|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)
Ja żadnego wysypu nie miałam, wręcz przeciwnie - cera po paru tygodniach była gładziutka
Ale to chyba zależy od organizmu Drożdże koniecznie należy zalać gotującą się wodą lub takimże mlekiem - żeby się nie zatruć, bo to w końcu bakterie, które się temperaturą zabija...
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)
Wydaje mi się, że w ogóle nie ma szans na wysyp jak przy pokrzywie, bo drożdże nie wywalają całego syfu na wierzch. Mój pokrzywowy wysyp zagoił się w ciągu 3 dni od rozpoczęcia picia drożdży. A piję tylko raz dziennie łyżeczkę drożdży na kubek mleka.
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zalałam drożdże mlekiem
Zobaczymy czy przejdzie mi przez gardło![]() EDIT: Olaboga rzeczywiście niezbyt smaczne Ale pól już poszło! Qrde ale to dla mojego dobra muszę wypić
Edytowane przez Joasiunia:) Czas edycji: 2009-02-06 o 13:26 |
|
|
|
#784 |
|
Wtajemniczenie
|
Piłam wczoraj drożdze z połową kostki rosołowej. Jak dla mnie to tych drożdzy prawie nie było czuć, rosół miał mocno intensywny smak więc zabił to drożdzowe świństwo. Dzisiaj spróbuję z mlekiem
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chyba jutro spróbuję z wodą i kostką rosołową... bo normalnie niedobrze mi się robi z każdym łykiem drożdży z mlekiem
Wszystko stoi w gardle czuję to![]() A tak sobie myślałam... Może zamiast kostki rosołowej barszczyku czerwonego by dodać?
|
|
|
|
#786 |
|
Zadomowienie
|
przed chwilą wypiłam kubek drożdzy z wodą . To było ochydne
dałam rade wypić wszystko, ale niedobrze mi się robiło jak to piłam ..jutro spróbuje z kostką rosołową, mam nadzieje że bedzie lepiej smakować ;p
Edytowane przez Costynuuna Czas edycji: 2009-02-06 o 20:19 |
|
|
|
#787 |
|
BAN stały
|
Piję drożdże już dwóch miesięcy i chyba widać efekty, włosy jakby szybciej zaczęły mi rosnąć...a może tak mi się tylko zdaje, już sama nie wiem... Tak czy siak na razie zamierzam pić ten "przepyszny" napój. Nawet jeśli nie działa tak jakbym chciała to podobno wiara czyni cuda
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! Piłam drożdże ładnych parę lat temu, ale wtedy aby poprawić cerę. Teraz zależy mi na włosach
dlatego w tym tygodniu wróciłam do tego procederu ja zawsze piłam: łyżeczka drożdzy, łyżeczka cukru i zalewałam to wrzątkiem - taki niepełny kubek. Wyczytałam to w jakiejś książce i da się tak wypić.
|
|
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
A mnie wysypalo!
Tylko, ze mam cere tradzikowa i lecze sie na tradzik. Wysypalo mi wiecej pryszczy po czym po miesiacu te wysypane zaczely znikac :P Teraz ladna cera zaczyna mi sie robic
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie skończyłam swoją pierwszą porcję drożdży
po tym co przeczytałam to nastawiłam się na coś co nie będzie się nadawało do picia, ale nie było tak źle więc kombinować z rosołkami nie będę. Już się nie mogę doczekać efektów
|
|
|
|
#791 |
|
Raczkowanie
|
A czy komuś kto długo pije drożdże odrastają bardziej gęste włosy? nowe na miejsce tych co wypadły? z góry dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Mi nie wypadaly wlosy przy piciu drozdzy. Nie mam tendencji do ich wypadania. Mam bardzo cienkie wlosy. Nie sa grubsze, ale jakies takie bardziej elastyczne, bo latwiej sie je rozczesuje po umyciu
|
|
#793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ok TŻ pojechał można kontynuować drożdżowa terapię
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi nad czołem wyrosły nowe włoski ![]() Na całej głowie nie widzę czy coś nowego urosło, bo ciężko dostrzec takie 2-3 cm włoski
|
|
|
|
|
#795 |
|
Rozeznanie
|
a skoro po drożdżach rosną nowe włosy, to tak na chłopski rozum wzrost tych starych powinien też zostać przyspieszony, nie?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie dam rady wypić! Piłam wczoraj z barszczem czerwonym. Nawet było do przełknięcia. Ale obrzydzę sobie barszcz więc wolę nie...
Jak coś to polecę po drożdże do apteki... A Wam życzę smacznego |
|
|
|
#797 |
|
po prostu Łinli
|
ja też robiłam dzis trzecie podejscie, przełknęłam ale nie wypiłam do końca... nie dam rady, niestety zostaję przy tabletkach ('niestety' jeśli faktycznie mniejsze maja działanie)
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Od 3 dni piję drożdże i muszę powiedzieć, że faktycznie są obrzydliwe. Tak jak zawsze uwielbiam wszelakie ciasta drożdżowe, a zapach drożdży to jeden z apetyczniejszych dla mnie zapachów to w wersji surowej (zalanej wrzątkiem) są straszne. Próbowałam wersji z mlekiem i miodem i tej z kostką rosołową. Wolę tą z mlekiem. Nie sądzę, żebym to kiedykolwiek polubiła, ale postaram się z miesiąc codziennie to pić, żeby zobaczyć czy naprawdę warto. Zaznaczam, że chodzi mi tu o efekty zmniejszenia wypadania włosów. Czy jakieś pijaczki zaobserwowały u siebie taki efekt?
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zauważyłam że takie gorące, ostudzone tylko na tyle żeby dało się wziąć do ust, z mlekiem oczywiście, bo tylko takie piję, są prawie bez smaku. Może takie spróbujcie. Kiedyś piłam z łyżeczką cukru, nie jest wyjaśnione czy to szkodzi, czy nie, mnie na cerę pomagało, więc na włosy pewnie też działa.
A co do tabletek to ja nie jestem przekonana Chociaż tak sobie myślę, że lepiej się nie zmuszać jeśli ktoś ma straszny wstręt. Można popróbować z wodą, mlekiem, rosołkiem, posłodzone itd. Ale naprawdę nie ma sensu katować się skręcającymi żołądek miksturami dla urody, zdrowie psychiczne jest jednak ważniejsze. Poza tym np. Vitapil zawiera troszkę drożdży, a to jednak tylko 1 tabletka dziennie. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Może jeszcze kiedyś spróbuję...
|
|
|
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Dołączam do was pijaczki hehe... Piję drożdże od dwoch tygodni, moja opcja to ta z mlekiem. Jak narazie to jedyne co widze to wysyp jakis malutkich syfków na czole i na...plecach
a i paznokcie jakby szybciej mi rosły...niestety nie na taki efekt liczylam. Popije jeszcze troche , zobacze czy coś ruszy. Dlamnie priorytetem są włosy, dla nich warto się pomęczyć i ten zapach z paszczy po wypiciu mnie drażni, wytrzymam!!!
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
ja już jestem po swojej dzisiejszej porcji
generalnie picie drożdży nie sprawia mi problemu - całe szczęscie!
|
|
|
|
#803 |
|
Zadomowienie
|
Po przejrzeniu wątku zdecydowałam się takze zaczać kurację..
również z tego powodu, że kiedyś brałam drożdże w tabletkach i efekty były niesamowite Ale teraz czas na coś bardziej naturalnego Na razie próbowałam tylko z kostką rosołową i smak jak okropny, ale da się wypić
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie sadzilam, ze picie czegokolwiek z kostka rosolowa moze byc dobre (nie chodzi mi o smak :P)
Mniejsza o to Kupilam sobie soczki pomidorowe, innej firmy i o dziwo pije je jak szalona Smakuja mi A ponoc na wlosy blondynek maja zbawienny wplyw
|
|
#805 |
|
Konto usunięte
|
pije juz od 5 dni drozdze. smak jest w miare dobry
nie przeszkadza mi juz.widze ze cera powoli mi sie poprawia choc wyszlo pare niespodzianek ale takich malych ledwo widocznych ![]() pozdrawiam ;] |
|
|
|
#806 |
|
Rozeznanie
|
no to się wspierajmy pijaczki
ja zaraz sobie przygotuję porcję, bo zapomniałam w ciąu dnia -.-
|
|
|
|
#807 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
skad masz takie info? podziel się wiedzą na ten temat
|
|
#808 |
|
Raczkowanie
|
nawet nieźle smakuja z miętą, chodzi chyba o to żeby coś miało intensywny smak
|
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też jestem ciekawa
|
|
|
|
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie pijaczki drożdży
Przeczytałam kilka stron i jutro z samego rana pobiegnę do sklepu po drożdże powiedzcie proszę czy naprawdę szybciej Wam te włoski rosną ?? Nie myślcie proszę, że idę na łatwiznę, po prostu nie bardzo mam jak przeczytać cały wątek a napaliłam się jak cholera na drożdże...bo jestem zdesperowana... Mi rosną tak z centymetr miesięcznie... do tego wyłażą garściami zaczęłam kurację serią Seboradin, teraz jakby mniej ich wypada ale ogólnie są w kiepskiej kondycji Łykam też HPantoten, wczoraj zaczęłam drugie opakowanie....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

Ale to chyba zależy od organizmu
Drożdże koniecznie należy zalać gotującą się wodą lub takimże mlekiem - żeby się nie zatruć, bo to w końcu bakterie, które się temperaturą zabija...

Ale pól już poszło! Qrde ale to dla mojego dobra muszę wypić
Wszystko stoi w gardle czuję to

skad masz takie info? podziel się wiedzą na ten temat