|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
Nindżopesz
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
I będę mogła wtedy dwuznacznie mawiać: "eh, mam dziś włosy do doopy!"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Raczkowanie
|
Jak ja mierzyłam sobie od czubka głowy do najwęższego miejsca w talii to wyszło mi jakieś 67 cm. A długość pasemka moich włosów od najniższego miejsca na głowie to jakieś 43 cm. Do wymarzonej długości zostało mi jeszcze około 25 cm...
![]() Przy moim tempie wzrostu włosów to się w życiu chyba takiej długości nie doczekam ![]() ![]()
#3753 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3754 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No niezbyt... ale cicho! nieważne, na pewno takie będą za pół roku ![]() <tralalala, nie słucham cię ![]()
![]() |
#3755 |
Raczkowanie
|
Okej, dzięki za odpowiedzi
![]() A i łykał ktoś jeszcze belissę, tą z opakowaniem takim z różowymi napisami ![]()
#3756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3757 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3759 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3760 |
Zadomowienie
|
Na allegro ok 20zł (liczę razem z przesyłką) za 480g. Niestety taniej się nie da dostać w PL.
#3761 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3762 |
Raczkowanie
|
U mnie w aptece ten 480g kosztował bodajże jakieś 27 zł
#3763 |
Nindżopesz
|
Na DOZie jest chwilowo Farmona Jantar jeśli kogoś to interesuje, właśnie sobie zamówiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 | |
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Nad czołem rośnie mi grzywka w szalonym tempie, nie wiem tylko czy to efekt Jantara czy Capitavitu. Ale coś wcierać muszę dalej, to jak uzależnienie ![]()
![]() |
#3766 |
Zadomowienie
|
Dokładnie, jak nie wetrę czegoś wieczorem to mam takie dziwne uczucie w środku
![]()
#3767 |
Nindżopesz
|
Z cyklu bardzo głupie pytania o północy - zakładając, że niektóre z Was chcą zapuścić włosy do pasa/zapięcia stanika/czegokolwiek/niepotrzebne skreślić a jednocześnie wycieniować w V/U to szpic (najdłuższe końcówki) ma sięgać tego właśnie miejsca czy hmm, gęstsza część fryzury?
A tak mi się na ciekawość zebrało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Przyczajenie
|
Ja sobie zamówiłam Oryginalny Indyjski olejek do włosów ciemnych, Dabur Amla Hair Oil. Sprawia, ze włosy stają siê długie podobno :P Przeznaczony do włosów do ciemnego blondu po czarne.
Dam znać jak będzie działał na włoskach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3770 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Zapuszczam włosy
Cytat:
podcinanie w praktyce wyglada tak ''co urosnie to sie ścina'' i tak ciagle.. bez sensu ...;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3771 |
Raczkowanie
|
Moje włosy są obcięte własnie w takie V, ale są strasznie nierówne. Muszę coś z tym zrobić, ale najpierw trzeba je trochę zapuścić..
Pod koniec października '11 podcięłam końcówki i obcięłam grzywkę, która miałam do końca nosa. Teraz zmierzyłam i urosła mi prawie 8 cm!! Reszta włosów to jakieś 6-7 cm, więc myślę, że to całkiem niezły wynik ![]() ![]()
Drożdże 06.08. - 06.11. PROJEKT DENKO ![]() Moja pielęgnacja włosów ![]() Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen. Edytowane przez joracuppi Czas edycji: 2012-01-23 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czytam ten wątek już od kilku miesięcy i naprawdę podnosicie mnie nie duchu
![]() Historia moich włosów jest taka, że przez większą część życia miałam długie, tak za łopatki (proste jak drut). No i 2 lata temu ścięłam... na boba (do brody) ![]() ![]() ![]() No więc zapuszczam, obecnie najdłuższe włosy są ciut dłuższe niż do ramion, tzn. opierają się o ramiona i wywijają na zewnątrz. Myślę, że przyrost jest niezły, szczególnie odkąd stosuję Seboradin Niger (szampon, balsam i lotion) i maskę z BioWaxu. Do tego serum BioWax na końcówki i olej z wiesiołka doustnie. Zamówiłam też Dabur Vatika i będę olejować. Niestety, używam suszarki, bo się przeziębiam, jak latam z mokrą głową ![]() Niech moc będzie z nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3773 |
Wtajemniczenie
|
Miss_dior, powodzenia w zapuszczaniu włosków
![]() Ja dzisiaj zwiększyłam swoje "ambicje" włosowe z 60 cm. na 65 cm ![]() Ciekawe kiedy uda mi się taki wynik osiągnąć. Myślę, że zajmie mi to jeszcze z 6 miesięcy. Chociaż biorąc pod uwagę podcięcie włosów o 1,5- 2 cm. to z ponad miesiąc dłużej. Ale na razie nie podcinam ich, bo się dobrze mają ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3774 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Ja zrobiłam sobie symulację w photoshopie i stwierdziłam, że dla mojej figury najlepsza będzie długość odrobinę za talię, kształt U ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3775 |
Wtajemniczenie
|
Redhaired Witch, nawet symulacje robisz, hehe
![]() ![]() U mnie włoski nie będą sięgać wtedy nawet do talii. Myślę, że tak z 5 cm. przed talię będą ![]() Swoją drogą jak sie robi taką symulację? Dałabyś radę mi taką zrobić jak wstawię fotkę? |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() Ad. 2 zwyczajnie przekopiowałam sobie część włosów niżej, z kręconymi jest łatwo bo nie widać dokładnie przeróbek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3778 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Podczytuje Was już od jakiegoś czasu..No dobra - przeczytałam caly wątek ze 2 razy i uznałam, że pora zabrać głos w sprawie! Na zasadzie - nie znam się to się wypowiem! ![]() Moja włosowa historia jest prosta i smutna - nigdy w życiu nie mialam dłuższych włosow niż pare cm za ramiona. Od kilku dobrych lat oscylują wokół boba w przeróżnych formach. Już dawno chciałam zasmakować piękna długich włosów, ale brak cierpliwości zawsze brał górę. Tym razem zawzięłam się i nie odpuszcze dopóki włosy nie będą długie do łokci! Mam nadzieje, że mnie przygarniecie ![]() Aktualnie schodzę z cięcia asymetrycznego boba - jestem w dziwnej fazie kiedy włosy z przodu są 2-3 cm. dłuższe niż te z tylu i wyglądam dziwacznie. Ale regularnie je podcinam i wyrównuje ![]() Po przeczytaniu tego wątku zainwestowalam w Seboradin lotion z czarną rzodkwią, jantar, wax, olej kokosowy, rycynowy i odżywke bs i zwykłą. Oczywiście nie używam wszystkiego na raz ![]() Niestety - muszę suszyć włosy suszarką, bo myje je rano i nie ma już wtedy czasu na naturalne metody ![]() Włosy farbuje od 5 lat na rudo. Nie są bardzo zniszczone, bo zawsze o nie dbałam - nie tak przesadnie jak teraz, ale zawsze była odżywka i jakaś maska regeneracyjna 1-2 razy w tygodniu. A jako, że pisałyście o tym dziwnym poglądzie, że z wiekiem kobiety powinny mieć krótkie włosy, to potwierdzam! u mnie w rodzinie kobiety po 25 roku życia tną włosy na krótko i już nigdy nie zapuszczają! Ja postanowiłam być inna - chociaż cholera wie co mi odbije zanim skończe 25 lat :P Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.