|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Raczkowanie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
Mam małe pytanie - chce sprawdzić jaki wpływ na moje włosy będzie miał ten zachwalany olejek (stosowałam go tylko na rzęsy i rzeczywiście, przestały wypadać
![]()
![]() |
#4682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sok z cytryny zapobiega przyciemnieniu włosów o ile mi wiadomo ![]() ![]() Mi olejek nie przyciemnił włosów, a przynajmniej nic nie zauważyłam ![]()
![]() |
#4683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosuje z zoltkiem, sam, albo mieszam z innym olejem zeby sie latwiej nakladal. Olejek rycynowy nie zmienia koloru tylko domyka luski wlosow.
![]() |
#4684 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Ostatnio zrobiłam sobie na włoskach koloryzację TWO TONE HAIR. Efekt wyszedł dobrze, ale niestety włosy trzeba było rozjaśnić, co bardzo naruszyło ich strukturę. Są sianowate i puszące się.
Wypróbuję ten patent z olejkiem + żółtko + cytryna. Będę taką maskę stosować raz w tygodniu na całą noc, oczywiście zawinięty w ręcznik. Efekty będę relacjonować na bieżąco. Mam tylko jedno pytanie: czy mam to nakładać na skórę głowy, czy tylko na końce? Bardzo proszę o odpowiedź. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Stosowany na skórę głowy potrafi wzmocnić włosy, znany jest także z przyspieszenia porostu. Na same końcówki.. chyba szkoda zachodu, choć lepsze to niż nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4687 |
Przyczajenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2491515 7]Na skórę głowy też możesz, jeżeli nie masz problemów z nadmiernym wypadaniem. Wizażanki użerające się z tym problemem z reguły odradzają olejowanie skalpu.
Stosowany na skórę głowy potrafi wzmocnić włosy, znany jest także z przyspieszenia porostu. Na same końcówki.. chyba szkoda zachodu, choć lepsze to niż nic ![]() Czyli na końce taka maska nie pomaga? Bo głównie o nie mi chodzi... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4688 |
CORELIPS
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2491515 7]Na skórę głowy też możesz, jeżeli nie masz problemów z nadmiernym wypadaniem. Wizażanki użerające się z tym problemem z reguły odradzają olejowanie skalpu.
Stosowany na skórę głowy potrafi wzmocnić włosy, znany jest także z przyspieszenia porostu. Na same końcówki.. chyba szkoda zachodu, choć lepsze to niż nic ![]() Hmmm no ja stosowałam podczas wypadania, nie zauwazylam nadmiernego wypadania. Bo co ma wypasc to i tak wypadnie, i tego sie trzymajmy, jest latwiej walczyc z wypadaniem ![]() na skalp stosowac! |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Przyczajenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2492863 5]Na końce.. chodzi o suche, rozdwojone? Tu chyba bardziej warto sięgnąć po jakieś bardziej nawilżające oleje.[/QUOTE]
Chodzi o to, że są bardzo poniszczone od rozjaśniania... Czyli co będzie na to lepsze? ![]()
#4691 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Konto usunięte
|
Jak włosy są zniszczone, to nic ich nie naprawi.
Możesz co najwyżej zapobiegać temu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Konto usunięte
|
a ja się tak zapytam - ten olejek [bądź maski z olejkiem] stosujecie na mokre/wilgotne czy suche włosy? wydaje mi się, że na mokrych/wilgotnych łatwiej by się rozprowadzało ten olejek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Przyczajenie
|
Wczoraj po raz pierwszy nałożyłam na włosy sam olejek rycynowy ( wcześniej nakładałam go z naftą ) nie ukrywam, że nawet po podgrzaniu ciężko się go nakłada, w związku z tym mam pytanko, czy nie można by olejku rozcięńczyć z wodą?
#4695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
Wątpie czy ten olej rozpuści się w wodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Raczkowanie
|
Ja raz na tydzień nakładam na włosy maseczke: 1 łyzka olejku rycynowego, 1 łyżka oliwy z oliwek i 1 żółtko.
Co dzień po pracy zmywam makijaż i nakładam na rzęsy olejek. Obecnie jestem na etapie zapuszczania włosów (mam krótkie pocieniowane) marzy mi się lekka trwała (efekt naturalnie falowanych włosów) dlatego stosuje olejek bo podobno przyspiesza wzrost włosów. Teraz draznia mnie moje krotkie włosy i poranne kukuryku na czubku głowy (do tej pory byłam zakochana w krótkich włosach)- chciałabym mieć chociaż do ramion ![]() ![]() Pozdrawiam Was. |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4699 | |
Konto usunięte
|
AneciaX, jak chcesz rozcieńczyć olej rycynowy, zrób to z innym olejem. Z oliwek, z pestek winogron, kokosowy, migdałowy - rodzai do wyboru masz skolko ugodno.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
CORELIPS
|
Cytat:
Czy stosowanie olejku rycynowego naprawdę może być przyczyną wypadania?! przeraziło mnie ostatnio coś takiego.. i drżę w obawach, a jutro planowałam znowu nałożyć rycynkę - tym razem już z jajcem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Zadomowienie
|
Ja używam rycynowy i nie zauważyłam po nim zwiększonego wypadania
![]() ![]()
#4702 |
CORELIPS
|
Właśnie to taka niesprawdzona informacja, ale nie zaprzestanę go używać. Dziś kolejne olejkowanie
![]() o ile dojdzie Parachute - to wlansie nim . |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Raczkowanie
|
Co do pokrzywy to polecam. Maja córa ma wade pęcherza i poję ją pokrzywa od października - widzę poprawę w jej włoskach. Ona ma cieniutkie włoski ale długie, zauważyłam że bardzo szybko jej ostatnio śmigły i tak jakby się zagęściły. Młodej też stosuję olejek rycynowy - mieszam troszeczkę olejku z szamponem - nie ma tłustych wlosków (najlepiej z dwa razy spłukac) - ale naprawdę widze poprawę. Od października pije tez duzo żurawiny (nie doczytałam jak wpływa na włosy). Miłego dnia!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Raczkowanie
|
Doszłam do bodajże 80 strony i postanowiłam sie udzielić
![]() A więc olejek rycynowy w mojej łazience gości już od około 2 lat. Tyle, że wcześniej nie przywiązywałam do niego takiejw wagi. Chyba po prostu nie wiedziałam, że tak swietnie działa na włosy, więc sobie stał i tylko czasem uzywałam go na rzęsy ![]() Ale odkąd czytam ten wątek to zaczełam stosować olejek rycynowy na różne sposoby ![]() No więc co tydzień robię sobie maseczkę na włosy. Jedno żołtko, łyzka olejku rycynowego, do tego jakieś mazidła np. d-pantenol lub keratyna, owijam workiem i ręcznikiem i tak chodzę 2, 3 godziny, potem obficie plucze ciepłą wodą i myję szamponem. Nie mam żadnego problemu ze spłukaniem, nic nie smierdzi(bo zauwazylam ze wielu dziewczynom przeszkadza zapach, tyle ze ja kompletnie zadnego zapachu nie czuję :P). Włosy potem są naprawdę niesamowite. Po prostu piękne ![]() Poza tym czasem jak siedzę w domu to kilka godzin przed myciem wcieram trochę olejku w końcówki i tak chodzę po domu. Ostatnio tak z 20 minut przed myciem dodaję od odżywki troche olejku, wmasowuję we włosy i tak siedzę z wannie a potem normalnie myję włosy. Czasem rowniez dodaję olejku po prostu do szamponu w czasie mycia. Moczę też paznokcie w podgrzanym olejku, a wiec przy okazji wmasowuję go też w całe włosy, bo podgrzany duzo łatwiej się rozprowadza. No i codziennie stosuję go na rzęsy ![]() Ostatnio bardzo dbam o włosy więc poprawił się ich wygląd, napewno glownie dzieki olejkowi ![]() Z natury mam bardzo cienkie proste włosy, szybko tracą puszystość i świeżość dlatego muszę je często czesać by nie robiły mi się z nich strąki. Jednak odkąd używam olejku to napewno są dłuzej puszyste i takie bardziej lśniące i gładkie. Szkoda że nadal takie cienke. Ale mam masę babyhair na czubku głowy, niektore urosły już nawet do 10 cm, ale to dlatego bo od niecalego roku regularnie stosuję wodą brzozową ![]() ![]() ![]() Edytowane przez fleurr Czas edycji: 2011-02-11 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Konto usunięte
|
Podziwiam zapału, ja nie przejrzałam nawet całej pierwszej strony, na bieżąco się udzielałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Raczkowanie
|
Ja przeczytałam aż tyle, bo motywuje mnie to do działania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zadomowienie
|
Ja czytałam jakieś dwie godziny i dałam sobie spokój
![]() Przed napisaniem przeczytałam jeszcze kilka stron wstecz i teraz też na bieżąco ![]() Na szczęście nie ma dużo czytania ostatnio, na innym wątku codziennie jest kilka nowych stron ![]() Zrobiłam wczoraj mix: olej lniany, winogronowy i rycynowy ![]() ![]() ![]()
#4708 |
Przyczajenie
|
Okej. Właśnie w tym momencie siedzę z maską na głowie (olejek, żółtko, cytryna). Nałożyłam ją pierwszy raz i jest strasznie jak na razie. Włosy były bardzo sztywne, oczywiście olej mimo mieszanki rozprowadza się bardzo ciężko, są baaardzo posklejane. Mam nadzieję, że efekty będą zdumiewające!
![]() Chciałam jeszcze wspomnieć, iż olejek ten faktycznie przyciemnia włosy, gdyż bardzo często używa się go do brwi, aby uwydatnić/przyciemnić ich kolor. Dlatego świetnym rozwiązaniem jest cytryna lub wywar z rumianku, gdyż te mają właściwości wybielające... Czyli wszystko się redukuje. ![]()
#4709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo wazne jest by dobrze splukac to wszystko, najlepiej pod obfitym strumieniem cieplej wody. Ja na pocztaku jak robiłam taką maseczkę, to niedokładnie spłukałam, myłam od razu szamponem i miałam potem okropne, splątane włosy. A gdy spłukałam obficie ciepłą wodą, to od razu wszystko się ładnie spłukało, wystarczyło potem tylko raz umyć włosy szamponem jak zwykle i potem były cudne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Szkoda, że dopiero teraz czytam Twojego posta, bo od razu umyłam włosy zamiast spłukać pierw ciepłą wodą jak proponujesz. Faktycznie włoski są trochę splątane, ale to nic. Następnym razem posłucham Twojej rady. Jeszcze jedno. Przy spłukiwaniu wypadło mi dość dużo włosów. Czy tak powinno być? Nie chcę żeby po każdej masce mi tyle wypadało...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.