|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
Cytat:
ja ostatnio kupiłam plantice ziai z rycyną, fajny szampon, ale bez szczególnych rewelacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- [QUOTE=Cogata;19974125]kurcze, to może i ja spróbuję, ale że aż tak duża ilość olejku? i dobrze się zmywa? nie masz obciążonych albo przetłuszczonych włosów? no dokładnie w takiej ilości daje olejku!! nie ma żadnego problemu ze zmyciem ich z głowy, szampon się ładnie pieni a włosy są takie mięciutkie. Tak jak wcześniej pisałam moje włosy nie przetłuszczają sie tak bardzo jak kiedyś, a co do obciążenia włosów to nie zauważyłam tego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Rozeznanie
|
to jeszcze jedno pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() i ile to moze stac? czy nie zakisnie lub cos w tym stylu? bo przeciez nikt nie zuzywa pol butelki szamponu na raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Wtajemniczenie
|
jesli bedzie zamkniete to nic sie z tym nie stanie.Mysle ze miesiac -dwa spokojnie
![]() ![]() Ja dzisiaj pierwszy raz po jakims czasie uzyłam olejku rycynowego...i napatrzec sie na włoski nie moge...ale nalozyłam tez na skalp zeby troche pobudzic wzrost i mimo mycia dwa razy wlosów nie domyłam do konca...ale trudno...i tak myje wloski codziennie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Konto usunięte
|
Ja zmywam olejek szamponem babydream. Pieni się doskonale, olejek znika za pierwszym razem.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4178 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() chodzilo mi o to, ze wyczytalam na jakims forum, ze jak ktos ma problem ze zmyciem oleii...to zeby najpierw wlasnie wetrzec szampon w ten tluszcz i splukac...a pozniej normalnie umyc dwa razy wlosy - no jak komu pasuje ![]() u mnie po tym pierwszym splukaniu tez sie doskonale pieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Raczkowanie
|
ile dajecie tego olejku?
i jak często? w szoku trochę jestem, ze wylewacie pół butelki! ![]() ![]()
#4180 |
Zadomowienie
|
dziewczyny , czy jesteście pewne,że ten olejek rycynowy nie wysusza włosów ? Czy któraś z Was zasięgnęła opinii fachowca (fryzjera) ?
![]()
#4181 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Zadomowienie
|
Ja z olejkiem rycynowym się już poznałam dawno i się w sumie już pożegnałam, ale chcę do niego wrócić.
Mam pytanie do Was: Czy mogę np po wysuszeniu włosów suszarką wetrzeć troszkę olejku w końcówki ? Czy nie będą tłuste i czy dzięki temu nie będą się rozdwajać ???
#4183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4184 |
Raczkowanie
|
a ja myślę, że jeśli wezmiesz go naprawdę troszeczkę to ok, ale musisz dobrze wetrzeć, bo inaczej porobią ci się na końcówkach włosy w strąki
![]()
#4185 |
Wtajemniczenie
|
W koncówki to raczej kokosowy wcieram
![]() ![]() Kafciek dziekuje ci slicznie ![]() ![]() Moze to zalezy od wlosow albo ilosci nakladanego olejku bo u mnie babydream w ogole sie nie pieni na wlosach z olejem ![]() ![]() Czarnulka sa rozne opinie .Niektórzy uważają ze olej rycynowy wysusza i do tego tez jest stosowany np na twarz ![]() Mowisz zeby zapytac o opinie specjaliste czyli kogo ? ![]() ![]() ![]() z rycynka jak z jajkiem jedni go kochają inni nienawidzą ![]() Charisse a kto wylewa pol butelki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4186 |
Wtajemniczenie
|
co do właściwościach wysuszających olejku rycynowego, to właśnie niedawno przeczytałam , że na brwi i rzęsy powinno się go stosować maksymalnie 2 tygodnie, bo może wysuszać, czyli pewnie analogicznie jest z włosami.
Ja już sama nie wiem, w sumie teraz rzadko go stosuje, bo rzeczywiście wlosy potem są takie jakby naelektryzowane, odstające ale czy przesuszone sama nie wiem. Kiedyś dawał super efekty, włosy milutkie, gładkie. Teraz już niestety tak nie jest ![]() ![]() Ostatnio mam problem z suchymi końcówkami, chciałam więc przeprowadzić kurację olejkiem, ale skoro wysusza to chyba bez sensu. Mógłby ktoś kompetentny wypowiedzieć się jak to w końcu jest? przecież to chyba niemożliwe , że ma takie "cudowne" właściwości, że jedne włosy nawilża, a drugie wysusza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tych "cudownych" właściwości- tak, to jest możliwe. Podobnie dzieje się np. z naftą, która może wysuszać, może tez wzmacniać włosy. Innym olejem, który stosuje się do cery tłustej jest olej tamanu, polecany przez wiele włosomaniaczek, które twierdzą, że jest świetny do suchych włosów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Rozeznanie
|
ja popełniłam kiedyś ten błąd bez pytania bardziej doświadczonych. ten olej jest za gęsty i za ciężki, będziesz miała tłuste posklejane strąki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam taki problem, że tak naprawdę nie jestem do końca pewna czy coś mi wysusza czy nie, zauważam to dopiero po pewnym czasie, moje włosy i tak są suche, a nie chce im szkodzić, stosując olejek, który mając na celu nawilżenie tak naprawdę je wysusza. Sama już nie wiem co zrobię, chyba przerzucę się na kokosa, którego wysuszających właściwości póki co nikt nie odkrył ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 |
Rozeznanie
|
Ciekawe co piszecie o wysuszających właściwościach rycyny
![]() No ale każde włosy inaczej na wszystko reagują. Dzięki wam przypomniałam sobie o rycynie i o tym,ze zaniedbalam ja na pol roku ![]() ![]()
#4191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4192 |
Raczkowanie
|
Witam kobitki.!
![]() Tak czytam ten wątek i troche sie pogubiłam. Kupiłam sobie dziś ten olejek rycynowy. I co teraz? 1. Mam go sobie wetrzeć we włosy i skóre i zostawić na noc? Tak żeby było najlepiej, 2. Może go dolać do szamoponu, bo widziałam, że niektóre z Was tak robiły. Jesli tak to ile olejku na ile szamponu? I ile to zostawić na głowie? 3. Co ile można smarować włosy tym olejkiem? 4.. Dacie mi jeszcze jakieś istotne rady co do stosowania olejku? 5. Czym to później najlepiej zmyć? 6. Czym przykrywać włosy jak są od olejku? 7. Podgrzewac olejek przed uzyciem?
Moment w którym Ty, patrzysz w oczy mi ..... Edytowane przez malinka996 Czas edycji: 2010-07-12 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dołączam się do powyższych pytań bo zrobiłam wczoraj eksperyment: jak zastosowałam olejek z żółtkiem i sokiem z cytrynhy na całą noc to rano wymyłam włosy ale nadal śmierdzą mi jajem ![]() ![]() P.S wolę już chyba nakładac sam olej bez żółtka ![]() albo może ten olej do szmponu dodawac...ale ile na jedna aplikacje szapomonu? czy może cała butelkę oleju wlać do szamponu ? z góry dziękuję za odpowiedz ![]()
/Evita ![]() Edytowane przez d0lcevita Czas edycji: 2010-07-14 o 08:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zadomowienie
|
też tak miałam jak zostawiłam na całą noc taką maseczkę, i po prostu umyłam pare razy włosy bo nie mogłam znieść tego smrodu ;/ chyba 2 czy 3 razy musiałam myć, i już nie czułam tego jaja .. albo dać odżywkę na pare minut, inne rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy ;p
![]() |
#4195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2.Mozna ,ale jesli masz przetłuszczające sie wlosy to nie polecam,nie potrzebnie je obciąży. A proporcje to zalezy ja bym wlała 3-4 buteleczki małej rycynki do całego szamponu.Nie zostawiasz tego na glowie ,myjesz normalnie wlosy ,jakbys niczego do szamponu nie zostawiała.To jest taki substytut nie rezygnuj z nakładania samego olejku na wloski. 3.to zalezy od stanu włosów ,ja po rozjaśnianiu ich uzywam olejkow co drugi dzien.Jesli masz włosy w lepszej kondycji wystarczy raz na tydzien. 4.Istotna rada to taka ze olejek lepiej podgrzać przed uzyciem,pisałam wczesniej jak to zrobic.I wmasuj dokladnie w skalp ![]() 5.Zmyc najlepiej szamponem ![]() ![]() 6.Niczym nie przykrywac,jesli nakladasz na noc poloz na poduszke recznik badz ubierz ja w stara poszewkę. 7.Nie musisz podgrzewac ,ale latwiej sie go uzywa jak jest cieply. PS.8 Nie zrazaj sie po pierwszym uzyciu ![]() powodzenia ![]() Jeszcze chciałam cos dodac...co do jajka ja odradzam...nie którym moze i pomaga ,ale mi sie wlosy platały po nim niesamowicie ...I smierdzi tez niesamowicie...i uzywamy tylko ZOŁTKA bez białka. Edytowane przez milusiaam Czas edycji: 2010-07-14 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kiedyś używałam maseczki rycyna żółtko itd... raz na tydzien przez ok pół roku - poprostu byla to moja jedyna odżywka jaką miałam (+ płukanie zielskami) ![]() ![]()
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
thx
![]() mimo ze włosy myłam 3 razy żeby to jajo nie śmierdziało to vpotem i tak czułam ten okropny zapach ![]() tsak wiec odpuszczam to żółtko...sprawdze jeszcze tę wersje- olej wlany do szamponu ![]()
![]() |
#4198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też kiedyś zrobiłam maseczkę z żółtkiem, ten sam problem...smród przez cały dzień, pomimo szamponu i odżywki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
Witajcie! Sledzilam ten watek,sledzilam az takze postanowilam sobie zaaplikowac olej rycynowy we wlosy w postaci maseczki. Dzisiaj mialam swoj pierwszy raz i powiem wam,ze jestem bardzo zadowolona z efektu
![]() Poza tym czytalam tutaj,ze dziewczyny maja problem ze splukiwaniem. Jak czytalam o tym wczesniej to nie powiem,ale bardzo sie tego balam:PI z moich spostrzezen wynika,ze niewarto aplikowac go na suche wlosy. Po pierwsze trzeba wiecej takiego olejku zuyc zeby go rozprowadzic, suche wlosy sa wlasnie bardzo tepe i trzeba znacznie wiecej takiego olejku nalozyc aby rozprowadzic po wlosach efekt tego jest taki,ze musimy zuzyc pol butelki szamponu zeby go splukac. A przeciez nie chodzi o to aby utrudniac ,ale zeby ulatrwiac. poza tym aplikujac go na suche wlosy wlosy wlasnie staja sie takie ... suche,koltunowate. Dla mnie ogolnie aplikowanie go na suche wlosy mija sie z celem. I tez nie zdecydowalabym sie zostawic go na noc. lepiejj sobie pochodzic dwie godziny z turbanem na glowie niz sie pozniej rano meczyc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Raczkowanie
|
Ja o olejku już dawno słyszałam i chciałam spróbować. Problem pojawiał się gdy byłam w aptece i przypominałam sobie o nim i chciałam kupić. Nigdy go nei było
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.