Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów. - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-16, 01:40   #4621
Quills
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.

martolek rozumiem po prostu myslalam, ze osoby ktore sa bardziej obeznane w tym kolorze moglyby mi wskazac albo nakierowac na kupno jestem tutaj nowa, wiec prosze raz jeszcze wybaczyc i za Twoja rada poszukam. dziekuje
Quills jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-16, 09:36   #4622
wuada
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 284

Witajcie Jestem w trakcie poszukiwañ idealnej dla mnie rudo¶ci, przejrza³am Was temat i urzek³y mnie farby Vitality's http://allegro.pl/vitality-s-art-meg...563731063.html, zastanawiam siê nad odcieniem : 8/44 Jasno miedziany blond. Jest to farba profesjonalna, z któr± nigdy nie mia³am styczno¶ci podczas "domowego" farbowania. Dlatego mam pytanie: Czy produkt sprzedawany na aukcji zawiera emulsjê utleniaj±c± i w jakich proporcjach nale¿y jej u¿yæ? Jestem kompletnie zielona w tym temacie
wuada jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:12   #4623
201709121022
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 477

Cytat:
Napisane przez wuada Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie Jestem w trakcie poszukiwañ idealnej dla mnie rudo¶ci, przejrza³am Was temat i urzek³y mnie farby Vitality's http://allegro.pl/vitality-s-art-meg...563731063.html, zastanawiam siê nad odcieniem : 8/44 Jasno miedziany blond. Jest to farba profesjonalna, z któr± nigdy nie mia³am styczno¶ci podczas "domowego" farbowania. Dlatego mam pytanie: Czy produkt sprzedawany na aukcji zawiera emulsjê utleniaj±c± i w jakich proporcjach nale¿y jej u¿yæ? Jestem kompletnie zielona w tym temacie
Na tej aukcji (jak i na innych na Allegro) sprzedawana jest sama farba. Muszisz dokupiæ do niej oksydant, z tego co wiem sprzedawane s± w butlach po 1l za oko³o 20 z³. Vitality's z oksydantem mieszasz w proporcji 1:1,5 czyli np 50 ml farby (po³owa tubki) i 75 ml oksydantu, 100 ml farby (ca³a tubka) i 150 ml oksydantu itd... Pamiêtaj tylko o doborze odpowiedniego stê¿enia oksydantu dla obecnego koloru Twoich w³osów. 8/44 to bardzo ³adny, ¿ywy kolor, ¿yczê powodzenia i daj znaæ jakie efekty Pozdrawiam
201709121022 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:22   #4624
julianna-p
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 249

martolek nie ma sprawy, nude jest super, w zeszlym roku utrzelilam w ccc sandalki w tym odcieniu i... znalazlam je dopiero terz po przeprowadzkach wiec tez zagosci u mnie czesciej, zwlaszcza , ze zakochalam sie w szortach, w ktorych wczoraj beszczelnie zgorszylam jakas starsza pania swoim tatuazem

dziewczyny dzisiaj po raz pierwszy probowalam keratyny hydrolizowanej i sie zakochalam, piekne wlosy, bez zmasakrowanych koncowek ( mam jedno pasemko, ktore sie zawsze rozdwaja), blyszczace- mmmiodzio. jak znam wizaz pewnie wiecie o tym wiece ode mnie wiec jakby co czekam na przepisy

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:32   #4625
lilivampire
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 282

Hej Dziewczyny!

Widzê, ¿e doskonale znacie siê na farbowaniu w³osów na rudo, wiêc pozwolê sobie zadaæ Wam pytanie.

Otó¿ od 5 lat farbujê w³osy na ciemny br±z. Naturalny mój kolor to taki typowy polski - ni to ciemny blond, ni to br±z.

Bardzo bym chcia³a zmieniæ wreszcie kolor i marzy mi siê rudy, ale nie intensywny rudy tylko bardziej kasztanowaty. Taki mniej wiêcej:
http://www.ewaydesigns.com/listingap...uburn%2033.jpg
Ewentualnie orzechowy:
http://i.hityczykity.pl/uploads/tx_h.../EN_rudy_1.jpg

I tu w³a¶nie jest pies pogrzebany.
Wiem, ¿e najpierw muszê u¿yæ dekoloryzatora/rozja¶niacza. Czyta³am trochê na ten temat i dowiedzia³am siê, ¿e po rozja¶nianiu w³osy bardzo mocno ³api± farbê i odcieñ wychodzi ciemniejszy od zamierzonego.
Nie chcê rozja¶niæ w³osów do bia³o¶ci tylko do rudawego koloru.
Jak± farbê kupiæ, ¿eby uzyskaæ który¶ z powy¿szych odcieni?
Mam ju¿ mêtlik w g³owie i nie wiem za bardzo co robiæ.
Do fryzjera nie pójdê Nie ufam im
Wola³abym te¿ kupiæ farbê drogeryjn±, poniewa¿ tylko w ten weekend mam czas na zmianê wizerunku i raczej nie uda mi siê kupiæ farby profesjonalnej, ale je¶li macie równie¿ na takie namiar dajcie znaæ - bêdê wiedzia³a na przysz³o¶æ.

Bardzo, bardzo, bardzo Was proszê o pomoc

Edit:
Znalaz³am tak± farbê:
http://www.otoli.pl/files/zdjecia/pr...10130301_b.jpg
Odcieñ wygl±da praktycznie tak samo, jak w³osy na 1 zdjêciu, ale je¶li chcia³abym tak± farb± malowac w³osy to chyba wyjd± ciemniejsze, prawda? A mo¿e wystarczy³oby trzymaæ krócej na w³osach, jak s±dzicie?

Edytowane przez lilivampire
Czas edycji: 2011-04-16 o 12:43 Powód: dopisek
lilivampire jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-16, 13:19   #4626
julianna-p
Wtajemniczenie

aalina sliczny kolor

lilyvampire farbe, ktora wskazalas mialam na glowie i osobiscie bylam srednio zadowolona, nawet na nie rozjasnionych wlosach byl za ciemny, nierowny i w dodatku blyskal z bordo. mojej kolezance z roku wyszedl natomiast ... czarny. absolutnie nie przypomina koloru na zdjeciu, ktore pokazalas powyzej. tu polecamy wylacznie farby profesjonalne

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel
Stary 2011-04-16, 13:21   #4627
lilivampire
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez julianna-p Poka¿ wiadomo¶æ

lilyvampire farbe, ktora wskazalas mialam na glowie i osobiscie bylam srednio zadowolona, nawet na nie rozjasnionych wlosach byl za ciemny, nierowny i w dodatku blyskal z bordo. mojej kolezance z roku wyszedl natomiast ... czarny. absolutnie nie przypomina koloru na zdjeciu, ktore pokazalas powyzej. tu polecamy wylacznie farby profesjonalne
Julianna, dziêki serdeczne za info - to bym siê urz±dzi³a
A jakie dok³adnie farby polecasz?

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-04-16, 13:32   #4628
wuada
Raczkowanie

Melina dziêki za odpowied¼

Przegl±daj±c aukcje, trafi³am na farbê Chantel - cena jest bardzo kusz±ca + du¿a pojemno¶æ. http://www.pro-fryz.pl/images/tmp/a/...-4.640x480.jpg. Moj± uwagê przyku³ "bardzo jasny tycjan". Obecnie moje w³osy s± koloru spranego ciemnego, miedzianego blondu, czy rozja¶nianie ich jest konieczne? I jakiego stê¿enia kupiæ oksydant?
Stary 2011-04-16, 13:34   #4629
julianna-p
Wtajemniczenie

emilyvampire teraz uzywam Renee Blanche kolor 7.4 i jestem zadowolona. jak dotad mam zapas starej serii bez amoniaku, wlosy miekkie, farba trwala. podobno maja tez swietny dekoloryzator, ale ja od kilka lat nie mam juz ciemnych wlosow wiec na sobie nie testowalam. forumowy ekspert kathy na pewno poleci Ci vitalitys i za te tez moge reczyc, jedna z najlepszych jakie mialam. ciemniejsze kolory rudosci lubi tu melina tez uzywa vitalitys i ma juz swoje ustalone mieszanki. przeszukaj watek zwlaszcza pod katem wypowiedzi meliny wlasnie, mysle ze jej kolory Ci sie spodobaja. delikatna rudosc to chyba tez chantal i kolor jasny tycjan uzywany przez agusiaki i martolka tez osiagaja sliczna delikatna rudosc

Stary 2011-04-16, 13:35   #4630
lilivampire
Raczkowanie

Dziêki Julianna, poszukam
Stary 2011-04-16, 16:27   #4631
Vanilka28
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 189

Cze¶æ
Tak wiêc dzisiaj farbujê jasnym tycjanem Przeczyta³am ca³± instrukcjê jak± znalaz³am w internecie, ale w dalszym ci±gu nie wiem czy.. t± farbê nak³ada siê na mokre w³osy, tak (lekko zwil¿one?)? (Proszê bardzo, mo¿na siê ju¿ ¶miaæ ) Aha, doczyta³am te¿, ¿e jest zalecane/wymagane [?] u¿ycie ciep³a? Czyli co to oznacza w praktyce? Wybaczcie mi moje banalne pytania, pierwszy raz farbujê profesjonaln±
Vanilka28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-16, 16:33   #4632
201709121022
Konto usuniête

A'propos Meliny
Jako, ¿e ewidentnie mam co¶ z g³ow± dzisiaj farbowa³am w³osy Pewnie by siê tak nie sta³o, gdyby nie to, ¿e pojecha³am do rodziców i zaczê³am patrzeæ na nieruszon± farbê i siê wkurzaæ, ¿e jej nie doda³am. Wychodzi na to, ¿e aby osi±gn±æ taki rudy, jaki chcê, muszê dodawaæ czerwieni. Inaczej 5, 6 myæ i z ka¿dej miedzi zostaje mi ciemniejszy, lub ja¶niejszy ale zawsze karmelowy/s³omiany odcieñ. Moje w³osy tak maj± widocznie. W ka¿dym razie zrobi³am odrosty z wod± 6% przepisowy czas, a resztê z dodatkiem ciep³ej wody ok 20 minut.
Zrobi³am zdjêcia przy naturalnym ¶wietle ok 15 i bardzo wiarygodnie oddaj± kolor. Jedno przy firance i przy samym oknie ¿eby by³o widaæ kolor pod s³oñce.

Vitality's 6/4 (30 ml) + 6/64 (20 ml)
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1604.jpg (25,5 KB, 86 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 1604a.jpg (24,9 KB, 109 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 1604b.jpg (23,1 KB, 72 za³adowañ)
Stary 2011-04-16, 16:36   #4633
ania230
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 106

witam
ja jestem ruda od paru miesiêcy i bardzo polecam farbê Loreal Preferense Mango Intensywna Mied¼
Kolor jest boski

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-16, 18:16   #4634
201610111032
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 37 011

Cytat:
Napisane przez Melina Poka¿ wiadomo¶æ
A'propos Meliny
Jako, ¿e ewidentnie mam co¶ z g³ow± dzisiaj farbowa³am w³osy Pewnie by siê tak nie sta³o, gdyby nie to, ¿e pojecha³am do rodziców i zaczê³am patrzeæ na nieruszon± farbê i siê wkurzaæ, ¿e jej nie doda³am. Wychodzi na to, ¿e aby osi±gn±æ taki rudy, jaki chcê, muszê dodawaæ czerwieni. Inaczej 5, 6 myæ i z ka¿dej miedzi zostaje mi ciemniejszy, lub ja¶niejszy ale zawsze karmelowy/s³omiany odcieñ. Moje w³osy tak maj± widocznie. W ka¿dym razie zrobi³am odrosty z wod± 6% przepisowy czas, a resztê z dodatkiem ciep³ej wody ok 20 minut.
Zrobi³am zdjêcia przy naturalnym ¶wietle ok 15 i bardzo wiarygodnie oddaj± kolor. Jedno przy firance i przy samym oknie ¿eby by³o widaæ kolor pod s³oñce.
Vitality's 6/4 (30 ml) + 6/64 (20 ml)
Nigdy nie u¿ywa³am Vitality's dlatego mam pytanie. K³adziesz farbê na mokre czy suche w³osy?
201610111032 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-16, 18:37   #4635
201709121022
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez miszona Poka¿ wiadomo¶æ
Nigdy nie u¿ywa³am Vitality's dlatego mam pytanie. K³adziesz farbê na mokre czy suche w³osy?
Instrukcja mówi, ¿eby k³a¶æ na suche. Ja k³ad³am sobie i mojej mamie zarówno na suche, jak i na mokre i nie widzê ¿adnej ró¿nicy.
Stary 2011-04-17, 11:14   #4636
wuada
Raczkowanie

Zdecydowa³am siê na farbê Chantal - jasny tycjan. Orientuje siê kto¶ w jakich proporcjach nale¿y wykonaæ mieszankê z utleniaczem? Bo nie wiem jak± pojemno¶æ zakupiæ.
Stary 2011-04-17, 11:21   #4637
Martolek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 778

Cytat:
Napisane przez wuada Poka¿ wiadomo¶æ
zdecydowa³am siê na farbê chantal - jasny tycjan. Orientuje siê kto¶ w jakich proporcjach nale¿y wykonaæ mieszankê z utleniaczem? Bo nie wiem jak± pojemno¶æ zakupiæ.
1:1

Martolek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 13:49   #4638
201610111032
Konto usuniête

Cytat:
Instrukcja mówi, ¿eby k³a¶æ na suche. Ja k³ad³am sobie i mojej mamie zarówno na suche, jak i na mokre i nie widzê ¿adnej ró¿nicy.
Jeszcze mam do Ciebie jedno pytanie. W³a¶nie zamówi³am sobie farbê Vitality's. Zauwa¿y³am na zdjêciu saszetkê. Co to takiego? Co robisz bo zmyciu farby? Myjesz w³osy?
Stary 2011-04-17, 14:07   #4639
201709121022
Konto usuniête

Cytat:
Jeszcze mam do Ciebie jedno pytanie. W³a¶nie zamówi³am sobie farbê Vitality's. Zauwa¿y³am na zdjêciu saszetkê. Co to takiego? Co robisz bo zmyciu farby? Myjesz w³osy?
W saszetce jest olejek. Do ka¿dej farby masz w kartoniku do³±czon± tak± podwójn± saszetkê z olejkami, dziêki czemu je¶li zu¿ywasz 50 ml (po³owa tubki) farby, to odrywasz sobie jedn± saszetkê a druga spokojnie czeka na kolejne farbowanie. Olejek dodajesz do farby i oksydantu i mieszasz razem z nimi Po sp³ukaniu farby myjê w³osy szamponem, nastêpnie nak³adam od¿ywkê, sp³ukujê j± i zakwaszam w³osy p³ukank± octow±.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 14:12   #4640
201610111032
Konto usuniête

Cytat:
W saszetce jest olejek. Do ka¿dej farby masz w kartoniku do³±czon± tak± podwójn± saszetkê z olejkami, dziêki czemu je¶li zu¿ywasz 50 ml (po³owa tubki) farby, to odrywasz sobie jedn± saszetkê a druga spokojnie czeka na kolejne farbowanie. Olejek dodajesz do farby i oksydantu i mieszasz razem z nimi Po sp³ukaniu farby myjê w³osy szamponem, nastêpnie nak³adam od¿ywkê, sp³ukujê j± i zakwaszam w³osy p³ukank± octow±.
A czy to musi byæ jaki¶ specjalny szampon i od¿ywka ?
Stary 2011-04-17, 14:24   #4641
201709121022
Konto usuniête

Cytat:
A czy to musi byæ jaki¶ specjalny szampon i od¿ywka ?
Nie s±dzê. Oczywi¶cie w sklepie fryzjerskim dostaniesz szampon typu "post color", ale nie jest to konieczne. Ja myjê szamponem do w³osów farbowanych Joanna Wi¶nia, którego u¿ywam na co dzieñ. Je¶li masz od¿ywkê zakwaszaj±c± to mo¿esz jej u¿yæ, je¶li nie to wybierz jak±¶, która Ci s³u¿y, do w³osów farbowanych Pamiêtaj o p³ukance, niby taka popierdó³ka , a naprawdê du¿o daje w kwestii trwa³o¶ci koloru
Stary 2011-04-17, 14:32   #4642
201610111032
Konto usuniête

Cytat:
Nie s±dzê. Oczywi¶cie w sklepie fryzjerskim dostaniesz szampon typu "post color", ale nie jest to konieczne. Ja myjê szamponem do w³osów farbowanych Joanna Wi¶nia, którego u¿ywam na co dzieñ. Je¶li masz od¿ywkê zakwaszaj±c± to mo¿esz jej u¿yæ, je¶li nie to wybierz jak±¶, która Ci s³u¿y, do w³osów farbowanych Pamiêtaj o p³ukance, niby taka popierdó³ka , a naprawdê du¿o daje w kwestii trwa³o¶ci koloru
Bardzo dziêkujê za odpowied¼
Stary 2011-04-17, 16:10   #4643
agnes8991
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 14

Witam
Przejrza³am pobie¿nie w±tek i teraz mogê siê dopytaæ.
widzê ¿e mam tu ekspertki co po nie które w farbowaniu
sprawa u mnie wygl±da nastêpuj±co, chce zafarbowaæ w³osy na rudo ale tak± marchewkê nawet, mia³am tak± w tamtym roku, bo wcze¶niej posz³am mia³am blond jasny i przefrabowa³am siê na tak± miedz niby ale wysz³a taka marchewka, dobrze siê w niej czu³am, ale zesz³a po dwóch tygodniach, do blondu, potem robi³am garnierem 100% miedziany blond. Ale to nie by³o to samo, nie chce i¶æ do fryzjera bo nie ma w tej chwili na to pieniêdzy, czy mog³y by¶cie mi poleciæ w naprawdê dobr± farbe która nie zniszczy mi bardzo w³osów, i da taki kolor? chodzi mi raczej o profesjonalne fryzjerskie farby, widze ze wiele z was pochwala vitalitys, czy mo¿e która¶ z was ma palete kolorów tej marki bo ja nie moge znale¶æ. rozumiem ¿e w sklepie jej nie dostane i tylko allegro tak? na allegro widzia³am te farbe ale jako¶ nie by³o wyboru koloru i do tego oksydant jak sie doczyta³am. prosze o instrukcjê chodzi mi o nastêpuj±cy kolory wlosów
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg ruda___157.jpg (18,2 KB, 47 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg largeredhaircolor4.jpg (25,5 KB, 38 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg z9395049Q,Agnieszka-Szewczyk.jpg (70,7 KB, 78 za³adowañ)
agnes8991 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 16:18   #4644
201709121022
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez agnes8991 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam
sprawa u mnie wygl±da nastêpuj±co, chce zafarbowaæ w³osy na rudo ale tak± marchewkê nawet, mia³am tak± w tamtym roku, bo wcze¶niej posz³am mia³am blond jasny i przefrabowa³am siê na tak± miedz niby ale wysz³a taka marchewka, dobrze siê w niej czu³am, ale zesz³a po dwóch tygodniach, do blondu, potem robi³am garnierem 100% miedziany blond. Ale to nie by³o to samo, nie chce i¶æ do fryzjera bo nie ma w tej chwili na to pieniêdzy, czy mog³y by¶cie mi poleciæ w naprawdê dobr± farbe która nie zniszczy mi bardzo w³osów, i da taki kolor? chodzi mi raczej o profesjonalne fryzjerskie farby, widze ze wiele z was pochwala vitalitys, czy mo¿e która¶ z was ma palete kolorów tej marki bo ja nie moge znale¶æ. rozumiem ¿e w sklepie jej nie dostane i tylko allegro tak? na allegro widzia³am te farbe ale jako¶ nie by³o wyboru koloru i do tego oksydant jak sie doczyta³am. prosze o instrukcjê chodzi mi o nastêpuj±cy kolory wlosów
Paleta Vitality's (jak i linki do niej) by³a wklejana w tym w±tku co najmniej dwa razy, poszukaj a znajdziesz. Sam± farbê mo¿esz kupiæ w sklepach/hurtowniach fryzjerskich w niektórych miastach (w Krakowie nie ma). W internecie jest w niektórych drogeriach internetowych (chyba w amora.pl widzia³am), na allegro ca³± paletê ma sprzedawca: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=19999232 , kupisz tam te¿ oksydant. £adn± marchewkê daje numer 8/44. Nie wiem jakie masz teraz w³osy farbowane i jakie naturalne, od tego zale¿y moc oksynadtu, jaki powinna¶ wybraæ
Stary 2011-04-17, 16:35   #4645
fuksjaa
U¿ytkownik ma klikn±æ w link aktywuj±cy (mail)

Wiadomo¶ci: 13 317

A czy te farby Vitality's s± wydajne? Czy 1 tubka wystarczy na d³ugie w³osy?
Bo chyba nastêpnym razem skuszê siê na 8/44
fuksjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 16:43   #4646
201709121022
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Poka¿ wiadomo¶æ
A czy te farby Vitality's s± wydajne? Czy 1 tubka wystarczy na d³ugie w³osy?
Bo chyba nastêpnym razem skuszê siê na 8/44
Jedna tubka to 100ml, moim zdaniem powinna wystarczyæ na d³ugie w³osy, ale nie jestem pewna, powinien wypowiedzieæ siê kto¶, kto... ma d³ugie w³osy Z drugiej strony farby drogeryjne maj± zazwyczaj 50 ml, wiêc je¶li nimi farbowa³a¶ to mo¿e tak porównaj?
Stary 2011-04-17, 19:21   #4647
rousse
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 6 498

