak właśnie się wydawało

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 19:13   #3736
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
A cóż to takiego to lhc?
Ja tez miałam problem z pojęciem pas bo rozumiałam na początku go niemal na równi z biodrami I stąd nieporozumienia.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 00:43   #3737
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Ja mam 158cm wzrostu i 60 cm włosów to jest u mnie do talii, której nie uważam za pas Dla mnie do pasa to tuż nad tyłkiem czyli tam, gdzie najczęściej zaczynają sie spodnie.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 04:43   #3738
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31732380]Ja mam 158cm wzrostu i 60 cm włosów to jest u mnie do talii, której nie uważam za pas Dla mnie do pasa to tuż nad tyłkiem czyli tam, gdzie najczęściej zaczynają sie spodnie.[/QUOTE]
Ja też tak zawsze postrzegałam "pas"

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 08:57   #3739
mysia m
Zakorzenienie

czyli po pas od spodni , u mnie tutaj siegają łokcie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-20, 09:06   #3740
zullugula
Raczkowanie

też byłam pewna że pas to talia :P ale mniejsza z tym.
Zwiększyłam kolekcję moich wlosowych specyfików po przejrzeniu wizażu Poszlam wczoraj do apteki po tonik Garnier Neril, niestety nie było- ale nic to, bo był szampon Jantar i Silica Natomiast dzisiaj poszukiwałam odżywki Jantar, a wróciłam z wcierką Neril :P Także oddaje Seboradin chłopakowi na wykończenie, żeby móc do butelki przelać Neril. Od jakiegoś czasu zrezygnowałam z typowych drogeryjnych szamponów, obecnie używam Hamamelisu z Yves Rocher i wspomnianego Jantaru, i moje włosy chyba są wdzięczne są puszyste, nie przetłuszczają się tak szybko, myślę, że popróbuję przetrzymywać je 2 dni bez mycia- a od x lat myję codziennie. Pozatym, mimo, że włosy podcinałam 3 miesiące temu i od tego czasu już 2 razy je farbowałam, ciągle ładnie się rozczesują. Ajajaj tak je nawychwalalam, że pewnie niedługo wytną mi jakiś numer :p
Stary 2012-01-20, 09:34   #3741
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31732380]Ja mam 158cm wzrostu i 60 cm włosów to jest u mnie do talii, której nie uważam za pas Dla mnie do pasa to tuż nad tyłkiem czyli tam, gdzie najczęściej zaczynają sie spodnie.[/QUOTE]

znaczy dla kazdego co innego plus dla tej samej osoby w zaleznosci od spodnija mam spodnie z rozna wysokoscia pasa - dzinsy skinny to typowe biodrowki (choc mam tez ze srednim i wysokim stanem), spodnie do pracy materialowe wszystkie do talii (albo od jak kto woli), w biurze nie wypada swiecic pepkiem
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 10:23   #3742
Redhaired Witch
Nindżopesz

Można powiedzieć, że moje pojęcie pasa = biodra
Ech, kolejny minus kótkich nóg...

Stary 2012-01-20, 16:25   #3743
laudik
Zakorzenienie

Cale zycia myslalam ze do pasa to znaczy to wciecia w talii. Jak sie kupuje szmaty to pod uwagę sie bierze rozmiar talii czyli ilośc cm w pasie wlasnie. a wiec wg mojej oceny włosy do pasa to włosy które sięgają tego wciecia w talii

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 16:39   #3744
Katarynka92
Rozeznanie

Mi pas kojarzy się z paskiem
Nie spotkałam się tak samo z twierdzeniem: wcięcie w pasie, za to zawsze wcięcie w talii. Tak mi się wydaje.

Edytowane przez Katarynka92
Czas edycji: 2012-01-20 o 16:40
Stary 2012-01-20, 16:51   #3745
Effervescing Elephant
Zadomowienie

kurcze, u mnie do talii oznacza jakieś 70-74 cm- ale 177 wzrostu. czyli czeka mnie jeszcze ok 1,5-2 lata zapuszczania
Effervescing Elephant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 16:53   #3746
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ojtam, ojtam, nazwa mało ważna, ważne, że chcę mieć włosy do... tego miejsca o nieokreślnej nazwie, które jest poniżej TALII

Stary 2012-01-20, 19:42   #3747
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zwał tak zwał, do najwęższego miejsca mam 68 cm A jako pas uznaję ten punkt, w którym zaczyna się na plecach krzywizna przechodzą w cztery litery, gdzie kończą mi się biodrówki itd. To jest właśnie mój cel - 75 cm...
No nie, to już nie jest pas zdecydowanie Biodrówki się kończą na biodrach To, co kiedyś uważałam za długość do pasa to faktycznie długość do bioder

Koniczynko, lhc to forum Long Hair Community: http://www.longhaircommunity.com/
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-20, 19:52   #3748
kasia2277
Raczkowanie

Hej. Mam pytanie. Mianowicie postanowiłam dzis kupić waxa w aptece. No i wybrałam się i spytałam farmaceutki czy dostanę maskę do włosów WAX. Spytała się mnie tylko czy do ciemnych czy jasnych włosów. Wzięłam więc do ciemnych, bo takie posiadam, ale zdziwiłam się, bo myslalam ze jest jakis wiekszy wybor tych waxow. A to sie okazalo ze to nie z L'biotica tylko ten angielski wax henna czy jakos tak. przeczytalam skład i widze, ze jest sporo takich jak SLS i innych niezbyt wspomagających.. Sama nie wiem co o tym myslec, bo niby ma na wizazu sporo dobrych opinii, ale ma tez bardzo negatywne. Czy ktos stosowal moze i cos mi powie o tym waxie? Jak sie spisywał ?
Stary 2012-01-20, 19:58   #3749
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia2277 Pokaż wiadomość
Hej. Mam pytanie. Mianowicie postanowiłam dzis kupić waxa w aptece. No i wybrałam się i spytałam farmaceutki czy dostanę maskę do włosów WAX. Spytała się mnie tylko czy do ciemnych czy jasnych włosów. Wzięłam więc do ciemnych, bo takie posiadam, ale zdziwiłam się, bo myslalam ze jest jakis wiekszy wybor tych waxow. A to sie okazalo ze to nie z L'biotica tylko ten angielski wax henna czy jakos tak. przeczytalam skład i widze, ze jest sporo takich jak SLS i innych niezbyt wspomagających.. Sama nie wiem co o tym myslec, bo niby ma na wizazu sporo dobrych opinii, ale ma tez bardzo negatywne. Czy ktos stosowal moze i cos mi powie o tym waxie? Jak sie spisywał ?
Ja mam tego Waxa i mimo średniego składu bardzo go lubię, nie obciąża mi włosów a są po nim błyszczące, wygładzone, lejące i takie mięsiste.

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:58   #3750
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
No tak, przyłączyłam się, a teraz się nie odzywam

No, a poza tym widzę że wizażowe sposoby na przyspieszenie wzrostu włosów działają

P.S. Na zdjęciu wyglądają na zniszczone, ale tylko tak wyszły
aaa, teraz mam takie jak ty na 1. zdjęciu - czyli za pół roku mogę się spodziewać włosów za ramiona?! czad

Cytat:
Napisane przez Katarynka92 Pokaż wiadomość
Wiele też słyszałam o olejku kokosowym, jednak nigdzie nie mogłam znaleźć. Dziś kupiłam olej z pestek winogron, gdzieś czytałam, że też niezły jest. Macie porównanie? Warto stosować ten 2? Czy lepiej od razu zostawić w kuchni?
ja miałam i kokosa i winogronowy; wolałam winogronowy, ale nie jest to mój 'must have' i jak na razie go nie kupię, dla moich włosów są o wiele lepsze oleje

Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
Właśnie miałam pytać o to samo. Dla mnie pas=talia, czyli miejsce, gdzie jesteśmy najwęższe.
Marzą mi się właśnie takie włosy, do łokcia.
taaak! do talii są idealne
btw dla mnie pas jest jednoznaczne z wcięciem w talii

Cytat:
Ojtam, ojtam, nazwa mało ważna, ważne, że chcę mieć włosy do... tego miejsca o nieokreślnej nazwie, które jest poniżej TALII
czyli tam, gdzie zaczyna się... przedziałek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości