Olejek rycynowy do włosów - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-14, 11:11   #4171
Cogata
Rozeznanie

Dot.: Olejek rycynowy do włosów

Cytat:
Napisane przez sonk Pokaż wiadomość
ja tak używam i jestem nisamowicie zadowolona, moje włosy się błyszczą nie przetłuszczają (kiedyś myłam je codziennie a teraz co 3 dni) są miękkie a co najważniejsze dla mnie rosną i rosną i rosną bardzo szybko. 3 tygodnie temu farbowałam i juz mam ponad dwa cm odrostu.
Kiedyś probowałam olejku na włosy jako maseczka ale ja nie mam na to czasu by się tak bawić, więc gdzieś przeczytałam o pomyśle olejku do szamponu.
Używam najtańszego szamponu z lidla (wstyd) i wlewam do niego olejek w proporcji pół butelki szamponu : pół butelki olejku i myyyję i masuuuję ale nie od razu spłukuję zostawiam to na minutę i spłukuję. Potem odżywka również z lidla (heh wstyd) i przed suszeniem nakładam serum na zniszczone końcówki z Avonu i moje włosy jeszcze nigdy nie były tak piękne jak teraz
kurcze, to może i ja spróbuję, ale że aż tak duża ilość olejku? i dobrze się zmywa? nie masz obciążonych albo przetłuszczonych włosów?

ja ostatnio kupiłam plantice ziai z rycyną, fajny szampon, ale bez szczególnych rewelacji.
Cogata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 14:21   #4172
sonk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emmi578 Pokaż wiadomość
oh dzięki
jak mi się skończy dermena, lub baby dream to pójdę się zaopatrzyć mam nadzieję że nie zniknął do tego czasu z półek
costy napewno nie znikną bo one są produkowane dla lidla! dokładnie się nazywają Cien i masz do wyboru kilka kolorów etykiet fioletowa różowa i zielona, ja biore zawsze pierwszy lepszy z brzegu

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

[QUOTE=Cogata;19974125]kurcze, to może i ja spróbuję, ale że aż tak duża ilość olejku? i dobrze się zmywa? nie masz obciążonych albo przetłuszczonych włosów?

no dokładnie w takiej ilości daje olejku!! nie ma żadnego problemu ze zmyciem ich z głowy, szampon się ładnie pieni a włosy są takie mięciutkie. Tak jak wcześniej pisałam moje włosy nie przetłuszczają sie tak bardzo jak kiedyś, a co do obciążenia włosów to nie zauważyłam tego
sonk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 12:19   #4173
Cogata
Rozeznanie

to jeszcze jedno pytanie pół butelki olejku, ale o jakiej pojemności? bo to dość istotne. 30 czy 100g ?
Stary 2010-06-15, 13:20   #4174
kafciek
Raczkowanie

to i ja sie dolacze do pytania
i ile to moze stac? czy nie zakisnie lub cos w tym stylu? bo przeciez nikt nie zuzywa pol butelki szamponu na raz
kafciek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 19:32   #4175
milusiaam
Wtajemniczenie

jesli bedzie zamkniete to nic sie z tym nie stanie.Mysle ze miesiac -dwa spokojnie a w takim czasie to i szampon sie wykorzysta.

Ja dzisiaj pierwszy raz po jakims czasie uzyłam olejku rycynowego...i napatrzec sie na włoski nie moge...ale nalozyłam tez na skalp zeby troche pobudzic wzrost i mimo mycia dwa razy wlosów nie domyłam do konca...ale trudno...i tak myje wloski codziennie...
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:58   #4177
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Ja zmywam olejek szamponem babydream. Pieni się doskonale, olejek znika za pierwszym razem.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 08:01   #4178
kafciek
Raczkowanie

ja tez uzywam szamponu babydream
chodzilo mi o to, ze wyczytalam na jakims forum, ze jak ktos ma problem ze zmyciem oleii...to zeby najpierw wlasnie wetrzec szampon w ten tluszcz i splukac...a pozniej normalnie umyc dwa razy wlosy - no jak komu pasuje
u mnie po tym pierwszym splukaniu tez sie doskonale pieni
kafciek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:43   #4179
charisse
Raczkowanie

ile dajecie tego olejku?
i jak często?

w szoku trochę jestem, ze wylewacie pół butelki! ja dzisiaj go nałożyłam na włosy i wylałam trochę na dłoń, "na oko", a potem wmasowałam w skalp i wtarłam we włosy. zamierzam zmyć go jutro rano, albo dziś wieczorem dwa razy + jutro rano jeden raz (mam przełtuszczające się włosy). zastanawiam się, czy dobrze to wszystko zaplanowałam

charisse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 16:40   #4180
Czarnulka19
Zadomowienie

dziewczyny , czy jesteście pewne,że ten olejek rycynowy nie wysusza włosów ? Czy któraś z Was zasięgnęła opinii fachowca (fryzjera) ?
Stary 2010-06-24, 17:17   #4181
Charlotte95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charisse Pokaż wiadomość
ile dajecie tego olejku?
i jak często?

w szoku trochę jestem, ze wylewacie pół butelki! ja dzisiaj go nałożyłam na włosy i wylałam trochę na dłoń, "na oko", a potem wmasowałam w skalp i wtarłam we włosy. zamierzam zmyć go jutro rano, albo dziś wieczorem dwa razy + jutro rano jeden raz (mam przełtuszczające się włosy). zastanawiam się, czy dobrze to wszystko zaplanowałam
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam ale 3 razy to przesada.
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-24, 17:25   #4182
Exquise
Zadomowienie

Ja z olejkiem rycynowym się już poznałam dawno i się w sumie już pożegnałam, ale chcę do niego wrócić.
Mam pytanie do Was:
Czy mogę np po wysuszeniu włosów suszarką wetrzeć troszkę olejku w końcówki ? Czy nie będą tłuste i czy dzięki temu nie będą się rozdwajać ???

Exquise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 20:18   #4183
Czarnulka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Exquise Pokaż wiadomość
Ja z olejkiem rycynowym się już poznałam dawno i się w sumie już pożegnałam, ale chcę do niego wrócić.
Mam pytanie do Was:
Czy mogę np po wysuszeniu włosów suszarką wetrzeć troszkę olejku w końcówki ? Czy nie będą tłuste i czy dzięki temu nie będą się rozdwajać ???
w sensie nałożyć i nie zmywać ? ee to raczej odradzam
Stary 2010-06-24, 20:20   #4184
emmi578
Raczkowanie

a ja myślę, że jeśli wezmiesz go naprawdę troszeczkę to ok, ale musisz dobrze wetrzeć, bo inaczej porobią ci się na końcówkach włosy w strąki
emmi578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 03:41   #4185
milusiaam
Wtajemniczenie

W koncówki to raczej kokosowy wcieram bo jest duzo mnie tłusty i wloski sie tak pieknie blyszcza

Kafciek dziekuje ci slicznie ale wiesz nie mam problemu ze zmyciem olejów z długosci wlosów tylko ze skalpu
Moze to zalezy od wlosow albo ilosci nakladanego olejku bo u mnie babydream w ogole sie nie pieni na wlosach z olejem mimo ze wylewam na dłon rozrabiam z woda i mieszam w raczkach

Czarnulka sa rozne opinie .Niektórzy uważają ze olej rycynowy wysusza i do tego tez jest stosowany np na twarz trzeba to niestety sprawdzic na sobie i obserwować wlosy.Ja zawsze nakladałam rycyne na dlugosc nie zauwazyłam wysuszenia...ale teraz testuje rycynke tylko na skalp na długosc inne oleje,zobaczymy jak to zadziała.
Mowisz zeby zapytac o opinie specjaliste czyli kogo ? bo chyba nie fryzjerów a dopisałas tam ze fryzjerów ...ja uwazam ze niestety wiekszosc fryzjerów tak sie zna na skladach nawet zwyczajnych masek ze ja nie mam pytan

z rycynka jak z jajkiem jedni go kochają inni nienawidzą

Charisse a kto wylewa pol butelki jejku chyba bym wlosy 50 razy myła a cieklo by mi z nich łaa ja robie to tak...nalewam do miseczki -kubka goracej wody wkladam buteleczke olejku rycynowego czekam kilka minut .Wyjmuje go z cieplej wody,robi sie mniej gesty nalewam na zaglebienie dłoni i rozcieram w dłoniach ,nakladam na długosc wlosów.Kolejna porcje w ten sam sposob nakladam na skalp i wszystko.
Stary 2010-06-25, 10:01   #4186
cochonnetta
Wtajemniczenie

co do właściwościach wysuszających olejku rycynowego, to właśnie niedawno przeczytałam , że na brwi i rzęsy powinno się go stosować maksymalnie 2 tygodnie, bo może wysuszać, czyli pewnie analogicznie jest z włosami.

Ja już sama nie wiem, w sumie teraz rzadko go stosuje, bo rzeczywiście wlosy potem są takie jakby naelektryzowane, odstające ale czy przesuszone sama nie wiem. Kiedyś dawał super efekty, włosy milutkie, gładkie. Teraz już niestety tak nie jest . Tyle, że ja go nigdy nie stosowałam samego tylko w maseczce (+żółtko, kokos, odżywka) , może to wina jakiegoś innego składnika
Ostatnio mam problem z suchymi końcówkami, chciałam więc przeprowadzić kurację olejkiem, ale skoro wysusza to chyba bez sensu. Mógłby ktoś kompetentny wypowiedzieć się jak to w końcu jest? przecież to chyba niemożliwe , że ma takie "cudowne" właściwości, że jedne włosy nawilża, a drugie wysusza
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 11:00   #4187
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
Ja już sama nie wiem, w sumie teraz rzadko go stosuje, bo rzeczywiście wlosy potem są takie jakby naelektryzowane, odstające ale czy przesuszone sama nie wiem. Kiedyś dawał super efekty, włosy milutkie, gładkie. Teraz już niestety tak nie jest . Tyle, że ja go nigdy nie stosowałam samego tylko w maseczce (+żółtko, kokos, odżywka) , może to wina jakiegoś innego składnika
Ostatnio mam problem z suchymi końcówkami, chciałam więc przeprowadzić kurację olejkiem, ale skoro wysusza to chyba bez sensu. Mógłby ktoś kompetentny wypowiedzieć się jak to w końcu jest? przecież to chyba niemożliwe , że ma takie "cudowne" właściwości, że jedne włosy nawilża, a drugie wysusza
Problem w tym, że włosy różnie reagują na różne produkty Z olejem rycynowym jest tak samo. Może wysuszać, ale nie musi. Najważniejsze jest obserwowanie włosów. Ciężko powiedzieć, co w Twojej masce przestało Ci pasować- może to byc każdy z wymienionych przez Ciebie składników. Nikt Ci nie odpowie na pytanie, który to, musisz to sama sprawdzić drogą eliminacji.
A co do tych "cudownych" właściwości- tak, to jest możliwe. Podobnie dzieje się np. z naftą, która może wysuszać, może tez wzmacniać włosy.
Innym olejem, który stosuje się do cery tłustej jest olej tamanu, polecany przez wiele włosomaniaczek, które twierdzą, że jest świetny do suchych włosów.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 13:29   #4188
Cogata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Exquise Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was:
ja popełniłam kiedyś ten błąd bez pytania bardziej doświadczonych. ten olej jest za gęsty i za ciężki, będziesz miała tłuste posklejane strąki.
Stary 2010-06-28, 19:46   #4189
cochonnetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Problem w tym, że włosy różnie reagują na różne produkty Z olejem rycynowym jest tak samo. Może wysuszać, ale nie musi. Najważniejsze jest obserwowanie włosów. Ciężko powiedzieć, co w Twojej masce przestało Ci pasować- może to byc każdy z wymienionych przez Ciebie składników. Nikt Ci nie odpowie na pytanie, który to, musisz to sama sprawdzić drogą eliminacji.
A co do tych "cudownych" właściwości- tak, to jest możliwe. Podobnie dzieje się np. z naftą, która może wysuszać, może tez wzmacniać włosy.
Innym olejem, który stosuje się do cery tłustej jest olej tamanu, polecany przez wiele włosomaniaczek, które twierdzą, że jest świetny do suchych włosów.
Oczywiście, że muszę sprawdzić sama, ale nie o to mi chodzi. Może być tak, że pewien produkt w niewielkich ilościach powoduje nawilżenie , w większych natomiast zaczyna wysuszać, ale nie wierzę w to, że przy ciągłym stosowaniu powiedzmy 2 razy w tygodniu przez dłuższy okres czasu u jednych powoduje nawilżenie, a u drugich wysuszenie włosów. Włosy mogą inaczej reagować, tzn jedne może nawilżać lepiej, drugie gorzej, ale jak może przynosić odmienne efekty? Dzialanie nafty to zupełnie inna bajka , może i wysuszać i wzmacniać, bo to nie są cechy, które się wykluczają.

Ja mam taki problem, że tak naprawdę nie jestem do końca pewna czy coś mi wysusza czy nie, zauważam to dopiero po pewnym czasie, moje włosy i tak są suche, a nie chce im szkodzić, stosując olejek, który mając na celu nawilżenie tak naprawdę je wysusza.
Sama już nie wiem co zrobię, chyba przerzucę się na kokosa, którego wysuszających właściwości póki co nikt nie odkrył
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 11:18   #4190
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Ciekawe co piszecie o wysuszających właściwościach rycyny u mnie zawsze po rycynie mialam niesamowicie nawilżone, błyszczące i puszyste włosy a po kokosie natomiast wysuszone pióra.
No ale każde włosy inaczej na wszystko reagują. Dzięki wam przypomniałam sobie o rycynie i o tym,ze zaniedbalam ja na pol roku wlasnie do niej wrocilam i jestem po 3 godzinnej sesji

http://www.stephenking.pl

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png

Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych

MerriqueMayfair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 15:25   #4191
evelusiaq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
ja robie to tak...nalewam do miseczki -kubka goracej wody wkladam buteleczke olejku rycynowego czekam kilka minut .Wyjmuje go z cieplej wody,robi sie mniej gesty nalewam na zaglebienie dłoni i rozcieram w dłoniach ,nakladam na długosc wlosów.Kolejna porcje w ten sam sposob nakladam na skalp i wszystko.
Dziękuje za wspaniałą podpowiedź! nie pomyślałam o tym, przyda się go podgrzać przy wcieraniu w skalp - na 'chłodno' troche za bardzo czepia się włosów a cebulki dodatkowo bardzo lubią ciepełko - takie rycynowe turbodoładowanie

słodyczowy odwyk -3-
za 7,4 kg będę sobą.
evelusiaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 17:06   #4192
malinka996
Raczkowanie

Witam kobitki.!
Tak czytam ten wątek i troche sie pogubiłam.
Kupiłam sobie dziś ten olejek rycynowy.
I co teraz?
1. Mam go sobie wetrzeć we włosy i skóre i zostawić na noc?
Tak żeby było najlepiej,
2. Może go dolać do szamoponu, bo widziałam, że niektóre z Was tak robiły. Jesli tak to ile olejku na ile szamponu? I ile to zostawić na głowie?
3. Co ile można smarować włosy tym olejkiem?
4.. Dacie mi jeszcze jakieś istotne rady co do stosowania olejku?
5. Czym to później najlepiej zmyć?
6. Czym przykrywać włosy jak są od olejku?
7. Podgrzewac olejek przed uzyciem?

