|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wszystko o farbowaniu henną - wątek zbiorczy
Dziewczyny, trochę poczytałam o farbowaniu, przejrzałam tyle stron, ile mogłam, ale przeczytać wszystko posty to chyba niewykonalne
![]() Myślę nad zafarbowanie henną, jednak zastanawiam się, czy można później używać prostownicy? Przeszukałam wątek i nic takiego mi nie wyskoczyło także liczę, że któraś z Was, bardziej doświadczona zabierze głos w tej sprawie ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj robilam probe czystosci mojej henny (ta opisywana w ebooku z henna for hair) i sama nie wiem co o tym myslec. Tak wiec na klaczek wlosow hennowanych nalozylam troche farby chemicznej, akurat czarnej bo taka akurat mialam w domu. Potrzymalam 20 min (chociaz na opakowaniu tej jakze dziwnej farby pisalo 40 min, ale bylam nie cierpliwa) i klaczek kolor zmienil, nie zweglily sie (nie natychmiast czyli raczej nie ma w niej olowiu ani miedzi). Co dziwne jednak w swietle sztucznym ten klaczek mi sie wydawal lekko zielonawy (moze po prostu przez skrocenie czasu z 40 do 20 min) lub moja henna zawierala azotan srebra
![]() ![]()
#4893 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co prawdzasz z natury mam tłuste włoski więc to może dlatego. Pokaż proszę efekt po Santy- bardzo jestem tych farb ciekawa ![]() Rybiorek czekam na zdjęcia z w/w sesji zdjęciowej ![]()
"All I've done is run fast. I don't see why people should make much fuss about that." - Fanny Blankers-Koen 03/13-20 cm ![]() ![]() zapuszczanie ![]() Edytowane przez 123sciri Czas edycji: 2011-06-05 o 06:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Raczkowanie
|
Ja przedstawie poczatki farbowania chemicznego, a i zasluge hennowania Byc moze ktos kto ma jeszcze watpliwosci co do takiej formy malowania wloskow zostanie przekonany.
1 : jedyne takie w miare wyrazne przedstawia wlosy po rocznym rozjasnianiu.(rok-2008). Zanim zaczelam rozjasniac byly piekne, dlugie, geste, zdrowe i naturalne. 2 : maj 2010- resztki po moim 3 letnim rozjasnianiu. Wlosy obciete, zniszczone. TRAGEDIA! 3 : pazdziernik 2010 - proba powrotu do ciemniejszego koloru, rowniez chemicznie. 4 : styczen 2011- odstawienie silikonow, sls. Stosowanie metody OMO. Olejowanie, picie pokrzywy, skrzypu. Plukanki-ocet jablkowy, piwko. Pierwsze hennowanie. Sante Maronenbraun. Wlosy doznaja szoku, bunt, ... ale nadal sie nie poddaje! 5 : kwiecien 2011 -wlosy juz w znacznie lepszej kondycji. Zaczelam brac rowniez Merz Spezial, wlosy myje nadal Hippem. Odzywki tylko z Alverde. 3cie hennowanie- Sante mahagonirot. 6 i 7 : maj 2011- wlosy musialam obciac ok 15/20 cm. Probowalam odratowac koncowki farbowane chemicznie niestety z marnym skutkiem. Miesieczne odrosty, wlosy farbowane poczatkiem maja. Farba nadal sie trzyma. 8, 9 i 10 : czerwiec 2011- farba sante mahagonirot. Trzymana 2h. Splukana letnia woda. Nie wytrzymala nalozylam oliwe. Zdjecia z nastepnego dnia juz po myciu szamponem. Moim najwiekszym bledem bylo farbowanie wlosow chemicznie, stosowanie szamponow i odzywek silikonowych. Szczesciem wpadlam na wizaz i przy pomocy zakreconych dziewczyny wrocilam na dobra droge ![]() Hennowanie zaczelam dzieki Wam i jestem baaaaaaaaaaardzo wdzieczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nooo żeczywiście widać efekty -włosy masz teraz zdecydownie zdrowsze i śliczny kolorek ![]()
![]() |
#4896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziekuje ![]() Dlaczego pytalas o Sante? Masz do nich dostep? ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Rybiorek czekam na zdjęcia z w/w sesji zdjęciowej ![]() Tu masz link do zakreconych ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zmiana zdecydowanie na plus ![]()
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2011-06-05 o 09:40 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tu masz link do zakreconych ![]() ![]() ![]() o Sante już troche czytałam w paru sklepach internetowych jest w sprzedaży- kusi mnie jak zwykle zresztą ![]() Rybiorek cudne masz te włosy - i jaki śliczny czerwonawo/bordowy kolorek
![]() |
#4899 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4900 |
Raczkowanie
|
Widzę że tu same specjalistki
![]() Jak myślicie, czy te produkty do farbowania są na prawdę naturalne? Czy ten kolor nie będzie zawierał chemii? http://www.khadi.pl/naturalna-henna-kolor-czarny Dlaczego tam pisze, że najpierw trzeba zafarbować włosy normalną henną? Nie rozumiem... A jeśli trzeba, to mogę użyć najpierw jakiejś innej, tańszej henny? Aha, włosy zawsze farbowałam tylko zmywalnymi castingami, nigdy trwałą farbą. Mam teraz wyprany już brąz, i chcę spróbować jakiegoś bardzo ciemnego koloru, ale tylko henny, doradzicie? A może znacie jakąś inną bardzo ciemną hennę, ale żeby była 100% naturalna? PS a póki co zabieram się za czytanie całego wątku ![]() Edytowane przez Australija Czas edycji: 2011-06-05 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Przyczajenie
|
Dot.: henna eld
Odkopałam stary wątek...
Ja również chętnie bym się dowiedziała, gdzie można kupić Chnę ELD w Warszawie, może któraś z Wizażanek gdzieś ją spotkała? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Konto usunięte
|
Khadi jest całkowiecie naturalna.
Piszą, żeby pofarbować najpierw samą henną, bo kolor czarny zawiera większość indygo. Barwnik z inygo o wiele lepiech chwyta jeśli jest położony na hennowanych włosach. W przeciwnym wypadku szybko się zmyje albo wcale nie wyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;27316136]Khadi jest całkowiecie naturalna.
Piszą, żeby pofarbować najpierw samą henną, bo kolor czarny zawiera większość indygo. Barwnik z inygo o wiele lepiech chwyta jeśli jest położony na hennowanych włosach. W przeciwnym wypadku szybko się zmyje albo wcale nie wyjdzie.[/QUOTE] Niestety ja też muszę chyba ak zrović, bo ciemny brąz zmywa mi się na czubku głowy i już mnie to do szału doprowadza ![]() Chodzi o tą hennę: http://allegro.pl/naturalna-henna-ec...630225274.html Czy o tą: http://allegro.pl/naturalna-farba-kh...647523878.html
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Konto usunięte
|
DarkNoir - Chodzi o tą pierwszą. Druga to cassia, która henną nie jest (nie wiem dlaczego tak na to piszą).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;27319091]DarkNoir - Chodzi o tą pierwszą. Druga to cassia, która henną nie jest (nie wiem dlaczego tak na to piszą).[/QUOTE]
Dzięki ![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 |
Zakorzenienie
|
ile razy już próbowałaś pokrywać te na czubku głowy? trzymałaś dłużej i z dodatkami kawy/soli itp?
#4907 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
a mogę użyć na te odrosty henny z amlą czy tylko czystą hennę?
![]() albo hennę z amlą i jatrophą??
![]() Edytowane przez Haylee Czas edycji: 2011-06-05 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
aha, dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź - na pewno będę zamawiała hennę (pewno jeszcze dziś, jak uzyskam odpowiedź od dziewczyn czy mogę też tą z jatrophą i amlą)
![]() te odrosty mnie dobijają ![]() najlepsze jest to, że z tyłu głowy też mam dłuższe jaśniejsze kosmyki - włosy długie, a sępiłam na dwa opakowania farb chemicznych i czasem brakowało na tył głowy ![]()
![]() Edytowane przez Haylee Czas edycji: 2011-06-05 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | ||
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź! Mam jeszcze trzy bardzo ważne dla mnie pytania:
1. Mogę przed farbowaniem tą czarną Khadi użyć jakiejś taniej drogeryjnej henny?Wyjdzie mnie to dużo taniej, aniżeli kupowanie czarnej Khadi za 26 i czerwonej henny Khadi za tyle samo. Drogie by to było farbowanie. Chciałabym najpierw zrobić tą: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ow.html&next=1 , i dzień później ta czarną Khadi. Mogę tak? 2. Czy jak będę farbowała odrosty i poprawiałą zmywający się kolor to znów muszę użyć czerwonej henny i na to czarnej Khadi? 3. Jeśli tak, to jak to ma się odbywać? wariant A) czerwona henna na całe włosy i późńiej czarna khadi na całe włosy ? wariant B) czerwona henna tylko na odrosty i później czarna khadi na całe włosy ? Edytowane przez Australija Czas edycji: 2011-06-05 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na czubku mam hmm jasny brąz, im dalej tym ciemniej ( ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie: jeśli nałożę najpierw Chnę, to czy po jakimś czasie (dajmy na to po miesiącu) będę mogła nałożyć basmę z gwarancją, że zamiast ciemnego koloru nie wyjdzie jakiś egzotyczny? Jestem nowicjueszem w tej kwestii także proszę o wyrozumiałość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jak bardzo ciemne masz włosy. Żeby nie wyszły Ci odrosty ciemniejsze od reszty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
na resztę dla odświeżenia koloru możesz dać odżywkę i troszkę henny ciemny brąz (lub jaśniejszej, jak masz)
![]() ![]() zamówiłam ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Haylee Czas edycji: 2011-06-05 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Strażnik Wizażu
|
Ale naprawdę spodziewaj się sporo ciemniejszego efektu niż po nałożeniu samego brązu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.