|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Zadomowienie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
Ja właśnie nałożyłam sobie pierwszy raz olejek rycynowy na główkę i nie było źle
![]() Później na to czepek, czapka i sobie siedzę ![]() Tylko się zastanawiam.. Pisałyście, że nafty nie można długo trzymać na włosach i nie wiem, czy posiedzieć z tym co mam na głowie ze dwie godziny czy lepiej nie ryzykować?? Olejku zużyłam dość dużo.
#4652 |
Przyczajenie
|
wisiena89, ja używam olejku od około 3 tygodni i również nie zauważyłam meszku... Myślę, że trzeba jakiś czas odczekać, aby on się pojawił, przecież nie można mieć wszystkiego odrazu, prawda?
![]() Kicia131 , co do nafty, to nie radzę trzymać jej tak długo na głowie, ja trzymałam około godziny i któregoś dnia zauważyłam, że mam strasznie połamane włosy, widać nafta pali je gdy jest za długo na głowie... Edytowane przez AneciaX Czas edycji: 2011-02-01 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4654 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki za odp ![]() Edytowane przez wisiena89 Czas edycji: 2011-02-01 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Konto usunięte
|
Długo Ci zajęło
![]() Ale grunt by efekt był! |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Konto usunięte
|
4cm/miesiąc?
No to zaliczasz się do ekskluzywnego grona wizażanek, które mają pioruński przyrost na miesiąc, witam w klubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
CORELIPS
|
HairMania.. mam wrażenie, że to dzięki drożdżom - i to mnie boli! Bo mi nie podchodzą! Jaką masz pielegnację i suplementacje?
tak tak wiem, że skoro u mnie jest 2 cm to nie wytrzasnę 4 skoro nie jest mi to dane. ale za trzy bym się nie pogniewała :[ |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Konto usunięte
|
Jeżeli wiesz, że zmienił się zapach, to wyrzuć. Tym bardziej, że trzymałaś go w wysokich temperaturach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Przyczajenie
|
Czyli jest możliwość, że może zaszkodzić włosom? :/Napewno by zaszkodził, jak bym się go napiła, ale na włosy? Może nie... Naprawde szkoda mi go wyrzuć, tym bardziej, że akurat za tą buteleczkę dałam drożej niż zwykle...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Konto usunięte
|
Jak wolisz.
Ja bym nie ryzykowała. |
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też bym tak chciała!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4665 |
Wtajemniczenie
|
He he , faktycznie , może to być od drożdży ale ogólnie po olejowaniu mi tak poszły z porostem , a jak jeszcze kupiłam mgiełkę Radical z wyciągiem ze skrzypu polnego to już wgl , jak chcecie mogę potem wkleić zdj. z moimi baby hair 'na czole' ,jest ich mnóstwo i są już dość długie , choć grzywka jest 2x dłuższa
![]() tatty a witam witam ![]() aaa i łykałam przez jakieś 3tyg. biotynę , skończyła mi się z Zdrovitu i zamierzam na necie zapolować na tą 5 mg ![]() Edytowane przez HairMania Czas edycji: 2011-02-04 o 15:37 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W aptekach z tego co się orientuję to tylko Biotebal 5mg. Tyle że te tabletki z USA nie nadają się dla wegetarian, jakby kto chciał wiedzieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Konto usunięte
|
I to wszystko to "baby hair"?
Moje nie są tak długie.. Choć może? Bo niektóre włosy mam takie pomiędzy skórą głowy a obecną długością byłej grzywki. Dopiero mnie olśniło, czemu grzywka nagle mi się skróciła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Zadomowienie
|
Ja też troszkę takich mam, ale krótszych
![]() ![]()
#4671 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj wyrzuciłam ten olejek i kupiłam nowy, wolałam nie ryzykować...
HairMania, nie ukrywam, że pozazdrościłam Ci tych włosków i faktu, że tak szybko Ci rosną ;P Jeżeli to nie problem, to napisz mi dokładnie, co i jak stosujesz, że uzyskałaś tak wspaniały efekt? To może też popróbuje ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Konto usunięte
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2485255 3]Co do biotyny - 5mg można łatwo na allegro znaleźć, taniej niż w aptekach (tak w ogóle to w aptekach tego się nie uraczy, bo to biotyna z importu z USA).
W aptekach z tego co się orientuję to tylko Biotebal 5mg. Tyle że te tabletki z USA nie nadają się dla wegetarian, jakby kto chciał wiedzieć.[/QUOTE] Ale bezpieczna dawka to 1, ja swoja biotyne 2,5 łykam co drugi dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Konto usunięte
|
Ależ ja biotyny nie łykam. Tak tylko orientowałam się w terenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
mam zamiar użyć dzisiaj drugi raz oleju rycynowego
tylko po ostatnim użyciu i spłukaniu miałam strasznie sztywne włosy, takie trudne do rozczesania, jakbym je lakierem spryskała..natychmiast użyłam odżywki, która od razu je "zmiękczyła". Miała któraś z Was podobne "objawy"? i czy jest jakaś w miarę naturalna odżywka, którą możecie polecić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Konto usunięte
|
Sama czytam i pracuję nad tym. Efektów jeszcze nie mam
![]() W każdym razie olejowanie bez odżywki źle wychodzi niezależnie od osoby. |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Raczkowanie
|
Opiszę moje doświadczenia z olejkiem
![]() włosy ---> Dawniej używałam olejku jako dodatku do masek na całe włosy, ale im jest chyba wszystko jedno czy użyję oleju kokosowego, oliwy z oliwek, oleju rycynowego, sporadycznie nafty (nie lubię) czy innego naturalnego składnika, bo ogólnie są dosyć ładne i zdrowe, nie rozdwajają się ani nic. Po przeczytaniu ostatnich stron zdecydowałam, że będę go wcierać w skórę głowy, żeby nowe włosy rosły szybciej i więcej. rzęsy --> Nie zauważyłam większego przyciemnienia/szybszego wzrostu po stosowaniu olejku, to chyba taki chwilowy efekt, gdy rzęsy są umazane olejkiem to wydają się ciemniejsze. paznokcie --> tu olejek to mój hit ![]() Ale po tygodniu noszenia kolorowych lakierów stan znów się pogarsza (mimo stosowania odżywek bezpośrednio pod lakier), i tak w kółko. Życie ![]() Edytowane przez Katarynka1 Czas edycji: 2011-02-05 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zakorzenienie
|
właśnie na tygodniu ruszę w poszukiwania oleju kokosowego, będę go mieszać z rycynowym może coś wskóram
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 |
Wtajemniczenie
|
Tatty - tak to wszystko baby hair , na załączonym obrazku widać że przytrzymuje na czubku głowy grzywkę która ma jakies 15 cm , a te krótsze mają już ok 5cm , mi nie przeszkadzają bo zwykle chodzę z grzywką puszczoną na czoło
![]() ogólnie to tego się nie zauważa , ja to dostrzegłam dopiero przy myciu twarzy gdy musiałam grzywkę spiąć aż mi gały na wierzch wyszły gdy to zobaczyłam ![]() AneciaX - to już na priv się zgadamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
CORELIPS
|
jajjjjj *.* a to Ci bujnęły się te babyhair!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Przyczajenie
|
HairMania, dzięki za odp
![]() ![]() Ja od około miesiąca używam olejku rycynowego na rzęsy. Teraz mam 2 razy dłuższe, 2 razy grubsze i ciemniejsze, wręcz czarne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.