|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4621 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.
martolek rozumiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 284
|
Witajcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 477
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
martolek nie ma sprawy
![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny dzisiaj po raz pierwszy probowalam keratyny hydrolizowanej i sie zakochalam ![]() ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 282
|
Hej Dziewczyny!
Widzê, ¿e doskonale znacie siê na farbowaniu w³osów na rudo, wiêc pozwolê sobie zadaæ Wam pytanie. Otó¿ od 5 lat farbujê w³osy na ciemny br±z. Naturalny mój kolor to taki typowy polski - ni to ciemny blond, ni to br±z. Bardzo bym chcia³a zmieniæ wreszcie kolor i marzy mi siê rudy, ale nie intensywny rudy tylko bardziej kasztanowaty. Taki mniej wiêcej: http://www.ewaydesigns.com/listingap...uburn%2033.jpg Ewentualnie orzechowy: http://i.hityczykity.pl/uploads/tx_h.../EN_rudy_1.jpg I tu w³a¶nie jest pies pogrzebany. Wiem, ¿e najpierw muszê u¿yæ dekoloryzatora/rozja¶niacza. Czyta³am trochê na ten temat i dowiedzia³am siê, ¿e po rozja¶nianiu w³osy bardzo mocno ³api± farbê i odcieñ wychodzi ciemniejszy od zamierzonego. Nie chcê rozja¶niæ w³osów do bia³o¶ci tylko do rudawego koloru. Jak± farbê kupiæ, ¿eby uzyskaæ który¶ z powy¿szych odcieni? Mam ju¿ mêtlik w g³owie i nie wiem za bardzo co robiæ. Do fryzjera nie pójdê ![]() ![]() Wola³abym te¿ kupiæ farbê drogeryjn±, poniewa¿ tylko w ten weekend mam czas na zmianê wizerunku i raczej nie uda mi siê kupiæ farby profesjonalnej, ale je¶li macie równie¿ na takie namiar dajcie znaæ - bêdê wiedzia³a na przysz³o¶æ. Bardzo, bardzo, bardzo Was proszê o pomoc ![]() Edit: Znalaz³am tak± farbê: http://www.otoli.pl/files/zdjecia/pr...10130301_b.jpg Odcieñ wygl±da praktycznie tak samo, jak w³osy na 1 zdjêciu, ale je¶li chcia³abym tak± farb± malowac w³osy to chyba wyjd± ciemniejsze, prawda? A mo¿e wystarczy³oby trzymaæ krócej na w³osach, jak s±dzicie?
19.09.2009... Edytowane przez lilivampire Czas edycji: 2011-04-16 o 12:43 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Wtajemniczenie
|
aalina sliczny kolor
![]() lilyvampire farbe, ktora wskazalas mialam na glowie i osobiscie bylam srednio zadowolona, nawet na nie rozjasnionych wlosach byl za ciemny, nierowny i w dodatku blyskal z bordo ![]() ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jakie dok³adnie farby polecasz? ![]()
![]() |
#4628 |
Raczkowanie
|
Melina dziêki za odpowied¼
![]() Przegl±daj±c aukcje, trafi³am na farbê Chantel - cena jest bardzo kusz±ca + du¿a pojemno¶æ. http://www.pro-fryz.pl/images/tmp/a/...-4.640x480.jpg. Moj± uwagê przyku³ "bardzo jasny tycjan". Obecnie moje w³osy s± koloru spranego ciemnego, miedzianego blondu, czy rozja¶nianie ich jest konieczne? I jakiego stê¿enia kupiæ oksydant? |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Wtajemniczenie
|
emilyvampire teraz uzywam Renee Blanche kolor 7.4 i jestem zadowolona. jak dotad mam zapas starej serii bez amoniaku, wlosy miekkie, farba trwala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Raczkowanie
|
Dziêki Julianna, poszukam
![]()
#4631 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 189
|
Cze¶æ
![]() Tak wiêc dzisiaj farbujê jasnym tycjanem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Konto usuniête
|
A'propos Meliny
![]() Jako, ¿e ewidentnie mam co¶ z g³ow± dzisiaj farbowa³am w³osy ![]() Zrobi³am zdjêcia przy naturalnym ¶wietle ok 15 i bardzo wiarygodnie oddaj± kolor. Jedno przy firance i przy samym oknie ¿eby by³o widaæ kolor pod s³oñce. Vitality's 6/4 (30 ml) + 6/64 (20 ml) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 106
|
witam
ja jestem ruda ![]() Kolor jest boski ![]()
To niemo¿liwe powiedzia³ rozs±dek to ryzykowne powiedzia³o do¶wiadczenie to bezsensowne powiedzia³a duma mimo wszystko spróbuj powiedzia³o serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 37 011
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Raczkowanie
|
Zdecydowa³am siê na farbê Chantal - jasny tycjan. Orientuje siê kto¶ w jakich proporcjach nale¿y wykonaæ mieszankê z utleniaczem? Bo nie wiem jak± pojemno¶æ zakupiæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 778
|
1:1
![]() |
#4638 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Konto usuniête
|
Nie s±dzê. Oczywi¶cie w sklepie fryzjerskim dostaniesz szampon typu "post color", ale nie jest to konieczne. Ja myjê szamponem do w³osów farbowanych Joanna Wi¶nia, którego u¿ywam na co dzieñ. Je¶li masz od¿ywkê zakwaszaj±c± to mo¿esz jej u¿yæ, je¶li nie to wybierz jak±¶, która Ci s³u¿y, do w³osów farbowanych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
Witam
![]() Przejrza³am pobie¿nie w±tek i teraz mogê siê dopytaæ. widzê ¿e mam tu ekspertki co po nie które w farbowaniu ![]() sprawa u mnie wygl±da nastêpuj±co, chce zafarbowaæ w³osy na rudo ale tak± marchewkê nawet, mia³am tak± w tamtym roku, bo wcze¶niej posz³am mia³am blond jasny i przefrabowa³am siê na tak± miedz niby ale wysz³a taka marchewka, dobrze siê w niej czu³am, ale zesz³a po dwóch tygodniach, do blondu, potem robi³am garnierem 100% miedziany blond. Ale to nie by³o to samo, nie chce i¶æ do fryzjera bo nie ma w tej chwili na to pieniêdzy, czy mog³y by¶cie mi poleciæ w naprawdê dobr± farbe która nie zniszczy mi bardzo w³osów, i da taki kolor? chodzi mi raczej o profesjonalne fryzjerskie farby, widze ze wiele z was pochwala vitalitys, czy mo¿e która¶ z was ma palete kolorów tej marki bo ja nie moge znale¶æ. rozumiem ¿e w sklepie jej nie dostane i tylko allegro tak? na allegro widzia³am te farbe ale jako¶ nie by³o wyboru koloru i do tego oksydant jak sie doczyta³am. prosze o instrukcjê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
U¿ytkownik ma klikn±æ w link aktywuj±cy (mail)
Wiadomo¶ci: 13 317
|
A czy te farby Vitality's s± wydajne? Czy 1 tubka wystarczy na d³ugie w³osy?
Bo chyba nastêpnym razem skuszê siê na 8/44 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 6 498
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4648 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
Cytat:
8.44 i inne z dwiema czwórkami nie s± tak jaskrawe i marchewkowe. Edytowane przez kasia1433 Czas edycji: 2011-04-17 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 189
|
wuada, tylko uwa¿aj - je¿eli chcesz uzyskaæ dok³adnie taki kolor jak na palecie (mówiê o jasnym tycjanie z Chantala) - to raczej przygotuj siê na zaskoczenie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.