|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
BAN stały
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
A jak ma cie rycyna do rozjasniania rozjasniaczem ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Raczkowanie
|
A ja po rycynie mam jaśniejsze włosy zwłaszcza te pofarbowane i na końcach to już prawie jasny blond...a słyszałam że rycyna podobno przyciemnia...
![]()
#3753 |
Zakorzenienie
|
Ja nie zauważyłam absolutnie żadnej zmiany koloru.
#3754 |
Raczkowanie
|
Właśnie! Nigdy nie czytałam takich opinii żeby komuś się rozjaśniły a u mnie naprawdę są jaśniejsze... zastanawiam się czy ten olej mi służy czy nie...
![]() Najwyżej będę naturalnie rozjaśniona ![]()
#3755 |
Rozeznanie
|
Używam olejku rycynowego od dawna i jakoś nie zauważyłam ciemniejszego koloru moich włosów.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
![]() ![]() |
![]() |
#3756 |
BAN stały
|
ja też nie zauważyłam, żeby włosy mi się przyciemniły
na początku tak się wydaje, bo rycyna zamyka łuski włosa i wydaje się on ciemniejszy a dziewczyny mam nowy patent ![]() otóż rano nałożyłam rycynę wymieszaną z odżywką na włosy, na to folia, ręcznik i wpadłam na pomysł, żeby jeszcze coś ubrać na głowę, żeby wytworzyło się dużo ciepła ![]() odpiełam kaptur od starej kurtki i z nim chodziłam od rana ![]() ![]() natomiast z ręcznikiem dalej siedze ![]() włosy, włosy.. ile wy kosztujcie wyrzeczeń. ![]() Edytowane przez kolezankaa Czas edycji: 2010-02-24 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
A co ile powinno się robić tą maskę z rycyny? żeby nie przedobrzyć... Bo chyba nie codziennie... ![]() Tak raz na tydzień wystarczy? Powiedzcie mi jeszcze jedno, czy jak będą już zdrowe włosy to nadal stosować rycyne czy już zaprzestać? Parę razy zrobiłam tą maseczkę i widzę poprawę może nie dużą, ale jest ![]()
#3758 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3759 |
Raczkowanie
|
kolezankaa dzięki
![]() Też będę stosować raz na tydzień, a niech włosy mają też coś od życia ![]() (Tak na marginesie - ostatnio dałam więcej tej rycyny na włosy i zauważyłam, że efekt błyszczących włosków był lepszy o 100 % ![]()
#3760 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() niech się wszystkie odżywki drogeryjne schowają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Raczkowanie
|
Popieram! Inne odżywki to nie to samo. Chociaż też dają efekty to jednak olej ich nie przebije. Teraz chciałabym kupić olej kokosowy i go wypróbować. W zielarskim sklepie też go mogę dostać czy raczej w aptece?
(Dobrze, że założyłam tu konto na wizażu przynajmniej mogłam się dowiedzieć o tym cudownym olejku ![]()
![]() |
#3762 | |
BAN stały
|
Cytat:
a odżywka tylko go "oblepia" co daje złudny efekt szukałam olejku kokosowego w aptekach i zielarskich ale nigdzie nie było najlepiej zamówić przez internet np. tutaj http://www.efavit.pl/index.php?produ...uct&prod_id=35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 |
Konto usunięte
|
Hejka dziewczyny,czytajac wasze opinie skusiłam się na kupno (kupilam 30g),i chce dzis wypróbowac. Czyli tak : olejek +żółtko +sok z cytryny? moze ktos mi podac ile olejka wlewacie i ile soku? na jedno żółtko ??
I najlepiej na noc zostawic? i splukac szamponem ?? po jakim czasie widziałyscie efekty?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3764 |
Raczkowanie
|
[1=cb4f5ffaf57e20df9ee4e2d 0ab40072d3e70b02c_5ea21df 28819a;17447791]Hejka dziewczyny,czytajac wasze opinie skusiłam się na kupno (kupilam 30g),i chce dzis wypróbowac. Czyli tak : olejek +żółtko +sok z cytryny? moze ktos mi podac ile olejka wlewacie i ile soku? na jedno żółtko ??
I najlepiej na noc zostawic? i splukac szamponem ?? po jakim czasie widziałyscie efekty?? ![]() Ja akurat robiłam z jednym żółtkiem + łyżeczka olejku + ok. 5-10 kropelek cytrynki i miałam to na włosach na 20-30 minut; lepiej dać więcej olejku - włosy będą bardziej błyszczące. Spłukiwałam 2 razy szamponem.
#3765 |
Rozeznanie
|
JA NATOMIAST daje jedno zoltko i dwie lyzeczki olejku i nie dodaje cytryny bo mam ciemne wloski -ostatnio trzymalam to 2,5 godz
a splukuje mi sie rewlacyjne-najpierw woda a pozniej normalnie myje wloski szmponem i po odzywce nie susze wlosokow suszarka taka mam zasade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3766 |
Konto usunięte
|
Aha;-) no cóz ja zostawię na noc, wmasowujecie go w skóre a nie we wlosy , czyli po prostu w głowebo nie wiem czy przeciagac go tez po całej długosci włosow?? wskazane jest obwiązac to folią,albo nałozyc jakis czepek ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Rozeznanie
|
SAMA NIE WIEM CZY DOBRZE ROBIE ale ja wsmarowuje w cala glowe i wlosy i zawijam w folie i recznik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 |
Konto usunięte
|
kurcze czytajac wasze wypowiedzi,moja maseczka jest dosc uboda ,bo olejek rycynowy,oliwa , żóltko, mam nadzieje,ze dam rade...bo chce trzymac przez cała noc
|
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Zakorzenienie
|
[1=cb4f5ffaf57e20df9ee4e2d 0ab40072d3e70b02c_5ea21df 28819a;17458889]kurcze czytajac wasze wypowiedzi,moja maseczka jest dosc uboda ,bo olejek rycynowy,oliwa , żóltko, mam nadzieje,ze dam rade...bo chce trzymac przez cała noc[/QUOTE]
Ja żółtka na całą noc bym nie położyła ![]()
#3770 |
Konto usunięte
|
mam takie głupie pytanko,nakladajac te maseczke robicie to tak jakbyscie pokrywaly odrosty?np 2/3cm od nasady włosa?? bo ja nie wiem czy rozkladać po całosci? czy mozna wymieszac olejek rycynowy z zóltkiem i jakas odzywka do włosów??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3771 |
BAN stały
|
[1=cb4f5ffaf57e20df9ee4e2d 0ab40072d3e70b02c_5ea21df 28819a;17464940]mam takie głupie pytanko,nakladajac te maseczke robicie to tak jakbyscie pokrywaly odrosty?np 2/3cm od nasady włosa?? bo ja nie wiem czy rozkladać po całosci? czy mozna wymieszac olejek rycynowy z zóltkiem i jakas odzywka do włosów??
![]() ja od samego czubka nie nakładam, parę cm dalej, po prostu nie chcę żeby mi się szybko preztłuszczały, no i później już na całej długości ja z jajkiem nie mieszam więc nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Zakorzenienie
|
[1=cb4f5ffaf57e20df9ee4e2d 0ab40072d3e70b02c_5ea21df 28819a;17464940]mam takie głupie pytanko,nakladajac te maseczke robicie to tak jakbyscie pokrywaly odrosty?np 2/3cm od nasady włosa?? bo ja nie wiem czy rozkladać po całosci? czy mozna wymieszac olejek rycynowy z zóltkiem i jakas odzywka do włosów??
![]() ![]()
#3773 |
Raczkowanie
|
Również nakładam od połowy długości włosów, ale tym razem chyba dam na całość
![]() ![]()
![]() |
#3774 |
Konto usunięte
|
aha super,dziekuje za odpowiedzi
![]() myslalam,ze jak dam od nasady to umozliwi to jakos lepszy ich wzrotst,ale jak mowicie ,ze od polowy,albo mniej niz polowa to tak zrobie, czy dodajecie jakis odzywek ,aby ta maseczka byla płynniejsza? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3775 |
Raczkowanie
|
Żadnych odżywek JA nie dodaję, tylko zwykłe żółtko i olejek
![]()
#3776 |
BAN stały
|
[1=cb4f5ffaf57e20df9ee4e2d 0ab40072d3e70b02c_5ea21df 28819a;17468333]aha super,dziekuje za odpowiedzi
![]() myslalam,ze jak dam od nasady to umozliwi to jakos lepszy ich wzrotst,ale jak mowicie ,ze od polowy,albo mniej niz polowa to tak zrobie, czy dodajecie jakis odzywek ,aby ta maseczka byla płynniejsza? ![]() ![]() można ![]() ja mieszam rycyne z odżywką ziaji - olej rycynowy |
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Raczkowanie
|
[1=cb4f5ffaf57e20df9ee4e2d 0ab40072d3e70b02c_5ea21df 28819a;17447791]Hejka dziewczyny,czytajac wasze opinie skusiłam się na kupno (kupilam 30g),i chce dzis wypróbowac. Czyli tak : olejek +żółtko +sok z cytryny? moze ktos mi podac ile olejka wlewacie i ile soku? na jedno żółtko ??
I najlepiej na noc zostawic? i splukac szamponem ?? po jakim czasie widziałyscie efekty?? ![]() Ja ze swojego doświadczenia nie poleciłabym cytryny do mixturki przeznaczonej do włosów,ponieważ włosy są później takie ![]() ![]() ![]() https://static.wizaz.pl/forum/images...ons/icon21.gif jakby to określić...??? "tempe", szorstkie... ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Ja robię tak: >raz w tygodniu nakładam na skórę głowy (starą szczoteczką tak jakby na odrosty) olejek rycynowy wymieszany z oliwą z oliwek w proporcji 3:1 i trzymam przynajmniej 4-5 godzin ( A TAK W OGÓLE, TO POTRZEBA OK 8 GODZINEK,ŻEBY SIĘ WŁOS "NASYCIŁ") >przynajmniej dwa razy w tygodniu myję włosy zwykłym szamponem, którego używam zawsze dodając do niego odrobinę olejku rycynowego; myję, spłukuję, drugi raz juz nie myję samym szamponem i nie mam tłustych włosów (miałam zawsze cienkie włosy, które ciągle się przetłuszczały, ale po tych wszystkich oliwach i olejkach nie mam takiego problemu... po prostu spłukując włosy trzeba używać dobrze ciepłej wody i tyle.)
#3778 |
Wtajemniczenie
|
to ciekawe dla mnie, bo mam tłuste i trochę się obawiam olejku w szamponie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Rozeznanie
|
czyli mowicie ze maseczki z rycyny i jajka nie powinno sie dawac na cale wlosy ? tylko tak kilka cm od skory glowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
BAN stały
|
Ja dzisiaj nalozylam olejek na wlosy po 35 min zmylam i o zgrozo mialam gumowe koncowki wlosow i normlanie sie wyrywaly , ciagnely i co tylko
![]() Mam platynowe wlosy rozjasniane rozjasniaczem . moze dlatego . nie wiem , ale uzywac juz nie bede ![]() ![]() Edytowane przez EjjSenioritta Czas edycji: 2010-02-26 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.