|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
Cytat:
|
|
|
|
|
#4472 |
|
Zadomowienie
|
o ludu;/ tzn ze nie musze sobie go załowac?? kupuje go u mnie w miescie za 10zł;/ na allegro znalazłam za 2,99 + przesyłka, kupuje chyba od rzu z 10
|
|
|
|
#4473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() Na all tańszy, ale uważaj bo niekiedy są nieoryginalne , poczytaj komentarze o sprzedającym
|
|
|
#4474 |
|
Zadomowienie
|
łojej ale ja sie cieszu z tego powodu
|
|
|
|
#4475 |
|
Rozeznanie
|
Alkoholu nie ma, ale ma na pewno silikony (dimethicone-wg jednych źródeł zmywalny wodą, wg innych szamponem z SLS i cyclomethicone-na temat tego rozbieżne opinie znalazłam-wg Laboratorium Urody ciężko zmywalny, wg innych źródeł-wyparowuje). Na razie potrafię rozpoznać te dwa, może ktoś by się tam jeszcze innych dopatrzył. No i jest jeszcze złą sławą okryty konserwant-fenoksyetanol...
Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-07-17 o 21:07 |
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Ma bardzo dużo silikonów, dlatego tez używa się gdo tylko w celu zabezpieczenia końcówek, przed urazami
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
chcialam podzielic sie moimi doswiadczeniami po olejowym weekendzie i pochwalic olej ostowy (czy tam z krokosza jak kto woli) jako olej do olejowania wlosow
ludzie zloci, ile tego oleju w tym zdaniu!a wiec: wczoraj mialam mieszanke na glowie, ale przesadzilam troche... ostowy, lniany, kokosowy i co mi tam jeszcze w rece wpadlo, i dosc sporo tego walnelam na wlosy. cieklo mi troche i zmyc tez sie nie chcialo tak idealnie... ale wloski byly fajne, wiec sprobowalam dzisiaj tak:sam olej ostowy, nakladany jak opisuja niektore z was: glaskalam wlosy przy skorze, troche masowalam skalp, a potem wyglaskiwalam poszczegolne pasma. i faktycznie mniej niz lyzka oleju na to zeszla (co przy moich wlosach to zadna niespodzianka, niewiele ich mi sie ostalo ). caly dzien sobie w takim "liuzsie" chodzilam i wczesnym wieczorem zmylam. bez problemu. i mam bardzo fajne, mieciutkie wlosy ![]() musze wyprobowac jeszcze w ten sam sposob olej rycynowy. z lopianu na pewno sprobuje na skalp, prawdopodobnie z ekstraktem z pokrzywy czy cos... cos wymysle ![]() |
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Olej krokoszowy czasem mylnie bywa nazywany ostowym. Istnieje i olej krokoszowy i ostowy. Dwie różne rzeczy z rożnych roślin.
To twój jest z ostu czy krokosza? A tak w ogóle to mam zamiar kupić krokoszowy właśnie. Tyle się o nim naczytałam, ze muszę go mieć. Z tego co czytałam powinien bardzo wygładzać włosy.
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-07-18 o 00:15 |
|
|
|
#4479 |
|
Wtajemniczenie
|
Krokosz to jest chyba olej ,który wzbudza najwiecej kontrowersji : Nie boicie sie tych opini ,ze to naturalny depilator?
|
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z nasion roslinki zwanej färberdistel, czyli Carthamus tinctorius, czyli krokosza barwierskiego. zimnotloczony, z pierwszego tloczenia, no i z upraw bio. szczerze mowiac nie widzialam oleju z takiego typowego ostu, ale to tez nie byl jakis tam super wyposazony sklep w tego typu cuda...wygladza wlosy naprawde pierwszorzednie. moj facet - wczesniej niezbyt zadowolony z faktu, ze mam zamiar lazic z tlustymi wlosami, wczoraj wieczorem swoich lapsk nie mogl od moich wlosow oderwac (ja z reszta tez )i przy okazji uzywam go do twarzy, mam bardzo tlusta cere ![]() milusiaam, nie slyszalam nic o tym, ze to naturalny depilator. niby jak ma depilowac? moze ktos przesadzil... i chodzi tylko o zmiekczajacy efekt? |
|
|
|
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
Olej z krokosza spowalnia porost włosów :p dlatego jest dobry po depilacji ;]
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze, ze tak wtrace z innej beczki, mozecie polecic jedwab bez alkoholu dostepny w drogerii przystepny cenowo? Nie mam obeznania w tej kwestii.
Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2011-07-18 o 12:34 |
|
|
|
#4483 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Na tej samej stronie dziewczyny pisaly o CHI. Czytałaś?
|
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Czytalam, pytam o drogeryjny. To ja rowniez wspomnialam o tym, ze nie zawiera denat
niestety, nie spotkalam go w drogerii, a do sklepu fryzjerskiego mam daleko. Stad moje pytanie
|
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Wypróbuj to serum, o którym pisałam ja i smutna_dziewczyna. W prawdzie nie jest to jedwab, ale efekt jest podobny, a wydaje mi się, że jakoś oprócz tego pielęgnuje włosy w przeciwieństwie do jedwabiu. Kupiłam je w aptece, nie wiem czy w innym miejscu są produkty Biovaxu.
|
|
|
|
#4486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przekopałam cały anglojęzyczny (czyli strony z co najmniej kilku krajów) internet w poszukiwaniu) w poszukiwaniu choćby małej wzmianki na temat właściwości depilacyjnych oleju krokoszowego i nic. Wręcz przeciwnie- masa informacji o cudownym działaniu na włosy i zapobieganiu ich wypadania. Także tę polską plotkę , która ogarnęła polski internet traktuję z przymrużeniem oka. Tym bardziej , ze olej z krokosza jest ostatnio jednym z popularniejszych składników odżywek do włosów i środków na stymulujących porost i przeciw łysieniu. Więc coś tu sie nie zgadza. Nawet dercos aminexil zawiera olej z krokosza. Z tym opóźnianiem to moze byc tak, że smarowanie skóry olejem o wysokiej zawartości lipidów (olej krokoszowy ma bardzo wysoką zawartość 78%) po depilacji (tylko i wyłącznie depilacji, nie goleniu) powoduje ''zatkanie'' mieszków włosowych co powoduje wolniejsze wyrastanie włosków, ale wyrosna takie same tylko powiedzmy zamiast po jednym dniu to po 2 czy 3. Nie jest to teoria potwierdzona. Też gdzieś wyczytana. Raczej nieprawdopodobne jest żeby środek hamujący wzrost włosa był stosowany przeciw łysieniu.
|
|
#4487 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
, nie zwróciłam uwagi na nick.
|
|
|
|
|
#4488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4490 |
|
Raczkowanie
|
A używała któraś z Was ziołowego olejku do Włosów Heenara?
![]() |
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
ja, nie pasuje mi w ogóle..
|
|
|
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś czytałam, że po Heenarze na włosach mogą się pojawić czerwone refleksy, ale nie wiem ile w tym prawdy
|
|
|
|
#4493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W takim razie skuszę się raczej na Vatikę.
|
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
ja używam od miesiąca około, bardzo fajny olej, ładnie nawilża włosy, błyszczą się.
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
ja po nim nie mam żadnych czerwonych refleksów..
|
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie szkodzi
![]() Bylam w dwoch aptekach i w zadnej nie mieli serum wax. Zamowilam CHI na All. Czy uzywał ktos oleju czosnkowego przeciw wypadaniu? Widzialam taki, ale pomyslalam, ze wezme olej jaki mam u siebie. Chce wycisnac czosnek i jak troche przejdzie, to wetrzec w skore glowy i wlosy. Mysle, ze efekt podobny(?) |
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w kazdym razie bede stosowac dalej: i na wlosy, i na twarz |
|
|
|
|
#4499 |
|
Zadomowienie
|
jutro kolejna aplikacja farby do włosow...myslicie zeby wstrzymac sie dzis z olejowaniem i dokładnie oczyscic włosy??
|
|
|
|
#4500 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Mam ten patent od Rybiorki. Podawała go na zakręconym forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

i zmyc tez sie nie chcialo tak idealnie... ale wloski byly fajne, wiec sprobowalam dzisiaj tak:
). caly dzien sobie w takim "liuzsie" chodzilam i wczesnym wieczorem zmylam. bez problemu. i mam bardzo fajne, mieciutkie wlosy 

- 82
15.04.2013