|
|
#631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: olejek rycynowy
Ahhh zapomniałam !
Ale będę wytrwała No i jeszcze jedno małe pytanko czy któraś z was je magnesik ? Bo w sumie tez myslalam czy nie dorzucić go do "uzdrawiania i wzmacniania" swoich włosków, a czytałam kilka postów w których był on zachwalany, jestem ciekawa czy macie z tym jakies doświadczenia ?
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
chyba magnez masz na myśli a nie mages
![]() Ja olejku dodawałam do szamponu i odzywki. nie stosowalam go na noc. czasem na kilka godzin przed myciem nakladałam go na suche wlosy ale efekt byl ten sam co dodatek do mycia ![]() Jak często? Tak jak mi się chciało ale przewaznie do kazdego mycia (co 2-3 dni)
|
#633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmmm dziękuję za odpowiedź Może ktoś jeszcze się wypowie ?
|
|
|
|
|
#634 |
|
Raczkowanie
|
Ja stosuje olejek rycynowy od tygodnia. Mam włosy zniszczone po trwałej,którą robilam 9 miesięcy temu, więc mam już spory odrost. Olejek nakładam co wieczór na zniszczone trwałą włosy i muszę przyznac że efekt jest niesamowity, mam cudowne miękkie błyszczące włoski
|
|
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
chciałam sobie wczoraj wysmarować olejkiem paznokcie, a tu surprise!! olejek miał w środku jakiegoś zielonkawo-szarego gluta!!!
data wazności jest w porządku, więc nie mam pojęcia co się stało. Muszę kupić nowy, ale co to powstało w środku? na pewno odpada pomysł, że ktoś mi coś tam wrzucił
|
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
Ehhh... Zaczynam się niepokoić... Kurcze kolejny raz po kompresie z olejku przy myciu wypało mi mnóstwo włosów
Wystraszyłam się strasznie i tak teraz mysle czy warto dalej, czy może przerwać i rozpocząć jakies leczenie... Sama już niewiem. Pozatym pojawił się bardzo drobniutki, ledwo zauważalny łupież ! A ja problemó z łupieżem raczej nie miałam Ahhh ! Ale najlepsze jets to że na rzęsy i brwi też nakładam olejek i nie zauwazyłam wzmozonego wypadania, norma czyli jakaś jedna rzęsa na dzień... I co tu robic ?! Mam jeszcze jedną prośbe, poradźcie mi jakieś tableteczki na włoski, musze je chyba troche ratować od wewnątrz, jednak wolałabym zacząć od czegoś tańszego. Jak nie poskutkuje będę się chwytała droższych środków... aHA. Jak oceniacie WAXa ? spisał się na waszych włosach ?
|
|
|
|
#637 |
|
Raczkowanie
|
up
|
|
|
|
#638 |
|
Przyczajenie
|
Nie no panie...tyle się tego naczytałam, że dzisiaj wysłałam mame po ten olejek
i aktualnie mam go na głowie...![]() ![]() Wmasowałam coś w skórę , potem na końcówki...i jeszcze na pasma...ale mam wrażenie, że za mało jednak :/ Możecie coś poradzić Jutro sobie zrobię maskę z cytryny z olejku i jajka Napiszę jakie osiągnełam efekty
|
|
|
|
#639 |
|
Raczkowanie
|
ooo matko jaki długasny wątek
ale uparta jestem i przeczytałam calutki... chyba ponad godzine mi zeszło ale chyba warto było - duzo sie dowiedziec mozna na tym forum wizazowym no i posmiac momentami tez (malo sie nie poplakalam przy tych reklamówkach i czapkach na noc - wybaczcie no i siebie sobie od razu wyobraziłam z workiem na łbie troche mnie przeraziły te wypowiedzi, ze po tym olejku włosy bardziej wypadały, bo mnie juz teraz wypadają bardziej niz powinny (albo ja poprostu jakies shizy juz na tym punkcie mam heh) ale skoro olejek nie jest drogi to moze zaryzykuje zwłaszcza ze taka ilosc pozytywów tu była tak wiec jutro do apteki
|
|
|
|
#640 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a teraz wieści z pola bitwy (ewelinka vs. rzęsy): dalej wypadają dziady za to są jakby grubsze i dłuższe, no bo końcówki to mi na pewno pociemniały... no i teraz mam problem: lecieć na ilośc czy jakość?? nic to, dalej się babram w olejku, pocieszam się, że nie można oceniać za szybko efektów kuracji... |
|
|
|
|
#641 |
|
Przyczajenie
|
Ok dzisiaj już zmyłam ten olejek z głowy
(miałam całą noc) i jakiś efekt jest ale minimalny...Mam nadzieję, że jednak pomoże wiecej w końcu to pierwsza moja przygoda z olejkiem Chciałabym zrobić wieczorem sobie jeszcze z jajkiem i cytryną Ale czy to nie będzie przasada ?P.S benito_mruffkolini ile już używasz olejku na rzęsy?
|
|
#642 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj postanowiłam pierwszy raz nałożyć olejek na włosy. I narazie poprawy nie widzę (ale wiem że musi to trochę potrwać), moje włosy tak samo się puszą i mam suche, zniszczone i rozdwojone końcówki.
Mam z natury kręcone włosy, ale żeby były takie spiralki to po każdym myciu nakładam odżywkę Ziaja - olejek rycynowy i są boskie. Wystarczy jej odrobina, delikatnie ściskam włosy dłońmi, czekam aż same wyschną i miodzio. Od dzisiaj olejek nakładam też na brwi i rzęsy. Jestem ciekawa czy pomoże moim tragicznym rzęsom :/ I jeszcze jedno ![]() olejek od dawna jest moim towarzyszem przy paznokciach. Codziennie na wieczor przecieram je wacikiem. Uzywam również Silk Wrap Inglota i moje pazurki są piękne. Błyszczą, są mocne i się nie łamią ! co u mnie jest niesamowite i przede wszystkim jak dla mnie najważniejsza rzecz, nie są rozdwojone
|
|
#643 |
|
Rozeznanie
|
Jeju to wy go nakładacie na suche włosy
Ja robie tak ze mocze głowe nakladam obficie olejek na to czepek ide spac i rano myje głowe tak jak zwykle Nie wiem czy to dobrze![]() A tak pozatym to jestem jasną blondynką i mi niezle przyciemnił włosy Ale i tak niedlugo farbuje na czekolade
|
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
no wiec kupilam ten olejek wczoraj rano i od razu zaczelam "intensywną kuracje" rzes i paznokci... jak narazie mam wrazenie ze mi tak ciut ciut koncowki rzes zciemniały
jak na trzy malowania to i tak już jakiś efekt na włosy też dzisiaj postanowiłam sprobowac (wymieszałam troche rozgrzanego olejku z odrzywką i trzymałam na włosach pod workiem i recznikiem ponad trzy godzinki), zadne cuda wianki sie nie podziały na włosach, są miekkie i takie jakies pozytywnie dziwne nie wiem jak to określic heh, ale mialam wrazenie ze ich wiecej przy myciu wypadło mam nadzieje ze po miesiącu stosowania nie bede zmuszona do kupna peruki? tak sie też teraz zastanawiam... zaniedlugo rok szkolny i znowu czasu nie bedzie tyle, wiec kiedy ja ten olejek bede nakładac? spanie w reczniku na glowie raczej nie wypali bo sie wierce zabardzo, czapka pewnie też by spadła... hmm... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mysle ze włosy bardziej ciemnieją jak sie je zostawia na noc z olejkiem
|
|
|
|
|
#647 |
|
Przyczajenie
|
Eh ja już użyłam olejku dwa razy
Raz przed snem nałozyłan sam olejek na suche włosy...i spałam tak, a potem nałożyłam go z jakiem i cytryna na 2 godz. nie widze poprawy Tylko włosy zaczeły wypadać...strasznie...!:c onfused:
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stosuje nafte kosmetyczna z olejkiem rycynowym. Nie zauwazylam, zeby wlosy mi sciemnialy (naturalnie mam ciemny blond z rudawym odcieniem). Moze dlatego, ze nie stosuje samego olejku tylko z dodatkiem nafty.
Szczerze mowiac, efekt przyciemnienia by mi sie bardzo przydal . Na poczatku stosowania nie wypadalo mi ich jednak wiecej, jak to zdaza sie niektorym . Od miesiaca biore dodatkowo Silice, wiec licze jednak na jakas pozytywna zmiane |
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Lea88 mam troche zniuszczone i mocno rozdwojone końcówki włosów. myslisz ze gdybym dała tą nafte+olejek na końcówki to pomoze mi? ile bym to musiała trzymac?
|
|
|
|
#650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to oczywiscie zawsze zalezy od wlosa |
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Kadunia - z tego co wiem nafta nie pomaga na rozdwojone konce- raczje na wypadajace i splatane wlosy. Mysle, ze stosowanie samego olejku rycynowego na konce bedzie duzo lepszym pomyslem.
Co do mniej rozdwajajacych koncow, to jak napisalam- nie wiem czy to wynik uzywania olejku czy odzywki..
