Zapuszczanie włosów - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 19:57   #4291
marta_08
Przyczajenie

Dot.: Zapuszczanie włosów

Cytat:
Napisane przez albin Pokaż wiadomość
marta_08 oglądając zdjęcia Twoich włosów mam wrażenie jakbym swoje widziała Mam taki sam kolor i też mi się tak falują tylko mam trochę dłuższe I tak bardzo szybko Ci odrosły. Mi teraz mimo starań włosy uparcie rosną 1 cm na miesiąc :/
wiesz, zawzięłam się na nie i jestem upierdliwa jak diabli;D co rusz robię z nimi nowe rzeczy - odżywiam, olejuję kolejnymi olejami. tak naprawdę wizaż bardzo mnie uratował
marta_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:02   #4292
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

czy takie olejki sa trudne w użyciu ? i gdzie mozna je kupic ?
donimica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:03   #4293
Pragni
Raczkowanie

hej dziewczyny!
chciałam spytać czy to prawda, że picie drożdży może na początku spowodować mały wysyp i pogorszenie cery.? I że może trwać to aż 2tyg??
Pragni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:20   #4294
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez donimica Pokaż wiadomość
czy takie olejki sa trudne w użyciu ? i gdzie mozna je kupic ?
masz lekturę https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10861

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:25   #4295
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

aaaaa dobra nie bij, przepraszam, dziekuje ;d
Stary 2012-03-14, 21:08   #4296
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez donimica Pokaż wiadomość
no witam drogie koleżanki !! nie wiem jak to zrobiłam, ale z dniem dzisiejszym moje włosy mierzą... 69 cm : O dopiero dzis mama mi je zmierzyla, podejrzewam, ze wczesniej jakos pokreciłam, ale sama zauważyłam ich wzrost *_* no prosze. Bambino, Radical, Wax i tyle *_* roooośśśśśsnnnnnniiiiiiij jjjjjjjjccccccieeeeeeeeee eeeee
a co tam u Was?
Hoho, a ile urosły i w jakim okresie?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 07:06   #4297
poppy seed
Zakorzenienie

oficjalnie chwalę się, że osiągnęłam wreszcie długośc do ramion, teraz nie pozostało mi nic innego jak tylko dalsze zapuszczanie

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-15, 07:48   #4298
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
oficjalnie chwalę się, że osiągnęłam wreszcie długośc do ramion, teraz nie pozostało mi nic innego jak tylko dalsze zapuszczanie
gratuluje
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 08:01   #4299
Madaaa
Zakorzenienie

Ja tez zaczelam dbac i zauywazylam poprawe na wlosach. Sa ladniejsze, glatsze Ale nie bawie sie w olewjowanie, po prostu myję, bez odzywek, nie susze nie prostuje, pije pokrzywe. Widac poprawe.

Na razie troche mnie denerwuja te moje wlosy. Sa takiej dlugsci, że ciagle smyraja mnie po karku, wchodza za kolnierzyk od swetra, koszuli..no ale jak urosna bede je boie ladnie zaczesywac na plecy albo przezucac na bok po piersi Jeszcze tak z 15 cm im brakuje

Macie sposob na elektryzowanie sie wlosow?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:58   #4300
myslenieszkodzi
Raczkowanie

odżywka?
myslenieszkodzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:02   #4301
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

no mniej więcej jak tu ostatnio pisałam, chyba 29 luty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-15, 21:22   #4302
0smerfetka
Przyczajenie

