|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Nindżopesz
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Nie ma lekko, jeden ma gęste, ciężkie i sypkie, inny delikatne :/ Mnie wkurza w moich sztywność. I tak już są dużo bardziej miękkie niż kiedyś ale dzień po myciu zaczynają właśnie sztywnieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w chwilach zwątpienia, kiedy chcę rzucić to wszystko w diabły, ściąć się na jeża, kupić perukę albo obkupić silikonowym szitem, macam swoje i się zachwycam "rany, takie miękkie, to moje?" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Rozeznanie
|
A mi już się nie chce dbać o włosy jakoś szczególnie.. Teraz ograniczam się do picia skrzypu i pokrzywy, szamponu, odżywki, jedwabiu i mam zamiar kupić sobie znowu maskę z Biovaxa. Już się pogodziłam z tym, że nie będę miała takich długich włosów jakie bym chciała. A po 3 miesiącach dbania nie zauważyłam jakichś szczególnych efektów. Jak urosną to super, a jak nie to przynajmniej nie będę miała żalu, bo i tak się nie starałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Nindżopesz
|
To ja dla odmiany widzę ostatnio niezłe efekty. Tylko nie wiem czy to nie kwestia stylizacji po prostu
![]() Tak czy siak czuję się zachęcona do dalszych kombinacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zadomowienie
|
A mnie moje włosy denerwują.. Ciągle myślę, że jak będą dłuższe, to nie będzie problemu, bo będą zawsze będą jakoś wyglądać.
Włosy są bardzo zagadkowe, bo nad morzem robią się z nich drobne fale, na co dzień na krotszch pasmach mogę wyczarować z nich kręciołki (po umyciu rozczesać i zostawić), tył pozostaje falowany- być może są za ciężkie. Jak miałam krótkie wlosy, to baranek nawiedział mnie niemal codziennie. Równie dobrze, jesli bardzo się postaram, to mogę mieć gładkie i proste... Koszmar ![]() Kiedy chciałam wydobyć z nich ich falowaną naturę, to wychodziła mi nieestetyczna drobnica i nie miałam ani siły, ani ochoty kontynuować tej walki. Dodatkowo denerwuje mnie, że ciemnieją.. są za krótkie.. sa takie, owakie. To straszne, że właścicielka włosów widzi je jak w krzywym zwierciadle ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wkońcu zaczną rosnąć. ![]() ![]() Cytat:
![]() Musze kupić ten żel lniany wkońcu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Nindżopesz
|
Samemu się gotuje ze szklanki wody i łyżki siemienia lnianego. A siemię to nie wiem jaki dział, zdrowa żywność? Trzeba gotować z 10-15 min na małym ogniu aż zgęstnieje, odcedzić ziarenka, ostudzić i można nakładać. Nadaje się jako stylizator i nawilżacz np. pod olej
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Boję się jutro wyjść w nieogarniętych ![]() Trzymam za Was kciuki i gratuluję tym, które trzymają się swoich postanowień! Obym dała radę! ![]()
#4542 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Podcięłam włoski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Rozeznanie
|
Wpisuję się razem z wami do walki o zdrowe, piękne i długie włosy.
U mnie jest ok 40 cm. Jak na razie muszę zadbać o ich kondycję. Zachciało się wściekłego rudego na bardzo ciemnej popielatej czekoladzie (naturalnej), do tego kilka razy farbowane. W tym czasie farbuję (niestety) na ciemną czekoladę by zatuszować rude odrosty. mam nadzieję, że farbowanie sprzed 2 tygodni było ostatnie. Od 3 lutego 2011 zapuszczałam włosy z fryzurki Katarzyny Zielińskiej. Włosy rosną mi dosyć szybko, ale są w złym stanie. Naturalnie mam włosy kręcone. Na dzień dzisiejszy nie chcą się kręcić, bo są tak przesuszone i zniszczone. Olejuję, nakładam maski, odżywki, zabezpieczam na bieżąco, nie prostuję i od dziś nie używam suszarki! (o zgrozo). Stosuję się do waszych rad i wskazówek. Zakupiłam już odpowiednie kosmetyki ![]() Wpadłam w szał zakupowy można powiedzieć. Także, życzcie mi powodzenia! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Konto usunięte
|
RedhairedWitch
![]() ![]() ![]() po 2. ostatnio udało mi się doprowadzić włosy do etapu mycia ich co dwa dni ![]() po 3. pamiętasz, jak narzekałam, że mój skręt to jakiś fałszywy, i gdy przestałam warkoczykować i pieluszkować to zniknął ? Przed chwilą umyłam włosy i uznałam, że sobię przypieluszkuję. Wysychają już prawie totalnie i mam takie kręciołki jak Ty! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Na kruszące końcówki polecam olejowanie. Nie to, że sklei ale jakoś magicznie je wzmacnia i moje przestały się kruszyć swego czasu. I trzymam kciuki ![]() Męska decyzja ![]() Cytat:
![]() Dawaj znać jak efekty i oczywiście życzę powodzenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Będą fotki? ![]() Ja też swoim dzisiaj po raz pierwszy przypieluszkowałam, całkiem niezły efekt i jaka wygoda. Tzn. takie nieuczesane pozbijane w rzadkie strąki (loki! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie zasada "nie chwal dnia przed zachodem", trochę się rozprostowały, ale to pewnie wina mojego gramolenia się. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A na czym polega pieluszkowanie? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pieluszkowanie to taka metoda "wydobycia" skrętu. Tzn. generalnie dla większości kręconowłosych to chleb powszedni, żeby włosy jakoś wyglądały. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Nindżopesz
|
Ja chyba myślałam o innym pieluszkowaniu niż Panda
![]() Bo można po prostu wycierać w pieluchę, ugniatać/harmonijkować pieluchą, a ja swoje już ułożone (ugniecione) zawinęłam w turban z pieluchy w ten sposób, że pochyliłam się nad nią z głową w dół, zebrałam wilgotne włosy na środku a końce związałam i potrzymałam tak około 40 min. Dzięki temu fale nie rozprostowują się w trakcie schnięcia pod wpływem własnej ciężkości i teoretycznie fryzura ma być bardziej puszysta. To drugie się nie sprawdziło ale fale faktycznie pozbijały się w korkociągi, lepiej widać skręt. Czy to ładniej wyszło to sprawa dyskusyjna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Raczkowanie
|
Kobity przyjemiecie mnie?
Zrozpaczona potrzebuję jakiegoś wsparcia, ktore uchroni mnie przed obcięciem włosów. Jako posiadaczka kręconych włosów (tak , ja też pieluszkuję ![]() ![]() Smutna prawda...
_______________ - Czas wszystko zmienia. - Tak mówią, ale to nieprawda. Konieczne są czyny. Gdy nic się nie robi wszystko zostaje jak było kiedyś. Zapuszczam włosy 25 cm(sierpień), I cel: 35 cm ![]() ![]() ![]() niekosmetyczny blog dla kobiet Kapryśne loki - blog |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Rozeznanie
|
kamki witam!
![]() Ja w sumie też bym mogła 'pieluszkować' moje włosy bo są z natury falowane, a jak nie rozczeszę po myciu to robią mi się kręcone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
Od kilku dni stosuję ampułki Radical, cięzko mi się je nakłąda na tył głowy. Za 1 razem nałożyłam tylko na cały przód od ucha do ucha, zużyłam na to polowę buteleczki. Później pomogła mi mama to już nałożyłam całą na całą głowę
![]() Macie jakis patent na wcieranie ampułek od czubka głowy az do samego tyłu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zadomowienie
|
zapuszczanie ciąg dalszy
![]() ![]() ![]() ![]() jednakowo układana fryzura na obu zdjeciach ![]() ![]()
#4557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat z wikipedii: Stwierdzono iż flawonoidy są silnymi inhibitorami topoizomeraz i mogą wywoływać pęknięcia DNA w genie MLL, którego mutacje są częste w ostrych białaczkach. Wysoki poziom flawonoidów w diecie kobiet ciężarnych jest podejrzewany o zwiększanie ryzyka wystąpienia bardzo rzadkich u niemowląt ostrych białaczek szpikowych. Z ziołami nie ma żartów dziewczyny!
![]() |
#4558 |
Raczkowanie
|
Mozna się przyłączyć ?
![]() Zapuszczam włosy od marca i wtedy odrost miał 2.5 cm. Pózniej zafarbowałam odrosty i od dnia 7 kwietnia jedynie 0.5 cm. Moja pielegnacja: aktualnie szampon brzozowy avea, planuje zakup hipp lub BD codzinne olejowanie końcówek olejkiem kokosowym, pózniej planowany olejek BD, z pestek winogron i jojoba maska seboradin do przetłuszczających raz w tygodniu wax zagraniczny na skalp , polski wax na długość raz w tygodniu olejek amla raz w tygodniu po każdy myciu balsam joanny z apteczki babuni miód i proteiny mlaeczne/green farmacy z olejkiem łopianowym/joanna z apteczki babuni ze skrzypem i rozmarynem, tak na zmaine + keratyna, jedwab hydrolizowany, rozpuszczony kolagen i elastyna po każdym myciu wcierka z ekstraktu ze skrzypu, rozmarynu i pestek winogron + psikadło 100 ml z jedwabiem, kolagenem i elastyną i mleczkiem pszczelim po kilka kropel każde na zmiane z 250ml z wyciągiem z aloesu zatężonym 10 x, hydrolatem z rumianku rzymskiego, l-cysteiną i wit B3 po myciu maska bingo shea na zmiane z proteinami kaszmiru i kolagenem Do przetestowania później - kallos latte, gloria do mycia metodą OMO, serum i mgiełka radicala ( ( ekstrakt ze skrzypu, prowitamina B5, wyciąg z zielonej herbaty, inulina z cykorii )do włosów zniszczonych i wypadających, isana z olejkiem arganowym i pantenolem, kuracja wzmacniająca joanny z rzepa, nafta z drozdżami, jantar. Planuje też zakup szczotki TT i nozyczek fryzjerskich oraz przejść na farbowanie henną. To tyle. Ale się rozpisałam ![]() Marze o długich, zdrowych i błyszczacych włosach, na początek do łopatek.
#4559 | |||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Takie obcięcie co jakiś czas faktycznie poprawia fryzurę, odrosną ![]() Ale w rozpacz nie wpadaj. W sumie kto to mówi, sama miałam dziś w ręku nożyce i żądzę mordu w oczach ![]() Cytat:
Cytat:
Witaj i na tym wątku ![]() Ale masz plan ambitny, zdawaj koniecznie relacje co działa, będę ściągać ![]() U mnie 1 marny cm na plusie ale 15go go chyba nie było ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie tez wolno rosną ale juz niedługo zafunduje im farbowanie henną. Mam nadzieję że będą bardziej błyszczące i zdrowsze. Bedzie rudy albo jasny brąz
Cel włosy do pasa ![]() drożdże, pokrzywa, skrzyp, vitapil, wit z grupy B, wit A+E od 27.04 pielęgnacja zgodna z CG od 01.03 Edytowane przez yuna6666 Czas edycji: 2012-04-19 o 23:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.