Cytat:
Jedna tubka to 100ml, moim zdaniem powinna wystarczyæ na d³ugie w³osy, ale nie jestem pewna, powinien wypowiedzieæ siê kto¶, kto... ma d³ugie w³osy Z drugiej strony farby drogeryjne maj± zazwyczaj 50 ml, wiêc je¶li nimi farbowa³a¶ to mo¿e tak porównaj?
ca³a tubka 100ml starcza na d³ugie w³osy (ja mam do pasa )
rousse jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 20:03   #4648
agnes8991
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 14

Cytat:
Paleta Vitality's (jak i linki do niej) by³a wklejana w tym w±tku co najmniej dwa razy, poszukaj a znajdziesz. Sam± farbê mo¿esz kupiæ w sklepach/hurtowniach fryzjerskich w niektórych miastach (w Krakowie nie ma). W internecie jest w niektórych drogeriach internetowych (chyba w amora.pl widzia³am), na allegro ca³± paletê ma sprzedawca: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=19999232 , kupisz tam te¿ oksydant. £adn± marchewkê daje numer 8/44. Nie wiem jakie masz teraz w³osy farbowane i jakie naturalne, od tego zale¿y moc oksynadtu, jaki powinna¶ wybraæ
dziekuje teraz mam cze¶æ swoich w kolorze taki ciemny blond poliski typowy i sprany kolor granier 100% ale taki juz praktycznie nie widoczny bo po 4 miesiacach jaki mam wybraæ oksydant w takim razie bo jak mówisz ¿e ten kolor 8/44 bym wzie³a. i ile trzeba go trzymaæ d³uzej na odrostach?
agnes8991 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 20:05   #4649
kasia1433
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 69

Cytat:
Napisane przez agnes8991 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam
sprawa u mnie wygl±da nastêpuj±co, chce zafarbowaæ w³osy na rudo ale tak± marchewkê nawet, mia³am tak± w tamtym roku, bo wcze¶niej posz³am mia³am blond jasny i przefrabowa³am siê na tak± miedz niby ale wysz³a taka marchewka, dobrze siê w niej czu³am, ale zesz³a po dwóch tygodniach, do blondu, potem robi³am garnierem 100% miedziany blond. Ale to nie by³o to samo, nie chce i¶æ do fryzjera bo nie ma w tej chwili na to pieniêdzy, czy mog³y by¶cie mi poleciæ w naprawdê dobr± farbe która nie zniszczy mi bardzo w³osów, i da taki kolor?
Marijel 7,40 kilka stron w ty³ pokazywa³am swoje w³osy po tej farbie. Poszukaj i oceñ czy bêdzie Ci pasowa³. Swoj± drog± bardzo fajnie siê trzyma, mam go 4,5 tygodnia i gdyby nie odrosty to jeszcze mog³abym poczekaæ z farbowaniem.
8.44 i inne z dwiema czwórkami nie s± tak jaskrawe i marchewkowe.

Edytowane przez kasia1433
Czas edycji: 2011-04-17 o 20:09
kasia1433 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 21:41   #4650
Vanilka28
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 189

wuada, tylko uwa¿aj - je¿eli chcesz uzyskaæ dok³adnie taki kolor jak na palecie (mówiê o jasnym tycjanie z Chantala) - to raczej przygotuj siê na zaskoczenie Ja farbowa³am nim wczoraj na bardzo jasnym podk³adzie i wyszed³ do¶æ ciemno czerwono-miedziany, z akcentem na 'czerwony' Tyle tylko, ¿e ja by³am na to w miarê przygotowana, no i liczê na to, ¿e trochê siê wyp³ucze. U innej dziewczyny tycjan równie¿ wyszed³ bardzo ciemno - wiêc chyba te farby maj± to do siebie po prostu Nie chcê Ciê straszyæ, tylko uprzedzam, jakby czerwona mied¼ by³a u Ciebie bardzo niemile widziana
Vanilka28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.