Edytowane przez malinka996
Czas edycji: 2010-07-12 o 17:38
malinka996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 08:34   #4193
d0lcevita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka996 Pokaż wiadomość
Witam kobitki.!
I co teraz?
Tak żeby było najlepiej,
2. Może go dolać do szamoponu, bo widziałam, że niektóre z Was tak robiły. Jesli tak to ile olejku na ile szamponu? I ile to zostawić na głowie?

dołączam się do powyższych pytań bo zrobiłam wczoraj eksperyment:

jak zastosowałam olejek z żółtkiem i sokiem z cytrynhy na całą noc to rano wymyłam włosy ale nadal śmierdzą mi jajem co zrobić ?

P.S wolę już chyba nakładac sam olej bez żółtka czy tak można?
albo może ten olej do szmponu dodawac...ale ile na jedna aplikacje szapomonu? czy może cała butelkę oleju wlać do szamponu ?

z góry dziękuję za odpowiedz

Edytowane przez d0lcevita
Czas edycji: 2010-07-14 o 08:43
d0lcevita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:50   #4194
Costynuuna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d0lcevita Pokaż wiadomość
dołączam się do powyższych pytań bo zrobiłam wczoraj eksperyment:

jak zastosowałam olejek z żółtkiem i sokiem z cytrynhy na całą noc to rano wymyłam włosy ale nadal śmierdzą mi jajem co zrobić ?
też tak miałam jak zostawiłam na całą noc taką maseczkę, i po prostu umyłam pare razy włosy bo nie mogłam znieść tego smrodu ;/ chyba 2 czy 3 razy musiałam myć, i już nie czułam tego jaja .. albo dać odżywkę na pare minut, inne rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy ;p
Stary 2010-07-14, 17:10   #4195
milusiaam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka996 Pokaż wiadomość
Witam kobitki.!
I co teraz?
Tak żeby było najlepiej,
1.Pierwsze użycie najlepiej na półtorej godzinki ,zebys mogła sprawdzic jego właściwości na swoich włosach np to czy ci wlosów nie wysuszy

2.Mozna ,ale jesli masz przetłuszczające sie wlosy to nie polecam,nie potrzebnie je obciąży. A proporcje to zalezy ja bym wlała 3-4 buteleczki małej rycynki do całego szamponu.Nie zostawiasz tego na glowie ,myjesz normalnie wlosy ,jakbys niczego do szamponu nie zostawiała.To jest taki substytut nie rezygnuj z nakładania samego olejku na wloski.

3.to zalezy od stanu włosów ,ja po rozjaśnianiu ich uzywam olejkow co drugi dzien.Jesli masz włosy w lepszej kondycji wystarczy raz na tydzien.

4.Istotna rada to taka ze olejek lepiej podgrzać przed uzyciem,pisałam wczesniej jak to zrobic.I wmasuj dokladnie w skalp

5.Zmyc najlepiej szamponem Jak sie dobrze postarasz i dokladnie umyjesz caly skalp to za pierwszym razem rycyna zejdzie.

6.Niczym nie przykrywac,jesli nakladasz na noc poloz na poduszke recznik badz ubierz ja w stara poszewkę.

7.Nie musisz podgrzewac ,ale latwiej sie go uzywa jak jest cieply.

PS.8 Nie zrazaj sie po pierwszym uzyciu musisz pamietac o dokladnym umyciu wlosow po olejku ,bo moga byc tłuste ,po uzyciu olejku i zmyciu ich szamponem nałoz na włosy odzywkę KONIECZNIE.

powodzenia

Jeszcze chciałam cos dodac...co do jajka ja odradzam...nie którym moze i pomaga ,ale mi sie wlosy platały po nim niesamowicie ...I smierdzi tez niesamowicie...i uzywamy tylko ZOŁTKA bez białka.

Edytowane przez milusiaam
Czas edycji: 2010-07-14 o 17:18
Stary 2010-07-14, 21:04   #4196
evelusiaq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Jeszcze chciałam cos dodac...co do jajka ja odradzam...nie którym moze i pomaga ,ale mi sie wlosy platały po nim niesamowicie ...I smierdzi tez niesamowicie...i uzywamy tylko ZOŁTKA bez białka.
co do jajkowania
kiedyś używałam maseczki rycyna żółtko itd... raz na tydzien przez ok pół roku - poprostu byla to moja jedyna odżywka jaką miałam (+ płukanie zielskami) i taka kuracja dała efekt - włosy były mocne, zdrowe, odżywione ale przy regularnym stosowaniu. Użycie od czasu do czasu nie przynosi u mnie żadnych efektów, a wręcz przeciwnie... A teraz na kuracje jajkowe nie mam czasu, albo przelałam ten czas na olejowanie..

słodyczowy odwyk -3-
za 7,4 kg będę sobą.
evelusiaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 22:45   #4197
d0lcevita
Zakorzenienie

thx

mimo ze włosy myłam 3 razy żeby to jajo nie śmierdziało to vpotem i tak czułam ten okropny zapach
tsak wiec odpuszczam to żółtko...sprawdze jeszcze tę wersje- olej wlany do szamponu
Stary 2010-07-15, 08:35   #4198
Cogata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez d0lcevita Pokaż wiadomość
thx

mimo ze włosy myłam 3 razy żeby to jajo nie śmierdziało to vpotem i tak czułam ten okropny zapach
tsak wiec odpuszczam to żółtko...sprawdze jeszcze tę wersje- olej wlany do szamponu
tylko uważaj nie przesadź! bo mogą wyjść tłuste strąki.

ja też kiedyś zrobiłam maseczkę z żółtkiem, ten sam problem...smród przez cały dzień, pomimo szamponu i odżywki nigdy więcej takiej mieszanki!
Stary 2010-07-16, 22:30   #4199
pseudofeministka
Zakorzenienie

Witajcie! Sledzilam ten watek,sledzilam az takze postanowilam sobie zaaplikowac olej rycynowy we wlosy w postaci maseczki. Dzisiaj mialam swoj pierwszy raz i powiem wam,ze jestem bardzo zadowolona z efektu Nie mialam absolutnie zadnego problemu ze splukiwaniem.Byc moze wynika to z faktu,ze zanim nalozylam maseczke umocyzlam wlosy ciepla woda.

Poza tym czytalam tutaj,ze dziewczyny maja problem ze splukiwaniem. Jak czytalam o tym wczesniej to nie powiem,ale bardzo sie tego balam:PI z moich spostrzezen wynika,ze niewarto aplikowac go na suche wlosy. Po pierwsze trzeba wiecej takiego olejku zuyc zeby go rozprowadzic, suche wlosy sa wlasnie bardzo tepe i trzeba znacznie wiecej takiego olejku nalozyc aby rozprowadzic po wlosach efekt tego jest taki,ze musimy zuzyc pol butelki szamponu zeby go splukac. A przeciez nie chodzi o to aby utrudniac ,ale zeby ulatrwiac. poza tym aplikujac go na suche wlosy wlosy wlasnie staja sie takie ... suche,koltunowate. Dla mnie ogolnie aplikowanie go na suche wlosy mija sie z celem. I tez nie zdecydowalabym sie zostawic go na noc. lepiejj sobie pochodzic dwie godziny z turbanem na glowie niz sie pozniej rano meczyc.
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 13:27   #4200
gochacz
Raczkowanie

Ja o olejku już dawno słyszałam i chciałam spróbować. Problem pojawiał się gdy byłam w aptece i przypominałam sobie o nim i chciałam kupić. Nigdy go nei było Ale poszłam w zeszłym tygodniu do fryzjerki i kobiecina powiedizał mi, że nei ma szans, że zrobi mi pasemka, bo mam strasznie zniszczone włosy. Tak więc postanowiłam dzisiaj pochodzić po mieście i znaleźć aptekę w której kupie olejek Mam nadzieje, że zdziała cuda, bo po odżywkach znacznej różnicy nie widać.
gochacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości