Zapuszczanie włosów - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 12:05   #4531
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Zapuszczanie włosów

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
Tak, znasz moje włosy lepiej niż ja Tzn. rozumiesz xD Są zbyt delikatne ah... może znowu zacznę je intensywnie pieluszkować i wydobywać skręt Sama już nie wiem...
Nie ma lekko, jeden ma gęste, ciężkie i sypkie, inny delikatne :/ Mnie wkurza w moich sztywność. I tak już są dużo bardziej miękkie niż kiedyś ale dzień po myciu zaczynają właśnie sztywnieć.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:15   #4532
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Nie ma lekko, jeden ma gęste, ciężkie i sypkie, inny delikatne :/ Mnie wkurza w moich sztywność. I tak już są dużo bardziej miękkie niż kiedyś ale dzień po myciu zaczynają właśnie sztywnieć.
Ah... Nie ma lekko. Trudno, najważniejsze, żebym się w swojej pielęgnacji nie poddała, bo już mam załamania ciężkie i nożyczki za mną biegają Damy radę
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:37   #4533
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ah... Nie ma lekko. Trudno, najważniejsze, żebym się w swojej pielęgnacji nie poddała, bo już mam załamania ciężkie i nożyczki za mną biegają Damy radę
Damy
Ja w chwilach zwątpienia, kiedy chcę rzucić to wszystko w diabły, ściąć się na jeża, kupić perukę albo obkupić silikonowym szitem, macam swoje i się zachwycam "rany, takie miękkie, to moje?" Oczywiście nie są specjalnie mięciutkie ale w porównaniu do starych wielka różnica. Albo oglądam stare zdjęcia i porównuję z obecnymi.

Stary 2012-04-15, 13:30   #4534
albin
Rozeznanie

A mi już się nie chce dbać o włosy jakoś szczególnie.. Teraz ograniczam się do picia skrzypu i pokrzywy, szamponu, odżywki, jedwabiu i mam zamiar kupić sobie znowu maskę z Biovaxa. Już się pogodziłam z tym, że nie będę miała takich długich włosów jakie bym chciała. A po 3 miesiącach dbania nie zauważyłam jakichś szczególnych efektów. Jak urosną to super, a jak nie to przynajmniej nie będę miała żalu, bo i tak się nie starałam
albin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:54   #4535
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez albin Pokaż wiadomość
A mi już się nie chce dbać o włosy jakoś szczególnie.. Teraz ograniczam się do picia skrzypu i pokrzywy, szamponu, odżywki, jedwabiu i mam zamiar kupić sobie znowu maskę z Biovaxa. Już się pogodziłam z tym, że nie będę miała takich długich włosów jakie bym chciała. A po 3 miesiącach dbania nie zauważyłam jakichś szczególnych efektów. Jak urosną to super, a jak nie to przynajmniej nie będę miała żalu, bo i tak się nie starałam
Też tak mam, tylko ja to już 4-5 miesiąc intensywnej pielęgnacji... Piję pokrzywę i walczę o przyrost, narazie bez zmian. No, ale kosztem kondycji, która się poprawia się opłaca.
Stary 2012-04-15, 14:19   #4536
Redhaired Witch
Nindżopesz

To ja dla odmiany widzę ostatnio niezłe efekty. Tylko nie wiem czy to nie kwestia stylizacji po prostu Przestałam rozczesywać i używam żelu lnianego z Biedrokremem więc fale są konkretniejsze i puchu mniej.
Tak czy siak czuję się zachęcona do dalszych kombinacji.

Stary 2012-04-15, 15:57   #4537
Effervescing Elephant
Zadomowienie

A mnie moje włosy denerwują.. Ciągle myślę, że jak będą dłuższe, to nie będzie problemu, bo będą zawsze będą jakoś wyglądać.

Włosy są bardzo zagadkowe, bo nad morzem robią się z nich drobne fale, na co dzień na krotszch pasmach mogę wyczarować z nich kręciołki (po umyciu rozczesać i zostawić), tył pozostaje falowany- być może są za ciężkie. Jak miałam krótkie wlosy, to baranek nawiedział mnie niemal codziennie. Równie dobrze, jesli bardzo się postaram, to mogę mieć gładkie i proste... Koszmar
Kiedy chciałam wydobyć z nich ich falowaną naturę, to wychodziła mi nieestetyczna drobnica i nie miałam ani siły, ani ochoty kontynuować tej walki.

Dodatkowo denerwuje mnie, że ciemnieją.. są za krótkie.. sa takie, owakie. To straszne, że właścicielka włosów widzi je jak w krzywym zwierciadle
Effervescing Elephant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 13:17   #4538
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak mam, tylko ja to już 4-5 miesiąc intensywnej pielęgnacji... Piję pokrzywę i walczę o przyrost, narazie bez zmian. No, ale kosztem kondycji, która się poprawia się opłaca.
Ja jutro idę podciąć włosy jakieś 4-5 cm a mam 47 cm więc będą króciutkie+są kręcone więc bardzo, ale mam po rozjaśnianiu w grudniu jeszcze zniszczone końcówki więc chce się już tego pozbyć. I tak nie zapuszczę włosów takich jakich chce ze zniszczonymi końcami. To znaczy zapuszczę, bo rosną ja to widzę, ale na pewno szybciej by rosły gdyby te końce były zdrowsze. Zresztą, włosy odrosną.

Wkońcu zaczną rosnąć. A ważne że masz zdrowe włosy.

Cytat:
To ja dla odmiany widzę ostatnio niezłe efekty. Tylko nie wiem czy to nie kwestia stylizacji po prostu Przestałam rozczesywać i używam żelu lnianego z Biedrokremem więc fale są konkretniejsze i puchu mniej.
Tak czy siak czuję się zachęcona do dalszych kombinacji.
Ty to masz dobrze.
Musze kupić ten żel lniany wkońcu Na jakim dziale go znajdę?
Stary 2012-04-16, 13:23   #4539
Effervescing Elephant
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość

Ty to masz dobrze.
Wizażanki chyba w większości same go robią
Effervescing Elephant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 13:36   #4540
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Samemu się gotuje ze szklanki wody i łyżki siemienia lnianego. A siemię to nie wiem jaki dział, zdrowa żywność? Trzeba gotować z 10-15 min na małym ogniu aż zgęstnieje, odcedzić ziarenka, ostudzić i można nakładać. Nadaje się jako stylizator i nawilżacz np. pod olej

Cytat:
Napisane przez Effervescing Elephant Pokaż wiadomość
Włosy są bardzo zagadkowe, bo nad morzem robią się z nich drobne fale, na co dzień na krotszch pasmach mogę wyczarować z nich kręciołki (po umyciu rozczesać i zostawić), tył pozostaje falowany- być może są za ciężkie.
Brzmi trochę jak moje

Stary 2012-04-16, 18:18   #4541
creamoweczka
Przyczajenie

Witajcie jestem tu nowa, ale od dłuższego czasu śledzę Wasz wątek. W końcu pomyślałam sobie, że - dość! Potrzebuję jakiejś motywacji... Od kilku miesięcy moje włosy stoją w miejscu ( a wszystko przez olbrzymie zło, którym jest prostownica) - końcówki mi się wykruszają. Od jutra ją rzucam, również rzucam suszarkę i zaczynam dbać o włoski. Na dzień dzisiejszy - 40 cm.
Boję się jutro wyjść w nieogarniętych włosach... Są poniszczone i będę wyglądać, jak upiór... Ale muszę się w końcu przemóc!
Trzymam za Was kciuki i gratuluję tym, które trzymają się swoich postanowień! Obym dała radę!
creamoweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 19:35   #4542
albin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez creamoweczka Pokaż wiadomość
Witajcie jestem tu nowa, ale od dłuższego czasu śledzę Wasz wątek. W końcu pomyślałam sobie, że - dość! Potrzebuję jakiejś motywacji... Od kilku miesięcy moje włosy stoją w miejscu ( a wszystko przez olbrzymie zło, którym jest prostownica) - końcówki mi się wykruszają. Od jutra ją rzucam, również rzucam suszarkę i zaczynam dbać o włoski. Na dzień dzisiejszy - 40 cm.
Boję się jutro wyjść w nieogarniętych włosach... Są poniszczone i będę wyglądać, jak upiór... Ale muszę się w końcu przemóc!
Trzymam za Was kciuki i gratuluję tym, które trzymają się swoich postanowień! Obym dała radę!
Prostownica i suszarka to najgorsze co może być dla włosów, więc dobrze, że w końcu zdecydowałaś się skończyć z tym Ja kiedyś też prostowałam i włosy kruszyły mi się nawet 10 cm na końcach.. No i niestety trochę czasu minęło zanim obcięłam wszystkie zniszczone włosy.. Ale im szybciej tym lepiej!
Stary 2012-04-17, 19:34   #4543
natalkaa7522
Zakorzenienie

Podcięłam włoski Strasznie się cieszę, że to zrobiłam. Za 2-3 miesiące będę musiała iść znowu zeby pozbyć się reszty jeszcze włosów które były rozjaśniane, ale już końcówki są w dużo lepszym stanie.
Stary 2012-04-17, 20:08   #4544
Denaris
Rozeznanie

Wpisuję się razem z wami do walki o zdrowe, piękne i długie włosy.

U mnie jest ok 40 cm. Jak na razie muszę zadbać o ich kondycję. Zachciało się wściekłego rudego na bardzo ciemnej popielatej czekoladzie (naturalnej), do tego kilka razy farbowane. W tym czasie farbuję (niestety) na ciemną czekoladę by zatuszować rude odrosty. mam nadzieję, że farbowanie sprzed 2 tygodni było ostatnie.

Od 3 lutego 2011 zapuszczałam włosy z fryzurki Katarzyny Zielińskiej. Włosy rosną mi dosyć szybko, ale są w złym stanie. Naturalnie mam włosy kręcone. Na dzień dzisiejszy nie chcą się kręcić, bo są tak przesuszone i zniszczone.

Olejuję, nakładam maski, odżywki, zabezpieczam na bieżąco, nie prostuję i od dziś nie używam suszarki! (o zgrozo). Stosuję się do waszych rad i wskazówek. Zakupiłam już odpowiednie kosmetyki
Wpadłam w szał zakupowy można powiedzieć.

Także, życzcie mi powodzenia!
Denaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:21   #4545
201606242139
Konto usunięte

RedhairedWitch nie zgadniesz co się stało! Po 1. cały dzień myślałam o Twoich spiralkach
po 2. ostatnio udało mi się doprowadzić włosy do etapu mycia ich co dwa dni
po 3. pamiętasz, jak narzekałam, że mój skręt to jakiś fałszywy, i gdy przestałam warkoczykować i pieluszkować to zniknął ? Przed chwilą umyłam włosy i uznałam, że sobię przypieluszkuję. Wysychają już prawie totalnie i mam takie kręciołki jak Ty! Nigdy mi się jeszcze tak moje włosy nie podobały!
Stary 2012-04-17, 20:49   #4546
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez creamoweczka Pokaż wiadomość
Hej
Na kruszące końcówki polecam olejowanie. Nie to, że sklei ale jakoś magicznie je wzmacnia i moje przestały się kruszyć swego czasu.
I trzymam kciuki

Cytat:
Podcięłam włoski
Męska decyzja

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Olejuję, nakładam maski, odżywki, zabezpieczam na bieżąco, nie prostuję i od dziś nie używam suszarki! (o zgrozo). Stosuję się do waszych rad i wskazówek. Zakupiłam już odpowiednie kosmetyki
Wpadłam w szał zakupowy można powiedzieć.

Także, życzcie mi powodzenia!
Hej
Dawaj znać jak efekty i oczywiście życzę powodzenia

Cytat:
RedhairedWitch nie zgadniesz co się stało! Po 1. cały dzień myślałam o Twoich spiralkach
po 3. pamiętasz, jak narzekałam, że mój skręt to jakiś fałszywy, i gdy przestałam warkoczykować i pieluszkować to zniknął ? Przed chwilą umyłam włosy i uznałam, że sobię przypieluszkuję. Wysychają już prawie totalnie i mam takie kręciołki jak Ty! Nigdy mi się jeszcze tak moje włosy nie podobały!
Siła autosugestii, gratuluję
Będą fotki?

Ja też swoim dzisiaj po raz pierwszy przypieluszkowałam, całkiem niezły efekt i jaka wygoda. Tzn. takie nieuczesane pozbijane w rzadkie strąki (loki! ) mnie wkurzają ale z drugiej strony nie ma puchu. Coś za coś.

Stary 2012-04-17, 21:12   #4547
201606242139
Konto usunięte

Cytat:

Siła autosugestii, gratuluję
Będą fotki?

Ja też swoim dzisiaj po raz pierwszy przypieluszkowałam, całkiem niezły efekt i jaka wygoda. Tzn. takie nieuczesane pozbijane w rzadkie strąki (loki! ) mnie wkurzają ale z drugiej strony nie ma puchu. Coś za coś.
Ojj fotek to na pewno nie z dzisiaj, u mnie światło jak w murzyńskiej chacie Ale spróbuję powtórzyć efekt w czwartek, to coś się pochwalę

U mnie zasada "nie chwal dnia przed zachodem", trochę się rozprostowały, ale to pewnie wina mojego gramolenia się.
I tak jest fajnie
Stary 2012-04-18, 15:18   #4548
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też teraz myję co 2 dni I o dziwo są normalne na drugi dzień. A tak to zawsze codziennie.

Cytat:

Męska decyzja

A jak Odrosną Kupiłam jeszcze dzisiaj w końcu jedwab do włosów.

A na czym polega pieluszkowanie?
Stary 2012-04-18, 15:35   #4549
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Ja też teraz myję co 2 dni I o dziwo są normalne na drugi dzień. A tak to zawsze codziennie.

A jak Odrosną Kupiłam jeszcze dzisiaj w końcu jedwab do włosów.

O, fajne uczucie dać im odpocząć i nie wyglądać jak naolejowana
Pieluszkowanie to taka metoda "wydobycia" skrętu. Tzn. generalnie dla większości kręconowłosych to chleb powszedni, żeby włosy jakoś wyglądały. Właściwie to ja wyciskam w taki sposób bawełnianą koszulką nadmiar wody, głową do dołu, wtedy się fale poprawiają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 15:44   #4550
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ja chyba myślałam o innym pieluszkowaniu niż Panda
Bo można po prostu wycierać w pieluchę,
ugniatać/harmonijkować pieluchą,
a ja swoje już ułożone (ugniecione) zawinęłam w turban z pieluchy w ten sposób, że pochyliłam się nad nią z głową w dół, zebrałam wilgotne włosy na środku a końce związałam i potrzymałam tak około 40 min. Dzięki temu fale nie rozprostowują się w trakcie schnięcia pod wpływem własnej ciężkości i teoretycznie fryzura ma być bardziej puszysta. To drugie się nie sprawdziło ale fale faktycznie pozbijały się w korkociągi, lepiej widać skręt. Czy to ładniej wyszło to sprawa dyskusyjna

Stary 2012-04-18, 16:05   #4551
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Ja chyba myślałam o innym pieluszkowaniu niż Panda
Bo można po prostu wycierać w pieluchę,
ugniatać/harmonijkować pieluchą,
a ja swoje już ułożone (ugniecione) zawinęłam w turban z pieluchy w ten sposób, że pochyliłam się nad nią z głową w dół, zebrałam wilgotne włosy na środku a końce związałam i potrzymałam tak około 40 min. Dzięki temu fale nie rozprostowują się w trakcie schnięcia pod wpływem własnej ciężkości i teoretycznie fryzura ma być bardziej puszysta. To drugie się nie sprawdziło ale fale faktycznie pozbijały się w korkociągi, lepiej widać skręt. Czy to ładniej wyszło to sprawa dyskusyjna
Wytłumaczenie tego harmonijkowania/ugniatania/pieluszkowania/trzymania/ macania jest dla mnie nie z tej ziemi, za każdym razem robię to inaczej
Stary 2012-04-18, 17:58   #4552
kamki
Raczkowanie

Kobity przyjemiecie mnie?
Zrozpaczona potrzebuję jakiegoś wsparcia, ktore uchroni mnie przed obcięciem włosów.

Jako posiadaczka kręconych włosów (tak , ja też pieluszkuję ) ) ciężko mi jest zapuścić włosy. I gdy jeszcze rano byłam posiadaczką 25cm loków, obecnie jestem o 4cm w tył. Widząc zdrowe włosy koleżanki, zero rozdwojonych końcówek (takie silne włosy, wręcz idealne!) postanowiłam własnymi siłami podciąć włoski. Niestety, teraz żałuję i biję się w pierś. A miałam mieć kurację miesiąc dla włosów (pokrzywa+jantar+siemie lniane), by zobaczyć ile w ciągu miesiąca rosną. A teraz modlę się by znowu jakoś powrócić do tych 25, a wkrótce chociaż 35 cm! Wiem, 4 cm w tą lub w tą. Ale 4 cm/25cm robi dosyć sporą różnicę ... Ehhh, przynajmniej faktycznie wyglądają zdrowiej )

Cytat:
Napisane przez Effervescing Elephant Pokaż wiadomość
To straszne, że właścicielka włosów widzi je jak w krzywym zwierciadle
Smutna prawda...

- Czas wszystko zmienia.
- Tak mówią, ale to nieprawda. Konieczne są czyny. Gdy nic się nie robi wszystko zostaje jak było kiedyś.

