|
|
#4921 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
Nie, nie tylko, jeszcze parę osób się uskarżało.
Osobiście nie mam z tym problemów. |
|
|
|
#4922 |
|
Przyczajenie
|
Mi podczas spłukiwania olejku wypada kilka włosów, ale nie jest to przesadna ilość. Olejek stosuje od marca. Przed myciem głowy, nie każdym, gdyż nie zawsze mam czas lub ochotę nakładać go na głowe (z wiadomych przyczyn, jest bardzo tłusty). W każdym razie nakładam go średnio dwa razy w tygodniu i.... do tej pory kilka osób zwróciło mi uwagę jak bardzo poprawił się stan moich włosów. Ja sama zauważam, że są dużo bardziej odżywione. Po zmyciu olejku włosy są bardzo nawilżone i miękkie ! takiego efektu nie dała mi do tej pory żadna odżywka. Oprócz olejku stosuję tabletki capivit piękne włosy + odżywki do włosów suchych i zniszczonych dostępne w sklepach, głównie z Loreal'a . Nadal walcze z gęstością włosów , ponieważ moje są stosunkowo rzadkie i już sama nie wiem co mam z tym zrobić. Za kilka dni mam wizytę u dermatologa, zobaczymy co to będzie
|
|
|
|
#4923 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4924 |
|
Raczkowanie
|
Olejek bardzo mi pomogl, mialam zniszczone wlosy i je obcielam, bo byly suche i porozdwajane, nic ich nie chcialo uratować. Obcielam do ramion, nadal byly suche i olejek zdzialal cuda
- ale - zuzylam jedna mala buteleczke i pol duzej (smarowalam przed kazdym myciem) i teraz moje wlosy po umyciu są jak wełna zastosowalam wax'a i sa bosko nawilzone z tym, ze wax'a tez trzeba stosowac raz na 2 tyg najlepiej. teraz bede stosowac na przemian olejek, jakies odzywki i waxa pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ---------- Co do tabletek do wlosow, osoba ktora skonczyla stomatologie powiedziala mi, ze nie powinno sie kupowac tabletek typu 'centrum', bo i tak organizm przyswaja tylko 2 witaminy, a reszta jest wydalana... zauwazylam to juz wczesniej. jak bralam zwykla witamine A+E i wlosy rosly mi mega szybko. A bralam sporadycznie i wtedy kiedy mi sie chcialo, choc staralam sie coziennie. po dlugiej przerwie dzis kupilam sobie capivit a+e choc nie wiem czy te zwykle witaminy nie sa lepsze niz te przereklamowane. w kazdym razie polecam A+E na porost wlosow
Edytowane przez ladynath Czas edycji: 2011-05-14 o 01:52 |
|
|
|
#4925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja studiuję farmację i ostanio profesor powiedział nam, że największą głupotą jest kupowanie capivit a+e, ponieważ w krajach europejskich nie ma prawie wogole przypadków niedoborów wit. A więc jej przyjmowanie w tabletkach nie ma wogole sensu. A nawet może zaszkodzic bo nadmiar tej witaminy powoduje hiperwitaminozę z poważnymi konsekwencjami dla zdrowia. Edytowane przez martusia15cc Czas edycji: 2011-05-16 o 20:28 |
|
|
|
|
#4926 |
|
Raczkowanie
|
A moja siostra jest farmaceutką i w ogole zabrania mi kupowania jakichkolwiek witamin, bo to sama chemia
Ale musze jakos poprawic kondycje moich wełnopodobnych włosów i najlepsza byla wlasnie wit A+E W capivicie witaminy E jest 167% dziennego spozycia, a wit A 94%. Ale to chyba forum na temat olejku rycynowego ;D
|
#4927 |
|
Raczkowanie
|
Zadne tabletki nie sa tak wartosciowe jak zdrowe odzywianie,
dieta bogata w witaminy i mineraly ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Olejek rycynowy i nafte uzywam od lat
|
|
|
|
#4928 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4929 |
|
Przyczajenie
|
moje pierwsze starcie z tym olejkiem to było nałożenie maseczki olejek + żółtko + oliwa z oliwek . Trzymałam całą noc. Ledwo zmyłam ale jakoś się udało, najgorsze że mam problem z pozbyciem się tego zapachu! ;d Istna jajecznica !
|
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciągle wącham swoje włosy, aż w końcu wypsikałam je mgiełką Radical i teraz pachną, ale skrzypem
|
|
#4931 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4932 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś wielką butlę olejku i znów zacznę się z nim przyjaźnić. Rzęsy już zaczęłam smarować
|
#4934 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4935 |
|
Raczkowanie
|
Ja kiedyś smarowałam olejkiem tylko rzęsy i do cytryny dodawałam na paznokcie
Ale po tym co tu czytam chyba spróbuje na włosy ;D
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4936 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4937 |
|
Raczkowanie
|
zdaję relację po półtorej miesiaca stosowania olejku rycynowego:
-na rzęsy SUPER! to co wyrwałam w czasie snu razem ze sztucznymi odrosło szybciutko po 2 tygodniach mialam moje piekne rzesidła ![]() -na pazurki tez rewelka! przestały sie rozdwajac, błyszczą sa twarde ![]() -na włosach przez 3 pierwsze razy(olejuje 2razy w tyg) olej rycynowy sprawdzał się znakomicie, moje zniszczone włoski byly sprezyste, miekkie, błyszczace, nawet zaczely się kręcic bo po rozjasnianiu zrobila sie potargana sloma bez skretu a tu zaczely piękniec.... jednak później po 4 olejowaniu na noc... wlosy zaczęły byc tepe w dotyku, a końcówki jak siano i takie wełniaste, znowu zaczely sie lamac(igiełki w umywalce) :/ a dodaję że przestałam je suszyc i prostowac jakos miesiac temu.... w sumie stosuje jeszcze naftę raz w tygodniu wymieszana z odzywką Artist wzmacniajaca i sokiem z cytryny tak na godzinkę.... i nie wiem co zawinilo że moje wlosy znów wygladają jak po dekoloryzacji Jak spalone chemikaliami! ![]() edit. A dodaje że przerzuciłam się na szampon Seboradin z żeńszeniem do włosów zniszczonych, i do tego maske do wlosów Seboradin tez do zniszczonych i tonik bo włosy od poczatku roku urosły mi tylko 3cm od sylwestra nie farbuje to widze jaki mam odrost a i od półtora miesiaca biore Celebrin na włosy ze skrzypem.... jedno co mi sie poprawiło to paznokcie....Jestem załamana! lepsze włosy juz miałam jak nic nie stosowałam i nic nie brałam tylko myłam szmponem nutri-ceramidy L-oreal i maska ta sama .... Doradzcie cos Kochane BŁAGAM!
Trzęsienie ziemii .! ![]() 18.03.2012 ...od tego dnia w moim życiu, Jego imię pojawia się częściej, niż moje Edytowane przez lutka21 Czas edycji: 2011-05-20 o 17:49 Powód: dopiska :) |
|
|
|
#4938 |
|
Konto usunięte
|
Ale tak całą pielęgnację na raz zmieniłaś, czy też np. z Seboradinem zaczęłaś później?
W takiej masowej zmianie jest jeden, acz duży minus - jak coś szkodzi, to ciężko dojść, który to konkretnie delikwent. I odnośnie nafty - jak długo ją trzymasz i jak często stosujesz? |
|
|
|
#4939 |
|
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2703377 6]Ale tak całą pielęgnację na raz zmieniłaś, czy też np. z Seboradinem zaczęłaś później?
W takiej masowej zmianie jest jeden, acz duży minus - jak coś szkodzi, to ciężko dojść, który to konkretnie delikwent. I odnośnie nafty - jak długo ją trzymasz i jak często stosujesz?[/QUOTE] wyrzuciłam wszystko co z silikonem i na raz zmienilam cala pielegnacje... na poczatku te piekne efekty tez byly z seria seboradinu.... w sumie nafte zaczelam stosowac pozniej.... niby raz na tydzien wychodzi bo kupilam nafte jakos przed wielkanoca doslownie to tak wychodzi bo tylko 3 razy ja uzylam .... na godzine ale 2 lyzki wymieszane z sokiem z calej cytryny i 4łyżki odzywki artist wzmacniajacej tylko do mieszania jej używam z innymi rzeczami... Myslisz że to nafta psuje mi pielegnację? może za długo ja trzymam? |
|
|
|
#4940 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Czy nafta moze potegowac wypadanie?
|
|
|
|
#4942 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze to nie jest wina żadnego specyfiku
|
|
|
|
|
#4944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4945 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzęsienie ziemii .! ![]() 18.03.2012 ...od tego dnia w moim życiu, Jego imię pojawia się częściej, niż moje Edytowane przez lutka21 Czas edycji: 2011-05-22 o 09:06 Powód: dopis... |
|
|
|
|
#4947 |
|
Raczkowanie
|
Ja w ogóle zauważyłam, że najlepsze efekty widzę po godzinie trzymania olejku rycynowego z żółtkiem: )
a w ogóle znacie dziewczyny jakieś dobre odżywki bez silikonów? czy maska dolce latte jest bez silikonów? : ))
|
#4948 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4949 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4950 |
|
Konto usunięte
|
Amla /każda postać zwykła, jaśminowa czy plus/, rycyna, szampony Barwy, żel Cien z aloesem na podrażnienie skalpu, keratyna z Mazideł, odżywka Garnier avokado, Isana z Babassu, maska Revlon. Do tych mogę wracać i spokojnie używać.
Moje włosy są niesamowicie kapryśne, coś im się może podobać, za chwilę są oburzone, jak nakładam to samo wpisałam Ci to, co przez rok rzeczywiście mi służyło niezależnie od pogody i co się utrzymalo w stosowaniu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.

- ale - zuzylam jedna mala buteleczke i pol duzej (smarowalam przed kazdym myciem) i teraz moje wlosy po umyciu są jak wełna
zastosowalam wax'a i sa bosko nawilzone
z tym, ze wax'a tez trzeba stosowac raz na 2 tyg najlepiej. teraz bede stosowac na przemian 

Ciągle wącham swoje włosy, aż w końcu wypsikałam je mgiełką Radical i teraz pachną, ale skrzypem
- 82
15.04.2013