|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Konto usunięte
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
Odżywkę jak najbardziej nakładać
![]() Trzymać - nie wiem, jak z miodem - ale dla najlepszych efektów, aby olej zdążył coś zdziałać, trzeba trzymać kilka godzin. Tak z 3-4 minimum. Choć na początkach trzeba uważać w przypadku wrażliwców - niektórzy mają uczulenie, niektórzy tylko wrażliwą skórę.. Ja byłam drugim przypadkiem, przyzwyczajenie skalpu do tego oleju zajęło mi chyba z miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
![]() Właśnie kupiłam olej rycynowy - mam zamiar pierwszy raz wypróbować go na moich włosach. Przyznam szczerze, że nie wiedziałam o tylu kombinacjach z olejem rycynowym i teraz zastanawiam się co wybrać na pierwszą próbę jego użycia. ![]() edit: wow im dłużej czytam o tym oleju tym w większym jestem szoku spróbuję go używać również na rzęsy ![]() I chyba wypróbuję wersję: olej rycynowy + żółtko... tylko chciałabym zostawić na całą noc i teraz się zastanawiam, czy z tym żółtkiem można to tak na noc zostawić... hmmm Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2011-03-05 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Konto usunięte
|
Na pierwszą próbę.. może solo?
Będziesz wiedziała wtdey, jakie efekty daje sam olej dla Twoich włosów. Poza tym - nie wiem, jak z odżywką, ale z jajkiem nie mogłabyś zbyt długo trzymać takiej mieszanki, więc olej nie zdziałałby zbyt wiele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2552932 8]Na pierwszą próbę.. może solo?
Będziesz wiedziała wtdey, jakie efekty daje sam olej dla Twoich włosów. Poza tym - nie wiem, jak z odżywką, ale z jajkiem nie mogłabyś zbyt długo trzymać takiej mieszanki, więc olej nie zdziałałby zbyt wiele ![]() dzięki za pomoc ![]() Spodobał mi się ten przepis z żółtkiem, ale właśnie miałam obawy ile można to na głowie trzymać... hihi ![]() Ostatnio całą noc trzymałam masło Tucuma+oliwa z oliwek i włoski były całkiem całkiem... zresztą jestem chora i nigdzie nie ruszam się z domu, więc też chciałabym to wykorzystać i dłużej potrzymać na mojej łepetynie ![]() W takim razie nałożę dzisiaj sam olejek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Konto usunięte
|
Wizażanki pisały, że żółtko tak z 40 minut się trzyma, czyli nie tak dużo jak na domowe maski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2553117 9]Wizażanki pisały, że żółtko tak z 40 minut się trzyma, czyli nie tak dużo jak na domowe maski
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
CORELIPS
|
Uuuuu nie stosowałam rycyny prawie dwa tygodnie!
Chyba jutro zaryzykuję na pół godzinki ... w skalp ... to byłaby ostatnia mazianina jeśli w efekcie nadmiernie by wypadały przy spłukiwaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zadomowienie
|
A ja mam zamiar dzisiaj spróbować cynamonu
![]() ostatnio nie miałam czasu nakładać olei na włosy, więc kilka dni temu wymoczyłam sobie tylko włosy w kawie, trzymałam z godzinę i umyłam. Ehh.. Normalnie w tygodniu jak mam zajęcia do wieczora chyba nie dam rady nic nakładać ![]() ![]() ![]()
#4810 |
Konto usunięte
|
U mnie z imbiru. Na którymś wątku jedna z wizażanek podkusiła mnie do tego, mam nadzieję, że maska z jogurtem sojowym i świeżym imbirem zadziała podobnie jak osławiony rosyjski mix kefiru i imbiru w proszku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
cynamon taki normalny z opakowania? mielony? czy jakiś inny?
![]() mam zajawkę na lekkie rozjaśnienie włosów, na taki ładny brązik i aktualnie trzymam rycynę z cytryną... ![]() ![]()
#4812 |
CORELIPS
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2550212 5]Ja stosuję solo, i jestem zachwycona efektami..
Ale muszę się przypilnować z olejem rycynowym, bo na razie kokosowy skutecznie go wypiera ![]() <piątka> ![]() ale jak najbardziej na plus to wychodzi. ps2. jutro będzie rycyna z miodem i cytryną. po raz pierwszy taka kombinacja u mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zadomowienie
|
Ja w końcu nie zrobiłam cynamonu, okazało się, że nie wychodzę nigdzie, więc z radością nałożyłam kokos
![]() Cynamonem zrobię we wtorek wieczorem. Wydaje mi się, że taki z torebki zwykły mielony może być ![]()
#4814 |
CORELIPS
|
Cynamon jak wpływa na naszą czuprynę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zakorzenienie
|
Rozjasnia i niby poprawia porost.
#4816 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
CORELIPS
|
Skoro rozjaśnia to się nie oprę. Z jakich korzystacie "przepisów" z owym cynamonem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zadomowienie
|
Używałam 2 razy solo olej rycynowy i nie przyniósł mi żadnych efektów. Dużo mi go zostało i nie wiem jak go wykorzystać..czy dalej używać solo, czy moze spróbowac kombinacji z miodem,żółtkiem itd. Jak myślicie?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 |
CORELIPS
|
ta kombinacja z cytryną i żółtkiem - próbuj, ja też się od razu nie poddaję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja dzisiaj przesadziłam z ilością oleju rycynowego dodanego do szamponu... W efekcie miałam tłuściochy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
CORELIPS
|
Zapoluj na 100gramową butelkę! Ja mam, ale przyznam, zapomniałam do olejku dodać cytryny. Zaraz samą naftą zarzucę i spłukuję za pół godziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Raczkowanie
|
Jak chcesz mieć fajne mięśnie brzucha to nie wystarczy dwa razy zrobić partię brzuszków
![]() ![]() tak samo jest z włosami ![]() Wszystko zależy od struktury, genetyki, diety itp ![]() ![]() Ja właśnie siedzę z rycynką na głowie. Stosuje maseczkę: rycyna + żółtko jajka + nafta kosmetyczna (rózne rodzaje planuje stosować, obecnie mam z mikroskładnikami) + cytrynka dla rozjaśnienia Efektów jesli chodzi o grubość włosów nie zauważyłam, a na tym mi najbardziej zależało - grube i mocne włosy, ale mam czas ![]() jednak zauważyłam duża zmianę jesli chodzi o dotyk - miękkie i fajne ![]() planuje dodać do mixu miód (zaciekawiłyście mnie kolezanki ![]() ![]() Rycyne kładę na głowe raz w tygodniu i do tej pory średnio na godzine ale postanowiłam nakładać na dlużej. I 2x w tygodniu wax dla włosów blond ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio olej rycynowy wcieram tylko w paznokcie i skorki.
Robie to moze od przeszlo tygodnia ze 2 razy dziennie i paznokcie przestaly mi sie łamac, rozdwajac, maja mocno białe koncowki i sa duzo twardsze ![]() Ale niestety skorki mam dalej okropne, duzo rzeczy juz na nie stosowalam i nic nie pomaga, ale to pewnie dlatego bo ciagle nie skubię :< No i tez wsmarowuje olejek w rzesy prawie codziennie, a dzis rano obudzilam sie chyba pierwszy raz w zyciu z tak podwinietymi rzesy ![]() ![]() No a jesli chodzi o wlosy to stosuje olej kokosowy ![]() Jest cudowny, dla mnie o wiele bardziej komfortowo sie go uzywa nic rycynowy. Kokosowy stosuje na wlosy, twarz, na usta, na dlonie... Jest swietny jak dla mnie, ale z rycynowego oczywiscie nie zrezygnuje ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 | |
CORELIPS
|
Cytat:
![]() aaa co prawda, nie używałam żadnej odżywki po zmywaniu, a wiadomo zmywanie nie jest miłe włosom . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Raczkowanie
|
Olejku rycynowego używam codziennie. Smaruję nim końcówki włosów (strasznie suche i rozdwojone) oraz wmasowuję w skórę głowy. Dodatkowo starą szczoteczką po tuszu nakładam go na rzęsy i brwi. Czasami także delikatnie wcieram go w twarz (szczególnie w mrozy).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.