|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów- czesc II wätek zbiorczy.
![]() ![]() ![]() lookałam w sklepach na farby i nigdzie nigdzie nie mogę doszukać sie na nich jaka maja wodę 6-9-12%
#632 |
Zadomowienie
|
bo na drogeryjnych farbach nie ma takiej informacji i tak naprawdę nie wiadomo czym się robi i czy np farba, która niby jest szamponem nie ma utleniacza 6 %
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Przyczajenie
|
Dekoloryzacja włosów
witam wszystkich serdecznie,mam problem odnośnie malowania włosów czarnymi farbami bo wystapilo uczulenie na parafenylodwuamine,czy ktoras z Pań/Panów orientuje sie co do składu odbarwiacza czy zawiera ten skladnik lub nikiel(bo na to tez wystapilo uczulenie ehh ;/ ) bo chciala bym zejsc wobec tego na jasniejsze kolory ktore mam nadzieje nie uczula ?? czekam na odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
BAN stały
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów
możesz przecięz uzywac farb bez p- fenylenodiaminy np z firmy biokap
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Przyczajenie
|
Farba biokap zawiera parafenylodwuamine ale w małych ilościach.Nie ma czarnej farby, która nie zawiera tego skladniku.Miesiąc temu pomalowałam nią włosy i następny tydzień spędziłam w szpitalu ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
BAN stały
|
Zarejestrowana jesteś w serwisie od 3 lat i choć napisałaś tylko 5 wiadomości, to mniemam, że nie jesteś nowicjuszką i znasz regulamin. Więc dlaczego nie użyłaś wyszukiwarki? Znajdziesz kilkanaście wątków dotyczących dekoloryzacji, ba mogłaś użyć strony głównej forum, aby znaleźć wątek o dekoloryzacji i farbowaniu. Nie potrzebna nawet wyszukiwarka, ale mimo to, zaśmiecasz forum kolejnym powielonym wątkiem. Odsyłam do wyszukiwarki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Przyczajenie
|
Załozyłam nowy wątek bo nie chodzi mi o dekoloryzacje tylko o skladniki ktore zawiera dekoloryzator i inne odbarwiacze do włosów ,a tego na innych wątkach nie znalazłam,więc dalej podtrzymuje temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewentualnie, możesz napisać e-maila do dystrybutora danego dekoloryzatora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Raczkowanie
|
Dot.: zejscie z czarnego na ciemny braz bez dekolaryzacji!
moje kochane Panie.
ja robiłąm w zeszłe wakacje Palette - 24 mycia... zmyło się tak, że na środku włosów został mi czarny pas, próbowałam jakoś rozjaśnić, robiłam brązami zbliżonymi do swojego i nic. więc mam tak 15 cm odrosty, 15 cm tego pasu ciemnego, no i ok. 20 cm swoich końcówek. Nie robiłam nigdy farbą, tylko palettami 24 mycia. Czy to pomoże ściągnąć kolor i odzyskam swój naturalny brąz? |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 tubka: aqua, hydroxymethansulfinic acid, hydroxyethylcellulose, methylisothiazolinone, methylcloroisothiazolinon e, magnesium chloride, parfum, limonene 2 tubka: aqua, citric acid, cetearyl alcohol, laureht-3, ceteareth-20, parfum, butylphenyl, methylpropional, hexyl cinnimal |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zadomowienie
|
moje włoski po 2 dekoloryzacji chantal i koloryzacji bardzo jasnym popielatym blondem
![]() sa jasniutki foto nie ukazuje tego dokłanie , mieciutkie ![]()
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
czy ktoś wie cos na temat rozjaśniacza globe platiner premium? taki fryzjerski, bardzo prosze o rade, jak on działa, porównywalnie ze sklepowymi czy mniej niszczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz żałuję, że po dekoloryzacji nie ufarbowałam od razu włosów, tylko zafundowałam im kąpiel rozjaśniającą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Raczkowanie
|
helloł. proszę o odpowiedź.
btw. po dekoloryzacji trzeba na jakiś pofarbować? |
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2)nałóż na ciemne włosy, a następnie na jaśniejszy odrost. Napisze jak ja zrobiłam- moze sie komuś przyda ![]() Miałam odrost średni blond/ troszke ciemny, potem resztki wcześniejszych koloryzacji blondem 7.1 (łacvznie około 10 cm) a resztę włosów około 25 cm jasny brąz, trochę zrudziały ![]() ![]() ![]() posłuchałam jedej rady, zeby nie nakłądać 7.1 czyli popielu bo moga wyjść szarozielone włosy. Zużyłam 2 saszetki. Po Lorealu mam zdrowe, normalnie wygladajace włoski ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Zadomowienie
|
a ja sie wkurzyłam. dekoloryzacja prawie nic nie dała, wiec wytaczam większe działa. rozjaśniacz.. jak zniszcze to obetne, trudno :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jaki kolor zamierasz osiągnąć? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wracajac do tematu ja bym chciala byc blondynka taka jasna daze do koloru z poziomu 10 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#650 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja już tydzień po rozjaśnianiu i jest super. Włosy nie są gorsze, przez pierwsze dni może trochę bardziej suche, ale już wracają do normy dzięki Stapiz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Raczkowanie
|
To ja
![]() ![]() Pasemka na rude włosy po dekolorze z czarnych, przypominam. Tak więc... teraz już tylko pozostaje mi je zapuszczać i jak odrost po pasmach będzie duży - stonowac je do mojego naturalnego ![]() Oto efekt (ostatnie zdjęcie, licząc od lewej):
#652 |
Zadomowienie
|
Witam,
Na wstępie powiem że jakiś rok temu ROZJAŚNIAŁAM włosy z czarnego do platyny. Jakieś 6 razy używałam rozjaśniacza Joanny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bezpośrednio po dekoloryzacji chciałabym nałożyć Loreal Preference Feria w kolorze Mango ![]() Moje pytanko to czy powinnam nakładać dekolor na odrosty? Czy ten chantal je rozjaśni? Ahh, zapomniałam wspomnieć że obecnie moje włosy są w bardzo dobrej kondycji ![]() ![]()
![]() |
#653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
cóż- mango fajny kolor, tylko ciekawe jak wyjdzie colorpeel nie rusza odrostów wcale- też nim robiłam Edytowane przez rapunzel8 Czas edycji: 2010-06-08 o 22:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() pasemeczka, delikatnie rozjasnic ?
#655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy uzywasz profesjonalnych czy nie? bo jesli profesjonalne to te z liczba .8 po kropce one sa fioletowe. stonuja ci wloski ![]() a jesli nie to moze biale zloto palette? spytaj dziewczyn na najlepsze farby blond. Plukanek oczywiscie uzywasz? albo szamponu joanny fioletowego ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mi się ten Twój kolor podoba, moje po dekoloryzacji i farbowania są takie szare, gdzieniegdzie wręcz zielone..., chciałam taką popiel ale chyba mi w niej nie do twarzy... ![]() myślę teraz o takim złotym... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za odpowiedź ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zadomowienie
|
dzieks za miłe słowa
![]() odczekam chwile i pomysle o reflexach ale to tak gdzies koło 20 lipca 1 hmmm w kazdym swietle inaczej wyglądają ![]() 2 w zwykłym w pomieszczeniu 3 w słońcu albo przyciemnie do brazu jasnego 2 opcje ![]()
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2010-06-10 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Raczkowanie
|
Kiedyś pofarbowałam włosy ciemną czekoladą Palette i fryzjerka mi odradziła tą farbę, bo bardzo niszczy włosy, Potem odrosty farbowałam Castingiem hebanową czernią lub ciemnym brązem. Ostatecznie włosy są czarne. Poza tym są kręcone, dosyć delikatne, naturalny kolor to ciemny blond.
Mam pytanie. Czy dekoloryzacja do brązu lub ciemnego blondu bardzo zniszczyłaby mi włosy? Nie wiem czy próbować..bo mam dosyć długie włosy i nie chcę ich ścinać.. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.