|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)
Cytat:
.Ja piję mniej więcej 1/6 100g kostki, czyli odrobinkę mniej niż ty wypiłaś
|
|
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)
Cytat:
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#844 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Przecież to bakterie ![]() A sery jadasz? Przecież to produkty fermentacji... Zamiast robić z igły widły, poczytaj trochę, poszukaj informacji, z wątkiem się zapoznaj... nie ma co panikować.
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie teraz widzę, że to sporo Nie dziwie się wcale paniom w sklepie, że się śmieją, kiedy co trzeci dzień proszę o kostkę drożdży Chyba zacznę robić mniejsze porcje
|
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co? Przeczytałam ostatnią stronę i to mi wystarczyło, by spanikować, więc na pewno nie będę więcej czytać Już wolę nic nie wiedzieć. I tak za dużo już wiem Jogurty i sery jadam, ale te drożdże jakoś tak kojarzą mi się z takimi robalami żerującymi teraz po moim układzie pokarmowym Jedno jest pewne - spadam z tego wątku... i zyczę smacznego
|
|
|
|
|
#847 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Twój wybór
natury zjawisk zachodzących dookoła nie zmienisz
|
|
#848 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam wiele stron tego wątku, no i postanowiłam zacząć pić te drożdże.
Mam cerę tłustą, skłonną do wyprysków, niedawno złagodniał mi trądzik (przestałam używać wszelkich wysuszaczy skóry, zaczęłam "umiejętnie" nawilżać Chodzi mi właśnie o to, by podczas tej wycieczki czuć się komfortowo (pod namiotami) i nie mieć za bardzo problemów z cerą Z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
|
#849 |
|
Rozeznanie
|
ja raczej nie zauwazyłam żadnej poprawy cery od picia drożdży. pogorszenia też raczej nie. Miałam cichą nadzieję że cera się poprawi, ale niestety.No, ale ja piję drożdże głównie w celu włosowym, więc nie zaprzestaję kuracji.
|
|
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
A po jakim czasie zauważyłyście u siebie jakieś oznaki poprawy? Np. w sprawie włosów albo cery?
|
|
|
|
#851 |
|
Raczkowanie
|
dolaczam do Was
ale powoli pilam przedwczoraj: zalane wrzatkiem plus zimne mleko. o matko. wypilam polowe, reszte wylalam. wczoraj ni etknelam. dzis wracajad dod domu wpadlam na pomysl z barszczykiem mniam mniam :P zabil smak drożdzy, nawet nieco zapach zdusil rosolu z torebek nie lubie, a barszcz uwielbiam, wiec przy tym sposobie zostanę zobacze czy mi przyniesie efekty na wzrost wlosa (czekam az odrosnie mi farba :P )
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam po ok. miesiącu picia drożdży, że strasznie szybko urosły mi igiełki, które miałam po pokrzywie i które na samej pokrzywie nie chciały ruszyć, pewnie miałam przez nią niedobór którejś z witamin b. Do tego rosną mi nowe igiełki, ale już w mniejszej ilości, ale cieszę się z tego, nie mam już miejsca na nowe włosy
![]() Co do cery, nie chcę się wypowiadać, bo od 10 dni biorę Izotek. Paznokcie niestety są takie, jak były, czyli grube, twarde i straszliwie się rozdwajające. Pierwsze efekty jeśli chodzi o cerę (to było przez Izotekiem) zauważyłam po ok. 2 dniach, ale mam uporczywy trądzik i ciągle mi coś wyskakuje, po prostu wyskoczyło mniej
|
|
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
hey dziewczyny, zaczęłam pić drożdże jakiś tydzień temu
![]() pije zalane wrzątkiem, bez dodatków dopiero co wypiłam dzisiejszą porcyjkę, z tym, że nie wiem dlaczego, chyba źle zalałam ... drożdże były tak jakby gazowane i pianka się zrobiła na powierzchni ![]() mam nadzieje że to mi nie zaszkodzi
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie to że pijesz drożdże bez dodatków znaczy żeś twardka, więc myślę że przeżyjesz
|
|
|
|
|
#855 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() przepraszam ze nie przeczytałam z powodu braku czasu całego wątku i byc moze zadaje głupie pytania.. Mam przetłuszczajaca sie skore głowy i niezbyt piekna cere (wagry, wypryski). Podobnie problemy z wypryskami na skorze głowy i plecach. Przepraszam że ws obrzydzam takimi opisami. Ale czy myslicei ze picie drożdzy by mi coś dało? I o jakiej porze dnia? I jeszcze ostatnie megagłupie być moze pytanie- odchudzam sie z dosc sporej nadwagi, ale racjonalnie, powoli troche scinajac kcal i zastanawiam sie czy taka mieszanka drozdzowa nie jest jakos megakaloryczna? Bardzo dziekuje gdyby komus chciało sie odpowiedziec...
Do połowy maja -> bedzie 75kg Do końca czerwca-> będzie 70kg ![]() "Odchudzanie ma jeszcze jedną zaletę - zawsze się udaje. Nie znam innej rzeczy, która - przy zachowaniu pewnych zasad - gwarantuje tak wysoki stopień powodzenia". (Charles Glass) |
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam wiele róznych sposobów na włosy. Dla mnie to za mało. Muszę cały czas eksperymetnować. Będę próbowała drożdży, ale się trochę boję smaku.
Błagam trzymajcie kciuki! Bleeeah,
|
|
|
|
#857 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
Od dwóch miesięcy biorę drożdże w tabletkach i widzę znaczną poprawę skóry i paznokci. Myślicie że picie drożdży daje lepsze efekty niż tabletki?
|
|
|
|
#859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
).Spróbuj pić przez jakiś czas drożdże i sama oceń efekty , bo mam wrażenie, że oprócz może Narka tylko ja jeszcze piję drożdże ![]() Cytat:
Pora dnia picia drożdży jest w pełni dowolna i naprawdę nie ma znaczenia. CO do odchudzania, to myślę, że same drożdże nie mają dużo kalorii, ale słyszałam, że czasem po drożdżach bardziej chce się jeść (choć ja u siebie nic takiego nie zaobserwowałam). Mam nadzieję, że troszkę pomogłam Edytowane przez aeronauta Czas edycji: 2009-03-07 o 12:04 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Producent poleca stosować od 2do4 tabletek 3xdziennie. Ja biorę tylko połowę zalecanej dawki i widzę efekty. Poza tym cena też jest na plus ponieważ opakowanie 200 tabletek kosztuje ok 8zł Jak skończę to opakowanie to może się skuszę na picie drożdży wydaje mi się że z mlekiem mogą być całkiem ok. Natomiast nie wyobrażam sobie picia ich z rosołkiem, na samą myśl dostaję dreszczy
|
|
|
|
|
#861 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś mija pierwszy tydzień picia drożdży. Póki co efektów raczej nie widzę... Ale może to autosugestia albo faktycznie coś się dzieje bo jak robi mi się syfek to od razy taki do usunięcia. I co najciekawsze robi się w nocy... Co do włosów to zdecydowanie za krótko ale jestem pełna nadziei.
Znalazłam w necie, że jedna dzienna porcja (4 tabletki) zawiera 1.8g ekstraktu z drożdży. A my w 1/6 kostki 100g mamy zdecydowanie więcej... Więc ja zostaję przy świeżych drożdżach
Edytowane przez kamakrk Czas edycji: 2009-03-07 o 12:14 |
|
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
[quote=kamakrk;11322490
Znalazłam w necie, że jedna dzienna porcja (4 tabletki) zawiera 1.8g ekstraktu z drożdży. A my w 1/6 kostki 100g mamy zdecydowanie więcej... Więc ja zostaję przy świeżych drożdżach [/quote]W tabletkach są drożdże piwowarskie te które pijecie to zwykłe drożdże piekarskie więc pewnie to też jakaś różnica jest. Poza tym dzienna porcja moich tabletek to aż 12sztuk (ja biorę tylko 6)
|
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie kostka rosołowa najmocniej zabija smak drożdży (który niestety mało przypomina smak np. ciasta drożdżowego ), ale mi nie podpasowała ta opcja. Piłam swego czasu z mlekiem i miodem, teraz piję zalane samym wrzątkiem i tą opcję uważam za najlepszą dla siebie właśnie |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) 100 g kostki drożdży z odrobiną kostki rosołowej, zalana 1/2 szklanki wrzątku Cytat:
Kiedyś sama nie wierzyłam, że da się drożdże przełknąć z rosołkiem, a teraz nie wyobrażam sobie innego picia Cytat:
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no! Ja się naprawdę boję pić tych drożdży ;/
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Właśnie spróbowałam! Jakie te drożdże okropne (dla mnie). Fuu. Dodałam barszu Knorr, trochę lepiej. mam zamiar ostudzić, wypić na raz i zapić sokiem
|
|
|
|
#868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałam w swoją dietkę włączyc jakis wpomagacz urodowy typu skrzyp lub drożdze itp i chyba zostane przy drożdzach jak tak sobie Was podczytuję ![]() Kuszą mnie tabletki bo to łatwiej chyba niz zalewac, ale jako że jestem zwolenniczka tego co bardziej naturalne to kupię kostke. Czytałam artykuł o tym ze drożdze piwowarskie sa lepsze... tylko ze wydaje mi się ze o niebo trudniej dostępne... Dzieki, pozdrowienia! Jak juz wypije to napisze jak poszło :P
Do połowy maja -> bedzie 75kg Do końca czerwca-> będzie 70kg ![]() "Odchudzanie ma jeszcze jedną zaletę - zawsze się udaje. Nie znam innej rzeczy, która - przy zachowaniu pewnych zasad - gwarantuje tak wysoki stopień powodzenia". (Charles Glass) |
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Wylałam ten tą zupę z dożdży i barszczu. Zrobiłam z mlekiem i kako. Wypiłam wszystko na raz i popiłam soczkiem pomarańczowym. Prawie nic nie poczułam. Będę piła.
|
|
|
|
#870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

A wy po ile pijecie??
.

Jedno jest pewne - spadam z tego wątku... i zyczę smacznego

Chodzi mi właśnie o to, by podczas tej wycieczki czuć się komfortowo (pod namiotami) i nie mieć za bardzo problemów z cerą
ale powoli