Zapuszczanie włosów - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 13:26   #3811
Katarynka92
Rozeznanie

Dot.: Zapuszczanie włosów

Dziękuję Wam bardzo, bardzo To już teraz nie bawię się w serum, tylko ten olej. Nałożyłam już trochę i wygląda to dobrze
Może to mój błąd, że chodzę zawsze w rozpuszczonych włosach, tylko w domu mam zawsze spięte.
A jak jest z tym jedwabiem? Kupiłam sobie ten z Biosilk, ale stosowałam raczej jak mi bardzo zależało na przepięknych włosach. Gdzieś czytałam, że przy takim codziennym stosowaniu mogą wysuszać włosy. Jak to jest? To lepiej stosować raz na jakiś czas, czy można po każdym myciu?
Katarynka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:16   #3812
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katarynka92 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo, bardzo To już teraz nie bawię się w serum, tylko ten olej. Nałożyłam już trochę i wygląda to dobrze
Może to mój błąd, że chodzę zawsze w rozpuszczonych włosach, tylko w domu mam zawsze spięte.
A jak jest z tym jedwabiem? Kupiłam sobie ten z Biosilk, ale stosowałam raczej jak mi bardzo zależało na przepięknych włosach. Gdzieś czytałam, że przy takim codziennym stosowaniu mogą wysuszać włosy. Jak to jest? To lepiej stosować raz na jakiś czas, czy można po każdym myciu?
Ja używałam biosilka na końcówki po każdym myciu przez 2 miesiące, i jak na początku byłam zadowolona z efektu, tak w końcu wysuszył jednak więc nie polecam
aam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:48   #3813
miss_dior
Raczkowanie

Ja używam nie jedwabiu lecz serum z Biowaxu (z wit. A i E) i nie rozdwajają mi się, chociaż ostatnie podcięcie miałam prawie rok temu. Ostatnio też zaczęłam olejować.
miss_dior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 22:49   #3814
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss_dior Pokaż wiadomość
Ja używam nie jedwabiu lecz serum z Biowaxu (z wit. A i E) i nie rozdwajają mi się, chociaż ostatnie podcięcie miałam prawie rok temu. Ostatnio też zaczęłam olejować.
Ja też teraz używam i mi się nie rozdwajają jak przedtem, ale zaczęły się łamać ostatnio i tak
Stary 2012-01-28, 07:39   #3815
miss_dior
Raczkowanie

uuu no to olej, olej, olej
Stary 2012-01-29, 06:48   #3816
Karen15
Zakorzenienie

Hej. Tak urosły mi włosy w ciągu miesiąca:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1250078-tile.jpg (51,3 KB, 117 załadowań)
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 07:25   #3817
miss_dior
Raczkowanie

Karen15, tak jak już pisałam w innym wątku, przyrost jest kolosalny i myślę, że rolę musiały tu odegrać pierwiastki promieniotwórcze o długim czasie połowicznego rozpadu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-29, 10:26   #3818
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
A jak zrobiłaś zdjęcie 1 lutego jak mamy jeszcze styczeń?
Stary 2012-01-29, 11:16   #3819
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aam Pokaż wiadomość
A jak zrobiłaś zdjęcie 1 lutego jak mamy jeszcze styczeń?

Zdjęcie było robione 27 stycznia, ale te które tu wkleiłam jest przygotowane na bloga. W końcu te 4 dni różnicy nie zrobią
Stary 2012-01-29, 11:42   #3820
aam
Zadomowienie

Cytat:
Zdjęcie było robione 27 stycznia, ale te które tu wkleiłam jest przygotowane na bloga. W końcu te 4 dni różnicy nie zrobią
Rozumiem, a już miałam nadzieję, że wymyślił ktoś podróże w czasie czy inne takie...
Tak czy inaczej - przyrost rewelacyjny, ja bym chciała choć namiastkę tego u siebie ujrzeć
Stary 2012-01-29, 14:00   #3821
Lainathiel
Wtajemniczenie

Cytat:
O rany Ale przyrost Robi ogrrrrromne wrażenie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-29, 14:27   #3822
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Wow, rewelacyjny przyrost!
Moje tylko 1 cm, mimo pokrzywy i Jantara wcieranego już półtora tygodnia

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 17:38   #3823
Katarynka92
Rozeznanie

Karen, o kurcze, jak Ci urosły włosy! Mega!

Ja dziś po raz drugi nałożyłam na godzinę olej z pestek winogron. Efekt jest świetny. Boję się jedynie, że będę miała powtórkę z rozrywki (tydzień temu tak samo nałożyłam) i jutro obudzę się z posklejanymi włosami. Myłam raz szamponem Joanny (ten na wypadające włosy, chyba z rzepą), drugi raz jakimś szamponem z pokrzywy. Na chwilę nałożyłam jeszcze odżywkę Isany (wygładzająca), mokre były strasznie miłe w dotyku, gładkie i takie... Ale teraz się sklejają... Ile razy Wy myjecie, żeby zmyć to?

Btw. w środę zaczynam znów pić pokrzywę i skrzyp Skrzypovitę na później sobie zostawię, kiedy będę miała mniej czasu. Muszę trochę wypłukać toksyny z organizmu. Bo pokrzywa pomaga i z tym, prawda?
Katarynka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 19:26   #3824
kometahalleya
Raczkowanie

Karen15 co Ty sotsujesz, że masz TAAAAKI przyrost? <zazdrość>

Jak dobrze, że odnalazłam to forum! moje włosy się radują! Zawsze myślałam, że mam włosy proste/lekko falowane. Ale od paru dni stosuje pielęgnacje CG i mam takie loki jakich nigdy u siebie nie widziałam :O
Ponadto olej kokosowy, który odkryłam dzięki Wam zastąpił mi 3/4 kosmetyków do włosów, skóry i paznokci

Ja wczoraj wynazlałam maseczke z oleju rycynowego, oliwy z oliwek, startego ogórka, miodu, witaminy A+E, zółtka i cytryny. Cudownie nawilżyła.
Polecam też raz w tygodniu zastosować wcierke z kawy - ja zalewam ok. 3 łyżek stołowych kawy taką ilością wody, żeby się zaparzyła a nie rozcieńczyła zbytnio. Po ostygnięciu dokładam trochę odżywki, żeby lepiej się nakładało i wcieram w skalp. Moje włosy są po tym cudownie lśniące!

Pozdrawiam!

kobieta kobiecie kobieco
kometahalleya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 09:56   #3825
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Ja też tak chcę!! Mów natychmiast co stosowałaś!
Cytat:
Napisane przez kometahalleya Pokaż wiadomość
Jak dobrze, że odnalazłam to forum! moje włosy się radują! Zawsze myślałam, że mam włosy proste/lekko falowane. Ale od paru dni stosuje pielęgnacje CG i mam takie loki jakich nigdy u siebie nie widziałam :O
Pamiętam w jakim szoku ja byłam jak odkryłam że mam fale i zaczęłam się z nimi odpowiednio obchodzić.
Cytat:
Polecam też raz w tygodniu zastosować wcierke z kawy - ja zalewam ok. 3 łyżek stołowych kawy taką ilością wody, żeby się zaparzyła a nie rozcieńczyła zbytnio. Po ostygnięciu dokładam trochę odżywki, żeby lepiej się nakładało i wcieram w skalp. Moje włosy są po tym cudownie lśniące!
Muszę wypróbować tę kawę.

Kurcze, dobija mnie ten mój wycieniowany ogon z tyłu... Obcięłabym go bez wahania ale znowu miałabym włosy do ramion, a tego na pewno nie chcę

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-30, 12:11   #3826
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ja też tak chcę!! Mów natychmiast co stosowałaś!

Pamiętam w jakim szoku ja byłam jak odkryłam że mam fale i zaczęłam się z nimi odpowiednio obchodzić.

Muszę wypróbować tę kawę.

Kurcze, dobija mnie ten mój wycieniowany ogon z tyłu... Obcięłabym go bez wahania ale znowu miałabym włosy do ramion, a tego na pewno nie chcę
Ja stopniowo ścinam ten ogon W sobotę poszło kolejne 3 cm W sumie to od października uciachałam 7

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:20   #3827
Karen15
Zakorzenienie

Hej. Nie ma sprawy powiem Wam czego używałam, ze włosy tak urosły. Jest trochę pisania, ale zapraszam Was na bloga (link w opisie) dokładnie 1 lutego ( po południu).
Stary 2012-01-30, 13:43   #3828
Carriexx
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Jestem nowa na forum i chciałam zadać Wam jedno pytanie. Piszecie, że odkryłyście u siebie falowane/kręcone włosy. Zmieniłyście pielęgnację na cg? Interesuje mnie to bo od niedawna zaczęłam dbać o włosy pod wpływem właśnie wizażu, a doskonale pamiętam czasy kiedy moje włosy się kręciły. Nigdy mi się to nie podobało więc nastała era prostownicy. Teraz zaczynam doceniać naturę i chciałabym wrócić do poprzedniego stanu Niestety, nie wiem czy przez nadmiar silikonów czy przez złą pielęgnację moje włosy tylko lekko wywijają się na końcach i w efekcie wyglądają nijak
Carriexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:17   #3829
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Carriexx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jestem nowa na forum i chciałam zadać Wam jedno pytanie. Piszecie, że odkryłyście u siebie falowane/kręcone włosy. Zmieniłyście pielęgnację na cg? Interesuje mnie to bo od niedawna zaczęłam dbać o włosy pod wpływem właśnie wizażu, a doskonale pamiętam czasy kiedy moje włosy się kręciły. Nigdy mi się to nie podobało więc nastała era prostownicy. Teraz zaczynam doceniać naturę i chciałabym wrócić do poprzedniego stanu Niestety, nie wiem czy przez nadmiar silikonów czy przez złą pielęgnację moje włosy tylko lekko wywijają się na końcach i w efekcie wyglądają nijak
To ja się wypowiem "Za młodu" miałam włosy puszące się i mocno falowane same z siebie, potem też rozjaśniałam, kombinowałam i nadal były podatne, spuszone i wywijające się ale loki straciły naturalną sprężystość i musiałam je codziennie układać żeby jako tako wyglądać. Teraz odstawiłam silikony, myję delikatnymi szamponami, nakładam oleje i fale znowu zaczynają ładnie się układać bez mojej ingerencji. Dodatkowo jakby puch jest trochę mniejszy.
Spróbuj, co Ci szkodzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-30, 17:41   #3830
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Ja stopniowo ścinam ten ogon W sobotę poszło kolejne 3 cm W sumie to od października uciachałam 7
Ja chyba poczekam z obcinaniem do momentu kiedy nawet po podcięciu będę mogła swobodnie zrobić warkocz. Bo teraz ledwo ledwo go robię a w innych upięciach wyglądam głupio Zgubiło mnie to że wyczytałam że kręcone włosy lepiej kręcą się wycieniowane. Mam za swoje, teraz są tak wychapane że wyglądają tylko głupio.
Cytat:
Napisane przez Carriexx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Myślę że na początek powinnaś zajrzeć na podforum dla zakręconych. Może a nuż znajdziesz coś dla siebie

Stary 2012-01-30, 20:41   #3831
Faxu
Rozeznanie

A ja się pochwalę, że od mojego pierwszego zmierzenia włosów (po tym jak zaczęłam nałogowo siedzieć na Wizażu, to było jakoś niedługo przed świętami) moje włosy urosły 5 cm =) Właśnie dzisiaj zauważyłam.
Faxu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 04:25   #3832
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Ja chyba poczekam z obcinaniem do momentu kiedy nawet po podcięciu będę mogła swobodnie zrobić warkocz. Bo teraz ledwo ledwo go robię a w innych upięciach wyglądam głupio Zgubiło mnie to że wyczytałam że kręcone włosy lepiej kręcą się wycieniowane. Mam za swoje, teraz są tak wychapane że wyglądają tylko głupio.

Myślę że na początek powinnaś zajrzeć na podforum dla zakręconych. Może a nuż znajdziesz coś dla siebie
Ha! Mi dokładnie mówili to samo!!!
A jak mijam jakieś kobiety na ulicy to wszystkie mają wycieniowane włosy- czy proste, czy kręcone, czy falowane :/
Ja już jakiś czas tnę na prosto i dalej się kręcą

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 07:27   #3833
miss_dior
Raczkowanie

