|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3871 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.
Cytat:
Julianna, od ok 2 tygodni zwi±zuje w³osy przed snem - poprawa ogromna ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wi¶nie odradzam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Dziewczyny kupi³am Ce-Ce Balsam koloryzuj±cy mied¼, ciekawa jestem jak siê bêdzie sprawowa³?? - dodam ¿e szampon z tej serii zupe³nie siê u mnie nie sprawdzi³, ale ¿e jest niewiele od¿ywek z pigmentem postanowi³am ¿e zaryzykujê.
![]() |
#3872 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 948
|
a ten bursztyn castinga?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 477
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 142
|
Cytat:
Waham sie czy uzyc 8.44 czy 7.44...ale chyba zawsze latwiej przyciemnic niz potem rozjasniac... A ten 8.44 tez wychodzi ladnie miedziano? Czy tak malo "zywo"? No ja wlasnie nie wiem jaki odcien miedzi by mi bardziej pasowal, dlatego sie Was pytam o rade ![]() mam w domu dwie farby, ktorych nie zuzyly moje kolezanki: matrixa 8CC i majirel 7.44 wiec moze moglabym nalozyc ktoras z nich... Edytowane przez ma³olata Czas edycji: 2011-02-18 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 276
|
Cytat:
![]() A ja wczoraj pojecha³am do rodziców i jak mnie mama zobaczy³a to powiedzia³a,¿e na piêkny rudy mi siê ta farba wyp³ukuje(a ja przy swoim ¶wietle w ³azience jaki¶ karmel widzia³am,a w dzienny trudno o obiktywizm,bo mam raczej ciemn± ³azienkê)i rzeczywi¶cie poogl±da³am swoje w³osy w wystawach sklepowych,lustrach-w normalnym dziennym ¶wietle i siê zakocha³am w tym co mam teraz na g³owie ![]() ![]() Chocia¿ wola³abym sprawdziæ jak siê u mnie trzyma vitalitys ![]() ![]() Melina a¿ idê zobaczyæ co Ty zamówi³a¶,bo na poziomie 6 ja te¿ mia³am farbê ![]()
![]() |
#3876 | |
Zakorzenienie
|
No to czekam na na twoj± fotkê.
Wychodzi miedziany br±z, pod ¶wiat³o rude refleksy. Cytat:
![]() ![]() Jutro lub w nastêpnym tygodniu wypróbujê Ce-Ce (24 z³) i zdam relacje (sama jestem ciekawa), widzia³am te¿ maskê domykaj±c± ³uski po farbowani tej samej serii ok 22 z³.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-02-18 o 11:03 Powód: dopis. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 129
|
ja polecam loreal prefernce intensywna miedz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Konto usuniête
|
Nie wiem jeszcze kiedy bêdê farbowa³a, ale fotkê na pewno dam
![]() ![]() Btw kupi³am sobie dzisiaj odzywkê z nowej serii Pantene do w³osów farbowanych. Kiedy¶ lubi³am ich od¿ywki, stwierdzi³am ¿e spróbujê ![]() Edytowane przez 201709121022 Czas edycji: 2011-02-18 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiecie ¿e L'biotica wyda³a now± seriê Wax do farbowanych - czy kto¶ ju¿ u¿ywa³? Ciekawi mnie jak dzia³a na rudy kolor?
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Joanna Professional do koloru - fajnie dzia³a na moje w³osy, chyba siê polubimy - nak³adam na w³osy sam± pianê (woda+koncentrat w zastêpczej butelce), nie obci±¿a- to te¿ du¿y plus, i piêkny zapach. Minusem jest brak pompki w tak wielkiej butelce. Cytat:
![]() Je¶li masz ochotê na ja¶niejszy to zacznij od 8.44, na pocz±tku wychodzi bardzo ³adny miedziany - jednak wyp³ukuje siê szybko na blond - przej¿yj do 2 stron wstecz tam da³am zdjêcie z tym kolorkiem - ale ju¿ spranym po ok 2 tygodniach od farbowania. Z Matrixa nie polecam Socolor ![]() Melina, Te¿ widzia³am te nowe od¿ywki z ciemno ró¿ow± nakrêtk± ,,zdrowy kolor,, daj znac koniecznie czy fajna?, widzia³am te¿ serum z tej serii 3 szt w opakowaniu. https://wizaz.pl/Fryzury/Nowosci/Zdrowy-kolor-z-Pantene Je¶li chodzi o ampu³ki trochê mnie wystraszy³o zdanie: surfaktanty kationowe (BTMAC), które, przylegaj±c do ujemnie na³adowanej powierzchni w³osów farbowanych. Moim zdaniem to silikony z grup± funkcyjn± które tworz± na w³osach depozyt który bêdzie ciê¿ko zmywalny z w³osów przy czêstym stosowaniu co w rezultacie utrudni farbowanie. Dzia³aj± z ujemnie na³adowanymi centrami keratyny tworz±c na w³osach trwa³y cienki film ochronny.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-02-18 o 12:29 Powód: dopis. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
witam
![]() ![]() ![]() kathy bardzo sie ciesze, ze pomoglo zwiazywanie wlosow ![]() ![]() melina pstryknelam fotki, ciezko bylo ujac ta czerwien tak, jak naprawde wypadala, ale mniej wiecej sie udalo ( z tymze czerwien z RB znika do 3-4 myc maks , potem jest sliczna miedziana rudosc, zatem jesli lepiej czujesz sie w czerwonych kolorach ten raczej nie bedzie Cie satysfakcjonowal ![]() a mnie zaczyna brac na jakis truskawkowy blond , niby uzyskalam "niemal idealna rudosc", ale teraz znowu tesknie za zlotym polyskiem (tylko jak pomysle jak szybko one sie robia blondami ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a powiedzcie mi prosze od czego zalezy intensywno¶æ koloru jesli chodzi o farbe fryzjerska? wiadomo,¿e podk³ad naturalne w³osy ale czy te stê¿enie oksydantu ma znaczenie hmm powinno
![]() ![]() no chyba ze tak wyglada ten odcien ![]() ![]()
#3883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Ce-Ce Balsam koloryzuj±cy mied¼ - w³a¶nie wypróbowa³am ![]() ![]() ![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-02-19 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Wtajemniczenie
|
?? nie zalaczylo
![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3886 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Wtajemniczenie
|
Melina sorry, moj blad
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Zakorzenienie
|
Kolorek po 2 tygodniach, od¶wie¿any odrobin± od¿ywki ce-ce mied¼, nie patrzcie na fryzurkê bo spod czapki
![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-02-19 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Konto usuniête
|
¦liczne loczki masz kathy
![]() Dziewczyny znacie tê stronê? http://fuckyeahredhair.tumblr.com/ Nie wiem, czy siê ju¿ tu przewija³a, ale je¶li nie to ostrzegam - wci±ga! Wieeeeelki zbiór rudo¶ci wszelakich. Za³±czam dzisiejsze znalezisko, które mnie oczarowa³o ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
Melina, ³adny ten kolor na zdjêciu
![]() Jak ju¿ bêdziesz mia³a w³oski w czerwieñ to siê rozejrzyj za ce-ce czerwieñ (od¿ywka) - widzia³am w fryzjerskim i mia³ bardzo fajny odcieñ. Co do zwi±zywania w³osów do spania, to naprawdê super, w³osy jak nowe w zaledwie 10 dni ![]()
#3891 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3893 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 6 498
|
Kathy, czy mo¿na u¿yæ oksydantu 3% do mieszanki z Vitality's, by od¶wie¿yæ kolor na d³ugo¶ci w³osów? Nie chcê co miesi±c ich maltretowaæ farbowaniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak najbardziej mo¿esz 3% ![]()
![]() |
#3895 |
Rozeznanie
|
kathy579 a skad przypuszczenia,¿e to drogeryjna farba
![]() ![]() farbowa³am w proporcji pó³ tubki farby plus dwie po³ówki utleniacza wiec 1;2 P.S kolorek masz fajniusi ![]() ![]()
#3896 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 142
|
Cytat:
![]() Chyba dam spokoj majirel 7,44 i pojedyncze kolory i tez zrobie t± mieszanka Vitality's 7,44+8,44 pol na pol tak jak Ty robisz..bo mysle ze samo 7,44 moze wyjsc ciemno a to 8,44 bedzie ciut za jasne... Bo ja mam naturalne odrosty tak na poziomie 4-5(ciezko mi okreslic, ale chyba bardziej 5) my¶lisz ze na 6% wodzie da rade? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My¶lê ¿e przyczyn mo¿e byc wiele pocz±wszy od tego ¿e np. poziom 7 wychodzi w tych farbach bardzo ciemno, lub dlatego ¿e kolor wyj¶ciowy w³osów jest za ciemny. Mo¿e byc te¿ tak ¿e w³osy nie s± podatne i potrzebne by by³o lekkie rozja¶nianie ![]() Je¶li chodzi o moje w³osy to nie od razu uzyska³am teki kolor jaki mam teraz, mój kolor bazowy to ciemny br±z - na pocz±tku stosowa³am miedzie na poziomie 6 z Majirel, potem zrobi³am delikatny jasny baleja¿ i przesz³am na poziom 7. To by³o do¶æ dawno wiêc w³osy traktowane baleja¿em s± ju¿ ¶ciête, ale tak w³a¶nie schodzi³am z ciemnego koloru krok po kroku. Teraz w³osy po d³ugo¶ci s± ju¿ jasne a ciemny odrost tu¿ przy skórze malowany 8.44+7.44+6% jest jasn± rudo¶ci± pasuj±c± do ca³o¶ci. - Cytat:
![]() ![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-02-19 o 22:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 200
|
Cytat:
![]() http://reddishness.tumblr.com/
„¬le czy dobrze, oka¿e siê pó¼niej. Ale trzeba dzia³aæ, ¶mia³o chwytaæ ¿ycie za grzywê. Wierz mi, malutka, ¿a³uje siê wy³±cznie bezczynno¶ci, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choæ niekiedy przynosz± smutek i ¿al, nie ¿a³uje siê.” ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 6 498
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyk³ad: 50 gr. 6.66 +75 gr. tlenu 30% vol + 20 gr. pure red (czerwony). Tak jest w instrukcji. Dziewczyny je¶li która¶ chce ksi±¿eczkê koloryzacji i instrukcji Vitalitys to piszcie na PW. Cytat:
Ile piêknych rudo¶ci ![]() ![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-02-20 o 12:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.