Zapuszczam włosy
25 cm(sierpień),

I cel: 35 cm

niekosmetyczny blog dla kobiet

Kapryśne loki - blog
kamki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:22   #4553
albin
Rozeznanie

kamki witam!

Ja w sumie też bym mogła 'pieluszkować' moje włosy bo są z natury falowane, a jak nie rozczeszę po myciu to robią mi się kręcone ale jakoś nie mogę się do tego przekonać, bo są wtedy krótsze o jakieś 6 cm..
Stary 2012-04-18, 23:08   #4554
Marua:)
Zakorzenienie

Od kilku dni stosuję ampułki Radical, cięzko mi się je nakłąda na tył głowy. Za 1 razem nałożyłam tylko na cały przód od ucha do ucha, zużyłam na to polowę buteleczki. Później pomogła mi mama to już nałożyłam całą na całą głowę
Macie jakis patent na wcieranie ampułek od czubka głowy az do samego tyłu?
Marua:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 09:52   #4555
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marua:) Pokaż wiadomość
Od kilku dni stosuję ampułki Radical, cięzko mi się je nakłąda na tył głowy. Za 1 razem nałożyłam tylko na cały przód od ucha do ucha, zużyłam na to polowę buteleczki. Później pomogła mi mama to już nałożyłam całą na całą głowę
Hmm... z tego, co pamiętam, to masaż głowy powinno się zaczynać od tyłu głowy Ja nie używam tych ampułek tylko Neril, ale zdecydowanie najłatwiej jest mi to robić, jak mocno pochylam włosy do przodu. Wtedy dostęp do każdego skrawka głowy jest łatwy.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:27   #4556
ifrit
Zadomowienie

zapuszczanie ciąg dalszy wzbogacone pielęgnacja a mianowicie olejowaniem olejkami alterra rossman super widze roznice włoski sie nareszcie zaczynają układać

jednakowo układana fryzura na obu zdjeciach na 1 masakra włosy szorstkie suche ahhh
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kwiecień.jpg (99,9 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06303.jpg (150,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 45800_500.jpg (13,5 KB, 11 załadowań)
Stary 2012-04-19, 10:35   #4557
defuckto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alex_07 Pokaż wiadomość
spaghettii nie można w czasie karmienia skrzypu ani pokrzywy (sama karmię i się dowiadywałam), bo możesz zaszkodzi maleństwu witaminami. Ja biorę prenatal i mega krzem na zmianę. Głównie chodzi o wit D i A, żeby nie przedobrzyć.
Nie do końca. W czasie karmienia oraz ciąży nie można zażywać skrzypuze względu na wysoką zawartość flawonoidów. Są to barwniki zawarte w roślinach, w skrzypie jest ich na prawdę duże stężenie. Jeśli chodzi o dorosłego (zdrowego) człowieka to flawonoidy mają pozytywny wpływ na organizm ale w przypadku płodu jest to całkiem inna historia.
Cytat z wikipedii: Stwierdzono iż flawonoidy są silnymi inhibitorami topoizomeraz i mogą wywoływać pęknięcia DNA w genie MLL, którego mutacje są częste w ostrych białaczkach. Wysoki poziom flawonoidów w diecie kobiet ciężarnych jest podejrzewany o zwiększanie ryzyka wystąpienia bardzo rzadkich u niemowląt ostrych białaczek szpikowych.

Z ziołami nie ma żartów dziewczyny!

21.06.2011 - aparatka (góra)
11.10.2011 - dół

Zapuszczam i dbam o włosy

jaki piękny jest ten świat.. tylko czarne, białe..
defuckto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:08   #4558
yuna6666
Raczkowanie

GG do yuna6666

Mozna się przyłączyć ?
Zapuszczam włosy od marca i wtedy odrost miał 2.5 cm. Pózniej zafarbowałam odrosty i od dnia 7 kwietnia jedynie 0.5 cm.
Moja pielegnacja:
aktualnie szampon brzozowy avea, planuje zakup hipp lub BD
codzinne olejowanie końcówek olejkiem kokosowym, pózniej planowany olejek BD, z pestek winogron i jojoba
maska seboradin do przetłuszczających raz w tygodniu
wax zagraniczny na skalp , polski wax na długość raz w tygodniu
olejek amla raz w tygodniu
po każdy myciu balsam joanny z apteczki babuni miód i proteiny mlaeczne/green farmacy z olejkiem łopianowym/joanna z apteczki babuni ze skrzypem i rozmarynem, tak na zmaine + keratyna, jedwab hydrolizowany, rozpuszczony kolagen i elastyna
po każdym myciu wcierka z ekstraktu ze skrzypu, rozmarynu i pestek winogron + psikadło 100 ml z jedwabiem, kolagenem i elastyną i mleczkiem pszczelim po kilka kropel każde na zmiane z 250ml z wyciągiem z aloesu zatężonym 10 x, hydrolatem z rumianku rzymskiego, l-cysteiną i wit B3
po myciu maska bingo shea na zmiane z proteinami kaszmiru i kolagenem
Do przetestowania później - kallos latte, gloria do mycia metodą OMO, serum i mgiełka radicala ( ( ekstrakt ze skrzypu, prowitamina B5, wyciąg z zielonej herbaty, inulina z cykorii )do włosów zniszczonych i wypadających, isana z olejkiem arganowym i pantenolem, kuracja wzmacniająca joanny z rzepa, nafta z drozdżami, jantar.
Planuje też zakup szczotki TT i nozyczek fryzjerskich oraz przejść na farbowanie henną.
To tyle. Ale się rozpisałam Mam nadzieje że taka pielęgnacja niedługo przyniesie efekty.
Marze o długich, zdrowych i błyszczacych włosach, na początek do łopatek.
yuna6666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:16   #4559
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez kamki Pokaż wiadomość
Kobity przyjemiecie mnie?
Zrozpaczona potrzebuję jakiegoś wsparcia, ktore uchroni mnie przed obcięciem włosów.
(...)
Ehhh, przynajmniej faktycznie wyglądają zdrowiej )
Hej
Takie obcięcie co jakiś czas faktycznie poprawia fryzurę, odrosną
Ale w rozpacz nie wpadaj.
W sumie kto to mówi, sama miałam dziś w ręku nożyce i żądzę mordu w oczach

Cytat:
Napisane przez Marua:) Pokaż wiadomość
Nigdy nie używałam, nie mam pojęcia.

Cytat:
Napisane przez ifrit Pokaż wiadomość
zapuszczanie ciąg dalszy wzbogacone pielęgnacja a mianowicie olejowaniem olejkami alterra rossman super widze roznice włoski sie nareszcie zaczynają układać

jednakowo układana fryzura na obu zdjeciach na 1 masakra włosy szorstkie suche ahhh
Wow, widać różnicę! Jaki jest odstęp czasu pomiędzy zdjęciami?

Cytat:
Napisane przez yuna6666 Pokaż wiadomość
Mozna się przyłączyć ?
Witaj i na tym wątku
Ale masz plan ambitny, zdawaj koniecznie relacje co działa, będę ściągać

U mnie 1 marny cm na plusie ale 15go go chyba nie było Nie wiem czy to możliwe... Od 15go ostro wcieram w skalp ziółka i psikam się Eksperymentalnym Psikadłem z Elastyną.

Stary 2012-04-19, 23:22   #4560
yuna6666
Raczkowanie

GG do yuna6666

Cytat:
Hej
Takie obcięcie co jakiś czas faktycznie poprawia fryzurę, odrosną
Ale w rozpacz nie wpadaj.
W sumie kto to mówi, sama miałam dziś w ręku nożyce i żądzę mordu w oczach

Nigdy nie używałam, nie mam pojęcia.

Wow, widać różnicę! Jaki jest odstęp czasu pomiędzy zdjęciami?

Witaj i na tym wątku
Ale masz plan ambitny, zdawaj koniecznie relacje co działa, będę ściągać

U mnie 1 marny cm na plusie ale 15go go chyba nie było Nie wiem czy to możliwe... Od 15go ostro wcieram w skalp ziółka i psikam się Eksperymentalnym Psikadłem z Elastyną.
W marcu uzywałam wax zagraniczny na skalp, szampon i maske seboradin do przetłuszczających i cała masa bejbików. Zobacze w tym miesiącu. Bardzo licze na tą wcierke, rozmaryn i ekstrakt z pestek winogron niby działa na porost, a skrzyp to wiadomo. Wyczytałam to z wątku ziołowo/mazidłowo.thantosowo
U mnie tez wolno rosną ale juz niedługo zafunduje im farbowanie henną. Mam nadzieję że będą bardziej błyszczące i zdrowsze. Bedzie rudy albo jasny brąz

Edytowane przez yuna6666
Czas edycji: 2012-04-19 o 23:36
yuna6666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości