|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Dziękuję Wam bardzo, bardzo
![]() ![]() Może to mój błąd, że chodzę zawsze w rozpuszczonych włosach, tylko w domu mam zawsze spięte. A jak jest z tym jedwabiem? Kupiłam sobie ten z Biosilk, ale stosowałam raczej jak mi bardzo zależało na przepięknych włosach. Gdzieś czytałam, że przy takim codziennym stosowaniu mogą wysuszać włosy. Jak to jest? To lepiej stosować raz na jakiś czas, czy można po każdym myciu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Raczkowanie
|
Ja używam nie jedwabiu lecz serum z Biowaxu (z wit. A i E) i nie rozdwajają mi się, chociaż ostatnie podcięcie miałam prawie rok temu. Ostatnio też zaczęłam olejować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3815 |
Raczkowanie
|
uuu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Zakorzenienie
|
Hej. Tak urosły mi włosy w ciągu miesiąca:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Raczkowanie
|
Karen15, tak jak już pisałam w innym wątku, przyrost jest kolosalny i myślę, że rolę musiały tu odegrać pierwiastki promieniotwórcze o długim czasie połowicznego rozpadu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak czy inaczej - przyrost rewelacyjny, ja bym chciała choć namiastkę tego u siebie ujrzeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Wtajemniczenie
|
O rany
![]() ![]()
![]() |
#3822 |
Nindżopesz
|
Wow, rewelacyjny przyrost!
Moje tylko 1 cm, mimo pokrzywy i Jantara wcieranego już półtora tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Rozeznanie
|
Karen, o kurcze, jak Ci urosły włosy! Mega!
Ja dziś po raz drugi nałożyłam na godzinę olej z pestek winogron. Efekt jest świetny. Boję się jedynie, że będę miała powtórkę z rozrywki (tydzień temu tak samo nałożyłam) i jutro obudzę się z posklejanymi włosami. Myłam raz szamponem Joanny (ten na wypadające włosy, chyba z rzepą), drugi raz jakimś szamponem z pokrzywy. Na chwilę nałożyłam jeszcze odżywkę Isany (wygładzająca), mokre były strasznie miłe w dotyku, gładkie i takie... Ale teraz się sklejają... Ile razy Wy myjecie, żeby zmyć to? Btw. w środę zaczynam znów pić pokrzywę i skrzyp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Raczkowanie
|
Karen15 co Ty sotsujesz, że masz TAAAAKI przyrost? <zazdrość>
![]() Jak dobrze, że odnalazłam to forum! moje włosy się radują! Zawsze myślałam, że mam włosy proste/lekko falowane. Ale od paru dni stosuje pielęgnacje CG i mam takie loki jakich nigdy u siebie nie widziałam :O Ponadto olej kokosowy, który odkryłam dzięki Wam zastąpił mi 3/4 kosmetyków do włosów, skóry i paznokci ![]() Ja wczoraj wynazlałam maseczke z oleju rycynowego, oliwy z oliwek, startego ogórka, miodu, witaminy A+E, zółtka i cytryny. Cudownie nawilżyła. Polecam też raz w tygodniu zastosować wcierke z kawy - ja zalewam ok. 3 łyżek stołowych kawy taką ilością wody, żeby się zaparzyła a nie rozcieńczyła zbytnio. Po ostygnięciu dokładam trochę odżywki, żeby lepiej się nakładało i wcieram w skalp. Moje włosy są po tym cudownie lśniące! Pozdrawiam! ![]()
#3825 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, dobija mnie ten mój wycieniowany ogon z tyłu... Obcięłabym go bez wahania ale znowu miałabym włosy do ramion, a tego na pewno nie chcę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Zakorzenienie
|
Hej. Nie ma sprawy powiem Wam czego używałam, ze włosy tak urosły. Jest trochę pisania, ale zapraszam Was na bloga (link w opisie) dokładnie 1 lutego ( po południu).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jestem nowa na forum i chciałam zadać Wam jedno pytanie. Piszecie, że odkryłyście u siebie falowane/kręcone włosy. Zmieniłyście pielęgnację na cg? Interesuje mnie to bo od niedawna zaczęłam dbać o włosy pod wpływem właśnie wizażu, a doskonale pamiętam czasy kiedy moje włosy się kręciły. Nigdy mi się to nie podobało więc nastała era prostownicy. Teraz zaczynam doceniać naturę i chciałabym wrócić do poprzedniego stanu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Spróbuj, co Ci szkodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3830 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3831 |
Rozeznanie
|
A ja się pochwalę, że od mojego pierwszego zmierzenia włosów (po tym jak zaczęłam nałogowo siedzieć na Wizażu, to było jakoś niedługo przed świętami) moje włosy urosły 5 cm =) Właśnie dzisiaj zauważyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak mijam jakieś kobiety na ulicy to wszystkie mają wycieniowane włosy- czy proste, czy kręcone, czy falowane :/ Ja już jakiś czas tnę na prosto i dalej się kręcą ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Raczkowanie
|
Ja myślę, że to cieniowanie wszystkim i wszystkiego to jest jakiś lobbing fryzjerek i fryzjerów. Chyba wolą cieniować, no przy ścięciu na prosto mają mniej roboty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3835 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Nindżopesz
|
A Wam się w ogóle podoba takie mocne cieniowanie albo cięcie w V na długich włosach? Bo kiedy patrzę na fryzury prawie po pas gdzie od zapięcia stanika wisi jeden cienki ogonek to mi się coś w środku robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Raczkowanie
|
Cieniowanie i V nie, szczególnie jak ktoś ma cienkie i rzadkie włosy( sama z cieniowania schodzę), smętnie to wgląda. Ale też nie podobają mi się proste cięcia, taka linia równa nie dla mnie. Lubie jak są delikatnie zaokrąglone boki, takie U
![]()
#3838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a moje włosy nadal nijakie, ni to fale, ni proste, mimo braku silikonów w pielęgnacji od lipca nic nie zmieniło się w sposobie ich układania ![]() strasznie mnie to dobija, bo chciałabym kiedyś wyjśc w rozpuszczonych bez prostowania. ciachnęłam wczoraj 2 cm grzywki, nic nie widac, bo i tak zakładam za ucho. w marcu albo kwietniu planuję podcięcie całości o jakieś 2 cm, żeby je powoli podrównowywac. bardzo powoli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Raczkowanie
|
Byłam dziś u fryzjera. Miałam włosy za ramiona, ale ścięte na prosto, maszynką. Chciałam lekko ścieniować, żeby nadać im lekkości.
Teraz najkrótsze sięgają mi ledwo do początku ucha ![]() ![]() Czy jakaś z fryzjerek rozumie jeszcze pojecie "lekko pocieniować"? ![]() Zaczynam więc zapuszczać. Capivit na włosy, szampon ze skrzypem polnym, odżywka WAX. Zastanawiam się nawet czy nie przedłużyć... nie chcę obciążać włosów, ale nie mogę teraz na nie patrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.