|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
ja na nie stosowałam wody brzozowej ale gdzieś czytałam ze może przesuszać
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- co ja piszę , czytałam coś takiego ze nafta może przesuszać , nie wiem czy to jest prawdą ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- brała któraś z was udział w tym konkursie garniera ?? kto wygrał te zestawy ?? |
|
|
|
#4442 |
|
Konto usunięte
|
Garniera nie kupuję
![]() W zasadzie to nawet szampon może przesuszać. Kosmetyki trzeba umiejętnie dobierać i korzystać z nich z głową
|
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4444 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ja dzisiaj pierwszy raz będe sobie olej na włoski dawała i boję się co to będzie ![]() Mam zamiar zmieszać olej, żółtko i sok z cytryny tylko nie wiem czy na skórę głowy i wetrzeć czy tylko na końcówki? Mam strasznie suche ;/ A jeśli chodzi o zawinięcie ich w folie, to chodzi o tą przeźroczystą czy tak zwane "złotko" w kolorze srebrnym? ![]() PS. Mogłybyście mi wyjaśnić zwrot : skalp ? proszę
Edytowane przez ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe Czas edycji: 2010-11-21 o 13:53 |
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;23368081]Cześć Dziewczyny
![]() Ja dzisiaj pierwszy raz będe sobie olej na włoski dawała i boję się co to będzie ![]() Mam zamiar zmieszać olej, żółtko i sok z cytryny tylko nie wiem czy na skórę głowy i wetrzeć czy tylko na końcówki? Mam strasznie suche ;/ A jeśli chodzi o zawinięcie ich w folie, to chodzi o tą przeźroczystą czy tak zwane "złotko" w kolorze srebrnym? ![]() PS. Mogłybyście mi wyjaśnić zwrot : skalp ? proszę [/QUOTE]Wydaje mi się ze na cale wlosy ale nie wiem ![]() Folia przezroczysta ![]() Nie jestem pewna co do skalpu ale chyba skóra głowy xD Jak cos to niech mnie ktos poprawi
|
|
#4446 |
|
Konto usunięte
|
Dziekuje za odpowiedz
![]() A jeśli nie mam takiej folii, to jako zamiennik czego mogę użyć? ![]() Na całe włosy czyli skórę głowy też?
|
|
|
|
#4447 |
|
Raczkowanie
|
hej mam pytanie któraś z was stosuje inny olejek oprócz rycynowego , który stosujecie i polecacie ?? Proszę o odpowiedz . Ja zamierzam kupić olejek kokosowy ?? A wy jakie stosujecie ??
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- i co to jest ten olej Parachute |
|
|
|
#4448 |
|
Konto usunięte
|
co do tej mieszanki banan + miód to przestrzegam przed tym - tych trotów nie da się później wydłubać wygląda się się jakby sie miało wszy a ten banan ciemnieje na włosach i pomimo mycia na włosach zostaje przykry zapach zgniłego banana
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;23369919]Dziekuje za odpowiedz
![]() A jeśli nie mam takiej folii, to jako zamiennik czego mogę użyć? ![]() Na całe włosy czyli skórę głowy też? [/QUOTE]Nawet reklamówka z Biedronki, chodzi tylko o to żeby się nie ociapać i żeby nie schło. Całe włosy czyli skórę też, nałóż, nie wcieraj. Czasem skóra nie lubi masek ale to rzadkie, nie dowiesz się jak nie spróbujesz ![]() Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4450 |
|
Konto usunięte
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;23368081]Cześć Dziewczyny
![]() Ja dzisiaj pierwszy raz będe sobie olej na włoski dawała i boję się co to będzie ![]() Mam zamiar zmieszać olej, żółtko i sok z cytryny tylko nie wiem czy na skórę głowy i wetrzeć czy tylko na końcówki? Mam strasznie suche ;/ A jeśli chodzi o zawinięcie ich w folie, to chodzi o tą przeźroczystą czy tak zwane "złotko" w kolorze srebrnym? ![]() PS. Mogłybyście mi wyjaśnić zwrot : skalp ? proszę [/QUOTE] Właściwie to folia obojętna, może to być folia spożywcza, reklamówka (u mnie w domu tego nie uświadczę..) czy mały worek na śmieci. Do wyboru do koloru Skalp - skóra głowy. Nie wiem, jaki efekt chcesz osiągnąć poprzez stosowanie oleju rycynowego, ale myślę, że nie musisz nakładać tego na skalp. Nałożyłabym tak mniej więcej po długości włosów, skupiając się na ich dole (końcówki). Ja stosuję kokosowy, od siebie polecam. |
|
|
|
#4451 |
|
Raczkowanie
|
Stosując olejek trzeba pamiętać, żeby używać go z umiarem, bo można sobie nieźle przetłuścić skórę głowy
|
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4453 |
|
Raczkowanie
|
ja jednak nie kupiłam olejku ale kompres z joanny miód i coś tam .
|
|
|
|
#4454 |
|
Raczkowanie
|
ale się cicho zrobiło ??
