Zapuszczanie włosów - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-09, 14:42   #691
weegirl
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczanie włosów

Cytat:
Napisane przez Amillka Pokaż wiadomość
Jestem mniej więcej takiego wzrostu jak Ty i moje włosy sięgają po myciu jak są w miarę proste prawie do pasa, jeszcze jakieś 5-10 cm...
A tak normalnie są ponad do połowy pleców ;]
Aha Dzięki za odp
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 14:50   #692
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

na pewno tak jest ale co mi po takich włosach?
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 15:49   #693
natasia20
Zakorzenienie

Ja dziś postanowiłam że trzeba zacząć dbać o włoski na nowo może zacznę stosować pokrzywę
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 15:54   #694
NelluSiIa
Raczkowanie

ja tez sie wypowiem chodz jestem na tym watku pierwszy raz ja tak samo postanowiłam zacząć dbać o włosy bo mam rozdwojone i pokruszone ;/ zapuszczam i nic bo sie kruszą... wrrr... najpierw regeneracja a pozniej zapuszczanie nie ma sensu zapuszczac zniszczonych wlosow ...
NelluSiIa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 16:01   #695
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
ja tez sie wypowiem chodz jestem na tym watku pierwszy raz ja tak samo postanowiłam zacząć dbać o włosy bo mam rozdwojone i pokruszone ;/ zapuszczam i nic bo sie kruszą... wrrr... najpierw regeneracja a pozniej zapuszczanie nie ma sensu zapuszczac zniszczonych wlosow ...
Popieram
Stary 2011-01-09, 16:10   #696
kasia2277
Raczkowanie

Ja dziś kupiłam herbatę z pokrzywy.

Blee, strasznie mi nie smakuje, bo ja w ogóle nie przepadam za ziółkami ale skoro warto to jakos moze wytrwam .

I kupiłam tez Szampon Wzmacniający z Joanny z wyciągiem ze skrzypu i rozmarynem Jest napisane ze rozmaryn korzystnie wplywa na proces wzrostu włosów .

Może przez miech to + Radical to urosną mi troche wiecej niz tak jak zawsze .
Stary 2011-01-09, 16:18   #697
sweetcupcake
Raczkowanie

hej w czerwcu scielam wlosy na krotko i od tamtego czasu zapuszczam od nowa, tym razem tak o nie dbam by byly zdrowiutkie i piekne
mam tylko problem, a mianowicie nie wiem jak to napisac ale po bokach czola mam takie krotkie wloski ktore sa jasniejsze od innych tak jakbym miala zakola w ktorych sa takie wloski miala moze ktoras z was taki problem i wie jak sobie z nim poradzic?
sweetcupcake jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-09, 16:20   #698
NelluSiIa
Raczkowanie

ja zapuszczam wlosy od 3 lat stoja w tym samym miejscu koszmar totalny ale to od rozjasniania nalogowego i prostowania ... od roku nie szusze i nie prostuje za niedlugo wracam z jasnego blondu do ciemnego brazu ehh ale wszystko dla nich teraz mi rok zejdzie zeby odrosly naturalne bd co miesiac do fryzjera chodzic na podciecie mam nadzieje ze w grudniu nastep. roku zaczne zapuszczac zdrowe wlosy super na porost jest seboradin niger warto sprobowac bo jest po przystepnej cenie mi przyspiesza porost o ok.50% na miesiąc
Stary 2011-01-09, 16:24   #699
kasia2277
Raczkowanie

Cytat:
ja zapuszczam wlosy od 3 lat stoja w tym samym miejscu koszmar totalny ale to od rozjasniania nalogowego i prostowania ... od roku nie szusze i nie prostuje za niedlugo wracam z jasnego blondu do ciemnego brazu ehh ale wszystko dla nich teraz mi rok zejdzie zeby odrosly naturalne bd co miesiac do fryzjera chodzic na podciecie mam nadzieje ze w grudniu nastep. roku zaczne zapuszczac zdrowe wlosy super na porost jest seboradin niger warto sprobowac bo jest po przystepnej cenie mi przyspiesza porost o ok.50% na miesiąc

A ten seboradin to jest szampon, ampułki, odzywka czy co?
Stary 2011-01-09, 16:28   #700
NelluSiIa
Raczkowanie

wiesz co kasiu ja stosowalam tylko lotion jest to plyn wstawiam link:P
http://www.tanie-leczenie.pl/images/7091A.jpg on jest do przetłuszczających sie wlosow mi sie nie przetluszczaja ale ten z zen-szeniem nie wplywa na porost wlosow cudenko mozna zakupic w aptece lub na allegro cena waha sie w graniach 12-18 zl ja akurat ostatni kupilam za 16.90 ale jak by poszukac to i znajdziesz w innej aptece za 12 zl jest wydajny tylko zapach okropny znajdziesz watek na temat seboradinu takze na wizazu jesli masz jakies pytania to mozesz mnie pytac mam z nim duzy staz fakt faktem smierdzi ale spryskujesz sobie skore glowy idziesz spac rano budzisz sie i nie ma sladu zapachu Polecam
Stary 2011-01-09, 16:39   #701
kasia2277
Raczkowanie

Ale jesli ten lotion z zen-szeniem nie przyspiesza porostu to jest jeszcze jakis inny tak?

Bo jesli polecasz to moze rzeczywiscie kupie bo cena nie jest wysoka .
Tylko narazie kupiłam ampułki Radical. Jak skonczę kurację to mozliwe ze kupie seboradin, bo widze, ze jest o nim sporo pozytywnych opinii

Edytowane przez kasia2277
Czas edycji: 2011-01-09 o 16:49
kasia2277 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-09, 16:51   #702
NelluSiIa
Raczkowanie

Ten żółty z zen-szeniem nie przyspiesza porostu wlosow niby jest do regeneracji wlosow ja go mialam tylko raz nic nie pomogl ale nie smierdzial oto on: http://images.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/p/zdrow...zone-200ml.jpg jego nie polecam bo nie wplywa na prost wlosow
kolejnym z serii seboradinu jest niebieski oto on:
http://images.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/p/zdrow...wy-200-ml-.jpg ja go nie stosuje nie mam lupiezu takze nie wplywa na porost wlosow jest przeciwzapalny i przeciwlupiezowy
zas 3 z nich czyli Lotion Seboradin Niger- z czarną rzodwią do przetłuszczających sie wlosow jest super na prost wlosow ) http://images.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/p/zdrow...-niger-lotion- do-wlosow-czarna-rzodkiew-wypadanie-wlosow-lupiez-200ml.jpg
wplywa na porost wlosow musisz kupic z dozownikiem bo inaczej wiecej wychlapiesz go niz nalozysz na wlosy oczywiscie jesli chcesz poprawic efekt zalecane jest stosowanie takze szamponu strasznie smierdzi balsamu i plynu oraz ampulki ( sa za ok. 28zl i sa na 2 tyg. )z tej serii ja stosuje tylko ten plyn jest swietny

co do radicala mi to dziadostwo nic nie dalo pieniadze w bloto wyrzucone nie kazdemu on przypada do gustu
Stary 2011-01-09, 17:00   #703
kasia2277
Raczkowanie

O Radicalu wlasnie czytalam, opinie byly podzielone, ale postanowilam spróbowac . Popróbuję roznych rzeczy i będę juz wiedziala co kupic następnym razem zeby się nie zawieść. Napewno znajdę cos dla siebie. Narazie próbuje tego radicala, ale mysle ze jak zuzyje 15 ampulek to nie kupie drugiego opakowania tylko sprobuje czegos innego. Teraz wlasnie kusi mnie ten Lotion Seboradin, wlasnie czytam o nim na roznych forach. Myslę, że jak skoncze z Radicalem to sprobuje i seboradin.

A jeszcze jedno.
Czy on przyspiesza porost wlosow po dluzszym czasie czy juz po kilku myciach. A i czy naprawdę pojawiają się nowe włoski? Marzyy mi sie gęsta czuprynka!
Stary 2011-01-09, 17:19   #704
NelluSiIa
Raczkowanie

Szampon stosowała moja siostra strasznie smierdzial mi sklejal wlosy ..;/ ale dzieki niemu przestaly jej wlosy wypadac.
balsamu nie stosowalam wiec sie nie wypowiem
a co do plynu - o ktorym tak wspominam i zachwalam wiec tak :
przed polozeniem sie spac psikasz sobie skore glowy ale tez w umiarkowanych ilosciach i masujesz skore tak zeby wniknal wglab cebulki ja masuje skore az poczuje ze jest juz wysuszona skora nie zmywasz kladziesz sie spac najlepiej dziala wlasnie w nocy bo w nocy wlosy budza sie do porostu nie musisz go zmywac ani rano ani wieczor poprostu przy kolejnym myciu wlosow wiadomo ze sie juz wypluka mozesz codzien pryskac z umiarem lub co 2-3 dni dla poprawienia efektu ... zalecane jest stosowanie seboradinu przez okres 3 tyg. pozniej tydzien aby wlosy odpoczely i pozniej mozesz spoworotem powiem najwieksza zalete tego specyfiku wyrastaja nowe wloski ! jak juz po 2 miesiacach lub 3 masz 5-6cm odrost to czujesz jak przejedziesz po wlosach ze masz taki jezyk pomiedzy tymi ktore mialas takze jesli chcesz zapuscic grzywke lub zagescic to naprawde swietnie trafilas ale sa tez minusy seboradinu ... a jedyny jaki jest to to ze jest on zbudowany na mocy silnych ziol i nie sluza dla kazdego ale wiekszosc nie ma z tym problemu jesli chcesz sie przekonac zeby nie miec jakis efektow ubocznych poprostu spryskuj niewielka iloscia ale zrob to w dzien odczekaj pol godziny jesli wszystko bedzie wporzadku to znaczy ze mozesz go stosowac bez obaw ale jesli wystapi u ciebie cos takiego jak ostre swedzenie lub zobaczysz ze wlosy ci wypadaja to znaczy ze musisz umyc wlosy i wiecej nie stosowac moja przyjaciolka wlasnie miala taka sytuacje i musiala go zmyc ale wszystko pozniej bylo wporzadku wiec sprobowac mozesz najwyzej zmyjesz
Stary 2011-01-09, 17:27   #705
kasia2277
Raczkowanie

Dzięki wielkie za odp.

Myslę, że na moją skorę nie powinien zle dzialac. Uzywalam bardzo duzo roznych odzywek ziołowych i innych, uzywam roznych szamponów i nie trzymam sie caly czas jednego, bo mi się nudzą i wyprobowuję caly czas jakies nowe i nigdy nie mialam problemu ze skórą głowy. W sumie nie mam ani przetłuszczających się włosów, ani nie wypadają mi tak bardzo tylko czasem jak mocno pociągnę szczotką lub przy myciu. Najgorsze jest to, że wolno mi rosną i chcialabym to przyspieszyc . No i oczywiscie moglyby tez byc zdrowsze i grubsze .

Raczej za jakies 2 tygodnie jak skonczę kurację z Radicalem kupie ten lotion i wyprobuje. Mam nadzieje ze przy nastepnym pomiarze wlosow bedzie gdzies ze 2 cm wiecej. Bardzo bym chciala!

Dzięki za wszystkie info
Stary 2011-01-09, 18:13   #706
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

Szukałam wlaśnie tego seboradinu ale nigdzie nie moge go znalezc ;/
Stary 2011-01-09, 18:29   #707
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia2277 Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie za odp.

Myslę, że na moją skorę nie powinien zle dzialac. Uzywalam bardzo duzo roznych odzywek ziołowych i innych, uzywam roznych szamponów i nie trzymam sie caly czas jednego, bo mi się nudzą i wyprobowuję caly czas jakies nowe i nigdy nie mialam problemu ze skórą głowy. W sumie nie mam ani przetłuszczających się włosów, ani nie wypadają mi tak bardzo tylko czasem jak mocno pociągnę szczotką lub przy myciu. Najgorsze jest to, że wolno mi rosną i chcialabym to przyspieszyc . No i oczywiscie moglyby tez byc zdrowsze i grubsze .

Raczej za jakies 2 tygodnie jak skonczę kurację z Radicalem kupie ten lotion i wyprobuje. Mam nadzieje ze przy nastepnym pomiarze wlosow bedzie gdzies ze 2 cm wiecej. Bardzo bym chciala!

Dzięki za wszystkie info

do seboradinu lepiej sie przyzwyczaic jest to jeden z najlepszych kosmetykow na porost wlosow mysle ze na jednej butelce nie koncz lepiej

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnieszka12o1 Pokaż wiadomość
tzn? nie mozesz znalesc a aptece czy na forum bo nie sprecyzowalas

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
tzn? nie mozesz znalesc a aptece czy na forum bo nie sprecyzowalas

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Jeśli chcesz dowiedziec sie czegos wiecej na temat seboradinu mozesz zagladnac na przyklad tu :https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=45571
mysle ze znajdziesz wypowiedzi dziewczyn ktore stosowaly kupic mozesz zarowno przez internet czy tam na allegro najprostszy i najszybszy sposob to isc do apteki powinien byc dostepny w kazdej co do specyfiku od siebie moge dodac to co pisze na opakowaniu jesli kogos to interesuje moge napisac
Stary 2011-01-09, 18:32   #708
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

nie , chodzilo mi o apteki
Heheh moze jeszcze gdzies poszukam
Stary 2011-01-09, 21:33   #709
fluorescencyjna
Przyczajenie

GG do fluorescencyjna

Cytat:
Napisane przez xyolax Pokaż wiadomość
1l na półtora roku przy takiej częstotliwości stosowania? Mi starcza max na miesiąc a włosy mam do zapięcia stanika. Kupiłam w sklepie z art. fryzjerskimi za 24 zł, na to samo wychodzi jakbym zamawiała na allegro, bo tam dochodzi przesyłka. A zapach jest cudowny
na miesiąc?;/ masakra! to ile Ty tego nakładasz? przecież po połączeniu z wodą wystarczy odrobina i się świetnie rozprowadza!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-09, 21:53   #710
xyolax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fluorescencyjna Pokaż wiadomość
na miesiąc?;/ masakra! to ile Ty tego nakładasz? przecież po połączeniu z wodą wystarczy odrobina i się świetnie rozprowadza!
Nie rozcieńczam go z wodą. I powiem Ci, że znam sporo osób, które kupują odżywki o takiej pojemności i nie spotkałam się jeszcze z taką, której taka odżywka starczyłaby na taki okres czasu jak Tobie. Każdej po miesiącu / półtora się kończy, także myślę, że nie nakładam wcale za dużo

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
nie , chodzilo mi o apteki
Heheh moze jeszcze gdzies poszukam
spróbuj w doz'ie albo super-pharmie u mnie praktycznie w każdej aptece stoi na witrynie
Stary 2011-01-09, 23:50   #711
elpii
Rozeznanie

nigdy radicalu.. wlosy sa nie dorozczesania..i mam po nim lupiez. Zreszta tak czy siak nie zrobil na moim wlosach nic z czego bym sie ucieszyla. Uwazam ze kupowanie i tracenie pieniedzy na jakies specyfiki to bezsensu bo wlosy nie przyspiesza swojego rosniecia.. Kazdy ma swoje tępo... i w glownej mierze zalezy to od tego co jemy.. Najlepiej o tym nie myslec za czesto.. bo mozna zeswirowac poprostu rosna jak rosna,cieszmy sie ze jeszcze jest zima a w lato bedziemy mieli juz dluzsze wlosiska
elpii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 05:10   #712
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia2277 Pokaż wiadomość
I kupiłam tez Szampon Wzmacniający z Joanny z wyciągiem ze skrzypu i rozmarynem Jest napisane ze rozmaryn korzystnie wplywa na proces wzrostu włosów .
Słyszałam że Joanna ma dobre produkty ciekawe
Stary 2011-01-10, 06:18   #713
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elpii Pokaż wiadomość
nigdy radicalu.. wlosy sa nie dorozczesania..i mam po nim lupiez. Zreszta tak czy siak nie zrobil na moim wlosach nic z czego bym sie ucieszyla. Uwazam ze kupowanie i tracenie pieniedzy na jakies specyfiki to bezsensu bo wlosy nie przyspiesza swojego rosniecia.. Kazdy ma swoje tępo... i w glownej mierze zalezy to od tego co jemy.. Najlepiej o tym nie myslec za czesto.. bo mozna zeswirowac poprostu rosna jak rosna,cieszmy sie ze jeszcze jest zima a w lato bedziemy mieli juz dluzsze wlosiska
ja uwazam ze seboradin pomaga a raczej napewno pomaga jest niedrogi warto sprobowac

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

dziewczyny sprubowala ktoras z was mieszanki kawowej ?
pijecie drozdze?

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

a co do seboradinu moze nie przyspiesza sam soba porostu wlosow ale wzmacnia i regeneruje cebulki ktore pobudzaja sie do porostu poprostu naprawia te ktore kiedys zostaly uszkodzone i przestal wlos w tym miejscu rosnac wtedy do tej cebulki dostarczona jest ta substancja z czarna rzodkwia ktora pobudza ja do wzrostu kazda cebulka wzmocniona szybciej pobudza wlos do porostu bo sie regeneruje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-10, 08:15   #714
Mocny Akcent
Dolce vita

Muszę jeszcze wypróbować ten Seboradin. DZiś odbiorę po pracy moje zamówienie (m.in. nafta, olej rycynowy,Vitapil, szampon Farmony i ampułki Radical).

Miałam jakis czas temu straszne problemy z wypadaniem włosów. Używałam przez półtora miesiąca szamponu Dermeny, suplementów i odżywki z Bingo. I miałam mnóstwo małych włosków.
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 08:23   #715
kasia2277
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natasia20 Pokaż wiadomość
Słyszałam że Joanna ma dobre produkty ciekawe

Jak bede widziala jakies efekty to napisze . Tez slyszalam ze jest nawet dobry ten szampon ale byly tez takie komentarze ze bardzo plącze włosy. Jak uzyje to się zobaczy czy mi tez plącze.
Stary 2011-01-10, 13:38   #716
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

mi też odżywki starczają na krótko.
walę ile wlezie.
wiem że to zbędne ale...
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 16:40   #717
NelluSiIa
Raczkowanie

Zastanawiam sie czy sciac wlosy mam przed stanik zastanawiam sie nad tym bo mam suche i kursza mi sie jak myslicie? podciac i zapuscic juz normalne czy dalej to drazyc?
Stary 2011-01-10, 17:23   #718
natasia20
Zakorzenienie

Raczej podciąć moim zdaniem lepiej zapuszczać zdrowe włosy
Stary 2011-01-10, 17:47   #719
NelluSiIa
Raczkowanie

w grudniu podcielam 5 cm ok. i nie kruszyly sie przez 3 tyg. i znowu zaczynaja jak myslicie mam podcinac sporadycznie co miesiac po 1-2cm czy moze odrazu ciachnac z 9cm... boje sie ze jak ciachne te 9 to dalej mi sie bd kruszyc tyle ze bd krotsze hmmm ...
Stary 2011-01-10, 18:28   #720
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
w grudniu podcielam 5 cm ok. i nie kruszyly sie przez 3 tyg. i znowu zaczynaja jak myslicie mam podcinac sporadycznie co miesiac po 1-2cm czy moze odrazu ciachnac z 9cm... boje sie ze jak ciachne te 9 to dalej mi sie bd kruszyc tyle ze bd krotsze hmmm ...
Tak same z siebie się kruszą? prostujesz? odżywiasz je w jakiś sposób?
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości