|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#361 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 310
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
Cytat:
![]() A tz ( chociaz nie jestem pewna czy to dobre okreslenie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 837
|
Dziekuje za odp
![]() ![]() a nie przeszkadza to, ze mam w sumie dosc ch³odn± urode? i rózowawa skórê? bo czytalam, ze takie osoby paskudnie wygladaja w rudym.. ![]() ![]() Hm..i powiedzcie mi, powinnam patrzec za bardziej marchewkowymi czy czerwonymi odcieniami? do niebieskich oczu chyba bardziej marchewkowymi, ale sama nie wiem ![]() Czy ja wiem, czy moda.. ja w sumie ma³o znam dziewczyn z rudymi w³oskami ![]() ![]() ![]() ![]()
#363 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 202
|
MidnightGothique jak najbardziej rudy bêdzie pasowa³ do twojej karnacji i my¶lê ¿e powinna¶ siê skusiæ na odcieñ id±cy bardziej w marchewkê. nie ma co siê baæ bêdzie dobrze
![]()
#364 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 578
|
O jeny, czytam, czytam i dostaje gêsiej skórki....
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Evelyn23 ja te¿ od razu po u¿yciu rozczesujê w³osy ehem. Pó¼niej spryskujê w³osem w p³ynie, mo¿e to od tego.
#365 |
Raczkowanie
|
red_chameleon mo¿e masz racjê ¿e to od tego p³ynu ja po u¿yciu radicalu niczego ju¿ nie u¿ywam na w³osy
![]()
#366 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 34
|
widzê tutaj same specjalistki od rudego, wiêc mam nadziejê, ¿e mi pomo¿ecie
![]() od dawna marzy mi siê rudy tylko nie wiem jaki odcieñ mam wybraæ - czy marchewkê czy raczej czerwieñ.. mam ciemne zielone (taka troche zgni³a zieleñ ![]() Kiedy¶ mia³am burgund, wysz³a taka intensywna czerwieñ i moim zdaniem wygl±da³am calkiem nie¼le. Oczy nabra³y 'charakteru', since nie rzuca³y siê tak w oczy, a cera straci³a odcieñ ¿ó³tka.. Wydaje mi siê, ¿e poiwnnam wybrac czerwien, ale sama nie wiem. ![]()
#367 |
Rozeznanie
|
Co do tej mody na rudy, to wydaje mi siê, ¿e w³a¶nie powoli przemija
![]() Zauwa¿am to po ilo¶ci dostêpnych farb. Jak zaczyna³am farbowaæ, to wybór by³ niewielki, potem nagle zacz±³ siê wielki boom (swoj± drog± pamiêtam Opener - co druga dziewczyna ruda), a teraz jako¶ powoli to mija. Przez pewien czas strasznie promowano te¿ rudy w TV - Walach, Trzebiatowska, Widawska, Zieliñska, w You Can Dance farbowali laski na rudo. Teraz ju¿ siê chyba tego tyle nie widzi ![]() Mnie siê znudzi³a marchewa i chcia³abym co¶ takiego nie narzucaj±cego siê kolorem, ale jednocze¶nie sygnalizuj±cego, ¿e jest rude. Kupi³am sobie dzisiaj naftê za ostatnie pieni±dze ![]()
#368 |
Raczkowanie
|
ania2o5 je¶li wcze¶niej mia³a¶ odcienie czerwieni na g³owie to nale¿y i¶æ w tym kiernumku
![]() ![]() trivial a mi siê kurce wydajê ¿e moda na rudy kolor jeszcze nie opad³a wrêcz przeciwnie nasila siê. Wszystkie chc± byæ rude Zaj±c, Skrzynecka, Kamiñska, itd.. ![]()
#369 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 183
|
a ja mam teraz na g³owie kolor ultrafiolet http://www.urodaikosmetyki.pl/photos/6300/6268_860.jpg ale marzy mi siê rudy jak u Kasi Zieliñskiej albo Edyty Pazury. czy takie drastyczne przej¶cie na ja¶niejszy kolor jest w ogóle mo¿liwe?
#370 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 62
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Rozeznanie
|
Evelyn23 niestety jednak jest to od Radicalu. Dzisiaj mia³am od niego w³osy posklejane na bia³o. Ale to nic. Nie mam zamiaru siê poddaæ. Chcê mieæ znowu d³ugie w³oski, a przy okazji zdrowe w³oski
![]() trivial ja na Open'erze nie widzia³am zbytnio rudych, ale to mo¿e dlatego, ¿e wtedy bardziej interesowa³y mnie fryzury alternatywne (sama mia³am warkoczyki), których i tak zbyt wiele nie by³o. Mi siê wydajê, ¿e czê¶æ osób rezygnuje z rudego, ale na ich miejsce pojawiaj± siê nowe, które zaczynaj± przygodê z rudo¶ciami.
![]() |
#372 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 284
|
Cytat:
Szczerze ,wydaje mi siê ,ze to nie te odcienie,¿e tamte by³y ja¶niejsze jeden (ktorego byla przewaga ) byl taki hmm ,a¿ jakby pomarañczowo -z³oty sk³aniaj±cy sie ku blondowi drugi tylko ciutke ciemniejszy. Masz wiêcej zdjêc? Jakies palety.Mo¿e wtedy uda mi siê dopatrzeæ tego koloru.Tamta paleta chyba wyglada³a inaczej generalnie(jako sama paleta) ![]()
![]() |
#373 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 34
|
Cytat:
![]()
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
red_chameleon mo¿e i masz racje ¿e ci skleja w³osy u siebie czego¶ takiego nie za uwarzy³am mo¿e to zale¿y od twoich w³osów i skóry g³owy . grunt ¿e stymuluje porost w³osów i daje choæ cm wiêcej na d³ugo¶ci w³osów na miesi±c dla nas za-puszczalskich ka¿dy cm siê liczy
![]()
#375 |
Zadomowienie
|
dodam jeszcze zdjecie w sloncu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Amoura bardzo ³adny kolor taki delikatny rudy
![]()
#377 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny.....
to powaznie jakas moda na rudy teraz. sezon na rudy...! dosta³am gazetke z rossmana, ze promocja na Mango, 22 z³. no to lece. posz³am o 13, ale okazalo sie, ze mam z³± karte kredytow±. posz³am o 17...a na pó³ce ANI JEDNEGO MANGO ! Pure paprika by³a, owszem. i stoje z t± Paprik± w rece i biadole do kumpeli....a laska kolo mnie, ktora oglada³a szampony mowi ze wzie³a ostatnie Mango, ale jesli BARDZO mi zalezy to sie zamieni. ![]() aaaachh. ![]()
#378 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 36
|
Hej dziewczyny
![]() Mam do Was ogromn± pro¶bê, bardzo podoba mi siê kolor Marci Cross na za³±czonym zdjêciu i chcia³abym mniej wiêcej taki uzyskaæ. Mam w³osy bardzo jasny blond. Czy wiecie jaki rudy da³by podobny efekt? Za³±czam jeszcze palete miedzianych odcieni farby Majirel (mo¿na kupiæ na allegro). Czy mo¿e który¶ z tych odcieni da³by podobny efekt do Marci? Z góry dziêkujê za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Rozeznanie
|
Evelyn23 po paru zastosowaniach mogê powiedzieæ, ¿e jednak Radical jest super. Owszem na samym pocz±tku troszkê mi skleja w³oski (czasami troszkê nieuwa¿nie leje, zamiast na skórê to w³osy troszkê ¶cieka), ale pó¼niej siê tak nie przet³uszczaj± jak wcze¶niej.
![]() Roux666 no to ¶miesznie wysz³o z tym mango ![]()
#380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale faktycznie widze coraz wiecej rudziecow dookola Dziekuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
red_chameleon masz racje w³osy po radicalu tak siê nie przet³uszczaj± i faktycznie jak ci zostaje po³o buteleczki to mo¿na j± u¿yæ na 2 razy
![]() roux666 na serio ten sezon to moda na rude ![]()
#382 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 356
|
Wiecie co dziewczyny . Ostatni co robi³am tego p³omiennego feniksa i kolor wyszed³ ciemno. Ale po jakims czasie sie wyp³uka³ ale kolor dalej jest intensywny.
I jak dla mnie jest swietnie. Moze nie jest ja¶niutki taki jaki mi sie marzy . ale jak narazie mi wystarczy ![]() Edytowane przez hatte Czas edycji: 2010-03-14 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
hatte ¶wietne masz te w³osy
![]() ![]()
![]() |
#384 |
Rozeznanie
|
Evelyn23 dziêki
![]() hatte powtórzê moj± wcze¶niejsz± uwagê, ¿e kolorek naprawdê do Ciebie pasuje ![]()
#385 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ostatnio zauwarzy³am ¿e zacze³y mi siê lekko przesyszaæ koñcówki a na rudych w³osach to niestety odrazu widaæ ¿e s± suche. I znalaz³am na to patent
![]() ![]()
#386 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 356
|
Dziekuje
![]() Ja niestety mam taki problem zw³aszcza teraz jak farbuje je na rudo , ze koncowki mam suche a skora g³owy t³usta. niestety wiec juz co 2 dni musze myc w³osy. ![]() ![]() a zapytam bo troche nie jestem obczajona. Gdzie mozna kupic ten olejek rycynowy? i ile mniej wiecej kosztuje ? _______________ Chodze , pukam , pukam i fukam fukam i fuckam , pojde po rozum do krowy. £. prosze , badz. Edytowane przez hatte Czas edycji: 2010-03-15 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w aptekach, za ok 2 z³ ![]()
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
A wiecie mo¿e czy da siê jakim¶ tonerem bezamoniakowym zrobiæ rude w³oski? Farbujê u fryzjerki na delikatny rudy, taki blond-rudy od jakiego¶ czasu, wiem, ¿e u¿ywa 3% oxydantu, czyli niewielka ró¿nica w stosunku do tonerów (2,7%)
Nie chcê tak niszczyæ w³osów zwyk³ymi farbami, ale jak przegl±da³am paletê L'oreal Richesse to nie ma ¿adnych jasnych rudo¶ci ![]() obecnie mam taki kolor w³osów jak na zdjêciu i nie chcia³abym ich przyciemniæ wybieraj±c z³y odcieñ ![]() Edytowane przez sapho16 Czas edycji: 2010-05-28 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Raczkowanie
|
sapho16 ¶liczny masz kolorek w³osów
![]()
#390 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 489
|
Cytat:
http://allegro.pl/item924690678_matr...ml_loreal.html http://allegro.pl/item945598294_271_...la_paleta.html Je¶li to ¿adna z tych to nie mam pomys³ów ![]() sapho a fryzjerka czym Ci robi³a? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.