|
|
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
A ne wiem :P
Ale powiem wam szczerze że lepiej działa na mnie mgiełka ze skrzypu polnego Radical - widzę więcej nowych włosków niż przy olejowaniu , a w sumie ta mgiełka ma służyć przeciw wypadaniu włosów a nadal mi się sypią ;/ |
|
|
|
#4456 |
|
Zadomowienie
|
A psikasz tylko na łodygę włosa czy głównie na skalp?
|
|
|
|
#4458 |
|
Raczkowanie
|
mi tez sie strasznie sypia ; /
juz nie wiem od czego to pije od jakiegos czasu multiwitamine, uzywam jakis szamponow wzmacniajacych a poprawy jak nie było, tak nie ma po dzien dzisiejszy. Wyszczególnie również to, iż dodaje odrobine olejku rycynowego do szamponu od ponad poł roku, ale nie doczekalam sie efektu wzmocnienia włosów
|
|
#4459 |
|
Konto usunięte
|
Dodając do szamponu, to możesz się i nie doczekać
![]() Chyba że będziesz szampon na głowie trzymać min. 0,5 godziny. Ale nie wiem, czy okazało by się to takie zdrowe dla włosów. A włosy nie samym szamponem żyją!
|
|
|
|
#4460 |
|
Przyczajenie
|
Moje ciemne, mocno kręcone włosy przez ostatnie kilka lat były atakowane rozjaśniaczami, farbami blond i bardzo, bardzo, bardzo często suszarką + prostownicą. Za każdym razem mówiłam sobie, że to już ostatni raz kiedy je prostuję, ale niestety kiedy teraz nie wyprostuję włosów wyglądam jak zniszczona miotła. Są martwe, suche, matowe, cienkie i cholernie łamliwe. Nie wypadają mi z głowy, ale łamią się gdzieś na długości i czuję, że jest ich coraz mniej i mniej. Postanowiłam to zmienić, bo zaczynam się źle czuć z taką cienką kitką. Zaczęłam od powrotu do naturalnego koloru tak, żeby przez kolejne kilka miesięcy nie farbować tak jak z blondem - malowanie odrostów co miesiąc. Od dłuższego czasu już przybierałam się do użycia olejku rycynowego, ale dopiero w piątek go kupiłam w aptece i dzisiaj stosuję pierwszy raz na włosy i rzęsy
Zmieszałam olejek rycynowy z żółtkiem jajka i sokiem z cytryny, który przed chwilą wycisnęłam. Pasmo po paśmie przejechałam miksturą po włosach od nasady po końce. Dziwnie sztywne i posklejane, zawinęłam w folię i siedzę z ręcznikiem na głowie. Wyczytałam, że niektóre z Was trzymają całą noc, ale ja rano muszę jechać do pracy i boję się, że nie zmyję tego szybko rano, więc nie ryzykując potrzymam teraz kilka godzin i umyję głowę przed snem. Czy wiecie ile razy w tygodniu należy powtórzyć zabieg? Istnieje "przedawkowanie"?
|
|
|
|
#4461 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
zapraszam do zapoznania się z TYM wątkiem |
|
|
|
|
#4462 |
|
Raczkowanie
|
jeśli pierwszy raz stosujesz na głowę olejek rycynowy ja nie polecam na całą noc , ja stosuje na dwie godziny na głowę przed myciem .
|
|
|
|
#4463 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm z reguły na całą noc to stosowało się jedynie olejek r.
![]() Ja jeszcze jak używałam rycynowego to bez jajka i tych dodatków , bo jedynie naelektryzowana chodziłam ..;] |
|
|
|
#4464 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie umyłam włosy. Gdyby tak efekty widoczne były od razu
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba sobię oliwę z oliwek zastosuję na końce włosów i zostawię na całą noc, liczę na jakiekolwiek nawilżenie
|
|
#4466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jak? Pomogła oliwa z oliwek?
|
|
#4467 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja stosowałam ten olejek 3 miesiące i jakoś zaczęły mi włosy wypadać (PRZYCZYNY NIE ZNAM WIĘC NIE MÓWIĘ , ŻE TO WINA OLEJKU R.) i mam zamiar wypróbować maseczkę z aloesu na włosy , trochę odbiegłam od tematu ale jeśli któraś z was stosowała niech do mnie napisze na priv , będę b.wdzięczna
|
|
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
Olejek zaczęłam stosować niedawno, kiedy strasznie zniszczyłam sobie włosy. Wiecie co minęło ok 1 miesiąca od farbowania i o dziwo nigdy jeszcze nie miałam takich odrostów po tak krótkim czasie. Pomimo tego, że są strasznie połamane i zniszczone to rosną jak szalone
i podejrzewam, że to dzięki olejkowi + skrzypowita (2 kapsułki dziennie). Po pierwszym zastosowaniu olejku odzyskałam nadzieję na to, że moje włosy będą jeszcze kiedyś normalnie wyglądały I obiecałam sobie koniec eksperymentów
|
|
|
|
#4470 |
|
Raczkowanie
|
ja na początku podczas nakładania olejku zauważyłam że więcej mi włosów wypadało ale teraz to już nie . Ja stosuje tylko na włosy nie nakładam na skalp . Dwa razy w tygodniu stosuje olej a raz samo jajko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

proszę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)