Ja myślę, że to cieniowanie wszystkim i wszystkiego to jest jakiś lobbing fryzjerek i fryzjerów. Chyba wolą cieniować, no przy ścięciu na prosto mają mniej roboty
Stary 2012-01-31, 07:43   #3834
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Faxu Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, że od mojego pierwszego zmierzenia włosów (po tym jak zaczęłam nałogowo siedzieć na Wizażu, to było jakoś niedługo przed świętami) moje włosy urosły 5 cm =) Właśnie dzisiaj zauważyłam.
Wow
Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Ha! Mi dokładnie mówili to samo!!!
A jak mijam jakieś kobiety na ulicy to wszystkie mają wycieniowane włosy- czy proste, czy kręcone, czy falowane :/
Ja już jakiś czas tnę na prosto i dalej się kręcą
Dokładnie, nawet dziewczyny które mają 3 włosy na krzyż mają wycieniowane i wygląda to jakby były prawie łyse. Moje też już 2 razy były podcinane na prosto, cieniowanie się zmniejsza a kręcą się nadal
Cytat:
Napisane przez miss_dior Pokaż wiadomość
Ja myślę, że to cieniowanie wszystkim i wszystkiego to jest jakiś lobbing fryzjerek i fryzjerów. Chyba wolą cieniować, no przy ścięciu na prosto mają mniej roboty
Może wolą cieniować bo przy cieniowaniu nikt nie zauważy jak będzie krzywo

Stary 2012-01-31, 07:50   #3835
miss_dior
Raczkowanie

Cytat:
Wow
Może wolą cieniować bo przy cieniowaniu nikt nie zauważy jak będzie krzywo
Bardzo trafna uwaga
Stary 2012-01-31, 11:09   #3836
Redhaired Witch
Nindżopesz

A Wam się w ogóle podoba takie mocne cieniowanie albo cięcie w V na długich włosach? Bo kiedy patrzę na fryzury prawie po pas gdzie od zapięcia stanika wisi jeden cienki ogonek to mi się coś w środku robi

Stary 2012-01-31, 11:21   #3837
blond_i
Raczkowanie

Cieniowanie i V nie, szczególnie jak ktoś ma cienkie i rzadkie włosy( sama z cieniowania schodzę), smętnie to wgląda. Ale też nie podobają mi się proste cięcia, taka linia równa nie dla mnie. Lubie jak są delikatnie zaokrąglone boki, takie U
Stary 2012-01-31, 11:34   #3838
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
A Wam się w ogóle podoba takie mocne cieniowanie albo cięcie w V na długich włosach? Bo kiedy patrzę na fryzury prawie po pas gdzie od zapięcia stanika wisi jeden cienki ogonek to mi się coś w środku robi
mi się bardzo podoba raczej delikatne cieniowanie na długich włosach ale tylko na tych bardzo gęstych i raczej falowanych. cięcie w V jest w miarę okej przy takich samych założeniach, na prostych włosach bardzo podoba mi się półokrąg

a moje włosy nadal nijakie, ni to fale, ni proste, mimo braku silikonów w pielęgnacji od lipca nic nie zmieniło się w sposobie ich układania
strasznie mnie to dobija, bo chciałabym kiedyś wyjśc w rozpuszczonych bez prostowania.

ciachnęłam wczoraj 2 cm grzywki, nic nie widac, bo i tak zakładam za ucho. w marcu albo kwietniu planuję podcięcie całości o jakieś 2 cm, żeby je powoli podrównowywac.
bardzo powoli.

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:06   #3839
snow_whitee
Raczkowanie

Byłam dziś u fryzjera. Miałam włosy za ramiona, ale ścięte na prosto, maszynką. Chciałam lekko ścieniować, żeby nadać im lekkości.
Teraz najkrótsze sięgają mi ledwo do początku ucha
Czy jakaś z fryzjerek rozumie jeszcze pojecie "lekko pocieniować"?

Zaczynam więc zapuszczać.
Capivit na włosy, szampon ze skrzypem polnym, odżywka WAX.
Zastanawiam się nawet czy nie przedłużyć... nie chcę obciążać włosów, ale nie mogę teraz na nie patrzeć
snow_whitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 15:03   #3840
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snow_whitee Pokaż wiadomość
Byłam dziś u fryzjera. Miałam włosy za ramiona, ale ścięte na prosto, maszynką. Chciałam lekko ścieniować, żeby nadać im lekkości.
Teraz najkrótsze sięgają mi ledwo do początku ucha
Czy jakaś z fryzjerek rozumie jeszcze pojecie "lekko pocieniować"?

Zaczynam więc zapuszczać.
Capivit na włosy, szampon ze skrzypem polnym, odżywka WAX.
Zastanawiam się nawet czy nie przedłużyć... nie chcę obciążać włosów, ale nie mogę teraz na nie patrzeć
i dlatego ostatni raz u fryzjera byłam 1,5 roku temu

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości