Olejek rycynowy do włosów - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-31, 13:27   #661
karolca
Zakorzenienie

Dot.: olejek rycynowy

Cytat:
Napisane przez żanetka91
mysle ze tak samo jak rumianek rozjasnia
taa. napewno tak samo tylko szkoda ze przyciemnic nie da sie w taki sam sposob jak rozjaśnic :P
Poza tym rumianek delikatnie rozjasnia wlosy jasne. z ciemnymi ci sie nie uda. Gdyby tak bylo, to na masową skalę produkowany by rozjaśniacze z tego ziółka. A niestety :P
A jak wieszosc zauwazyla rycyna przyciemnia KAZDE wlosy tylko nie moje kolorowe :P
Blond tez mam na glowce i jakos nie widze róznicy w kolorze. Ani rude nie sciemnialy nic sie im nie stało

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 14:59   #662
żanetka91
Rozeznanie

GG do żanetka91

Cytat:
Napisane przez karolca
taa. napewno tak samo tylko szkoda ze przyciemnic nie da sie w taki sam sposob jak rozjaśnic :P
Poza tym rumianek delikatnie rozjasnia wlosy jasne. z ciemnymi ci sie nie uda. Gdyby tak bylo, to na masową skalę produkowany by rozjaśniacze z tego ziółka. A niestety :P
A jak wieszosc zauwazyla rycyna przyciemnia KAZDE wlosy tylko nie moje kolorowe :P
Blond tez mam na glowce i jakos nie widze róznicy w kolorze. Ani rude nie sciemnialy nic sie im nie stało
No mi jasnych tez nie przyciemnił, wyostrzył tylko pasma czekoladowe ale to oczywiscie jak zwykle zalezy od struktury włosa w sumie to ja tez nie zauwazylam tylko co spotkam jakas kolezanke to:Farbowałas włosy??
Stary 2006-08-31, 15:00   #663
Akszeinga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Taosi
No więc tak wszystko fajnie...nałożyłam sobie na rzęsy i brwi ten olejek, na włosy też.
Tylko się zastanawiam czym ja mam rano zmyć ten olejek z brwi i rzęs bo za nic on nie chce się zmyć, nawet mydłem
Ja nakładam olejek na włosy z żółtkiem,cytryną i oliwą z oliwek.Jak po 30-40 minutach zdejmuję częcznik mam na głowie dołownie hełm.I na to pomaga zwykła ciepła woda.Ładnie roztapia olejek a jak już większa warstwa zejdzie myję włosy normlanie szamponem.
Akszeinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 16:05   #664
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Taosi
No więc tak wszystko fajnie...nałożyłam sobie na rzęsy i brwi ten olejek, na włosy też.
Tylko się zastanawiam czym ja mam rano zmyć ten olejek z brwi i rzęs bo za nic on nie chce się zmyć, nawet mydłem
ja nie zmywam sam się wchłania gdzie trzeba
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 16:07   #665
Kadunia
Zakorzenienie

mi tez sam sie wchłaniajak rano wstaje to juz rzeski sa czyste Moze dajesz za duzo?

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 16:08   #666
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez żanetka91
No mi jasnych tez nie przyciemnił, wyostrzył tylko pasma czekoladowe ale to oczywiscie jak zwykle zalezy od struktury włosa w sumie to ja tez nie zauwazylam tylko co spotkam jakas kolezanke to:Farbowałas włosy??
a ja mam brązowo-rude i po olejku są jakby jaśniejsze i też się każdy pyta czym farbowałam, jedna koleżanka to nawet na mnie nakrzyczała: a miałaś już nigdy włosów nie rozjaśniać!! i weź tu człowieku bądź mądry
Stary 2006-08-31, 16:17   #667
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini
a ja mam brązowo-rude i po olejku są jakby jaśniejsze i też się każdy pyta czym farbowałam, jedna koleżanka to nawet na mnie nakrzyczała: a miałaś już nigdy włosów nie rozjaśniać!! i weź tu człowieku bądź mądry
hah

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-31, 16:28   #668
benito_mruffkolini
BAN stały

no ale jak już ustaliłyśmy w tym wątku, mój przypadek jest specjalny

żeby było śmiesznie to rzęsy olejek jak najbardziej przyciemnia full wypas jednym słowem
Stary 2006-08-31, 16:30   #669
Taosi
Raczkowanie

GG do Taosi

Kadunia
no właśnie wydawało mi się że dałam za mało bo rzęsy mi się nie posklejały i nie wisiały na nich kropelki oleju. Rano jak przetarłam palcami to miałam je takie tłustawe...hmm to mój pierwszy raz, muszę się przyzwyczaić

studentka Technolgii Żywności i Żywienia Człowieka

za dwa miesiące praca inżynierska i egzamin inżynierski
Taosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 16:42   #670
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Taosi
Kadunia
no właśnie wydawało mi się że dałam za mało bo rzęsy mi się nie posklejały i nie wisiały na nich kropelki oleju. Rano jak przetarłam palcami to miałam je takie tłustawe...hmm to mój pierwszy raz, muszę się przyzwyczaić
no to ja nie wiem

specjalnie dla Ciebie jutro rano pogrzebie w oku co by sprawdzić jak to jest z tym wchłanianiem ale wydaje mi się to dziwne, ja tam paćkam się olejkiem ile wlezie, są kropelki i się sklejają i nigdy nie odczuwałam rano żadnej "tłustawości" może to dlatego, że śpię po 12h dziennie, przez tyle czasu to wszystko się wchłonie
Stary 2006-08-31, 16:43   #671
karolca
Zakorzenienie

A zwróćcie uwagę na to, że włosy są bardziej lśniące a ich struktura jest bardziej gładka. Widzicie tę róznicę?
Ja juz po pierwszym zastosowaniu olejku mialam wrazenie "mokrych wlosów". Kolor się ożywił i nabrał głębi. Tak jak tym paniom z reklam farb i szamponów

Ponizej zdjecie moich włosów, ale 2 dni po umyciu (mam jakies wyjątkowe szczescie, ze nie musze codziennie tego robic )
Załącznik 563723 Załącznik 563724 3.JPG

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2006-10-03 o 19:32
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-31, 16:43   #672
biiibiii
Zakorzenienie

zainspirowana tym watkiem kupialm olej rycynowy, uzywam go od tygodnia, dodaje do szamponu a raz w tyg bede nakladac na wosy samego.
narazie ok, ale to zaszybko na rezultaty
biiibiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 17:38   #673
Taosi
Raczkowanie

GG do Taosi

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini
no to ja nie wiem

specjalnie dla Ciebie jutro rano pogrzebie w oku co by sprawdzić jak to jest z tym wchłanianiem ale wydaje mi się to dziwne, ja tam paćkam się olejkiem ile wlezie, są kropelki i się sklejają i nigdy nie odczuwałam rano żadnej "tłustawości" może to dlatego, że śpię po 12h dziennie, przez tyle czasu to wszystko się wchłonie
Nio to czekam na wyniki akcji i dziękuję
może ja mam inne oczy

studentka Technolgii Żywności i Żywienia Człowieka

za dwa miesiące praca inżynierska i egzamin inżynierski
Taosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 17:38   #674
moonshine
Raczkowanie

Hmmm, no ja również nakładam go dość sporo na rzęsy 2. Wyraxnie widać małe tłuste kropelki, ale przez noc doskonale się wchłania i nie widać go zupełnie, nie czuć tez żeby rzęski zrobiły się jakieś tluste Mi pasuje !
moonshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 17:42   #675
ksh
Zakorzenienie

właśnie jestem po pierwszym malutkim zabiegu rycynowym
dodałam troszkę do szamponu i do odżywki i muszę przyznać, że widzę różnicę, mianowicie włosy są bardziej miękkie i gładkie, a właśnie o to najbardziej mi chodziło
myślałam, że po wysuszeniu będą tłuste, ale nie są, więc i tu plus.
następnym razem idę krok dalej i strzelę sobie maseczkę z olejkiem i jajami XD
pozdrawiam
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-31, 18:49   #676
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taosi
Kadunia
hm no to nie wiem

Stary 2006-09-01, 15:34   #677
nafiyqa
Zakorzenienie

Kupilam wczoraj olejek, mala buteleczka, tak na sprobowanie. Niestety, nie mialam czasu go uzyc, a musialam umyc glowe, bo spieszylam sie do pracy Bardzo zaluje, ale na szczescie jutro czasu bedzie troszke wiecej i zaczne eksperymentowac, juuuupiii

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-03, 08:51   #678
nafiyqa
Zakorzenienie

Uzylam olejku i niestety nic Wlosy placza sie, jak to mialo miejsce wczesniej i sa matowe Nalozylam go od polowy glowy, zeby kudly nie przetluszczaly mi sie u nasady. Dodalam tez troszke balsamu, zeby olejek byl rzadszy. Pewnie na efekt trzeba poczekac, a ja to bym chciala tak wszystko od razu! Bede dalej uzywac, przed myciem, o ile czas mi na to pozwoli, a Wy zyczcie mi wtrwalosci

Stary 2006-09-03, 10:44   #679
Kadunia
Zakorzenienie

za pierwszym razem zazwyczaj nie ma cudów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-09, 16:58   #680
elolka
Raczkowanie

no tez przyznaje ze po jednym uzyciu (zwłaszcza ze wymieszalam z odrobiną odzywki i trzymalam raptem niecale trzy godziny) tez nie mialam jakichs suuuper efektów... ale wlosy byly troche ladniejsze
teraz nakladam jak mam czas (czyli raz na tydzień) na 1-2 godziny przed myciem i teraz własnie siedze tez z tym olejkiem
myslalam o nakladaniu na noc, ale ze względu na wypadanie moich kłaków staram sie ich nie suszyc suszarką, a rano nie mam czasu czekać az same wyschną (trzeba by było specjalnie wczesniej wstac...a ze mnie leń )
a rzesy to są poprostu cudne po tej kuracji olejkiem
elolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-09, 17:23   #681
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

fajnie ze mój watek tak dobrze sie rozwija, olejek stał sie modny, ale ja nie stosuje, na skóre nie nakladam bo lecze łojotok, na wlosy tez nie bo miałam sztywne.
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-09, 20:13   #682
nafiyqa
Zakorzenienie

A na mnie on chyba nie dziala, albo ja nie mam cierpliwosci Wlosy pusza sie i ciezko rozczesuja tak, jakbym w ogole go nie uzywala

Stary 2006-09-09, 22:05   #683
Anuśka84
Przyczajenie

olejek rycynowy jest jednym z najlepszych rzeczy jakie miałam: na włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. wzmacnia, nawilża, nie mam rozdwojonych włosów i rozdwajających się paznokci. A to wszystko za ok. 3 zł. i troche cierpliwości!!!!!!!!!!!!! !
Stary 2006-09-10, 09:29   #684
pałeczkaa
Raczkowanie

Ja używam olejku rycynowego do brwi i rzęs. Nie zauważyłam ekstremalnej różnicy ale stan moich rzadkich, jasnych brwi poprawił się. a co do włosów także słyszałam o jego dobrym działaniu szczególnie dla włosów zniszczonych np. prostownicą.
pałeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-10, 11:18   #685
soley1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A na mnie on chyba nie dziala, albo ja nie mam cierpliwosci Wlosy pusza sie i ciezko rozczesuja tak, jakbym w ogole go nie uzywala
Tez tak mam i wlosy zrobily sie bardziej sianowate, uzywam raz w tygodniu juz ok ponad miesiac a moze i troche dluzej. Mam nadzieje ze to sie ustabilizuje i wkoncu bede miala piekne ,miekkie wlosiska . Ale swoja droga to po jakim czasie ?
A mmoze cos zle robie?
soley1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-10, 11:23   #686
biiibiii
Zakorzenienie

ja uzywam ok 2 tygodni, codziennie dodaje krople szamponu i myje wlosy. co ktorys dzien wcieram w sam olejek we wlosy i zostawiaj na 2 godzinki.

mialam problem, poniewaz moje wlosy prawie wogolenie rosly (!!!) a teraz zauwazylam jakby sie troche ruszyly, byc moze to tylko sugestia, ale karmie sie ta mysla
po uzyciu oleju mam bardzo miekkie wlosy. to chyba zalezy od wlosow, bo moja kolezanka uzywa tak smao jak ja i ma sianowate, okropnie suche, wiec moze nie do wszystkich wlosow jest dobry ?
biiibiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-10, 12:19   #687
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja narazie zrezygnowalam z olejku, kupilam sobie maske do wlosow. Uzywalam juz jej kilka razy i jest tak samo jak po olejku - identyczny efekt puszenia sie wlosow. Wiec pewnie trzeba jeszcze poczekac, a ja bym tak chciala miec wszystko od razu...

Stary 2006-09-10, 15:11   #688
aanah
Przyczajenie

Moje włosy po olejku są zdrowsze, ale strasnzie wypadają...i chyba będę musiała go odłożyć
Stary 2006-09-10, 16:56   #689
Motylek7
Rozeznanie

Używałam olejku jakiś czas i włosy szybciej rosły ale... zaczęły wypadać, były nie do rozczesania bez wyrwanyc wlosow i jeszcze jakies takie drutowate byly na poczatku super a po pewnym czasie juz dziadostwo takze co osoba to inna reakcja pewnie

Motylek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-10, 17:35   #690
nafiyqa
Zakorzenienie

A ja sie dalej nie zrazam i zaraz lece do lazienki nalozyc kolejna porcje, moze tym razem sie uda

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości