|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: olejek rycynowy
Cytat:
tylko szkoda ze przyciemnic nie da sie w taki sam sposob jak rozjaśnic :P Poza tym rumianek delikatnie rozjasnia wlosy jasne. z ciemnymi ci sie nie uda. Gdyby tak bylo, to na masową skalę produkowany by rozjaśniacze z tego ziółka. A niestety :P A jak wieszosc zauwazyla rycyna przyciemnia KAZDE wlosy tylko nie moje kolorowe :P Blond tez mam na glowce i jakos nie widze róznicy w kolorze. Ani rude nie sciemnialy nic sie im nie stało
|
|
#662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#664 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
sam się wchłania gdzie trzeba
|
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez sam sie wchłania
Moze dajesz za duzo?
|
|
|
|
#666 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i też się każdy pyta czym farbowałam, jedna koleżanka to nawet na mnie nakrzyczała: a miałaś już nigdy włosów nie rozjaśniać!! i weź tu człowieku bądź mądry
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hah
|
|
|
|
|
#668 |
|
BAN stały
|
no ale jak już ustaliłyśmy w tym wątku, mój przypadek jest specjalny
żeby było śmiesznie to rzęsy olejek jak najbardziej przyciemnia full wypas jednym słowem
|
|
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
Kadunia
no właśnie wydawało mi się że dałam za mało bo rzęsy mi się nie posklejały i nie wisiały na nich kropelki oleju. Rano jak przetarłam palcami to miałam je takie tłustawe...hmm to mój pierwszy raz, muszę się przyzwyczaić
|
|
#670 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
specjalnie dla Ciebie jutro rano pogrzebie w oku co by sprawdzić jak to jest z tym wchłanianiem może to dlatego, że śpię po 12h dziennie, przez tyle czasu to wszystko się wchłonie
|
|
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
A zwróćcie uwagę na to, że włosy są bardziej lśniące a ich struktura jest bardziej gładka. Widzicie tę róznicę?
Ja juz po pierwszym zastosowaniu olejku mialam wrazenie "mokrych wlosów". Kolor się ożywił i nabrał głębi. Tak jak tym paniom z reklam farb i szamponów ![]() Ponizej zdjecie moich włosów, ale 2 dni po umyciu (mam jakies wyjątkowe szczescie, ze nie musze codziennie tego robic )Załącznik 563723 Załącznik 563724 3.JPG
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2006-10-03 o 20:32 |
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
zainspirowana tym watkiem kupialm olej rycynowy, uzywam go od tygodnia, dodaje do szamponu a raz w tyg bede nakladac na wosy samego.
narazie ok, ale to zaszybko na rezultaty
|
|
|
|
#673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() może ja mam inne oczy
|
|
|
#674 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm, no ja również nakładam go dość sporo na rzęsy 2. Wyraxnie widać małe tłuste kropelki, ale przez noc doskonale się wchłania i nie widać go zupełnie, nie czuć tez żeby rzęski zrobiły się jakieś tluste
Mi pasuje !
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie jestem po pierwszym malutkim zabiegu rycynowym
![]() dodałam troszkę do szamponu i do odżywki i muszę przyznać, że widzę różnicę, mianowicie włosy są bardziej miękkie i gładkie, a właśnie o to najbardziej mi chodziło ![]() myślałam, że po wysuszeniu będą tłuste, ale nie są, więc i tu plus. następnym razem idę krok dalej i strzelę sobie maseczkę z olejkiem i jajami XD pozdrawiam
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam wczoraj olejek, mala buteleczka, tak na sprobowanie. Niestety, nie mialam czasu go uzyc, a musialam umyc glowe, bo spieszylam sie do pracy
![]() Bardzo zaluje, ale na szczescie jutro czasu bedzie troszke wiecej i zaczne eksperymentowac, juuuupiii
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Uzylam olejku i niestety nic
Wlosy placza sie, jak to mialo miejsce wczesniej i sa matowe Nalozylam go od polowy glowy, zeby kudly nie przetluszczaly mi sie u nasady. Dodalam tez troszke balsamu, zeby olejek byl rzadszy. Pewnie na efekt trzeba poczekac, a ja to bym chciala tak wszystko od razu! Bede dalej uzywac, przed myciem, o ile czas mi na to pozwoli, a Wy zyczcie mi wtrwalosci
|
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
za pierwszym razem zazwyczaj nie ma cudów
|
|
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
no tez przyznaje ze po jednym uzyciu (zwłaszcza ze wymieszalam z odrobiną odzywki i trzymalam raptem niecale trzy godziny) tez nie mialam jakichs suuuper efektów... ale wlosy byly troche ladniejsze
teraz nakladam jak mam czas (czyli raz na tydzień) na 1-2 godziny przed myciem i teraz własnie siedze tez z tym olejkiem myslalam o nakladaniu na noc, ale ze względu na wypadanie moich kłaków staram sie ich nie suszyc suszarką, a rano nie mam czasu czekać az same wyschną (trzeba by było specjalnie wczesniej wstac...a ze mnie leń ) a rzesy to są poprostu cudne po tej kuracji olejkiem
|
|
|
|
#681 |
|
Raczkowanie
|
fajnie ze mój watek tak dobrze sie rozwija, olejek stał sie modny, ale ja nie stosuje, na skóre nie nakladam bo lecze łojotok, na wlosy tez nie bo miałam sztywne.
|
|
#683 |
|
Przyczajenie
|
olejek rycynowy jest jednym z najlepszych rzeczy jakie miałam: na włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. wzmacnia, nawilża, nie mam rozdwojonych włosów i rozdwajających się paznokci. A to wszystko za ok. 3 zł. i troche cierpliwości!!!!!!!!!!!!! !
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam olejku rycynowego do brwi i rzęs. Nie zauważyłam ekstremalnej różnicy ale stan moich rzadkich, jasnych brwi poprawił się. a co do włosów także słyszałam o jego dobrym działaniu szczególnie dla włosów zniszczonych np. prostownicą.
|
|
|
|
#685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mmoze cos zle robie? |
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywam ok 2 tygodni, codziennie dodaje krople szamponu i myje wlosy. co ktorys dzien wcieram w sam olejek we wlosy i zostawiaj na 2 godzinki.
mialam problem, poniewaz moje wlosy prawie wogolenie rosly (!!!) a teraz zauwazylam jakby sie troche ruszyly, byc moze to tylko sugestia, ale karmie sie ta mysla po uzyciu oleju mam bardzo miekkie wlosy. to chyba zalezy od wlosow, bo moja kolezanka uzywa tak smao jak ja i ma sianowate, okropnie suche, wiec moze nie do wszystkich wlosow jest dobry ? |
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Ja narazie zrezygnowalam z olejku, kupilam sobie maske do wlosow. Uzywalam juz jej kilka razy i jest tak samo jak po olejku - identyczny efekt puszenia sie wlosow. Wiec pewnie trzeba jeszcze poczekac, a ja bym tak chciala miec wszystko od razu...
|
|
|
|
#688 |
|
Przyczajenie
|
Moje włosy po olejku są zdrowsze, ale strasnzie wypadają...i chyba będę musiała go odłożyć
|
|
#689 |
|
Rozeznanie
|
Używałam olejku jakiś czas i włosy szybciej rosły ale... zaczęły wypadać, były nie do rozczesania bez wyrwanyc wlosow
i jeszcze jakies takie drutowate byly na poczatku super a po pewnym czasie juz dziadostwo takze co osoba to inna reakcja pewnie![]()
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

tylko szkoda ze przyciemnic nie da sie w taki sam sposob jak rozjaśnic :P
nic sie im nie stało

sam się wchłania gdzie trzeba
i weź tu człowieku bądź mądry 

i jeszcze jakies takie drutowate byly