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, tyle sie naczytalam, wiec tez dzisiaj smigam po olejek
![]() Tylko qrcze od tego czytania juz mi sie pomieszalo w glowie..Zdecydowalam, ze naloze go na dzien, bo z tego co piszecie, to nakladanie na noc przyciemnia wlosy, a nie chce miec jeszcze ciemniejszego brazu.. Lepiej wg Was do olejku dodac odzywki czy jajka..? Zastanawia mnie to..Hmm czy trzymanie ok 1-2h wystarczy? ![]() Poza tym: naloze olejek na 2h przed myciem glowy, potem dokladnie umyje, splucze i naloze maske na 30 min. Co o tym myslicie..? Ta maska w tym przypadku jest potrzebna..? Bo juz sama nie wiem co robic. Czekam na odpowiedz, bo zamierzam dzis sie obkupic
|
|
|
|
#653 |
|
Raczkowanie
|
A więc tak... Zrezygnowałam z olejku
Niestety włosy leciały niemiłosiernie więc jak najszybciej odstawiłam, niewiem czy dobrze czy xle zobaczymy... Na rzęsy i brwi nakładam juz 10 dzień i widze poprawe, zobiły się bardziej sprężyste, ciemniejsze, niewiem czy sie wydłuzyły czy nie może to tylko efekt przyciemnienia optycznie je wydłużył W każdym razie podoba mi się ten efekt. Na brwiach tez wszystko ładniutko Kupiłam WAXa... Wczoraj pierwszy raz uzyłam i... O ZGROZO !!! Włosy leciały nawet podczas dnia bardziej niż zwykle, nie wspominając już o myciu głowy, Fakt faktem ładnie błyszczą i są miękkie w dotyku. No ale naczytałam sie juz o tym efekie ubocznym więc zaryzykuje dalszym stosowaniem , jakoś bardziej mu ufam niz olejkowi :P Skoro pomaga osobom po chemioterapii to może i mi pomoże. Będę uzywała w takich rozsądnych dawkach co 5 dni jeśli po miesiącu włosy nadal będą niemiłosiernie wypadać odstawie i zostane już na samym Vitapilu ![]() Niewiem już czy pomaga mi szampon sunsilk z serii odnowa i pielęgnacja, ale z dystansem podchodze do skuteczności jego działania, napewno świetnie się sprawdza odżywka z olejkiem rycynowym Plantica V ! POLECAM !!! Więc zyczę Wam kobietki wiele cierpliwości i burzy zdrowych włosków ! ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#654 |
|
Raczkowanie
|
OMG ile literówek -.- Wybaczcie !:P
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
nafiyqa - olejek nalozony na noc pewnie przyciemnia, bo trzymany jest b dlugo na glowie. 1-2 godz na pewno wystacza:P Ja trzymam 15-20 min i jest ok.
. Ta maseczka po umyciu mysle, ze bedzie ok (ja tez stosuje potem odzywke do splukiwania i jest lepszy efekt).
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, chcialam olejek polaczyc z odzywka (wczesniej czytalam tutaj o tym), zeby troszke go rozcienczyc. W takim razie moze podgrzeje..? Bo podobno ciezko go rozprowadzic.. O wlasnie, jeszcze jedna rzecz! Jaka ilosc olejku jest wskazana do jednorazowego uzycia..?
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Teoretycznie mozesz tak zrobic- mi osobiscie szkoda marnowania odzywki.
Jakos nie sadze, zeby olejek sie tak bardzo trudno nakladalo. Owszem jest bardzo tlusty, ale wystarczy wylac troche na rece i wetrzec we wlosy, zeby byly rownomiernie nim pokryte. Z reszta jak kupisz to zobaczysz jak bedzie ci latwiej. . Olejku naprawde nie potrzeba duzo, zeby zadzialal ![]() |
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie ienteresuje ze niby jak, w jaki sposob olejek przyciemnia wlosy?!
|
#659 |
|
Raczkowanie
|
No więc tak wszystko fajnie...nałożyłam sobie na rzęsy i brwi ten olejek, na włosy też.
Tylko się zastanawiam czym ja mam rano zmyć ten olejek z brwi i rzęs
|
|
#660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

Ale będę wytrwała
czy któraś z was je magnesik ? Bo w sumie tez myslalam czy nie dorzucić go do "uzdrawiania i wzmacniania" swoich włosków, a czytałam kilka postów w których był on zachwalany, jestem ciekawa czy macie z tym jakies doświadczenia ?

Wystraszyłam się strasznie i tak teraz mysle czy warto dalej, czy może przerwać i rozpocząć jakies leczenie...
Sama już niewiem. Pozatym pojawił się bardzo drobniutki, ledwo zauważalny łupież !
Ahhh ! Ale najlepsze jets to że na rzęsy i brwi też nakładam olejek i nie zauwazyłam wzmozonego wypadania, norma czyli jakaś jedna rzęsa na dzień... I co tu robic ?! Mam jeszcze jedną prośbe, poradźcie mi jakieś tableteczki na włoski, musze je chyba troche ratować od wewnątrz, jednak wolałabym zacząć od czegoś tańszego. Jak nie poskutkuje będę się chwytała droższych środków... aHA. Jak oceniacie WAXa ? spisał się na waszych włosach ?

Ale to oczywiscie zawsze zalezy od wlosa