Czesc dziewczyny moge sie przylaczyc do was? zapuszczam wlosy juz nie wiem ile... bardzo powili mi rosna duuzo czytalam waszych porad, od ponad pol roku pije pokrzywe(z drobnymi przerwami) pilam tez skrzyp, bralam przez 3-4 miesiace tabletki ze skrzypu polnego i pokrzywy, do tego rozne wcierki, obecnie jantar ale byl tez radikal, szampony ziolowe, z czarna rzepa, maski, odżywki itp od roku nie prostuje nie susze czasami pokrece... naladam maseczke z olejku rycynowego+zoltek+pare kropel cytryny+oliwa z oliwy raz w tyg, raz w tyg nakladam olej kokosowy na wlosy, od miesica stosuje biowax 2 razy w tyg, biore wit b i c, pod koniec listopada podcielam wlosy i od tego czasu urosy mi zaledwie 3 cm z tymi przyspieszaczami;( poradzcie co moge jeszcze zrobic?? by szybciej rosly??wlosy ostatni raz farbowalam jakos w sierpniu, maja dlugosc okolo 52-53 cm proste, prosta grzywka.. prosze jeszcze o jakies rady
0smerfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 07:31   #4303
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Na razie troche mnie denerwuja te moje wlosy. Sa takiej dlugsci, że ciagle smyraja mnie po karku, wchodza za kolnierzyk od swetra, koszuli..no ale jak urosna bede je boie ladnie zaczesywac na plecy albo przezucac na bok po piersi Jeszcze tak z 15 cm im brakuje

Macie sposob na elektryzowanie sie wlosow?
To jest najbardziej znienawidzona przeze mnie długość, taka "przejściowa".

Na elektryzowanie oczywiście odzywka. Jeśli nie lubisz takich ze spłukiwaniem, albo "ciężkich" w spreju, to polecam radical - leciutki, tani i powinien pomóc
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 08:02   #4304
Madaaa
Zakorzenienie

uzywam radicala w spray ;-) Co prawda w wlosy mi sie elekrytzuja zawsze tylko w pracy Moze wina ogrzewania....Zawsze jak wracam do domu pryskam nim wlosy, pomaga, ale na drugi dzien to samo. Takze z nim efekt tylko widoczny po zazstosowaniu. Myslalam nosic go w torebce ale za duzo miejsca zajmuje i ciezki
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 13:46   #4305
albin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 0smerfetka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny moge sie przylaczyc do was? zapuszczam wlosy juz nie wiem ile... bardzo powili mi rosna duuzo czytalam waszych porad, od ponad pol roku pije pokrzywe(z drobnymi przerwami) pilam tez skrzyp, bralam przez 3-4 miesiace tabletki ze skrzypu polnego i pokrzywy, do tego rozne wcierki, obecnie jantar ale byl tez radikal, szampony ziolowe, z czarna rzepa, maski, odżywki itp od roku nie prostuje nie susze czasami pokrece... naladam maseczke z olejku rycynowego+zoltek+pare kropel cytryny+oliwa z oliwy raz w tyg, raz w tyg nakladam olej kokosowy na wlosy, od miesica stosuje biowax 2 razy w tyg, biore wit b i c, pod koniec listopada podcielam wlosy i od tego czasu urosy mi zaledwie 3 cm z tymi przyspieszaczami;( poradzcie co moge jeszcze zrobic?? by szybciej rosly??wlosy ostatni raz farbowalam jakos w sierpniu, maja dlugosc okolo 52-53 cm proste, prosta grzywka.. prosze jeszcze o jakies rady
A próbowałaś drożdże? Niektóre dziewczyny są nimi zachwycone. Może zamiast zwykłych witamin zażywaj specjalne tabletki/suplementy na porost włosów. A co z dietą, odżywiasz się prawidłowo? Możesz jeszcze spróbować robić masaż głowy tym - http://zakupy-tv.pl/images/masaszer.jpg jest tanie i podobno ma dobry wpływ na włosy
albin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 14:48   #4306
Szoszen
Przyczajenie

Po tygodniach czytania postanowilam dołączyć do Was na całego
Ze dwa tygodnie temu wymieniłam wszystkie włosowe kosmetyki (drogeryjne z silikonami i inną chemią poszły w odstawkę i postawiłam na naturę). Ile kasy mnie to kosztowało...
Teraz w kółko olejuję (olej rycynowy, amla, olejek alterry z granatem, babydream dla mam) i odżywiam (wax, kallos, isana z babassu, Garnier z avocado, alterra z granatem, jantar). Do tego skrzypokrzywa i drożdże. Do mycia używam szamponów barwy (chmielowy i pokrzywowy) i evy natury z rzepą. Do płukania często płukanki kawowej. Generalnie - same wizażowe hity
Długość mam do ramion i cuda wyczyniam by ich nie ściąć (najczęściej wiążę bo nie mogę patrzeć na tę długość). Są mocno wycieniowane (najkrótsze sięgają ledwie uszu), a naturalnie falują, więc teraz, leżąc na ramionach, wywijają się we wszystkie możliwe strony...
No i pod niebiosa wychwalam fryzjerkę, u której byłam kilka miesięcy temu, chcąc ściąć włosy na krótkiego boba (okropnie były zniszczone i nie byłam w stanie dojść z nimi do ładu), a ona stwierdziła, że szkoda długości i że na ścięcie jeszcze będzie czas i tylko ścięła zniszczony i nierówny dół (robiąc długiego boba do ramion) Gdybym wtedy jednak kazała jej je ściąć teraz byłabym wściekła...

Dodam jeszcze, że długich włosów nie miałam od 5ej klasy podstawówki (czyli baaaaaardzo dawno). Wtedy to ścięłam z długich do połowy pleców na coś w rodzaju pieczarki No i od tego czasu najdłużej jak mi się kiedykolwiek udało zapuścić to właśnie do ramion. I zawsze (!) je cieniowałam... A teraz będę chciała wyrównać, bo te pocieniowane końce tak okropnie wyglądają...
Szoszen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 19:10   #4307
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szoszen Pokaż wiadomość
Po tygodniach czytania postanowilam dołączyć do Was na całego
Ze dwa tygodnie temu wymieniłam wszystkie włosowe kosmetyki (drogeryjne z silikonami i inną chemią poszły w odstawkę i postawiłam na naturę). Ile kasy mnie to kosztowało...
Teraz w kółko olejuję (olej rycynowy, amla, olejek alterry z granatem, babydream dla mam) i odżywiam (wax, kallos, isana z babassu, Garnier z avocado, alterra z granatem, jantar). Do tego skrzypokrzywa i drożdże. Do mycia używam szamponów barwy (chmielowy i pokrzywowy) i evy natury z rzepą. Do płukania często płukanki kawowej. Generalnie - same wizażowe hity
Długość mam do ramion i cuda wyczyniam by ich nie ściąć (najczęściej wiążę bo nie mogę patrzeć na tę długość). Są mocno wycieniowane (najkrótsze sięgają ledwie uszu), a naturalnie falują, więc teraz, leżąc na ramionach, wywijają się we wszystkie możliwe strony...
No i pod niebiosa wychwalam fryzjerkę, u której byłam kilka miesięcy temu, chcąc ściąć włosy na krótkiego boba (okropnie były zniszczone i nie byłam w stanie dojść z nimi do ładu), a ona stwierdziła, że szkoda długości i że na ścięcie jeszcze będzie czas i tylko ścięła zniszczony i nierówny dół (robiąc długiego boba do ramion) Gdybym wtedy jednak kazała jej je ściąć teraz byłabym wściekła...

Dodam jeszcze, że długich włosów nie miałam od 5ej klasy podstawówki (czyli baaaaaardzo dawno). Wtedy to ścięłam z długich do połowy pleców na coś w rodzaju pieczarki No i od tego czasu najdłużej jak mi się kiedykolwiek udało zapuścić to właśnie do ramion. I zawsze (!) je cieniowałam... A teraz będę chciała wyrównać, bo te pocieniowane końce tak okropnie wyglądają...
Uważaj, bo olej rycynowy moze wysuszać, więc za długo i za często nie trzymaj na głowie
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 08:33   #4308
miss_dior
Raczkowanie

miarka się przebrała. mam już dość moich zdechłych, krzywych końcówek. dzisiaj podetnę (własnoręcznie ). stracę na długości, ale przynajmniej nie będę się własnych włosów brzydzić powiedzcie mi, że dobrze robię.

Edytowane przez miss_dior
Czas edycji: 2012-04-12 o 17:50
miss_dior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 09:15   #4309
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss_dior Pokaż wiadomość
miarka się przebrała. mam już dość moich zdechłych, krzywych końcówek. dzisiaj podetnę (własnoręcznie ). stracę na długości, ale przynajmniej nie będę się własnych włosów brzydzić powiedzcie mi, że dobrze robię.
ale masz ładne włoski no ja bym podcięła na równo, kto Ci krzywo ściął ?

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-03-17, 09:17   #4310
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo dobrze masz śliczne włosy, a te końcówki trochę psują efekt.

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 09:18   #4311
miss_dior
Raczkowanie

fryzjerka w niby dobrym salonie ponad rok temu.
moja mama jak mnie zobaczyła, powiedziała "czemu poszłaś ściąć włosy do szewca, a nie do fryzjera?" ale mi wtedy nie było do śmiechu.
Stary 2012-03-17, 09:22   #4312
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
fryzjerka w niby dobrym salonie ponad rok temu.
moja mama jak mnie zobaczyła, powiedziała "czemu poszłaś ściąć włosy do szewca, a nie do fryzjera?" ale mi wtedy nie było do śmiechu.
głupia baba, zeza miała pewnie no to niech mama ci ładnie wyrówna

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-03-17, 13:25   #4313
miss_dior
Raczkowanie

Zrobiłam to
Własnoręcznie. Dalej są krzywe, ale nie oczekiwałam cudów - nie jestem gotowa na radykalne cięcie.

Edytowane przez miss_dior
Czas edycji: 2012-04-12 o 17:50

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-17, 16:10   #4314
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Bosz, jaki zezowaty babol. Bardzo dobrze robisz A w ogóle masz śliczne, gładkie włosy

Stary 2012-03-17, 18:12   #4315
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

A ja mam straszny kryzys mam już długie włosy,jakieś 5 cm. za zapięcie stanika, trochę cieniowany przód i jest tak zniszczony,że masakra tył wygląda zdrowo, ogólnie mam grube gęste włosy błyszczące a końcówki te cieniowane są mega porozdwajane. Muszę podciąć na pewno, ale jesli jakieś 5 cm. skrócę przód to jak będę wyglądała? chyba tragicznie ;/ wrr
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 18:27   #4316
miss_dior
Raczkowanie

Shadusia, z przodu się niszczą szybciej, niestety.

Dziewczyny, dzięki za miłe komentarze o moich włosach, ale te zdjęcia chyba pokazują je z jak najlepszej strony. Bo tak naprawdę to są średnie.
Stary 2012-03-17, 18:40   #4317
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Shadusia, z przodu się niszczą szybciej, niestety.

Dziewczyny, dzięki za miłe komentarze o moich włosach, ale te zdjęcia chyba pokazują je z jak najlepszej strony. Bo tak naprawdę to są średnie.
Ja wiem,ja wiem ale taka jestem na nie zła że mam ochotę powyrywać wszystkie!
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 18:51   #4318
Redhaired Witch
Nindżopesz

Nie macie problemu z ulizanymi do głowy włosami?
Moje kiedy były krótsze jeszcze dawało się czasami podnieść u nasady, tzn. porobić loki od góry - coś na kształt ulizanej Shakiry. Teraz górę mam przyklapniętą ale za bardzo zależy mi na długości żeby je podcinać. Myślę o cieniowaniu ale mam cienkie włosy więc najdłuższa warstwa smętnie i biednie by wyglądała. Ogólnie podobają mi się fryzury na topielicę ale mam do tego zbyt pociągłą twarz.
Próbowałam wcierać w skalp zaparzone zioła i to trochę usztywnia je u nasady, może macie jakieś inne patenty?
Suszenie z głową w dół odpada, miałabym siano, lakier i żel też, nie chcę ich niszczyć. Hm, może żel lniany jakoś wmasować...

Stary 2012-03-17, 18:57   #4319
miss_dior
Raczkowanie

Redhaired Witch, mam wrażenie, że problemem jest po prostu... grawitacja. Dłuższe= cięższe włosy = więcej newtonów Z fizyką nie wygramy.
Stary 2012-03-17, 19:10   #4320
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Redhaired Witch, mam wrażenie, że problemem jest po prostu... grawitacja. Dłuższe= cięższe włosy = więcej newtonów Z fizyką nie wygramy.
Może i tak ale moje są bardzo leciutkie i kiedy były krótsze też przyklapywały jeśli nic z nimi nie zrobiłam :/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości